Funnyby

De ce trebuie să-ți deschizi din nou inima către iubire, în funcție de zodie

De ce trebuie să-ți deschizi din nou inima către iubire, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Printre provocările peste care poți trece în viață se regăsește și aceasta: să reușești să-ți deschizi din nou inima, chiar și după ce ai fost dezamăgită sau trădată de partenerul tău. În aceste condiții, ajungi adesea să ai rezerve în ceea ce privește dorința de a intra din nou într-o relație. De multe ori, fără să îți dai seama, începi să invoci numeroase motive care să te țină departe de o nouă experiență romantică. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi de ce ar trebui fiecare zodie să-și deschidă iar inima și să nu-și piardă speranța că, la un moment dat, își va găsi sufletul pereche. 

Berbecul

Ești mereu în viteză și pui mare preț pe independență, pe spațiul personal. De aceea, nu ai rezerve în a porni singură pe un anumit drum. Adesea ești atât de copleșită de numeroasele activități în care ești implicată, încât simți că nu mai ai timp și energie și pentru altcineva. În aceste condiții, una dintre cele mai mari temeri ale tale, inclusiv în ceea ce privește relațiile romantice, este ca nu cumva partenerul de cuplu să te determine să mai încetinești „ritmul”, să mai faci și pauze. 

Fie că în alte relații ai făcut numeroase ajustări și compromisuri pentru ca persoana iubită să se poată adapta cumva vieții tale, fie că ai fost profund dezamăgită și rănită, nu mai vrei să repeți o astfel de experiență. De fapt, nu îți mai dorești să fii tu cea care își sacrifică rutinele și care face un compromis pentru ca la final să te alegi cu inima frântă. Cu toate acestea, ar trebui să-ți deschizi iar inima către iubire pornind de la această idee: persoana potrivită nu va încerca să te determine să renunți la ritmul tău alert, nu te va forța să-ți schimbi rutinele. Dimpotrivă, gândește-te că poate avea propriile preocupări și interese și că va aprecia și ea independența. 

De asemenea, când ai alături persoana cu care te potrivești într-adevăr, relația se bazează pe respect, pe încredere, pe apreciere. Împreună veți reuși să vă fixați și să atingeți anumite obiective, fără să fie nevoie să renunțați la ceea ce vă definește. 

reprezentare a zodiei Berbec din sticla

Taurul

În trecut, ți-ai dorit mult să găsești pe cineva care să fie alesul inimii tale și, când ai fost convinsă că s-a întâmplat așa, ai primit o „lovitură” la care nu te-ai fi așteptat. Ai făcut sacrificii în relația respectivă, iar partenerul tău a profitat de generozitatea și de bunătatea ta. În urma experiențelor neplăcute, nu mai ești dornică să lași pe nimeni să se apropie prea mult de tine și să ai astfel oportunitatea de a afla dacă ești sau nu în fața iubirii vieții tale. 

Deși crezi că nu este exclus să vină și clipa în care îți vei găsi perechea, preferi să rămâi cât mai precaută. Nu vrei să fii nevoită să vezi că loialitatea și grija nu îți sunt răsplătite și că o să suferi iar. În ciuda acestor situații dificile, nu ar trebui să mai lași trecutul să te domine, ci să-ți deschizi iar inima către iubire, întrucât ai foarte multe de dăruit. Ești generoasă, responsabilă, grijulie, afectuoasă, harnică și meriți un partener cu asemenea calități. 

Persoana potrivită o să-ți fie la fel de loială cum ești tu, nu se va teme să-și ia un angajament serios și nu te va trăda. În plus, o să te motiveze să îți deschizi sufletul, să îți arăți și latura vulnerabilă. Va face acest demers într-un mod prin care nu o să ajungi să te simți slabă, ci puternică și iubită.

Gemenii

Dacă faci parte din această zodie, ești imprevizibilă. Te răzgândești repede, nu îți este la îndemână să iei decizii ferme și îmbrățișezi schimbările cu ușurință. Îți place să ai parte de experiențe variate, să cunoști oameni noi, ești foarte curioasă și vrei să-ți lărgești orizontul. Așa se explică de ce îți este teamă, odată ce intri într-o relație romantică, să nu fii nevoită să renunți la astfel de preocupări și să te întrebi dacă dragostea de care ai parte va fi suficientă. De fapt, te întrebi dacă este la fel de valoroasă precum nevoia ta de libertate și de cunoaștere. Practic, una dintre cele mai mari temeri ale tale este cea de stagnare, de formare a unor rutine, de a avea o viață predictibilă.

