Funnyby

Ce te sperie cel mai mult în dragoste, în funcție de zodie

Ce te sperie cel mai mult în dragoste, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Anumite persoane nu își fac deloc probleme în legătură cu faptul că, odată ce se îndrăgostesc, o să-și deschidă sufletul și o să-și lase partenerii să le cunoască foarte bine. În schimb, altele consideră că nu este deloc la îndemână să se destăinuie, să-și dezvăluie latura vulnerabilă și secretele în fața celor pe care îi iubesc. În același timp, asemenea persoane se pot teme că partenerii lor le vor „răpi” cumva din libertate sau că nu le voi iubi pe măsura așteptărilor. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi care sunt lucrurile de care se tem zodiile când vine vorba să se implice într-o relație romantică. 

Berbecul

Pe de o parte, una dintre cele mai mari temeri pe care le are în dragoste un Berbec este să-și deschidă sufletul în fața persoanei iubite. În general nu îi place să realizeze acest demers și, cu atât mai mult cu vine vorba despre cineva la care ține, se teme că, odată ce își va dezvălui adevărata personalitate, poate fi criticat și respins. Chiar dacă din exterior creează impresia că este puternic și că nu îi pasă de ceea ce cred ceilalți despre el, în realitate are numeroase nesiguranțe și îi este frică să nu dezamăgească.

Pe de altă parte, întrucât este energic, ambițios și îi place să facă lucrurile într-un ritm cât mai alert, pe un Berbec îl sperie mult, când vine vorba de dragoste, ca ființa iubită să nu-l determine să-și încetinească ritmul. De altfel, reprezentanții acestei zodii preferă să-și croiască singuri propriul drum, să nu dea socoteală nimănui, așa că nu este surprinzător că îi sperie inclusiv ideea că și-ar putea pierde libertatea. 

reprezentare a zodiei Berbec pe fond multicolor

Taurul

Această zodie se sperie cel mai mult, în privința dragostei, că ar putea să fie trădată. Pentru un Taur loialitatea este o valoare fundamentală, iar în momentul în care are chiar și cea mai mică îndoială că ar putea fi dezamăgit de cineva, suferă foarte mult. De aceea, îi este greu să creadă că-și poate găsi un partener în care să poată avea încredere, care să nu-l rănească. 

Altă teamă care ține de dragoste și care poate fi copleșitoare pentru Tauri este și aceasta: că ar fi nevoiți să facă numeroase schimbări. Reprezentanții acestei zodii sunt rezistenți la schimbare și detestă ideea că ar putea să-și transforme toată viața și să se adapteze pentru cineva care într-o zi ar putea să-i abandoneze. Deși sunt dornici să se îndrăgostească, nu se grăbesc să-și deschidă inima până când nu sunt convinși că o anumită persoană merită să aibă parte de încrederea lor.  

Gemenii

Sunt imprevizibili, schimbători și dornici să se miște cât mai mult, să cunoască oameni noi, să aibă parte de experiențe care să-i îmbogățească. În aceste condiții, când ajung să se îndrăgostească, pentru ei intervine teama că vor fi nevoiți să renunțe la libertatea lor, că trebuie să-și ia un angajament. 

De asemenea, pe Gemeni îi sperie mult și următoarea idee: din pricina faptului că sunt parte dintr-o relație, trebuie să țină mereu cont și de dorințele partenerilor și să renunțe la anumite lucruri care le plac. Odată ce s-ar întâmpla așa, ar interveni plictiseala și frustrarea. Cu alte cuvinte, se tem și de faptul că ar putea avea o viață marcată de predictibilitate.

Racul

Întrucât este o zodie sensibilă și dornică să exprime cât mai mult ceea ce simte, Racul are așteptări mari și în privința dragostei. Pentru el, o relație romantică este ceva foarte serios, nu își dorește sub nicio formă să fie pus în situația de a pierde timpul alături de persoana nepotrivită. Întrucât un Rac nu stă pe gânduri când trebuie să-și ia un angajament, cu atât mai mult cu cât este vorba despre cineva la care ține, se teme cel mai mult să nu fie într-o relație cu o persoană pe care să nu se poată baza. Pentru că el își deschide inima și este dedicat complet ființei iubite, așteaptă același „tratament” și din partea acesteia.

În același timp, pe un Rac îl sperie foarte mult, în dragoste, să nu ajungă într-un moment în care să ajungă să nu mai fie iubit ca la început de partenerul său. Practic, se gândește adesea la faptul că, într-o zi, persoana iubită s-ar trezi de dimineață și i-ar spune că nu își mai dorește să fie alături de el. Un asemenea gând îl îngrozește și îl stimulează adesea să facă tot ce poate pentru a se asigura că partenerului de cuplu nu îl lipsește nimic, că este fericit. 

