Cum să desenezi o față

de Alina Nedelcu
Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe Google Plus Trimite articolul pe email

Dintre părțile corpului, să desenezi o față este unul dintre cele mai dificile demersuri. Astfel, pe lângă conturarea unui cap la mărimea potrivită (aici intervine problema proporțiilor, ce nu este ușor înțeleasă de către copii), se adaugă faptul că o față are unghiuri, forme și expresii atât de diferite. Pentru cei mici, lucrurile pot părea și mai complicate. Acesta este motivul pentru care, în rândurile de mai jos, veți găsi pașii care vă vor arăta cum puteți să desenați mai ușor o față, alături de copilul vostru. Să aveți spor la desenat!

Odată ce micuțul tău va deveni mai interesat în a desena tot felul de chipuri , profită de ocazie pentru a-l învăța, pas cu pas, cum să deseneze o față. Porniți de la modelele de bază de mai jos, după care, pe măsură ce veți exersa, vă puteți pune imaginația la treabă și realiza tot felul de fețe.
Această activitate este recomandată copiilor mai mari de 4 ani.
Iată cum veți putea desena două fețe diferite (a unei fetițe și a unui băiețel):
1.Conturați două forme rotunde, așezate la  distanță  nu prea mare una față de alta. Acestea vor avea mărimi diferite. Vei diviza cele două forme cu ajutorul unor linii drepte, care se vor insecta. Ele vă vor ajuta să vă stabiliți niște proporții.

2.Începeți prin a desena fețele propriu-zise din partea inferioară a cercurilor (veți contura astfel ovalul feței). Acum este momentul în care puteți hotărâ care dintre ele este a unei fetițe și care poate fi al unui băiat.
După ce desenați ovalurile fețelor, desenați ochii (vor avea forma unor frunze incomplete) chiar de-a lungul liniilor orizontale de proporție. Le puteți da aspecte diferite (de exemplu, ochii pot fi mai puternic conturați pentru fața de fetiță).

3.Finalizați forma ochilor și conturați deasupra lor sprâncenele (cele ale băiatului vor fi mai scurte și mai groase, iar cele ale fetiței mai lungi și mai arcuite).

4.Desenați urechile (ca niște semicercuri), nasurile și gurile.

5.Ocupați-vă de păr. Desigur, modelele de mai jos sunt orientative. Voi puteți opta pentru orice fel de frizuri.

6.Terminați detaliile ochilor și urechilor. Ștergeți liniile și formele pe care le-ati desenat în prima etapă de lucru.

7. Puteți începe să vă colorați chipurile și să adăugați orice detalii vreți.

Citește și: 10 activitati simple cu ajutorul carora iti poti invata copilul sa deseneze

Voi mai știți și alte metode prin care copilul să poată învăța să deseneze o față?

Surse:
www.youtube.com

Surse poze:
wwwyoutube.com

Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe Google Plus

Articole asemanatoare

 
 
Editorial Qbebe
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Ce faci dacă vezi că un alt părinte îşi bate copilul?Informații și sfaturi din partea Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității Institutul De Cercetare și Prevenire a Criminalității ne-a oferit următoarele informații și sfaturi: O întrebare...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Articole Noi Qbebe
Qbebe Funny
Qbebe Horoscop saptamanal
Newsletter Qbebe
Data nasterii bebelusului
   
Radio Romania Junior
sigur.info-fii sigur pe net