Pentru că ai fost implicată în relații cu persoane cu care nu te potriveai, acestea nu te-au înțeles și nu ți-au dăruit ceea ce ai nevoie. Dar dacă îți deschizi iar inima către iubire, lucrurile se pot schimba în bine. Poți găsi pe cineva care să fie la fel de deschis ca tine, care să fie dornic să cunoască, să experimenteze. Împreună, puteți porni în noi aventuri și vă veți simți împliniți. 

Racul

Tot ce îți dorești este să dăruiești și să primești afecțiune, ești foarte sensibilă și oricând gata să-ți sacrifici dorințele și nevoile pentru binele celor dragi. Te simți cel mai bine în momentul în care constați că persoanele la care ții sunt fericite și că au parte de tot confortul. 

Firea ta te-a făcut însă mai vulnerabilă în fața persoanelor toxice, inclusiv a unor asemenea parteneri de cuplu, care te-au forțat să faci sacrificii și compromisuri ce ți-au fost dăunătoare. Nu ai primit ceea ce ai meritat, ci ai fost tratată cu indiferență sau chiar rănită. În acest context, îți este frică să intri iar într-o relație. Ca să dobândești curajul să faci acest pas, să îți deschizi iar inima către iubire, ține minte următorul lucru: nu toată lumea vrea să te rănească. Există și persoane la fel de sensibile ca tine, care țin foarte mult să se bucure de o relație solidă, să-și construiască un cămin. Când cineva te iubește cu adevărat, nu o să profite de generozitatea ta, nu te va face să te îndoiești de tine. În schimb, o să te motiveze să fii tot mai deschisă și să fii mândră de ceea ce ești. 

Leul

Ai nevoie de respect, de loialitate, de admirație și de respect. Chiar dacă ai avut parte de ele la un moment dat, persoana iubită te-a dezamăgit apoi foarte mult. Ai fost mințită și nu mai vrei să ajungi să te desparți de cineva despre care ai crezut că este dragostea vieții tale. Cu alte cuvinte, rănile din trecut te împiedică să mai fii pregătită de o nouă relație. Pentru a-ți fi mai ușor să te vindeci, probabil că ți-a trecut prin minte să-ți faci următoarea promisiune: să nu mai aștepți ca altcineva să-ți dăruiască sentimentul de siguranță și să îți valideze calitățile. 

În realitate, poți să-ți deschizi iar sufletul către iubire dacă pornești de la această idee: experiențele dure nu au făcut altceva decât să-ți ofere „lecții”, arătându-ți cât ești de puternică. Fii din nou sigură pe tine și așteaptă să cunoști pe cineva care să te facă să te simți iar specială. Acea persoană nu va încerca să te pună în umbră ci, din contră, îți va evidenția mai mult strălucirea. Va fi mândră să te vadă cum te remarci și, mai presus de toate, îți va fi la fel de loială precum îi ești tu.  

reprezentare a zodiei Leu din sticla

Fecioara

Principalul motiv pentru care îți este frică să-ți deschizi iar inima către iubire se leagă de fapt de teama de a te conecta profund cu cineva. Ideea de a-ți dezvălui sufletul te înspăimântă. Nu numai că nu ai vrea ca nimeni să nu vadă că ai și o latură sensibilă, dar nici nu vrei să vezi lucrurile care nu îți plac la tine. Te gândești că acestea sunt cele care nu vor fi nici pe placul persoanei iubite, că o vei dezamăgi. Mai mult decât atât, firea ta perfecționistă te motivează să impui standarde foarte înalte și în privința unei relații romantice și să îți treacă prin minte că nu vei găsi pe nimeni care să se apropie de ele.

Dacă vei putea să renunți la ideea de a te proteja atât de mult și accepți să-ți deschizi iar inima către iubire, poți să întâlnești pe cineva care să aibă aspirații similare cu ale tale. Așa cum tu știi să încurajezi și să motivezi, și partenerul potrivit o să te ajute să te simți susținută și îți va aminti mereu cât ești de valoroasă. 

Balanța

Refuzi să-ți dezvălui și trăsăturile negative pentru că îți e teamă să nu dezamăgești. Nu vrei să lași pe nimeni să te vadă așa cum ești, așa că, uneori, ai tendința să te orientezi mai degrabă spre relații superficiale care te vor îndepărta mai mult de posibilitatea de a-ți întâlni adevărata dragoste. Riști să te alegi cu inima frântă și să acumulezi frustrări care te vor determina să fugi de iubire.

