Funnyby

Zodiile care încearcă mereu să fie pe placul celorlalți

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Unele persoane nu pun preț pe ceea ce cred ceilalți despre ele, de aceea nu încearcă niciodată să ia anumite atitudini sau să se implice în diverse activități doar pentru a fi pe placul celor din jur. În schimb, pentru altele este important ce spun despre ele prietenii, colegii sau membrii familiei și, mai mult decât atât, nu doresc să îi supere pe aceștia. În cazul în care te regăsești în această ultimă situație, înseamnă că te străduiești să fii pe placul celorlalți. La fel ca alte comportamente ale tale, și acesta este legat de zodia din care faci parte. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi care sunt acele zodii care fac tot posibilul să nu-i dezamăgească și să nu-i rănească pe cei din preajmă.

Racul

Este zodia oricând dornică să fie pe placul celorlalți. Având o inimă generoasă și multă sensibilitate nu numai față de emoțiile sale, ci și față de cele ale celor din jur, un Rac este oricând disponibil să dea o mână de ajutor. Nu îi place să refuze, având impresia că, dacă procedează așa, poate să dezamăgească sau să rănească. De asemenea, este dispus întotdeauna să ajute, să fie sprijin, întrucât chiar îi pasă de ceilalți. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre cei la care ține, Racul este gata de cele mai mari sacrificii pentru binele acestora.

Alt motiv pentru este gata să-ți ofere un umăr pe care să plângi sau pentru care continuă să mențină prietenia chiar și cu cineva care l-a trădat este acesta: un Rac nu vrea să fie considerat de nimeni o persoană rea.

Principalul dezavantaj pe care îl poate avea întrucât are un astfel de comportament față de cei din jur este că Racul se pune pe el însuși pe planul doi, uitând de propriile nevoi, de propria stare de bine. Mai mult decât atât, în unele situații riscă să ajungă să fie umilit sau rănit de cineva care nu este capabil să-l aprecieze sau care a intenționat doar să profite de el. 

ilustratie pe fond inchis la culoare, reprezentare a zodiei Rac

Leul

Deși este vestit pentru independența sa, pentru îndrăzneala de care știe să dea dovadă, un Leu petrece foarte mult timp încercând să fie pe placul celorlați. De fapt, intenționează să-i impresioneze. Îi place să fie admirat pentru ceea ce face pentru ei, pentru cum își dedică timpul și energia celor la care ține. În spatele acestei atitudini nu stă numai generozitatea sa, ci și dorința de a fi în centrul atenției.

În același timp, alt argument menit să demonstreze că unui Leu îi place într-adevăr să fie pe placul celorlalți ține de natura sa de lider. Astfel, este gata să-și dedice toată energia în slujba nevoilor echipei pe care o coordonează. Este mulțumit numai după ce vede că își atinge scopurile și că și ceilalți sunt satisfăcuți, fericiți.

Din păcate, dacă Leul insistă mereu să se comporte așa, risipește prea multă energie, își sacrifică tot timpul și, treptat, ajunge să fie epuizat. 

Balanța

Încercarea unei Balanțe de a fi mereu pe placul celorlați ține de efortul de a evita cât mai mult conflictele, confruntările. Pentru ea contează mult să aibă parte de o atmosferă dominată de echilibru, de calm, de armonie. De aceea, crede că este cel mai bine să facă tot ce poate pentru a nu fi pusă în situația de a fi înconjurată de tensiune, inclusiv să facă numeroase lucruri pentru familie și prieteni. În acest scop, nu este exclus să-și sacrifice timpul liber, să-și modifice radical programul ca să mulțumească pe toată lumea.

În schimb, o Balanță nu obișnuiește să ceară ajutor, nu așteaptă nimic în schimb. Se simte împlinită și împăcată odată ce sesizează că persoanele din jurul ei sunt fericite și că nu au nimic să-i reproșeze. 

ilustratie pe fond de culoare inchisa, reprezentare a zodiei Balanta

Peștii

Se numără și ei printre zodiile care încearcă mereu să fie pe placul celorlați. Peștii sunt prin natura lor foarte sensibili la ceea ce crede lumea despre ei, de aceea se întreabă de fiecare dată dacă nu au supărat sau dacă nu au deranjat pe cineva. Fie că este vorba despre membrii familiei, fie că este vorba despre cei pe care abia i-au cunoscut, își aleg cu grijă cuvintele, se abțin să nu spună lucruri care ar putea răni sau jigni.

