Funnyby

Care este stilul tău de a iubi, în funcție de zodie

Care este stilul tău de a iubi, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Există șase stiluri de a iubi: eros, agape, mania, ludus, pragma, storge. Astfel, persoanele care adoptă în relația romantică stilul eros sunt cele ce se îndrăgostesc de obicei la prima vedere și sunt mereu în căutarea pasiunii. Cele care sunt adeptele stilului pragma sunt pragmatice și în celelalte aspecte ale vieții, iar cele care preferă să își pună la încercare partenerii prin diverse „jocuri” pentru a-i testa mizează pe stilul ludus. De cealaltă parte, sunt persoane care se dedică trup și suflet ființei iubite, ceea ce înseamnă că sunt caracterizate de mania. Cât privește stilul agape, acesta se referă la ideea de dragoste necondiționată. Nu în ultimul rând, cei care mizează pe parteneriat, pe prietenie și loialitate preferă stilul storge. Descoperă ce stil de a iubi îi este caracteristic fiecărei zodii!

Berbecul

Nu este surprinzător faptul că Berbecii sunt adepții stilului de a iubi eros, având în vedere că sunt pasionali, că se îndrăgostesc repede și că nu ezită să-și exprime sentimentele încă de la debutul unei relații. De altfel, reprezentanții acestei zodii se lasă dominați de pasiune și se îndrăgostesc adesea la prima vedere. 

Persoanele care adoptă stilul eros sunt cele care își doresc să se simtă cât mai des alături de partenerii lor ca și cum ar fi în luna de miere. În ceea ce-i privește pe Berbeci, aceștia vor să fie îndrăgostiți până peste urechi, avansează rapid într-o relație și fac tot ce pot pentru a menține vie flacăra pasiunii, pentru a evita rutina. 

Taurul

Se regăsește printre persoanele care preferă în relații stilul mania, în condițiile în care își dorește cel mai mult să fie iubit. În aceste condiții, începe să devină posesiv și tratează fiecare relație ca și cum ar fi ultima, dedicându-se cu totul ființei iubite. Își dăruiește inima fără ezitare, sperând ca legătura cu partenerul său să fie veșnică. 

Unui Taur îi place să dăruiască și să primească daruri, să fie răsfățat, să aibă parte de conectare și de intimitate. Nu suportă ideea de a fi trădat, pentru el loialitatea fiind o valoare extrem de importantă. în cazul în care eșuează într-o relație, fiind foarte încăpățânat îi este foarte greu să accepte eșecul și îl consideră o înfrângere gravă. 

reprezentare a zodiei Taur pe fond rosu

Gemenii

Sunt adepții stilului de a iubi pragma, în contextul în care, de cele mai multe ori, sentimentele lor nu sunt ghidate de emoții, de dorința de a avea parte de pasiune, ci de rațiune. Practic, Gemenii optează pentru dragostea pragmatică, punând în balanță punctele „tari” și pe cele mai „slabe” ale unei persoane (de exemplu, statutul social, profesia, nivelul de educație etc.) când iau hotărârea de a se angaja sau nu într-o relație serioasă.

De asemenea, caută să găsească un partener pe care să îl considere cel puțin egal cu ei din punct de vedere intelectual, cu care să aibă ce să discute. În cazul în care Gemenii sesizează că au în fața lor o persoană cu care se pot antrena în discuții fascinante, care să-i „țină în priză”, până la urmă se îndrăgostesc. 

Racul

Întrucât tânjesc mereu după dragoste și tot ce își doresc este să se conecteze emoțional cu persoana iubită, încercând permanent să o facă fericită, nu este de mirare că și Racii sunt adepții stilului de a iubi mania. Odată ce încep să țină la cineva, dăruiesc multă afecțiune și așteaptă să primească și ei cel puțin la fel de multă. Uneori, sentimentele devin atât de puternice, încât un Rac ajunge să simtă că pur și simplu nu ar putea supraviețui fără ființa iubită.

