Funnyby

Zodiile care își ascund cel mai bine emoțiile

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă unele persoane preferă să-și dezvăluie emoțiile în preajma celorlalți, altele se simt mai confortabil când nu realizează un asemenea demers. De altfel, acestea din urmă, chiar dacă au momente în care se simt copleșite de emoții, aleg să fie mai degrabă reținute. Procedează așa, de exemplu, pentru că vor să se convingă mai întâi că persoanele din preajmă sunt de încredere, pentru că se tem că emoțiile pot interfera cu munca lor sau pur și simplu pentru nu vor să-i încarce pe ceilalți. Știai că și asemenea obiceiuri sunt scrise în stele? Parcurgând articolul de mai jos poți descopere care zodii sunt maestre în a-și ascunde emoțiile. 

Fecioara

Este una dintre zodiile care alege de multe ori să-și ascundă emoțiile. Astfel, Fecioarele nu se apucă să vorbească despre ceea ce simt până când nu sunt sigure de sentimentele lor. În loc să înceapă să-și exprime emoțiile, preferă să le țină pentru ele și să se descurce așa cum pot. De altfel, sunt mulțumite când știu că pot veni cu o soluție rapid, până când să înceapă să-și dezvăluie trăirile. Uneori, își „îngroapă” adânc sentimentele și nu îi lasă pe cei din jur să-și dea seama cum se simt. În plus, dacă se simt prizoniere într-o situație care le-ar impune să-și arate emoțiile, Fecioarele aleg să fugă.

Persoanele care fac parte din această zodie vor să fie auzite, însă nu cred că altcineva le poate înțelege la fel de bine precum se înțeleg ele însele. Prin urmare, nu vor să irosească timp și să îi povestească cuiva, chiar dacă țin la persoana respectivă, cum se simt într-un anumit moment. 

reprezentare a zodiei Fecioara ilustratie albastra

Balanța

Chiar dacă la prima vedere Balanțele creează impresia că nu sunt tocmai sensibile și că nu sunt interesate deloc de emoții, în realitate lucrurile nu stau așa. De fapt, o Balanță are multe trăiri și ar vrea să le împărtășească și cu ceilalți. Cu toate acestea, nu își dorește să vorbească despre emoțiile sale pentru a nu încărca și pe altcineva cu ele. În același timp, se teme ca nu cumva să facă pe cineva să nu se simtă confortabil întrucât nu i-a putut da un sfat sau vreun ajutor. 

Tendința unei Balanțe este să-și ascundă cât de mult poate emoțiile. Însă odată ce acestea se acumulează, Balanța ajunge să răbufnească în situații nu tocmai potrivite. 

În schimb, o persoană născută în această zodie se apucă să-și exprime sentimentele dacă este vorba despre un context care ține de justiție. Atunci, din dorința de a restabili echilibrul și de a se face dreptate, devine mai deschisă și luptă pentru cauza în care crede. 

Scorpionul

Nu este surprinzător faptul că și Scorpionul este printre zodiile care își ascund cel mai bine emoțiile, având în vedere că întotdeauna preferă să-și păstreze aura misterioasă. În ciuda faptului că este o fire pasională și se confruntă cu emoții puternice și variate, nu se simte în largul său când începe să le aducă în discuție. Scorpionul preferă să țină pentru el lucrurile personale. Procedează așa în special până când vede că poate avea încredere deplină în cineva. Ulterior, dacă simte că se poate conecta la nivel emoțional cu persoana respectivă, începe treptat să-și dezvăluie emoțiile.

De asemenea, Scorpionii sunt capabili să fie foarte reținuți în ceea ce privește exprimarea emoțiilor când sunt în public. Nu vor să fie văzuți cum plâng, cum se enervează și de aceea fac tot ce pot ca să se controleze. Pot ajunge să „explodeze” însă când se simt în siguranță, în intimitatea casei. 

Capricornul

Nu este deloc dornic să discute despre emoțiile sale întrucât crede că, procedând așa, se îndepărtează de munca sa, de împlinirea unor obiective. Un Capricorn preferă să se concentreze asupra muncii, asupra sarcinilor, în loc să se apuce să-și aducă în prim plan trăirile, sentimentele. Reprezentanții acestei zodii au impresia că dezvăluirea emoțiilor reprezintă un semn de imaturitate, de vulnerabilitate. Din acest motiv, dacă hotărăsc până la urmă să discute despre ceea ce simt, mai întâi realizează o analiză completă a sentimentelor. 

