Cum invatam sa spunem in engleza My /your

de Alexandra Ion
Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe email

Este un lucru bine stiut ca cei mici au un simt al posesiei bine dezvoltat. Daca este atat de important pentru ei sa spuna ce lucru le apartine, de ce sa nu o faca si in limba engleza? Credem ca este timpul sa ii invatam pe copii cum sa faca diferenta dintre ce este al lor si ce este al altora. Cu alte cuvinte, vom invata diferenta dintre "my "si "your".

Pasul 1

Trasati/ delimitati pe podea doua cercuri: unul este cercul adevarului, celalalt al neadevarului. Asigurati-va ca cei mici au inteles asocierea.  Adunati intr-o cutie/palarie/punguta/ sacosica diverse obiecte, atat ale dumneavoastra, cat si ale copilului. Extrageti rand pe rand cate un obiect si rostiti o propozitie, fie falsa, fie adevarata ( This is my book). Copilul trebuie sa alerge in cercul adevarului, daca propozitia este adevarata, sau in cercul neadevarului, daca propozitia nu este adevarata. Odata ajuns acolo, incurajati copilul sa repete propozitia spusa de dumneavoastra pentru a primi un punct. Pentru 10 puncte adunate, oferiti-i copilului un stimulent (ceva dulce, un joc preferat, desene pe manuta etc).

Pasul 2

De cand nu ati mai jucat sotronul? Din copilarie? Nu credeti ca a trecut cam mult timp? Daca ati uitat regulile jocului, cel mic este langa dumneavoastra pentru sfaturi si incurajare, nu va panicati. Mai intai, iata cum se procedeaza: asezati pe podea, sub forma unui omulet care sta intr-un picior cu mainile intinse, diverse imagini reprezentand obiecte. Aruncati un obiect rotund (radiera, mingiuta etc) peste aceste imagini suficient de incet incat sa se opreasca pe una dintre ele. Pentru a ajunge la obiectul aruncat, trebuie sa sariti intr-un picior peste toate celelalte imagini, numindu-le si precizand ca nu sunt ale dumneavoastra. ( e.g your teddy bear, your ruler etc). In momentul in care ati ajuns la imaginea pe care a aterizat obiectul aruncat, o numiti (my yo-yo), luati obiectul si va intoarceti, tot intr-un picior. Cu cat mai repede si mai corect, cu atat mai bine, intrucat veti primi 5 puncte. Repetati pana cand cineva ajunge la 20 de puncte si atunci se poate declara invingator.

Pasul 3

Va propun un joc de-a baba oarba pentru a exersa atat structurile de intrebari, cat si diferenta dintre pronumele "my/ your". Iata cum vom proceda: aduceti in camera in care se joaca jocul (ideal ar fi sa existe cat mai mult spatiu de miscare) diverse obiecte din dormitorul dumneavoastra si al copilului, dar fara ca acesta sa va vada. Legati copilul la ochi si imprastiati aceste obiecte prin camera. Copilul se va misca prin camera ghidat de dumneavoastra si odata ajuns la un obiect, doar atingandu-l va trebui sa ghiceasca al cui este "Is it my book?". Pentru fiecare obiect gasit are dreptul la doua incercari, pentru ca trebuie ghicit nu doar posesorul, ci si obiectul. Jocul se poate continua pana cand se gasesc/ghicesc toate obiectele sau doar pana cand se obtin 8 puncte. Pentru rabdare si perseverenta, premiati copilul.

Articol realizat de prof. Ileana Netcu, Shakespeare School

 

Trimite articolul pe facebook

Articole asemanatoare

 
 
Editorial Qbebe
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Vocea Alexandrei trebuie auzită! Înregistrările audio de la 112 sunt publice și un exemplu de așa NU, niciodată!Pentru că vocea Alexandrei trebuie auzită și trebuie să devină o voce colectivă a tuturor părinților care sunt revoltați de ceea ce s-a întâmplat. Nu doresc să dramatizez momentul acesta epuizant din istoria...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Articole Noi Qbebe
Qbebe Funny
Qbebe Horoscop saptamanal
Newsletter Qbebe
Data nasterii bebelusului
   
Radio Romania Junior
sigur.info-fii sigur pe net