Funnyby

Tot ce trebuie să știm despre zodia Capricorn

Tot ce trebuie să știm despre zodia Capricorn

Alina Nedelcu - Redactor Senior

În cazul în care te-ai născut în plină iarnă, în lunile decembrie sau ianuarie, în intervalul cuprins între 22 decembrie și 19 ianuarie, înseamnă că ești zodia Capricorn. Ambiția, puterea de muncă, perseverența, capacitatea de a-și asuma responsabilitatea și seriozitatea sunt câteva dintre cele mai cunoscute caracteristici ale Capricornilor. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi și alte trăsături ale reprezentanților acestei zodii, astfel încât să înțelegi mai bine cum acționează aceștia atât în viața personală, cât și în cea profesională. 

Trăsăturile de personalitate ale reprezentanților zodiei Capricorn

Capricornul este guvernat de planeta Saturn, asociată cu sarcinile, cu regulile, cu responsabilitățile, cu timpul. De altfel, persoanele ce fac parte din această zodie sunt puternic conectate cu ideea de timp, fiind foarte organizate, făcându-și planuri, străduindu-se să fie mereu punctuale și să-și respecte termenele-limită. În același timp, Capricornii conștientizează că viața este scurtă, așa că fac tot ce pot pentru a obține cât mai multe lucruri. Îi ajută în acest sens și faptul că sunt semn cardinal, fiind tot timpul în căutarea noilor idei, a noilor proiecte. De aceea, excelează și la capitolul planuri tangibile, bine ancorate în realitate. 

Una dintre cele mai apreciate calități ale Capricornilor este că știu să-și stabilească și să-și realizeze obiectivele. Au succes nu numai datorită ambiției lor, ci și pentru că sunt răbdători inclusiv în situațiile dificile, pline de provocări. Ei știu că lucrurile bune nu vin întotdeauna ușor, că adesea este nevoie de multă muncă, de sacrificii și că trebuie să aștepți vreme îndelungată până când poți vedea că totul iese așa cum îți dorești. 

În general, Capricornii se obișnuiesc de la o vârstă fragedă să-și asume responsabilități. Așa se explică de ce nu se feresc deloc de ele, ci, dimpotrivă, sunt gata să facă tot ce depinde de ei pentru a gestiona o situație, pentru ca lumea din jur să vadă că sunt serioși și că dețin controlul. 

În ciuda seriozității lor, reprezentanții acestei zodii sunt vestiți și pentru umorul lor negru, inteligent. În plus, preferă să nu-și dezvăluie sentimentele, trăirile întrucât consideră că acestea îi pot distrage de la atingerea scopului pe care și l-au propus. Cu toate acestea, când sunt înconjurați de persoane care le-au câștigat încrederea, încep să se deschidă și să-și arate latura sensibilă.

Chiar dacă un Capricorn este foarte ambițios, iar determinarea sa poate fi un model pentru ceilalți, contează să învețe că nu poate impune tuturor standardele sale înalte. Astfel, trebuie să se străduiască să-și păstreze pentru el însuși aspirațiile, dar să respecte faptul că prietenii, colegii de la serviciu sau membrii familiei lor au alte valori și așteptări de la viață. 

ilustratie reprezentare a zodiei Capricorn pe fond negru

Capricornul în relațiile de prietenie

Este foarte selectiv în privința prietenilor, însă știe cum să fie un prieten de nădejde, foarte loial. Un Capricorn își dorește să fie înconjurat de prieteni de încredere, pe care să se poată baza. El însuși, la rândul său, este gata să-ți ia apărarea sau să te îndrume ori de câte ori ai nevoie. Datorită lui, poți dobândi o altă perspectivă asupra lucrurilor și poți deprinde cele mai diverse abilități. Din acest motiv, când vrei să înveți ceva nou, adresează-te unui prieten-Capricorn.

grup de trei prietene fericite intr-o drumetie

De asemenea, când te saturi ca lumea din jur să-ți ascundă adevărul sau să încerce „să-l îndulcească”, împrietenește-te cu un Capricorn. Acesta va spune întotdeauna lucrurilor pe nume, dând uneori dovadă de onestitate brutală, care nu este ușor de suportat. Poți să fii singură că, în momentul în care nu este de acord cu tine, cu comportamentul tău, nu o să ezite și o să-ți facă reproșuri în față. 

