Funnyby

Zodiile și gelozia. Cum se comportă nativii cu partenerii geloși

Zodiile și gelozia. Cum se comportă nativii cu partenerii geloși

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Gelozia reprezintă o emoție puternică, dar care poate fi și dureroasă. Dacă nu va fi controlată, ea poate conduce la o distanțare semnificativă între partenerii de cuplu, punând în pericol relația respectivă. De altfel, în numeroase cazuri, se poate spune că este una dintre cauzele majore ce au dus la disoluția unei relații. Cum reacționăm fiecare în fața geloziei ține de mai mulți factori, printre care și zodia din care facem parte. 

Berbecul

Natura sa competitivă, dar și faptul că vrea să fie mereu „numărul 1”, plasează această zodie printre cele în cazul cărora gelozia poate surveni oricând în cadrul unei relații. În aceste condiții, reacția Berbecilor poate fi aceasta: își vor pune partenerii să aleagă între ei și o altă persoană.  

Întrucât este o fire impulsivă, Berbecul nu se va controla când devine gelos și nu se va abține să ridice tonul la partenerul său. Deși nu își dorește, își poate pierde controlul asupra emoțiilor și din acest motiv vor surveni certuri și adevărate conflicte. 

Taurul

Este o zodie foarte cunoscută pentru faptul că este posesivă, insistând asupra ideii potrivit căreia, dacă se implică semnificativ pentru bunul mers al relației, partenerul său trebuie să procedeze exact la fel. În cazul în care nu va remarca acest lucru și dacă va avea impresia că ființa iubită înclină către altcineva, Taurul va începe să fie gelos. Ceea ce își dorește cel mai mult este să aibă un partener loial, prin urmare nu ar fi exclus, pentru a se asigura că acesta nu îl va trăda, să recurgă și la gesturi precum să caute în telefon eventuale dovezi ale infidelității.

În același timp, dacă sesizează faptul că partenerul său are ochi și pentru altcineva, un Taur va începe să se compare cu persoana respectivă, se va întreba ce-i lipsește și va fi cuprins de o tristețe fără margini. Ulterior va deveni tot mai suspicios și mai gelos. 

reprezentare-grafica-a-zodiei-Taur-sub-forma-unei-fete-frumoase-cu-ochelari-de-soare

Gemenii

Nu fac parte dintre zodiile geloase, încercând să fie raționali, să aibă încredere în parteneri și să-și păstreze o relație în care amândoi să se simtă bine, să se distreze. Cu toate acestea, dacă vor sesiza că există o persoană care le-a atras atenția partenerilor de cuplu, vor începe să-și pună întrebări și nu se vor feri să întrebe direct dacă au motive să fie geloși. Chiar dacă vor fi răniți de răspunsul primit, vor încerca să acționeze cât mai rațional. Acest demers îi poate determina, de exemplu, să ia o decizie precum aceasta: să-și scoată partenerii din viața lor de îndată ce află că aceștia sunt atrași de altcineva.

Racul

La persoanele care fac parte din această zodie se poate observa următoarea tendință în ceea ce privește gelozia: la un moment dat vor fi cuprinse de multă furie, vor simți că explodează, iar curând vor începe să dea explicații legate de ceea ce simt și vor începe să se plângă de faptul că nu mai sunt dorite.

Unul dintre obiceiurile pe care le are un Rac odată ce va începe să fie gelos pe partenerul său este să invadeze intimitatea acestuia. Se întâmplă așa întrucât nu suportă să fie trădat și face greu față situațiilor în care este rănit. Totodată, nu este exclus să înceapă să caute în telefonul persoanei iubite pentru a vedea dacă aceasta îl înșeală sau nu.  

Leul

Încă din primele clipe în care vede că partenerul său începe să acorde atenție și altcuiva și că nu mai este el pe primul loc, un Leu va începe să fie foarte gelos. Pentru că vrea să fie mereu remarcat și adorat de ceilalți, dacă simte că nu este așa gelozia sa poate atinge cote înalte.

O reacție pe care un Leu o poate avea adesea în momentele în care devine gelos este să înceapă să flirteze cu altcineva pentru ca, la rândul său, să-și facă partenerul să sufere și să-i vadă reacția. Dar dacă ar fi vorba să discute deschis despre gelozie, va prefera să evite o confruntare întrucât ține foarte mult la orgoliul său. 

reprezentare-a-zodiei-Leu-sub-forma-unei-fete-frumoase-concept-alchimie-prezicerea-viitorului

Fecioara

În condițiile în care sunt firi perfecționiste, care se îndoiesc adesea de sine și de ceilalți, inclusiv în perioadele în care Fecioarele se simt sigure în cadrul unei relații pot deveni geloase, cuprinse de anxietate și de panică. Când ajung în această situație, încep să se gândească la persoana care le-a atras atenția partenerului lor ca la o amenințare pentru relație.

Pe măsură ce nivelul de gelozie va crește, o Fecioară va încerca să devină și mai atentă cu partenerul pe care este geloasă și se va strădui să-l urmeze și să-l urmărească peste tot. 

Balanța

Pentru că Balanțelor le place să aibă alături un partener pe care să se bazeze și țin ca din vocabularul lor să nu lipsească nici referirea la „noi”, în cazul în care vor simți că partenerul se distanțează cumva de ele vor începe să-și facă probleme. Astfel, dacă vor sesiza că există și o a treia persoană, vor deveni geloase. 

Deoarece nu le plac confruntările și conflictele, Balanțele vor face tot posibilul să nu atragă atenția partenerilor că sunt geloase. Ceea ce vor face este să se străduiască să-i țină pe aceștia cât mai aproape de ele, de casă. 

