Colțulcu
activități

Unde mergem cu copilul: top 10 locuri din Constanta

Lidia Rusu

Constanța este unul dintre cele mai vizitate orașe ale țării noastre. Când vei ajunge acolo cu copilul, poți să stai liniștită, întrucât în oraș sau în imediata apropiere se găsesc locuri minunate, în care puteți să vă distrați oricum vă doriți. Pentru a vă fi mai ușor să decideți, luați în calcul și propunerile din articolul de mai jos.

Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii

Pe măsură ce crește, copilul tău devine tot mai curios și mai interesat despre lumea din jur. Profită de acest lucru și învață-l cât mai multe detalii despre păsări, animale sau despre stele și planete. Unul ditre locurile ce te poate ajuta cel mai mult în acest demers este Complexul Muzeal de Stiințe ale Naturii din Constanța.
Complexul dispune de mai multe secțiuni: Delfinariu, Planetariu, Observator Astronomic, Micro-Delta sau Expoziția de Păsări exotice. Iată câteva detalii despre fiecare dintre ele:
Informații utile:
Adresă: Bulevardul Mamaia, nr. 255
Tel: 0723-656 313
Acvariu:
Adresă: B-dul Elisabeta, nr. 1 (Faleza Casino Constanţa)
Adresă email: acvariu@delfinariu.ro
Telefon: 0241-611 277

Delfinariul a fost deschis pe 1 iunie, în anul 1972. Este primul muzeu de acest tip din țară, iar la momentul deschiderii era și primul Delfinariu din Europa de Sud-Est. În cadrul Delfinariului vei putea descoperi, alături de copilul tau, expoziții de pești, dar și programe artistice cu delfini sau chiar cu foci.
Informații utile:
Adresa: Bulevardul Mamaia, nr. 255
Adresa de e-mail: office@delfinariu.ro
Pagina de web: www.delfinariu.ro
Reprezentații: Luni-Duminică: 11.00-15.00
Tarife bilete: 12 lei adulții, 3 lei elevii, studenții, intrare gratuită pentru copiii de până la 7 ani.

Micro-delta a fost realizată în anul 1985, reprezentand o reproducere Deltei Dunarii. Întinsă pe aproximativ 6 hectare, micro-delta dispune de o vegetație foarte bogata, fiind perfectă pentru ca tu să-i arăți copilului tău numeroase tipuri de plante. De asemenea, veți descoperi împreună animale și păsări ( inclusiv pelicani).
Informații utile:
Program de vizitare: Luni-Duminică: 9.00-17.00
Tarife: 12 lei adulții, 3 lei elevii, studenții, intrarea  gratuită pentru copiii de până la 7 ani.

Acvariul
Este și el un loc spectaculos, fiind situat chiar pe malul mării, în preajma Cazinoului din Constanța. Aici pot fi descoperite peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse.
Informații utile:
Program de vizitare: Luni-Duminică: 9.30-16.30
Tarife: Adulții-8 lei, Elevii/studenții: 2 lei, Copiii de până la 7 ani au intrarea gratuită

Expoziția de Păsări Exotice
O vizită aici va reprezenta o experiență unică pentru amândoi, întrucât veți avea ocazia să admirați, într-un spațiu vast, specii deosebite de păsări din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee şi America de sud.
Informații utile:
Program de vizitare: Luni-Duminică: 9.00-17.00
Tarife extrasezon (octombrie-30 aprilie): 12 lei adulții, intrare gratuită pentru copiii de până la 7 ani

Planetariul este o altă secțiune din cadrul Complexului Muzeul de Știinte ale Naturii din Constanța. Aici te vei simți mai aproape de stele, împreuna cu copilul tău. Cel mic va fi cu siguranță fascinat, mai ales că se va simți de parcăa ar privi pe o fereastră deschisă către cer.
Informații utile:
Demonstrații: Luni-Duminică: 10:15, 11:45, 13:00, 14:15
Tarife bilete: 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru elevi/studenți, intrare gratuită pentru copiii de până la 7 ani.  