Deși trebuie să te aștepți ca un Capricorn să fie tot timpul ocupat și dedicat muncii sale, nu este cazul să îți fie teamă că te va lăsa când îți este mai greu. Dimpotrivă, o să găsească oportunități pentru a-ți fi alături și a te susține, cu atât mai mult cu îți dorește tot ce este mai bun. 

Cei mai buni prieteni pentru un Capricorn sunt, pe de o parte, Taurul și Fecioara. Acestea sunt tot zodii de pământ, vor să fie înconjurate de stabilitate și îi susțin pe Capricorni în planurile lor ambițioase. Pe de altă parte, Capricornii au nevoie și de prieteni precum Racii și Peștii, în condițiile în care aceștia îi stimulează să-și exprime mai mult emoțiile. 

Capricornul în relațiile romantice

La fel cum se raportează și la alte aspecte ale vieții, Capricornii iau în serios și relațiile romantice. În acest context, nu este de mirare că au nevoie să vadă în scurt timp disponibilitatea spre un angajament. În anumite situații, nu se lasă deloc „duși de val” și nu sunt foarte entuziasmați că au cunoscut pe cineva, preferând să analizeze lucrurile și să își dea seama dacă relația are perspectivă pe termen lung sau nu. Totodată, nu se abțin să nu fie critici cu partenerii de cuplu, dar procedează așa și pentru a încerca să-și acopere propriile nesiguranțe și temeri. De multe ori, pentru că nu își dezvăluie sentimentele, pot crea impresia că sunt reci și distanți. Astfel, când te întâlnești cu un Capricorn, nu îți este la îndemână să vezi dacă este într-adevăr interesat de tine sau nu. 

Capricornii au nevoie de cât mai multă stabilitate într-o relație. Caută întotdeauna să fie dedicați și loiali, însă așteaptă aceleași lucruri și de la partenerul de cuplu. Pentru ei, contează mult să vadă că nu își irosesc energia și timpul într-o relație care nu va rezista prea mult. 

Pe măsură ce relația avansează, unui Capricorn își place să-și facă planuri de viitor alături de persoana iubită. Nu numai că așa simte că nu îi lipsește controlul, dar își „testează” și partenerul în legătură cu intențiile sale. Spre exemplu, ține mult să facă rezervări din timp pentru călătorii, pentru ieșiri în oraș etc. Mai mult decât atât, se simte în largul său când partenerul de cuplu îl consultă din timp în legătură cu anumite planuri de petrecere a timpului împreună, în special în perioadele în care este foarte solicitat.

cuplu tanar stand de vorba la masa, la restaurant

Zodiile printre care Capricornii își pot găsi sufletul pereche sunt cele de apă, precum Racul, Scorpionul și Peștii. Acestea sunt sensibile și dispuse să se conecteze profund cu ființa iubită, ajutându-l pe Capricorn să învețe să se lase ghidat și de intuiție. 

Nu în ultimul rând, Capricornii pot avea parte de o relație solidă și frumoasă alături de Fecioare. Se pot înțelege de minune întrucât adoră să facă planuri, să muncească mult și sunt permanent atenți la detalii. În plus, ambele zodii țin mult și reușesc să-și țină promisiunile. 

Capricornul în viața profesională

Știe de la început ce vrea să obțină, iar răbdarea de care dă dovadă îl ajută să ducă la capăt orice sarcină. Odată ce își propune ceva, nu se abate de la drumul pe care și l-a stabilit până când nu vede lucrurile așezate. 

