Funnyby

Zodiile care nu vor fi niciodată șefi buni

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Anumite persoane demonstrează mereu că sunt născute pentru a fi lideri. Astfel, se simt în largul lor când dau instrucțiuni, când trebuie să coordoneze o echipă și când au de luat decizii contra timp. De cealaltă parte, sunt și persoane care nu acceptă ușor ideile noi, care sunt tentate să critice mereu sau care sunt imprevizibile. La fel ca alte aptitudini, cele care țin de capacitatea de a fi un bun lider sunt și ele scrise în stele. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla care sunt zodiile ce nu excelează în privința calităților de care are nevoie un șef bun.

Scorpionul

Pe de o parte, Scorpionul se regăsește printre zodiile care nu sunt șefi buni întrucât insistă să meargă numai pe propriul său drum, preferând să lucreze singur. De altfel, nu îi place să desemneze responsabilități în echipă, dorindu-și să-și rezerve cele mai importante sarcini pentru el. Odată ce le duce la bun sfârșit, ține să-și evidențieze realizările și să spună tuturor că a depus eforturi foarte mari, chiar dacă nu s-a întâmplat așa. 

Pe de altă parte, în cazul în care sesizează că vreun subaltern este mai talentat și mai priceput decât el, un șef-Scorpion devine gelos și nesigur. Începe să-și manifeste suspiciunile și încearcă să testeze persoana respectivă în numeroase moduri, sperând să găsească diverse defecte. Cu toate acestea, dacă își dă seama că poate avea într-adevăr încredere în cineva, își schimbă atitudinea. 

reprezentare a zodiei Scorpion sub forma unei fete frumoase, imbracata in negru cu gri

Vărsătorul

Are potențialul de a fi lider, în condițiile în care nu duce lipsă de idei și este creativ. Cu toate acestea, Vărsătorii nu sunt șefi buni întrucât nu reușesc să realizeze echilibrul dintre a-și aduce în prim-plan planurile, ideile și a se strădui să colaboreze cu echipa, încercând să afle cum se simte aceasta când lucrează cu ei. În același timp, nu își impun suficient autoritatea, nu furnizează instrucțiuni clare și nu le place să-i disciplineze pe cei din preajma lor.

Unui șef născut în zodia Vărsător nu îi este pe plac să urmeze regulile, are tendința de a lucra haotic, ținând seama în special de ce îi face lui plăcere. În aceste condiții, nu este niciodată previzibil și se poate răzgândi când nici nu te aștepți. 

Peștii

Un Pește reușește să fie un șef bun numai dacă îl pasionează mult ceva. În caz contrar, preferă să renunțe și nu se mai implică suficient pentru a duce o treabă la capăt. De asemenea, nu își dorește să-și asume riscuri și decizii dificile, nu-și gestionează eficient stresul și este tentat adesea să lase lucrurile pe ultima sută de metri. 

Întrucât se lasă ușor influențat de partenerii de afaceri, un șef-Pește ajunge să dea instrucțiuni contradictorii și îi lipsește autoritatea de care este nevoie pentru a coordona o echipă. 

Nu în ultimul rând, dacă ai un șef născut în această zodie, așteaptă-te să aibă fluctuații importante ale dispoziției și, din acest motiv, să strice un întreg proiect la care echipa a muncit mult. 

Gemenii

Deși sunt implicați și le pasă de afacerea lor, Gemenii nu sunt șefii pe care angajații să-i îndrăgească prea mult din următorul motiv: își schimbă foarte repede punctul de vedere și nu se pricep să dea instrucțiuni clare. 

În plus, lucrul cu un șef ce face parte din această zodie poate fi obositor și haotic nu doar pentru că el însuși vrea mereu să facă mai multe lucruri simultan, ci și pentru că le cere subordonaților să procedeze la fel. De aceea, nu este de mirare că nu îți permite să termini ceea ce ai început. Totodată, nu este dispus să recunoască faptul că a greșit, că nu a avut dreptate. 

reprezentare a zodiei Gemeni sub forma unei fete frumoase, ce are la gat un aparat de fotografiat

Taurul

Este dedicat și muncitor, dar nu este prea popular la locul de muncă dacă ajunge să fie șef. Astfel, Taurul este foarte încăpățânat adesea și nu vrea să facă lucrurile decât așa cum știe el. Este foarte preocupat să se respecte standardele și procedurile pe care le utilizează și nu este deschis spre  asumarea de riscuri. De asemenea, nu este dispus să facă niciun compromis.