Portul turistic Tomis, Plaja din Mamaia și faleza

Dacă vremea nu este prielnica pentru a merge la plajă, dar nici nu vrei să stați în casă, atunci ai putea merge impreuna cu copilul tau în Portul Tomis. Aici veți putea admira cele mai diferite bărci și iahturi.

Portul reprezintă o prelungire a falezei de lângă Cazino. Pentru a intra în port puteți merge cu mașina sau puteți face o plimbare pe jos. Aici veți găsi și Piața Ovidiu, statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Istorie Naturală si Arheologie, precum și Acvariul și Cazinoul.

În schimb, dacă este vreme adecvată pentru a face plajă, mergeți pe Plaja Mamaia. Ea este cea mai întinsă plajă de pe litoralul românesc, având opt kilometri lungime și aproximativ două sute de metri lățime. Nisipul este ademenitor, iar copilul tău se va putea juca în nisip, împreuna cu ceilalți copii. Muzica, voia-bună și sunetul valurilor vă vor ajuta să aveți o zi perfectă!

Luna Parc

Dacă vrei să-i asiguri copilului distracție pe cinste, nu ratați sub nicio formă acest parc de distracții din stațiunea Mamaia. Puteți să vă dați împreună în Balerina, Ferris Wheel, în carusel sau puteți să vă bucurați de nenumăratele jocuri de aici. Parcul este deschis atât ziua, cât și seara, cu precizarea că atunci când se lasa noaptea, luminițele, muzica și atmosfera sunt cu totul speciale. Așadar, distați-vă și apoi mâncați o înghețată sau o vată de zahăr!
Informații utile:
Adresa: Sat Vacanță Mamaia, județul Constanța
Parcul este deschis doar pe durata verii

Aqua Magic

Daca vrei să nu-ți scapi micuțul din ochi și ai vrea să vă schimbați programul de plajă cu ceva mai interesant, atunci merită să vă îndreptați către Aqua Magic. Cei mici se pot juca în apă în zonele speciale și se vor distra toată ziua, iar tu vei fi încântată să-i vezi atât de fericiți.
Aqua Magic se întinde pe o suprafață de 27.500 de metri pătrați, oferindu-vă posibilitatea de a alege între numeroase tipuri de distracție. Aici veți găsi inclusiv „Raiul Copiilor", o zonă specială pentru copii. Fie ca veți opta pentru zona de joacă în apă, piscina pentru bebelusi, karaoke sau clubul de dans în apă, vă veți simți minunat.
Informații utile:
Adresă: Bd. Mamaia Nr. 334, Stațiunea Mamaia
Pagină web: http://www.aqua-magic.ro/
Email: office@aqua-magic.ro
Telefon: (0241) 831 183, (0241) 831 176

Lake View Arena

Dacă ești prin Constanța alături de copilul tău nu trebuie sub nicio formă să ratați acest loc. „Lake View Arena" este unul dintre cele mai populare locuri de joacă din oraș întrucât are două zone distince, una de interior și una de exterior. În aceste spații copilul poate să aibă parte de cele mai diferite distracții, de la saltele, gonflabile, bungee jumping, tiroliană până la piscine cu bile, căsuțe din povești, topogane sau balansoare. De asemenea, aici există un restaurant și o terasă. Nu uita că puteți veni aici inclusiv dacă veți organiza o petrecere aniversară!
Informații utile:
Adresă: Bd. Mamaia nr. 283C
Rezervări petreceri copii: 0770.230.377
Adresă de email: lakeview.constanta@gmail.com

