Funnyby

Lucruri fascinante despre copiii născuți în iulie

Irina Olteanu - Redactor Senior

Iulie este o lună minunată pentru a deveni mamă. Vei descoperi că micuțul sau micuța ta este cu adevărat un copil fascinant, iar asta nu o spun doar astrologii, ci chiar studiile științifice. Iată ce caracteristici deosebite îi însoțesc în viață pe copiii născuți în iulie!

Informații despre luna iulie

Luna iulie este a doua din minunatul anotimp vara și cea mai caldă lună din an în emisfera nordică. Zilele fierbinți de vară sunt încărcate de amintiri plăcute ale copilăriei, distracției și jocurilor, viața înflorind cu adevărat în miezul verii. Florile sunt pretutindeni, iar copacii înverziți. Denumirea lunii provine de la Julius Caesar, născut în această lună, un conducător și un războinic care a reușit să îndrume Roma într-o nouă eră.

luna iulie

Lucruri fascinante despre copiii născuți în iulie

1. În luna iulie au loc o mulțime de aniversări. Fie că este vorba despre Ziua Independenței sărbătorită de Statele Unite ale Americii și tot felul de celebrări în alte state, se transformă într-o lună globală a comemorărilor din istorie. Aduce laolaltă vechiul și noul, ajutând la schimbare și creștere. Nu trebuie să uităm de faptul că în iulie în SUA se sărbătorește ziua Națională a Înghețatei.

2. Piatra nașterii copilului din iulie este rubinul. Rubinul este o piatră caldă, de culoare roșu închis, care simbolizează bogăția, dragostea, pasiunea, veselia și puterea. Este excelentă pentru fortifierea chakrei inimii și revitalizarea energiilor emoționale. Este o piatră a leadership-ului care intensifică emoțiile; poate fi de asemenea folosită pentru a vindeca chakra rădăcina fundamentală de bolile asociate.

 

3. Florile lunii iulie sunt nufărul și nemțișorul. Nufărul ete o floare națională în mai multe state, susținând temele independenței și a creșterii. Iar nemțișorul simbolizează deschiderea inimii, atașamentul și dragostea.

 

4. Semnele zodiacale ale acestei luni sunt Racul și Leu. Copiii născuți până în 21 iulie sunt zodia Rac; acest semn zodiacal este unul de apă, cu un curent emoțional profund. Dacă ești Rac, viața ta probabil se învârte în jurul căminului și al familiei. Poți fi sensibil la insulte, poate chiar remarci sau acțiuni care nu sunt cu rea intenție. Ai un adăpost în propriul suflet unde ești ocrotit întotdeauna atunci când te simți amenințat, iar căminul pe care îl creezi în jurul tău va conține stabilitate și conectivitate emoțională. Copiii născuți după 21 iulie sunt zodia Leu, un semn de foc guvernat de soare. Leii sunt de obicei ambițioși, dar generoși și lideri excelenți. În calitate de Leu fericirea celorlalți este întotdeauna o principală preocupare și se pun pe sine în poziția de provider. Singurul inconvenient este reprezentat de ego; uneori dacă Leii se simt subapreciați pot să se manifeste sub formă de crize de tantrum. Au tendința să preia conducerea la locul de muncă și în relațiile personale și se descurcă bine în poziții unde pot să aibă grijă de ceilalți.

luna iulie

5. Celebrități născute în luna iulie sunt Prințesa Diana în 1 iulie și Nelson Mandela pe 18 iulie, Jacqueline Kennedy pe 28 iulie. Alte nume importante de sărbătoriți: Kevin Hart, Sylvester Stallone, Ringo Starr, Kevin Bacon, Tom Hanks, Sofia Vergara, Bill Cosby, Harrison Ford, Will Ferrell, Selena Gomez, Daniel Radcliffe, Sandra Bullock, Arnold Schwarzenegger și J.K. Rowling.

 

6. Cercetările susțin că cei născuți în luna iulie sunt destinați să aibă parte de mediocritate. Oamenii de știință din cadrul Universității British Columbia au analizat datele de naștere ale managerilor din câteva sute de companii și au observat o disparitate șocantă - se pare că doar 5.9% au fost născuți în luna iulie.

 

7. Sunt mai puțini deprimați. Conform unui studiu publicat în revista Natura Neuroștiință demonstrează că soarele echivalează cu o dispoziție veselă. Cercetătorii din cadrul Universității Vanderbilt au analizat șoarecii din laborator pentru a constata faptul că ciclurile de lumină de vară au avut tendința de a reduce riscul de tulburare sezonieră afectivă, depresie bipolară și schizofrenie pentru copiii născuți în lunile de vară.