Pentru această zodie de apă, contează enorm să aibă parte de o relație solidă, care să-i permită să-și construiască un cămin, în condițiile în care adoră să aibă o familie, să-i poată răsfăța permanent pe membrii acesteia, să-i vadă fericiți. 

Leul

Stilul de a iubi al unui Leu este storge. Pe de o parte, își dorește ca relația de dragoste să se bazeze și pe prietenie, pe încredere reciprocă, astfel încât să devină stabilă și durabilă. Cu alte cuvinte, Leul caută un partener care să-i ofere nu doar afecțiune, ci și grijă și respect. 

Pe de altă parte, pentru Lei contează mult să aibă alături pe cineva care să fie capabil, la fel ca ei, să-și demonstreze loialitatea. Aceasta trebuie să fie mai presus de orice și este necesar să fie prezentă nu doar în momentele bune, ci inclusiv în clipele dificile. În cazul în care vede că are parte de toate acestea, Leul începe să se îndrăgostească tot mai mult și, grație generozității sale, să-i dăruiască totul persoanei iubite. 

Fecioara

Reprezentanții acestei zodii sunt adepții unei iubiri necondiționate, care nu este deloc egoistă, așa că se poate spune despre ei că preferă stilul de a iubi agape. Fecioarele au grijă de partenerii lor, îi încurajează și îi motivează în tot ceea ce fac, fără a aștepta nimic în schimb. Adesea, nu mai stau pe gânduri și pun nevoile persoanei iubite mai presus de propriile nevoi.

Fiind semn de pământ, Fecioarele își doresc într-o relație consistență și integritate, cu atât mai mult cu cât sunt în căutarea perfecțiunii pe toate planurile. În acest scop, ajung să se sacrifice pe ele însele și, dacă partenerii lor nu reușesc să le aprecieze așa cum ar trebui, vor avea până la urmă inima frântă. 

Balanța

La fel ca Fecioarele, și Balanțele mizează pe stilul agape. Chiar dacă au nevoie de timp ca să-și dea seama dacă o anumită persoană merită într-adevăr dragostea lor, odată ce își dau seama că se întâmplă așa, își pun sufletul pe „tavă”. Caută permanent să-și răsfețe partenerii, să-i ajute să se simtă bine, însă au aceleași așteptări și din partea acestora.

Balanțele sunt îndrăgostite de ideea de dragoste și se află o bună parte din viață în căutarea sufletului-pereche. Le place să se inspire din alte povești de iubire, să învețe ceva din ele și, uneori, nu este exclus să avanseze rapid într-o relație pentru a avea parte de ceea ce au văzut la alte cupluri. 

Scorpionul

Pentru această zodie este important să curteze persoana de care sunt atrase și, în acest demers, să strecoare și diverse „jocuri” pentru a o testa. În plus, Scorpionul are tendința de a manipula, prin urmare este adeptul stilului de a iubi ludus. Fie că dorește să vadă care sunt intențiile reale ale persoanei cu care flirtează, fie că încearcă să o „prindă” pe cea cu care se află deja într-o relație și pe care o bănuiește de trădare, nu ezită când este vorba să recurgă la diverse trucuri. 

Cu toate acestea, când simte că se poate conecta profund la nivel emoțional cu cineva și că acea persoană este sinceră cu el, Scorpionul își deschide în final inima și se dedică relației respective. 

Săgetătorul

Și el este adeptul stilului ludus. De obicei, nu caută să-și construiască o relație serioasă, să-și ia un angajament pe termen lung. Cel mai mult își dorește să poată găsi pe cineva cu care să poată împărtăși nevoia de a călători, de a porni în aventuri și care să nu-i pună în niciun fel în pericol independența. Astfel, preferă întotdeauna ca o relație să se bazeze mai întâi pe prietenie, pe încredere. Abia după ce se convinge că poate avea parte de toate acestea, Săgetătorul poate lua în calcul să rămână în acea relație. 

