Funnyby

4 zodii mult prea permisive. Nu impun limite și riscă să fie rănite

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să stabilești anumite limite este binevenit atât pentru tine, cât și pentru cei din preajma ta. Nu fac excepție nici relațiile romantice, impunerea unor limite diminuând riscul de a ajunge să fii rănită sau manipulată. Pentru unele persoane este însă foarte greu să realizeze acest demers, fie pentru că se tem să nu-i rănească pe cei pe care îi iubesc, fie pentru că se tem să nu fie respinse și să-i piardă. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos poți descoperi care sunt zodiile ce nu obișnuiesc să stabilească limite într-o relație și, de aceea, nu este exclus să aibă mult de suferit. 

Racul

Sensibil și iubitor, un Rac este întotdeauna devotat partenerului său. De altfel, are obiceiul să facă tot ceea ce poate pentru binele celor pe care îi iubește. De exemplu, când cineva are nevoie de el, Racul lasă totul și intervine cât mai repede să ofere o mână de ajutor și vorbe bune. Se întâmplă așa și pentru că face parte dintre zodiile mult prea permisive, care nu impun limite în relații din diverse motive. Pe de o parte, Racul se teme că stabilirea limitelor ar putea să o determine pe ființa iubită să creadă că nu se gândește suficient la ea. Pe de altă parte, se gândește că din cauza limitelor pe care le-ar impune la un moment dat riscă să piardă persoana pe care o iubește și să rămână singur. De fapt, una dintre cele mai mari dorințe ale sale este să poată fi tot timpul alături de partenerul său, să-l facă fericit.

Asemenea atitudini pot fi dăunătoare pentru Rac, făcându-l mai vulnerabil în fața celorlalți. Odată ce se întâmplă așa, oricine poate profita de el și, în final, poate ajunge să fie rănit mai mult decât își închipuie. Practic, ar trebui să găsească un echilibru, să nu mai fie nici mult prea amabil, nici să-și dedice mereu tot timpul celorlalți. 

Leul

Și acesta are dificultăți în a impune limite în relații. Principalul motiv pentru care un Leu nu se impune din acest punct de vedere este următorul: crede că persoana pe care o are alături este perfectă pur și simplu pentru că el a ales-o. Astfel, poate avea tendința să vadă numai „punctele tari” ale persoanei respective, neglijând însă aspectele la care ar trebui să fie mai atent. În aceste condiții, Leul poate fi dezamăgit când se așteaptă mai puțin.

În același timp, când se îndrăgostește, Leul, în generozitatea ta, îi dăruiește totul partenerului său și devine ca „o carte deschisă” pentru acesta. Nu mai ține niciun secret, se confesează tot timpul și își dezvăluie pe deplin latura vulnerabilă. În cazul în care persoana de lângă el este sinceră și îi vrea doar binele, nu se poate întâmpla nimic rău. Însă dacă lucrurile nu vor sta astfel, inima poate să-i fie frântă în orice moment. Ca să evite așa ceva, este necesar să impună totuși anumite limite, să nu lase nicicând „garda” jos. 

reprezentare a zodiei Leu sub forma unei constelatii

Scorpionul

De obicei, un Scorpion oscilează între aceste extreme: fie este dominator și vrea să-și impună punctul de vedere într-o relație, fie devine docil și supus. Practic, pentru el este ceva obișnuit să construiască „ziduri” și apoi să le „dărâme” în scurt timp. Unui Scorpion îi este greu să găsească un echilibru întrucât vrea totul sau nimic în dragoste. De pildă, poate avea momente în care stabilește anumite limite, dar în câteva minute uită de ele, le ignoră și se lasă dus de val.

Când găsește o persoană la care ține cu adevărat, Scorpionul vrea să fie tot timpul alături de ea. Poate deveni obsedat de persoana respectivă și își coboară standardele pur și simplu pentru a fi sigur că nu o va pierde. Ar face totul ca să o aibă în preajma lui. Cu toate acestea, o asemenea atitudine nu îi prinde bine. Treptat, riscă să neglijeze ceea ce îl face fericit doar pentru a-și menține relația de cuplu. 

reprezentare a zodiei Scorpion sub forma unei constelatii

Peștii

Nu este deloc surprinzător că și Peștii se numără printre zodiile mult prea permisive, dat fiind faptul că se tem mereu să nu fie respinși sau abandonați și, de aceea, le este dificil să impună limite în relații. Astfel, obișnuiesc să pună nevoile altora deasupra propriilor nevoi. În același timp, fac tot ceea pot pentru a fi iubiți în continuare de partenerul lor, chiar dacă acest lucru înseamnă, adesea, să accepte și lucruri care nu le plac. Peștilor le este frică să-și refuze partenerul de cuplu pentru ca acesta să nu se supere și să se hotărască să rupă relația. Așa se explică de ce sunt mereu dispuși să răspundă la telefon când le este cerut ajutorul sau să-și lase treburile ca să meargă să dea o mână de ajutor.