Jump Kids Play

Este unul dintre cele mai mari locuri de joacă pentru copii din Constanța. fiind ideal pentru copiii cu vârste între 1 și 12 ani. Spațiul de joacă este dotat cu un labirint pe trei nivele, cu un tun cu bile, carusel cu biciclete, o zonă speciala pentru copiii de până la trei ani, tiroliană, jucării pentru fetițe, console și jocuri pe televizor, mașinute sau karoke. Mai mult, cei mici pot manca aici, întrucât există un spațiu special amenajat în acest scop. În același timă, „Jump Kids Play" oferă posibilitatea de a organiza petreceri aniversare.
Pentru părinți există un spațiu separat, care măsoară 100 de metri pătrați. Aici există un bar, muzică, aer condiționat, dar și Internet gratuit. În timpul verii, clubul deschide și o terasă pentru părinții care-și aduc aici micuții.
Informații utile:
Adresa: Str. Dezrobirii nr. 90 (Complex Lira)
Telefon: 0731.854 230 / 0341.456 272
Program: Locul de joacă este deschis zilnic între orele 10.00-21.00

Kids Arena

Când te gândești să-i oferi copilului tău o experiență inedită și vă aflați în Constanța, nu uita nici de acest loc. Fie că îți dorești un loc de joacă, fie că îți dorești un spațiu numai bun pentru organizarea unei petreceri sau ai vrea ca micuțul să învețe lucruri noi în cadrul unor cursuri (organizate în colaborate cu voluntari de la diferite asociații, cu cluburi de pictură, de șah etc.), „Kids Arena" te poate ajuta să-ți îndeplinește oricare dintre aceste obiective.
Cel mai atractiv este însă un spațiu special amenajat pentru joacă, unde se află gonflabile, tobogane, piscina cu bile, trambulina, jucarii, tractorase, masinute, trotinete. El este destinat pentru copiii între 1 și 8 ani.
În intervalul în care copilul se distrează, tu te poți relaxa într-un spațiu pentru părinți, unde poți savura o cafea sau o răcoritoare.
Informații utile:
Adresă: Str. Cumpenei 2 (Pod Butelii), Constanța
Pagină web: www.kidsarena.ro
Email:office@ kidsarena.ro
Tel: (0726) 830 455
Program de funcționare: Luni- Duminica: 08:20 - 22:00

Gravity Park

Pe malul lacului Tăbăcariei se află Gravity Park, o atracție deosebită pentru familii. Aici poți să te dai, împreuna cu copilul tău, pe skateboard, puteți să vă plimbați cu rolele sau cu bicicleta ori puteți încerca alpinismul sportiv. Mai mult, în Gravity Park exista și un „skate park", ce se întinde pe o suprafață de 1480 de metri patrati, dar și un turn de alpinism, inalt de 10 metri. De asemenea, trebuie să știi că parcul est dotat cu dușuri, toalete și vestiare.
Informații utile:
Adresa: Str. Soveja, Constanța
Tel: 0730.666.399

 

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare"

Imaginația, răbdarea de a asculta și de a povesti sunt abilitățile pe care un copil și le dezvolta dacă ajunge adesea la teatru. Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare" din Constanța este destinația ideala, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Împreună vă veți distra și vă veți bucura de lumea magică a copilăriei.
Teatrul a fost înființat în anul 2002 pe baza secției de păpuși a Teatrului Ovidius (creată în anul 1956), de atunci repertoriul său fiind foarte variat, astfel încât piesele jucate să fie nu numai pe gustul copiilor, ci și al părinților sau bunicilor.
Informații utile:
Adresă: Str.Aristide Karatzali Nr.16, Sala ELPIS
Pagină web: http://www.teatruldelamare.ro/
Adresă de email: teatruldecopii_cta@yahoo.com
Program casa de bilete: Lunea și sâmbăta este închis. Marți-Vineri: 10.00-14.00, Duminică:9.00-13.00
Tarife: Copii- 5 lei, Adulți-20 lei, Însoțitori copii-12 lei
Nu se fac rezervări telefonice