În plus, fiind foarte empatici, reușesc să-i înțeleagă fără dificultate pe ceilalți. De îndată ce se întâmplă așa, nu mai stau pe gânduri și își pun în slujba lor toate eforturile pentru a-i ajuta cât de mult pot. Cu toate acestea, Peștii pot ajunge de multe ori să fie ei cei care au de suferit, care vor fi răniți, în condițiile în care cei din jur nu știu întotdeauna să aprecieze sprijinul primit. Pentru a evita cât mai mult o asemenea situație, au nevoie să învețe, cu timpul, să impună și să păstreze anumite limite.

 

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: collective.world, newlovetimes.com, purewow.com, yourtango.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Motivul surprinzător pentru care copiii lui Kristen Bell nu au avut voie să le spună celorlalţi că ea este vocea Annei din "Frozen"
  Motivul surprinzător pentru care copiii lui Kristen Bell nu au avut voie să le spună celorlalţi că ea este vocea Annei din "Frozen"

  Unii dintre cei mai discreţi părinţi de la Hollywood au explicat de ce au luat decizia să îi obişnuiască şi pe copiii lor să fie la fel. Parcurge articolul de mai jos pentru a...

  Mama este ca sarea: Prezența ei nu este mereu amintită, dar absența ei face ca totul să fie lipsit de aromă
  Mama este ca sarea: Prezența ei nu este mereu amintită, dar absența ei face ca totul să fie lipsit de aromă

  Pentru mamele care decid să devină casnice ca să se dedice în exclusivitate copiilor și familiei provocările nu sunt deloc puține. Parcurge cu atenție articolul de mai jos...

  15 minciuni ale copiilor pe care părinții le cred mereu
  15 minciuni ale copiilor pe care părinții le cred mereu

  Pe măsură ce un copil crește și devine tot mai independent, dorește să testeze și reacțiile adulților din preajma sa. De aceea, nu ar trebui să te mire dacă micuțul tău va...

  3 studii care ne arată cum trebuie să fie temele copilului ca să fie eficiente
  3 studii care ne arată cum trebuie să fie temele copilului ca să fie eficiente

  Subiectul temelor este unul care prezintă interes permanent și stârnește controverse în rândul părinților, dar și al cadrelor didactice. Află în continuare la...

  Încearcă-le! 26 de fraze care îți vor calma copilul când are o criză de nervi
  Încearcă-le! 26 de fraze care îți vor calma copilul când are o criză de nervi

  Printre marile provocări din viața de părinte este să găsești soluții inspirate pentru a restabili echilibrul, liniștea, când copilul tău trece printr-o criză emoțională....

  Ce să nu spui niciodată unei femei care încearcă fără succes să rămână însărcinată
  Ce să nu spui niciodată unei femei care încearcă fără succes să rămână însărcinată

  Infertilitatea este o problemă de sănătate care afectează milioane de persoane de vârstă reproductivă din întreaga lume. Datele disponibile sugerează că între 48 de...

  Bebe este liniștit, mami este fericită! 4 modele de balansoare pe placul părinților moderni
  Bebe este liniștit, mami este fericită! 4 modele de balansoare pe placul părinților moderni

  Oricine știe că părinții pregătesc o listă deloc scurtă cu lucruri necesare bebelușului după venirea pe lume. Se asigură că au toate cele necesare pentru a se bucura din plin de...

  10 citate superbe ale Mariei Montessori care vor fi mereu utile în educația copilului
  10 citate superbe ale Mariei Montessori care vor fi mereu utile în educația copilului

  Maria Montessori este cea care a pus bazele unei metode de educație ce a devenit cunoscută și implementată la nivel global. Îți oferim aici câteva citate care îi...

  © 2022 Qbebe