Viața însă îi poate pune pe reprezentanții acestei zodii de apă în această situație: să aibă nevoie, la rândul lor, să ceară ajutor de la partenerii lor. Cu toate acestea, Peștii ezită să realizeze acest demers, să-și exprime nevoile, așteptările. Procedând așa de multe ori, riscă să ajungă să se simtă neglijați, să nu primească nimic în schimb și să sufere mult. 

Surse foto:

 

Surse articol: bolde.com, bustle.com, collective.world, purewow.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Monica Davidescu este o mamă indulgentă: ”Dorei îi dau libertatea să fie copil. Îmi doresc să am cât mai puține momente în care să mă impun”
  Monica Davidescu este o mamă indulgentă: ”Dorei îi dau libertatea să fie copil. Îmi doresc să am cât mai puține momente în care să mă impun”

  Monica Davidescu este o femeie împlinită pe toate planurile. Are o carieră care în continuare îi aduce multe satisfacții, dar și o familie frumoasă, ea și soțul ei,...

  6 semne că îți lauzi prea mult copilul
  6 semne că îți lauzi prea mult copilul

  Studii realizate în ultimele decenii au ajuns la concluzia că laudele aduse copiilor pot avea efecte pozitive asupra lor, dar acestea vor fi vizibile numai dacă părinții vor ști...

  Meghan Markle își riscă sănătatea ei și a fiului ei, pentru un moft! Ce plănuieste fosta ducesă
  Meghan Markle își riscă sănătatea ei și a fiului ei, pentru un moft! Ce plănuieste fosta ducesă

  Fosta ducesă de Sussex încă reușește să fie în vizorul presei, chiar dacă s-a retras din viața regală. O sursă apropiată a acesteia a spus că Meghan plănuiește...

  Declaratia șocantă a lui Ricky Martin: „Copiii mei sunt prea mici, dar sper să fie gay”
  Declaratia șocantă a lui Ricky Martin: „Copiii mei sunt prea mici, dar sper să fie gay”

  Ricky Martin stârnește controverse cu cea mai recentă declarație a sa. Într-un interviu în cadrul emisiunii „The Daily Show”, despre copiii lui, artistul a...

  Ne cicălim prea mult copiii! Iată ce spun experții în parenting să facem în schimb
  Ne cicălim prea mult copiii! Iată ce spun experții în parenting să facem în schimb

  Printre rutinele pe care le urmezi, fără să îți dai seama, se numără și aceea de a-ți cicăli copilul cât este ziua de lungă. Fie că este vorba despre faptul că...

  Vedeta riscă să piardă sarcina! "M-am ridicat din pat 5 minute şi am sângerat peste tot"
  Vedeta riscă să piardă sarcina! "M-am ridicat din pat 5 minute şi am sângerat peste tot"

  Chrissy Teigen, soţia cântăreţului şi textierului american John Legend, a dezvăluit problemele cu care se confruntă în sarcină. Descoperă ce a povestit aceasta!

  Fiica mea s-a plâns întotdeauna că sunt mult prea protectivă. A rămas mamă singură de gemeni un an mai târziu
  Fiica mea s-a plâns întotdeauna că sunt mult prea protectivă. A rămas mamă singură de gemeni un an mai târziu

  Relația mamă-fiică poate fi una complicată, în special atunci când fiica este adolescentă. După ce a rămas văduvă, o mamă de peste hotare încearcă să-și...

  De vineri se deschid parcurile! Unde putem merge cu copiii și ce reguli se impun
  De vineri se deschid parcurile! Unde putem merge cu copiii și ce reguli se impun

  Gabriela Firea a anunțat că de vineri, 15 mai, se vor deschide toate parcurile, grădinile publice - inclusiv grădina zoologică - precum și cimitirele din București!

  © 2023 Qbebe