Cinematograful Cityplex

În cazul în care ai vrea să-ți duci micuțul la un film și sunteți în Constanța, mergeți la Cityplex, un cinema aflat in incinta complexului comercial Tomis Mall. Aici veți găsi patru săli, toate dotate cu sunet de tipul Dolby Digital. Imaginea de înaltă claritate vine și ea in completarea motivelor pentru care ar trebui să vii aici împreună cu copilul tau. La intrare exista un stand cu răcoritoare, popcorn și dulciuri.
Ca să te asiguri că veți viziona filmul dorit, consultați programul cinema-ului.
Informații utile:
Adresă: Str. Stefan cel Mare Nr. 36-40, Tomis Mall etaj 4-5, Constanța
Pagină web: http://www.cityplex-tomis.ro/
email: info.ct@cityplex.ro
Program casierie:
Luni-Marți: închis
Miercuri: 14.00-22.00
Joi: 16.00-22.00
Vineri: 14.00-22.00
Sâmbăta și Duminica: 12.00-22.00
Tel: 0241.483.183 / 0241.483.186 (numai când funcționează casieriile)

Tu ai auzit până acum de aceste locuri din Constanța, care sunt ideale pentru a petrece timp cu copilul?

Surse poze:
www.facebook.com, www.instagram.com, www.pixabay.com, www.youtube.com


  


Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Unde mergem cu copilul la medic? Descoperă serviciul medical care îți pune nevoile pe primul loc
  Unde mergem cu copilul la medic? Descoperă serviciul medical care îți pune nevoile pe primul loc

  Când puiul tău se îmbolnăvește ești în stare să muți munții din loc ca să se simtă din nou bine și să redevină copilașul vesel și plin de energie. Când...

  De la grădiniță la spital: un copil din Constanța a fost strivit de dulapul din holul instituției
  De la grădiniță la spital: un copil din Constanța a fost strivit de dulapul din holul instituției

  Un copil de 5 ani din Constanța a ajuns de urgență la spital după ce un dulap de la grădiniță a căzut peste el. Incidentul a avut loc miercuri după-amiază, în holul...

  Cele mai amuzante locuri unde adorm copiii
  Cele mai amuzante locuri unde adorm copiii

  Oriunde este mai bine sa adormi, dar nu in pat. Copiii gasesc cele mai neobisnuite locuri pentru somn. Scaunul, scarile, carutul pentru cumparaturi au intrat intr-un proiect de reinventare....

  Top 20 cele mai interesante locuri nestiute din Bucuresti
  Top 20 cele mai interesante locuri nestiute din Bucuresti

  Ai trăit toată viața ta în Capitală, însă sunt doar câteva locuri pe care ai putea să le numești cu adevărat interesante. Pentru cei dintre voi obișnuiți să...

  Un tată din Constanța și-a abandonat bebelușul într-o parcare, după ce s-a certat cu mama acestuia
  Un tată din Constanța și-a abandonat bebelușul într-o parcare, după ce s-a certat cu mama acestuia

  Se spune că un părinte este capabil de orice pentru copilul său. Dar adevărul este că sunt părinți care, în diverse circumstanțe dificile, sfidează orice imaginație, fiind...

  Cazări inedite în România: 18 locuri aparte unde să-ți duci familia în vacanță
  Cazări inedite în România: 18 locuri aparte unde să-ți duci familia în vacanță

  Călătorim nu pentru a scăpa de viață, ci pentru a simți că viața noastră este trăită. Și pentru a o trăi așa cum merită, trebuie să alegem acele destinații inedite care ne...

  Țările se deschid pentru turiștii vaccinați. Dar ce se întâmplă cu copiii? Unde mergem în vacanță
  Țările se deschid pentru turiștii vaccinați. Dar ce se întâmplă cu copiii? Unde mergem în vacanță

  Faptul că se așteaptă ca de la începutul sezonului festival să fie în vigoare certificatul verde digital propus de Comisia Europeană (propus în scopul de a se facilita...

  Un copil de șase ani din Constanța a murit după ce a fost mușcat de un câine
  Un copil de șase ani din Constanța a murit după ce a fost mușcat de un câine

  Un copil de șase ani din Constanța a murit după ce a fost mușcat de un câine vagabond. Incidentul a avut loc în urmă cu doar câteva ore și autoritățile au deschis...

  © 2022 Qbebe