Leul

Întrucât este puternic și îi place să-și aleagă singur propriul drum, Leul se teme mult, în ceea ce privește dragostea, că sentimentele pe care le va avea i-ar putea afecta independența. Cu alte cuvinte, ia în calcul faptul că vor interveni momente în care nu va mai putea deține controlul așa cum își dorește, că sentimentele intense îl vor îndepărta de siguranța după care tânjește atât de mult.

Totodată, pentru că vrea să fie mereu în centrul atenției, să fie admirat și apreciat, îl sperie ideea că persoana iubită nu îi va dărui ceea ce așteaptă de la ea. Leul știe că este generos și îi place să îi răsfețe pe cei la care ține, însă dorește ca și ceilalți să se comporte astfel cu el. Când nevoile sa emoționale nu pot fi împlinite, se teme că o să-și piardă încrederea în partenerul de cuplu și că nu va mai fi îndrăgostit de el ca la început.  

reprezentare a zodiei Leu pe fond multicolor

Fecioara

Întrucât sunt perfecționiste și dispuse să muncească neîncetat ca să-și îndeplinească obiectivele, Fecioarele se tem, când intervine dragostea, că vor fi nevoite să-și împartă timpul și cu o altă persoană. Ele știu că de multe ori vor trebui să-și modifice rutina și să se adapteze și în funcție de programului partenerilor, ceea ce nu le convine. De fapt, Fecioarelor le este teamă ca nu cumva, din pricina unei relații, să piardă lucrurile pe care le-au obținut cu mult efort.

În plus, persoanele născute în această zodie se sperie și de următoarea idee: că dragostea implică să-și deschidă sufletul și să-și arate și latura vulnerabilă. Ideea de a fi expuse le îngrozește, cu atât mai mult cu cât ar putea să ajungă să afle despre ele lucruri pe care nu le-ar dori. Mai mult decât atât, își fac probleme că acele lucruri ar putea fi detestate și de persoanele pe care au ajuns să le iubească. Prin urmare, Fecioarele se tem de o conectare profundă cu ființa iubită. 

Balanța

Pentru că adoră ideea de dragoste, de a fi îndrăgostită, o Balanță se teme cel mai mult chiar de dragostea adevărată. Astfel, cu cât are parte de iubire, cu atât tânjește după mai multă și este îngrozită de ideea că, la un moment dat, ar putea pierde totul.

Tocmai pentru că o sperie atât de mult ideea unei vieți lipsite de iubire, Balanța se ferește să-și dezvăluie anumite trăsături de personalitate, anumite comportamente, pentru ca nu cumva să dezamăgească. Pentru ea este esențial ca totul să fie în armonie, iar odată ce își conștientizează anumite defecte, preferă să nu le dezvăluie de teamă să nu fie rănită sau chiar părăsită. 

Scorpionul

De fapt, un Scorpion nu se teme atât de mult de dragoste, ci de el însuși. Ceea ce îl pune pe gânduri și îl determină să-ți facă griji este că persoana cu care ajunge să se conecteze profund, la care va ține cu adevărat, o să îl cunoască și nu o să-l mai vrea în preajma ei. Practic, unui Scorpion îi este teamă să-și deschidă inima de teama de a nu fi respins.

Ceea ce îl mai înspăimântă când vine vorba de dragoste este și faptul că ar putea fi trădat. Îl poate obseda gândul că ajunge să se deschidă în fața persoanei nepotrivite, care o să profite de el și, când nici nu s-ar aștepta, nu îi va mai fi loială și l-ar putea răni foarte mult. 

Săgetătorul

Lucrul care îl sperie cel mai mult în dragoste pe un Săgetător este ideea de angajament. Nu își dorește să-și dea seama, după un timp, că s-a dedicat și și-a deschis inima în fața unei persoane care nu a meritat deloc. De aceea, nu se grăbește să accepte să fie parte dintr-o relație romantică până când nu simte că persoana iubită se ridică la nivelul așteptărilor sale.

Pentru că adoră să plece mereu într-o nouă aventură, să descopere locuri noi, Săgetătorii se tem să se angajeze foarte serios într-o relație ca să nu ajungă să-și piardă independența. Îi sperie ideea că ar putea ajunge captivi într-o rutină, că s-ar putea plictisi. În schimb, au nevoie în preajma lor de persoane care să le acorde spațiu și care să le îngădui să se miște în propriul ritm, să nu-i încetinească. 

Capricornul

Responsabil, implicat în tot ceea ce face și întotdeauna organizat, un Capricorn se teme foarte mult în dragoste de ideea că în viața sa poate interveni neprevăzutul. Îi place să facă totul în conformitate cu un plan bine stabilit, așa se simte în siguranță, iar în momentul în care nu mai reușește, se consideră vulnerabil. Odată ce ajunge într-o asemenea situație, se gândește că și persoanele din preajmă l-ar putea vedea așa și l-ar considera slab. 