 

8. Au șanse mai mari să fie dislexici. Conform unui studiu publicat de Academia Americană de Psihiatrie pentru Copil și Adolescent în 1993, cei născuți vara au șanse mai mari de a se confrunta cu dislexia - mai exact pentru cohorte de 5 ani procentul a fost cuprins între 24-71%. Au fost analizați un număr de 585 de băieți pentru a studia riscul de anumite tulburări psihiatrice, asociate anotimpului nașterii. Se pare că infecțiile virale din timpul sarcinii, în special gripa din al doilea trimestru de sarcină reprezintă una dintre cauze.

 

9. Sunt mai inteligenți dacă sunt fete. Un cercetător din cadrul Centrului Medical al Universității Columbia a analizat materia cenușie a copiilor născuți în lunile de iarnă și de vară și a descoperit că băieții născuți vara au mai puțină materie decât cei născuți iarna. În cazul femeilor se întâmplă exact opusul. Mai multă materie cenușie înseamnă un nivel crescut de inteligență.

 

10. Au un risc crescut pentru boala celiacă. Conform oamenilor de știință suedezi, intoleranța la gluten este specifică celor născuți vara. Se întâmplă acest lucru deoarece bebelușii născuți vara încep diversificarea în lunile de iarnă, când infecțiile virale sunt prevalente și este luată în considerare o legătură între acestea și riscul de a dezvolta boala celiacă.

 

11. Sunt optimiști. Când oamenii de știință din Marea Britanie și Suedia au desfășurat un chestionar în rândul unui anumit număr de 30 000 persoane și le-au cerut să prezinte data nașterii și să răspundă la 13 întrebări cu privire la credința în noroc și personalitatea lor, au descoperit că cei născuți în lunile de vară, inclusiv iulie, au fost optimiști cu privire la acestea (spre deosebire de cei născuți iarna).

 

12. Au un risc crescut de probleme cu vederea. Conform unui studiu asupra unui număr de 300,000 de soldați israelieni cu vârsta cuprinsă între 16-23 de ani care suferă de miopie, 25% au avut șanse mai mari de a se confrunta cu probleme în vedere dacă au venit pe lume în iunie sau iulie (concluzii susținute de un alt studiu britanic). Se pare că aceste probleme sunt cauzate de faptul că au fost expuși la o cantitate prea mare de lumină în primele săptămâni de viață. 

 

13. Întâmpină dificultăți la școală. Se datorează acest aspect faptului că sunt de obicei printre cei mai tineri din clasă (ținând cont de faptul că începutul școlii are loc în luna septembrie). Problemele apar în primii ani de școală și variază de la rezultate slabe la faptul că devin victime ale bullying-ului.

Surse: www.lilbabycakes.com; thestir.cafemom.com; https://news.softpedia.com; www.americangreetings.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!
  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!

  Oamenii de știință avertizează, din nou, asupra riscurilor pe care schimbările climatice le au asupra sănătății și precizează faptul că generațiile mai tinere vor crește...

  12 lucruri enervante pe care doar copiii le fac
  12 lucruri enervante pe care doar copiii le fac

  Copiii fac o mulțime de lucruri enervante, începând de la pierdutul unui pantof pe care l-ai văzut cu ochii tăi de dimineață și până la întreruperea unor...

  Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson
  Top 10 lucruri neștiute și bizare despre copiii lui Michael Jackson

  Viața personală a celui mai mare star pop a fost dintotdeauna controversată, lăsând loc misterului, dar și scandalurilor. Nu fac excepție nici cei trei copii ai acestuia, care au...

  Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai
  Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai

  Bărbații născuți în luna mai, conform astrelor, sunt înțelegători, hotărâți și entuziaști și sunt irezistibili din punct de vedere fizic și emoțional. Deci,...

  Unul dintre cele mai mari parcuri de distracție se va deschide în iulie
  Unul dintre cele mai mari parcuri de distracție se va deschide în iulie

  Lumea încă se confruntă cu pandemia de coronavirus, dar economia trebuie relansată cu orice preț. Asta face ca parcul de distracții Walt Disney World din Florida să-și deschidă...

  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun
  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun

  Te-ai născut înainte de ’89? Perioada comunismului și-a pus amprenta asupra vieților oamenilor, nu doar la nivel mental, ci și fizic. Un studiu recent arată că persoanele...

  Pe 3 și 4 iulie, Grădina cu Artiști se întoarce în Parcul Grădina Icoanei
  Pe 3 și 4 iulie, Grădina cu Artiști se întoarce în Parcul Grădina Icoanei

  La început de iulie, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, care anul acesta aniversează 10 ani, Grădina cu Artiști, se întoarce în spațiul său de...

  10 nou-născuți depistați cu coronavirus la Timișoara. O anchetă este în desfășurare
  10 nou-născuți depistați cu coronavirus la Timișoara. O anchetă este în desfășurare

  Cu toate că până în prezent categoria vârstnicilor s-a dovedit cea mai afectată de epidemia de coronavirus, nu poate fi neglijat impactul pe care îl poate avea...

  © 2022 Qbebe