Pentru că este eficient, ambițios, gata să muncească din greu și îi inspiră pe cei din jur prin etica muncii, Capricornul poate fi un lider demn de urmat. Ține ca munca sa să fie de calitate, este dispus să lucreze în avans însă, de multe ori, poate pune presiune asupra membrilor echipei sale din pricina așteptărilor prea mari și a pesimismului său. Astfel, le poate transmite celorlalți mesajul că numai el știe totul sau se așteaptă mereu la ce este mai rău. Ca să nu aibă de suferit, are nevoie să se obișnuiască, treptat, să nu mai fie atât de preocupat de ideea de a fi apreciat de ceilalți. Pentru a-i fi mai la îndemână, un Capricorn își poate face un jurnal în care să țină evidența realizărilor din ultima perioadă. 

Capricornii se simt în largul lor la serviciu când sunt într-un mediu care-i provoacă, astfel încât să vadă că dobândesc noi abilități și că progresează. Nu le displace să se bucure de câștiguri cât mai mari, mai ales în situațiile în care știu că au anumite responsabilități față de persoanele dragi din viața lor. În plus, țin să obțină venituri cât mai bune din munca lor întrucât le place să fie înconjurați de lucruri de calitate. 

Printre meseriile cele mai potrivite pentru un Capricorn se regăsesc: analist financiar, programator, cercetător, cadru didactic, contabil, asistent medical, consultant în afaceri, manager de proiect, manager în IT, bijutier. 

femeie tanara designer de bijuterii

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: allure.com, bustle.com, everydayhealth.com, today.com, vogue.co.uk, zodiacenthusiast.com, ziprecruiter.com

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știm despre zodia Pești
Tot ce trebuie să știm despre zodia Pești

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți
  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți

  Perioada de pubertate începe când corpul copilului tău se dezvoltă și se schimbă, semănând tot mai mult cu cel al unei persoane adulte. De asemenea, odată cu...

  Travaliul la a treia naștere - tot ce trebuie să știi
  Travaliul la a treia naștere - tot ce trebuie să știi

  Travaliul la a treia naștere te surprinde mai pregătită din punct de vedere emoțional și mental, pentru că deja știi la ce să te aștepți ținând cont că ai trecut deja prin...

  Tot ce trebuie să știi despre colici
  Tot ce trebuie să știi despre colici

  Viața de părinte vine la pachet cu o multitudine de provocări, colicile bebelușului fiind una dintre ele. Colicile abdominale se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale...

  Tot ce trebuie să știi despre testarea IQ la copii
  Tot ce trebuie să știi despre testarea IQ la copii

  Testarea IQ este realizată pentru a măsura inteligența umană. Părinții care bănuiesc că au un copil înzestrat cu un coeficient de inteligență peste medie, pot apela la...

  Tot ce trebuie să știi despre psoriazis la copii
  Tot ce trebuie să știi despre psoriazis la copii

  Printre afecțiunile pielii se află și bolile autoimune cutanate, ce survin când sistemul imunitar va ataca propriile țesuturi. Aceste boli pot afecta și copiii, iar pentru unele...

  Vergeturile pe sâni: tot ce trebuie să știi despre ele
  Vergeturile pe sâni: tot ce trebuie să știi despre ele

  Foarte multe femei au vergeturi pe sâni. Lipsa elasticității pielii, creșterea rapidă în greutate sau pierderea rapidă a kilogramelor, sarcina - aceștia sunt principalii...

  Tot ce trebuie să știi despre manevra Heimlich la copii
  Tot ce trebuie să știi despre manevra Heimlich la copii

  Manevra Heimlich la copii este acea procedură de prim-ajutor pe care trebuie să o executăm atunci când o persoană se îneacă cu mâncare sau un obiect și se sufocă....

  Tot ce trebuie să știi dacă ești la a doua sarcină
  Tot ce trebuie să știi dacă ești la a doua sarcină

  Fiecare sarcină este unică. Emoțiile și teama de nou sunt lucruri firești pe care orice mămică le experimentează. În funcție de organism, a doua sarcină poate fi ușoară sau...

  © 2023 Qbebe