Inclusiv în situațiile în care au parte de emoții foarte intense, de bucurie sau, dimpotrivă, de tristețe, Capricornii obișnuiesc mai degrabă să se concentreze asupra altor aspecte din viața lor. Abia când se simt cu adevărați pregătiți să nu-și mai ascundă emoțiile, o să le scoată la iveală în preajma persoanelor în care au încredere. 

Vărsătorul

Nu este un secret faptul că un Vărsător nu se simte deloc în elementul său când vine vorba despre emoții, în speciale despre ale sale. De aceea, nu te aștepta să-ți vorbească despre ele. Dacă vrei să știi ce simte, străduiește-te să descifrezi anumite mesaje pe care ți le transmite prin comunicarea nonverbală.

Un Vărsător optează adesea să rămână singur cu emoțiile sale și se străduiește să le proceseze pentru a descoperi care este poziția sa față de ele. Nu este dispus să discute cu altcineva decât în momentul în care este pe deplin sigur de ceea ce simte, în condițiile în care nu vrea să creeze confuzie, să nu se facă înțeles. 

reprezentare a zodiei Varsator ilustratie albastra

Surse foto: pixabay.com

Surse articol: collective.world, pinkvilla.com, yourtango.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 10 cel mai bine îmbrăcate gravide din România
  Top 10 cel mai bine îmbrăcate gravide din România

  Sarcina este o etapă minunată din viața unei femei, însă vine cu schimbări ale corpului care pot pune în dificultate pe oricine. Ultimul trimestru de sarcină este cel mai...

  Are 11 copii, schimbă 600 scutece pe săptămână, dar îşi mai doreşte cel puţin 4 copii
  Are 11 copii, schimbă 600 scutece pe săptămână, dar îşi mai doreşte cel puţin 4 copii

  Britni Church (din SUA) esta mama a 11 copii, dar a mărturisit că i-ar plăcea să aibă şi mai mulţi. Iată care este povestea ei!

  7 semne că și tu îți „mănânci” emoțiile. Iată cum te îngrași fără să știi
  7 semne că și tu îți „mănânci” emoțiile. Iată cum te îngrași fără să știi

  Dacă ți s-a întâmplat și ție să observi că în ultimul timp ai acumulat kilograme în plus și nu găsești o explicație pentru acest lucru, gândește-te...

  Își aștepta iubita la altar. Însă ea plecase deja spre ceruri și îi lăsase cel mai emoționant dar
  Își aștepta iubita la altar. Însă ea plecase deja spre ceruri și îi lăsase cel mai emoționant dar

  Ziua în care pășești spre altar cu ființa iubită ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase. Uneori însă, viața are cu totul alte planuri și te poate pune în...

  3 criterii care te ajută să alegi cel mai bun scaun auto pentru cel mic
  3 criterii care te ajută să alegi cel mai bun scaun auto pentru cel mic

  Alegerea unui scaun auto pentru copilul tău nu este întotdeauna cea mai simplă misiune. Trebuie să ai în vedere câteva criterii importante atunci când cumperi un...

  Ascund de alte mame faptul că bebelușul meu doarme tun toată noaptea
  Ascund de alte mame faptul că bebelușul meu doarme tun toată noaptea

  De când am devenit mamă, conversațiile pe care le am cu prietenii care au copii sunt foarte diferite de cele cu prietenii care nu au. Dar întrebarea care pare să mi se pună...

  Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"
  Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"

  Dr. Georgian Ciubotaru este medic rezident neurochirurg în cadrul “Brain Institute” la Spitalul Monza din Bucureşti, unde activează mai ales în chirurgia epilepsiei...

  Cristina Ich a publicat prima poză cu băiețelui ei: Nu-mi ascund copilul pentru că este urât!
  Cristina Ich a publicat prima poză cu băiețelui ei: Nu-mi ascund copilul pentru că este urât!

  Una dintre cele mai frumoase vedete de la noi, Cristina Ich (31 de ani), a născut pe 25 octombrie 2019 primul ei copil, un băiețel căruia i-a dat numele de Noah Alexandru. Cristina...

  © 2022 Qbebe