Un șef-Taur este rezistent la schimbare, îi place mult continuitatea și nu este dispus să accepte multe idei noi, chiar dacă acestea sunt bune. Începe să fie mai deschis la noutate abia după ce dobândește deplina încredere în cineva și se convinge că persoana respectivă îi este loială. 

Racul

Natura sa sensibilă și dorința ca persoanele pe care le are în preajmă să se simtă cât mai bine demonstrează că Racul poate fi un foarte bun coleg la locul de muncă. Nu se întâmplă la fel dacă ajunge să fie șef. Întrucât se regăsește printre zodiile cele mai imature, nu deține forța necesară pentru a se impune și pentru a putea coordona o echipă. Este înclinat spre fluctuații ale dispoziției și se simte jignit în momentul în care sesizează că urmează să fie învinuit pentru ceva. Dacă ai un șef-Rac, mai bine te abții în loc să-i spui că a comis vreo greșeală. 

Tot pe fondul fluctuațiilor rapide ale dispoziției Racul are nevoie de cât mai mult spațiu, exact în momentul la care trebuie. Acesta este motivul pentru care trebuie lăsat în pace dacă nu este binedispus și este preferabil să i se spună lucruri importante mai târziu, odată ce se simte în largul său.  

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: beoffices.com, horoscope.com, my.astrofame.com, msn.com, indianastrology2000.com, timesofindia.indiatimes.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce să nu folosești niciodată ulei de măsline dacă vrei cei mai buni cartofi copți
  De ce să nu folosești niciodată ulei de măsline dacă vrei cei mai buni cartofi copți

  Chef Raymond Blanc, unul dintre cei mai cunoscuți chefi din Marea Britanie și din lume, a împărtășit câteva dintre secretele sale pentru obținerea celor mai reușiți...

  6 idei de tapet pentru camera copilului care nu se vor demoda niciodată
  6 idei de tapet pentru camera copilului care nu se vor demoda niciodată

  Fără doar și poate, camera copilului este cea mai frumoasă încăpere din toată casa. Veselă, colorată și plină de emoție pură, parcă te face să uiți de toate grijile și...

  De ce părinții buni au copii obraznici
  De ce părinții buni au copii obraznici

  Imaginați-vă două tipuri de familii foarte diferite, fiecare în jurul mesei de cină într-o seară tipică. Ambele familii se situează în două planuri diferite, iar...

  6 strategii simple pentru a crește copii buni. Folosește-le chiar de azi!
  6 strategii simple pentru a crește copii buni. Folosește-le chiar de azi!

  Încă din primele clipe în care copilul tău devine tot mai receptiv la lumea din jur, te vei strădui permanent să-l familiarizezi cu cele mai diverse abilități. Alături de...

  Acești oameni sunt imuni la coronavirus: nu se vor infecta niciodată. Află motivul!
  Acești oameni sunt imuni la coronavirus: nu se vor infecta niciodată. Află motivul!

  Pandemia de coronavirus face zilnic noi victime, în ciuda eforturilor autorităților de a combate boala. Este un virus extrem de contagios, însă se pare că ar exista persoane...

  Părinții vor sume mai mari pentru alocații: „Niciodată nu se găsesc bani pentru copii"
  Părinții vor sume mai mari pentru alocații: „Niciodată nu se găsesc bani pentru copii"

  Federația Părinților acuză Guvernul de lipsă de interes cu privire la alocațiile celor mici. „Niciodată nu se găsesc bani pentru copii” - acuză președintele...

  6 lucruri pe care NU trebuie să le spui niciodată unui copil care plânge
  6 lucruri pe care NU trebuie să le spui niciodată unui copil care plânge

  Să îți vezi copilul că plânge este una dintre provocările vieții de părinte. Chiar dacă te îngrijorează, te supără sau pur și simplu este frustrant să-ți vezi...

  Studiu: copiii care poartă ochelari de vedere sunt mai buni la matematică și citire. Cum se explică acest lucru
  Studiu: copiii care poartă ochelari de vedere sunt mai buni la matematică și citire. Cum se explică acest lucru

  Rezultatele școlare slabe ar putea avea legătură cu boli ale ochilor. Cercetătorii de la Wilmer Eye Institute - Johns Hopkins Medicine au observat că după ce au început să...

  © 2022 Qbebe