Dacă nu vrei să ratezi șansa de a-ți descoperi sufletul pereche, deschide-ți iar sufletul spre iubire și ține cont de lecțiile pe care le-ai primit în fostele relații. Știi să comunici, ești echilibrată și trebuie să te gândești că dragostea vieții tale nu te va face să simți niciodată că dăruiești prea mult. Dimpotrivă, o să îți ofere ceea ce meriți, o să te respecte și nu va crea situații în care vei fi nevoită să te sacrifici pentru ca relația să poată funcționa.  

Scorpionul

Una dintre cele mai mari temeri ale tale este, inclusiv în relațiile romantice, să nu fii trădată. Ești prin natura ta misterioasă și ai suspiciuni asupra tuturor, inclusiv asupra persoanelor la care ții. Frica de trădare este foarte profundă și este legată și de alte frici, precum cea de a fi respinsă și cea de abandon. Ai pretenția ca toată lumea să fie onestă cu tine, însă de fapt nu permiți nimănui să te cunoască așa cum ești. În aceste condiții, de multe ori îți este frică și de dragoste, de faptul că ai putea ajunge să te dezvălui în fața persoanei nepotrivite. 

Altă frică ascunsă este și cea de fericire. Iei toate lucrurile în serios, obișnuiești să te apuci să faci diverse conexiuni și „scenarii”, prin urmare nu reușești să vezi când fericirea se află chiar în fața ta. Inclusiv dragostea mult așteptată poate fi lângă tine, dar tendința ta de a vedea latura negativă a lucrurilor, iar obsesiile, suspiciunile și autosabotajul te pot îndepărta de iubirea vieții tale. Pentru a-ți deschide iar inima către iubire, ar trebui ca treptat să renunți la ele. Deși nu îți este la îndemână, cel mai mare dar pe care ți-l poți face este să nu mai cauți să deții controlul și să te lași să fii vulnerabilă. Procedând așa, îți mărești șansele de a fi fericită și de a cunoaște și împlinirea prin iubire. 

Săgetătorul

Cele mai apreciate calități ale tale, dacă faci parte din această zodie, sunt optimismul, energia, curiozitatea și capacitatea de a te bucura de viață. Nu este niciun secret faptul că tânjești mai mult după o viață dinamică, plină de aventură, decât după o relație romantică. Detești rutinele și îți este groază să nu ajungi să ai o viață plictisitoare. Știi că lucrurile ar fi și mai complicate dacă te-ai plictisi chiar alături de partenerul de cuplu. Așa se explică de ce adesea preferi să stai departe de angajamentele serioase și să îți păstrezi libertatea. 

Numai străduindu-te să-ți deschizi iar inima către iubire ai șansa de a întâlni persoana pe care o aștepți demult, capabilă să îți umple viața cu pasiune și cu sete de aventură. Alături de ea vei străluci, vei avea libertatea dorită și vei trece prin experiențe la care nu te-ai fi gândit niciodată. Acea persoană îți va respecta independența și nu va încerca să te țină nicicând pe loc. 

Capricornul

Îi impresionezi pe ceilalți cu ambiția ta, cu autocontrolul, cu capacitatea de a-și asuma responsabilități, cu disciplina și capacitatea remarcabilă de concentrare. Cu toate acestea, calitățile tale te pot determina să-ți fie teamă de dragoste întrucât aceasta lasă loc și lucrurilor imprevizibile. Ție îți place să faci planuri, să analizezi în profunzime și nu te avânți într-o activitate până când nu ți-ai luat și măsuri de precauție. 

Alt motiv pentru care îți este frică de dragoste este și acesta: nu îți dorești să fii nevoită să-ți dezvălui latura vulnerabilă, nesiguranțele. Mai degrabă alegi să te distanțezi de ceilalți și să te închizi în tine decât să-i lași pe ceilalți să te cunoască așa cum ești de fapt. Deși nu recunoști, ești speriată că ai putea să dezamăgești și, totodată, te îngrozește ideea de a nu fi dezamăgită. De altfel, dezamăgirile din relațiile din trecut sunt cele care te împiedică să mai fii foarte dornică să cunoști pe altcineva.

Ca să nu ratezi șansa de a-ți cunoaște sufletul pereche, trebuie să înveți că este în regulă să ai și momente în care să nu deții controlul și că emoțiile nu reprezintă o dovadă de slăbiciune. În plus, nu strică să-i lași pe cei la care ții să fie sprijinul tău și să te bazezi pe ei. Gândește-te că este vorba despre iubire necondiționată, iar aceasta reprezintă unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ți le oferă viața. 