Alt aspect care ține de dragoste și care îi sperie pe Capricorni este și acesta: că ar putea ajunge să fie răniți din nou. Ei nu uită cu ușurință ceea ce au trăit în trecut și sunt înspăimântați de ideea că, la un moment dat, persoana la care țin mult ar putea să le frângă inima și să-i umilească. 

Vărsătorul

Deși nu recunoaște, un Vărsător se teme de dragoste pentru că așa și-ar putea găsi fericirea. Adesea, o parte din sufletul său consideră că nu merită așa ceva și că o să-i fie mai bine dacă ar rămâne singur.

În condițiile în care au nevoie de timp pentru ei înșiși, de libertate, Vărsătorilor le este frică de faptul că o relație romantică i-ar putea îngrădi cumva. Nu vor deloc să se simtă constrânși, să fie limitați. Din acest motiv, ei se străduiesc permanent să le acorde libertate partenerilor de cuplu, însă nu acceptă ideea ca aceștia să nu-i trateze la fel. 

Peștii

Empatici și foarte romantici, Peștii își pun sufletul „pe tavă” și renunță adesea la împlinirea propriilor nevoi pentru fericirea celor pe care îi iubesc. De aceea, nu este de mirare că, în momentul în care ajung să se îndrăgostească, nu vor să iubească pentru doi. Ceea ce își doresc este să fie apreciați așa cum sunt și să vadă că și partenerii lor depun eforturi pentru ca relația să meargă. 

În același timp, Peștii știu că se îndrăgostesc rapid, uneori la prima vedere. Așa se explică de ce pot fi speriați la gândul că vor putea fi iar răniți, că vor trece din nou prin experiențele dureroase din trecut. Știu că au dificultăți în a impune limite și că, deși sunt conștienți că nu procedează bine, se pot sacrifica în favoarea celuilalt. 

reprezentare a zodiei Pesti pe fond multicolor

Surse foto:

Surse articol: collective.world, pinkvilla.com, thoughtcatalog.com

Articolul urmator
Cum îți repari inima frântă în urma decepțiilor din dragoste, în funcție de zodie
Cum îți repari inima frântă în urma decepțiilor din dragoste, în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Patru copii nevoiași duc pe umeri griji prea mari pentru vârsta lor: „Îmi doresc cel mai mult, și cel mai mult să pot să învăț”
  Patru copii nevoiași duc pe umeri griji prea mari pentru vârsta lor: „Îmi doresc cel mai mult, și cel mai mult să pot să învăț”

  Sorin și frații lui nu își doresc un telefon nou sau haine de firmă, ci hrană pe masă, rechizite și un purcel în ogradă!

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Cele mai mari povești de dragoste din toate timpurile
  Cele mai mari povești de dragoste din toate timpurile

  Au provocat războaie și controverse, au creat capodopere în literatură, muzică și artă și au cucerit inimile publicului prin dragostea lor capabilă să înfrunte cele mai...

  Care este cel mai înfricoșător lucru despre tine în funcție de când te-ai născut
  Care este cel mai înfricoșător lucru despre tine în funcție de când te-ai născut

  Fie că este vorba despre anumite obiceiuri pe care le ai, fie că este vorba despre comportamente sau despre gânduri pe care pur și simplu nu ți le poți scoate din minte,...

  Tudor Gheorghe a trăit o poveste de dragoste care va dăinui veșnic, deși moartea i-a răpit soția mult iubită după 55 de ani împreună
  Tudor Gheorghe a trăit o poveste de dragoste care va dăinui veșnic, deși moartea i-a răpit soția mult iubită după 55 de ani împreună

  Tudor Gheorghe a trăit o poveste de iubire unică alături de soția lui, Georgeta Luchian, până când bucuria lor a fost spulberată de o afecțiune ce i-a „furat”...

  Nu mai cred în dragoste la prima vedere de când am devenit părinte
  Nu mai cred în dragoste la prima vedere de când am devenit părinte

  „Acum 10 ani, credeam în dragoste la prima vedere, pentru că am trăit asta. Acum, că sunt părinte, nu mai cred”, mărturisește Alexis, o mamă de peste hotare, pentru...

  De când sunt mama, cel mai mult îmi place să nu fac NIMIC
  De când sunt mama, cel mai mult îmi place să nu fac NIMIC

  Azi dimineață m-am trezit știind că urmează o zi plină cu vârf și îndesat. Programări la medic, responsabilitățile de redacție, proiecte externe, telefoane,...

  Robert de Niro vorbește sincer despre cum este să fii tată la 80 de ani. „E cel mai minunat sentiment. Vreau să fiu cât mai mult timp lângă ea"
  Robert de Niro vorbește sincer despre cum este să fii tată la 80 de ani. „E cel mai minunat sentiment. Vreau să fiu cât mai mult timp lângă ea"

  Celebrul actor Robert De Niro este tată pentru a șaptea oară la venerabila vârstă de 80 de ani. Micuța Gia îl fascinează și îl determină să își dorească...

  © 2024 Qbebe