Scorpionul

Face parte dintre zodiile cele mai geloase. Se întâmplă așa întrucât are cu greu încredere în cei din jur, așa că nu este de mirare să vină, când te-ai aștepta mai puțin, cu acuzații false ce au fost create pe fondul geloziei. În același timp, nu se va putea abține și, dacă își va vedea partenerul că acordă atenție și unei alte persoane, va deveni furios, iar gelozia i se va citi pe chip.

Dacă ar sesiza că partenerul său flirtează cu cineva, un Scorpion nu va sta pe gânduri și va căuta și el o persoană cu care să procedeze la fel. Acest demers îl va ajuta nu doar să se răzbune, ci și să-și redobândească încrederea în farmecul său odată ce nu se mai simte sigur pe el.

Nu în ultimul rând, pentru această zodie gelozia va conduce și la o altă tactică: să facă eforturi de a-și schimba înfățișarea în încercarea de a impresiona. 

Săgetătorul

În general, un Săgetător reușește să nu devină gelos cu ușurință, dat fiind faptul că nu este adeptul unor relații foarte lungi și că ține mult la libertatea sa. Firea sa impulsivă îl poate determina, în unele situații, să se lase cuprins de gelozie. Atunci va încerca să-și atragă partenerul prin gesturi precum purtarea unor articole vestimentare senzuale, străduința de a pregăti o cină romantică etc. În plus, va face tot posibilul să-i amintească partenerului său faptul că este norocos să-l aibă alături și că va pierde o relație valoroasă în cazul în care l-ar trăda. 

Capricornul

Printre trăsăturile acestei zodii, ce se va reflecta și în modul în care va gestiona gelozia, se numără și aceasta: deține mult autocontrol. Din acest motiv, nu este surprinzător că un Capricorn va prefera să țină secret ceea ce simte, să spună că totul este în regulă dar, în realitate, în sinea lui știe că lucrurile nu merg deloc bine. Întrucât obișnuiește să reacționeze în acest mod, va acumula numeroase resentimente și îi va fi greu să ierte.

Capricornii devin geloși în special în situațiile în care persoana iubită încalcă oricât de puțin angajamentul dintre ei. Dacă simt că aceasta a făcut chiar și un mic pas greșit, vor fi cuprinși de anxietate și dominați de gelozie. 

reprezentare-a-zodiei-Capricorn-sub-forma-unei-fete-frumoase-ce-poarta-roz-ciclam

Vărsătorul

Când un Vărsător este gelos, partenerul său nu va afla cu ușurință din ce motiv s-a întâmplat astfel. Practic, va avea parte de un „tratament” al tăcerii, fiind necesar să analizeze cu atenție lucrurile pentru a realiza unde și dacă a greșit cu ceva. După o asemenea atitudine, Vărsătorul fie va începe să aducă în prim-plan ceea ce îl nemulțumește, ceea ce l-a determinat să devină gelos, fie nu va mai sta pe gânduri și va ieși rapid din relație. 

Peștii

Deși Peștii sunt o zodie înțelegătoare și iertătoare, în materie de gelozie lucrurile nu stau întotdeuna bine. Se întâmplă așa din următorul motiv: Peștii au o imaginație bogată, pot fi răniți foarte ușor, așa că pot deveni geloși inclusiv în situațiile în care te-ai aștepta mai puțin.

Vor găsi până la urmă forța necesară să le spună în față partenerilor să rupă relația cu persoanele pe care sunt geloși sau, dacă nu vor reuși, nu vor ezita și îi vor blama pe aceștia pe rețelele de socializare și în fața tuturor prietenilor comuni. 

Surse: elitedaily.com, thoughtcatalog.com, timesofindia.indiatimes.com, yourtango.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Zodiile care nu se plâng niciodată (în public) de partenerii lor
Zodiile care nu se plâng niciodată (în public) de partenerii lor

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?
  Soacra mea se comportă ca și cum ar fi ea căsătorită cu soțul meu. Ce să fac?

  Majoritatea femeilor își doresc un partener atașat de familie, care să își respecte părinții și să își iubească, în primul rând, mama. Pentru că...

  Moft sau realitate? Un băiețel se simte și se comportă ca o persoană vârstnică
  Moft sau realitate? Un băiețel se simte și se comportă ca o persoană vârstnică

  În societatea modernă actuală părinții se lovesc din ce în ce mai mult de provocarile lansate de copiii lor, încă de la vârste fragede. În timp ce...

  Asa se comportă toate mamele sau soția mea doar inventează lucruri? Pentru că eu m-am săturat
  Asa se comportă toate mamele sau soția mea doar inventează lucruri? Pentru că eu m-am săturat

  Venirea pe lume a unui copil este așteptată cu mult entuziasm, dar în unele cazuri schimbările survenite pun serios la încercare relația dintre părinți. Prin așa ceva...

  Un bebeluș de doar trei zile se comportă și arată ca unul de trei luni
  Un bebeluș de doar trei zile se comportă și arată ca unul de trei luni

  O fetiță în vârstă de 3 zile se comportă de parcă ar avea 3 luni. Aceasta se târăște, gângurește și își poate ține capul ridicat. Mama ei a...

  Soțul meu este gelos pentru că alăptez bebelușul nostru care s-a născut acum șase zile
  Soțul meu este gelos pentru că alăptez bebelușul nostru care s-a născut acum șase zile

  O mamă care alăptează se plânge, pe rețelele de socializare, de faptul că soțul ei este gelos pe bebelușul lor nou-născut, dintr-un motiv cât se poate de bizar....

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Cum să-ți iubești ambii copii!
  Cum să-ți iubești ambii copii!

  Deși meseria de "mamă" este una foarte grea, ea devine si mai apăsătoare când devii mamă pentru a doua oară. De ce? Pentru că dragostea ta se împarte la doi! Pentru că...

  © 2024 Qbebe