reprezentare a zodiei Capricorn din sticla

Vărsătorul

Nu se poate spune că nu îți dorești deloc să te bucuri de o relație romantică. Însă îți este teamă că nu vei reuși să găsești partenerul ideal, care să înțeleagă cât de mult îți apreciezi unicitatea și care, la rândul său, să te îndrăgească tocmai pentru ea. Nu vrei să fii într-o relație care să te pună în situații în care să fii nevoită să-ți ascunzi anumite laturi ale personalității pentru a te conforma unor așteptări. Știi cât este de greu să găsești pe cineva la fel de nonconformist ca tine și care să aprecieze la fel de mult independența

Ținând seama de aceste frici, obișnuiești să-i ții la distanță pe ceilalți și adesea pierzi din vedere că printre ei se poate afla iubirea vieții tale. Ca să-ți deschizi iar inima către iubire și să nu te mai lași copleșită de teama că o relație te poate conduce la constrângeri și limitări, nu uita că sunt persoane care cred în aceleași valori ca tine. Odată ce ajungi să o cunoști pe cea mai potrivită pentru tine, aceasta nu îți va cere să te schimbi. Te va aprecia așa cum ești și împreună veți putea să vă construiți relația la care visați. 

Peștii

În cazul în care te-ai născut în această zodie de apă, ești foarte sensibilă și empatică. Prin urmare, una dintre cele mai mari temeri ale tale este să nu dai peste un partener care să profite de tine și care să nu-ți dăruiască nimic. Mai ales dacă te-ai regăsit de mai multe ori într-o astfel de situație, nu îți este deloc ușor să lași deoparte trecutul și să ai curajul să începi o nouă relație. Nu mai vrei să fii dezamăgită și să suferi în cazul în care te-ai despărți de cineva de care te-ai atașat mult. Cu atât mai mult cu cât ai tendința să visezi la o poveste de dragoste precum în basme, teama de un nou eșec devine mai puternică.

Pentru a nu renunța la ideea că într-o zi îți poți găsi sufletul pereche, nu îți pierde speranța că există persoane care au aceleași aspirații ca tine. Alături de cea care va fi aleasa inimii tale nu vei simți niciodată că dăruiești prea mult. Din contră, vei simți că este firesc să-ți exprimi din plin sentimentele, vei ajunge să-ți împlinești nevoile emoționale.

Ce te sperie cel mai mult în dragoste, în funcție de zodie

Surse foto: pixabay.com, Image by Freepik

Surse articol: collective.world, thoughtcatalog.com

Articolul urmator
Iată cum trebuie să miroasă parfumul tău în funcție de zodie
Iată cum trebuie să miroasă parfumul tău în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Am aflat că inima bebelușului meu nu mai bate la 12 săptămâni de sarcină. Medicul mi-a întrerupt sarcina iar asta mi-a salvat viața și mi-a dat oportunitatea să devin din nou mamă
  Am aflat că inima bebelușului meu nu mai bate la 12 săptămâni de sarcină. Medicul mi-a întrerupt sarcina iar asta mi-a salvat viața și mi-a dat oportunitatea să devin din nou mamă

  O mamă însărcinată a primit o veste caldă, una rece, în urma ecografiei de 12 săptămâni de sarcină. Inimioara bebelușului ei a încetat să mai bată, dar...

  Vitamine pentru inimă: ce suplimente mențin inima sănătoasă
  Vitamine pentru inimă: ce suplimente mențin inima sănătoasă

  Inima este un organ vital, ce acționează precum o pompă, furnizând sânge pentru tot corpul printr-o rețea amplă de artere și vene. Datorită inimii, organismul primește,...

  Acuzații grave de malpraxis la un spital din România: „Ne-a zis să stăm liniștiți, iar duminică inima copilului nu mai bătea”
  Acuzații grave de malpraxis la un spital din România: „Ne-a zis să stăm liniștiți, iar duminică inima copilului nu mai bătea”

  Clipe de coșmar pentru doi părinți din Timiș. Și-au pierdut bebelușul înainte de naștere și îi acuză medicii de la Maternitatea Bega de malpraxis, după ce aceștia ar...

  Ce trebuie să faci pentru a găsi echilibrul în viață, în funcție de ordinea în care te-ai născut
  Ce trebuie să faci pentru a găsi echilibrul în viață, în funcție de ordinea în care te-ai născut

  Teoria ordinii nașterii a fost promovată la începutul secolului 20 de către medicul și psihoterapeutul austriac Alfred Adler. Potrivit acestei teorii, ordinea în care se...

  Păpușile cu dizabilități. Creațiile unei mame, din iubire pentru fiica ei
  Păpușile cu dizabilități. Creațiile unei mame, din iubire pentru fiica ei

  Părinții copiilor cu dizabilități sau cu diverse afecțiuni grave știu cât de important este ca micuții lor să învețe să se accepte așa cum sunt și să-și poată...

  © 2024 Qbebe