Uneori, ghidat fiind de entuziasm și de pasiune, alege să fie într-o relație însă, dacă se plictisește repede, nu stă pe gânduri și iese din ea fără să aibă remușcări. 

reprezentare a zodiei Sagetator pe fond rosu

Capricornul

Ghidându-se în special după rațiune, refuzând să se lase duși de val, punând logica în fața emoțiilor, Capricornii sunt adepții stilului de a iubi pragma. Din acest motiv, au o strategie și în dragoste și cântăresc cu multă atenție decizia de a intra sau nu într-o relație. Când realizează acest demers, nu neglijează nici aspecte precum statutul social sau familia din care provine persoana de care sunt atrași. Tocmai pentru a-și acorda răgazul necesar pentru a analiza toate aceste lucruri, poate dura mult până când vor ajunge să-și deschidă inima. 

Vărsătorul

Precum Leul, și el este adeptul stilului de a iubi storge. Vărsătorul nu este o zodie înclinată spre romantism și își dorește în primul rând o relație cu cineva care să-i fie prieten, cu care să-și poată împărtăși ideile, care să-l fascineze. Astfel, intenția sa de este de a-și găsi un partener care să-l stimuleze din punct de vedere intelectual și cu care să poată discuta despre orice. 

Vărsătorul are acest stil de a iubi și pentru că nu îi plac relațiile pasagere, ci tinde spre cele serioase. În cazul în care își dă seama că nu a găsit ceea ce are nevoie, nu va face niciun compromis. Însă în momentul în care sesisează că se poate conecta profund cu persoana de lângă el, își dovedește din plin loialitatea, devotamentul

Peștii

Când se îndrăgostesc cu adevărat, Peștii pot deveni obsedați de ființa iubită, iar tot ceea ce se întâmplă în relație are un impact profund asupra stării lor psihice. De aceea, precum Racii, sunt adepții stilului de a iubi mania.

În același timp, Peștii adoră să fie îndrăgostiți, trăiesc din plin fiecare clipă pe care o împărtășesc cu persoana iubită și își doresc să aibă o legătură profundă cu aceasta. Sunt și foarte empatici, așa că fac tot ce pot pentru a-i face fericiți pe cei de lângă ei, de cele mai multe ori neglijându-și propriile nevoi și dorințe. 

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: collective.world, herway.net, nypost.com, studyandexam.com

Articolul urmator
Care este îngerul tău păzitor în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Nu, nu vreau să mai fiu prietenă cu persoanele care îmi judecă stilul de parenting
  Nu, nu vreau să mai fiu prietenă cu persoanele care îmi judecă stilul de parenting

  Chiar dacă parentingul se împarte în mai multe categorii mari și late, fiecare părinte e unic și procedează în felul său. Unele persoane s-ar putea să nu fie de...

  O femeie descoperă întâmplător cel mai mare secret din viața bunicii sale, pe care niciodată nu a putut-o iubi
  O femeie descoperă întâmplător cel mai mare secret din viața bunicii sale, pe care niciodată nu a putut-o iubi

  Oricât de bine ar fi ascunse, secretele familiei ies la iveală. Și sub lacăte grele dacă ar fi tăinuite, la un moment dat tot vor fi descoperite, iar șocul va fi mare de ambele...

  Stilul de parenting care are ca rezultat cei mai obraznici copii
  Stilul de parenting care are ca rezultat cei mai obraznici copii

  Printre factorii ce influențează cel mai mult comportamentele unui copil se regăsește și adoptarea unui anumit stil de parenting. Astfel, stilul de parenting folosit pentru a crește...

  Stilul de parenting care primește medalia de aur. S-ar putea să îl practici și tu fără să știi
  Stilul de parenting care primește medalia de aur. S-ar putea să îl practici și tu fără să știi

  Adoptarea unui anumit stil de parenting se face în funcție în funcție de mai mulți factori cum ar fi, de exemplu, valorile împărtășite într-o familie, stilul de...

  Care este cel mai înfricoșător lucru despre tine în funcție de când te-ai născut
  Care este cel mai înfricoșător lucru despre tine în funcție de când te-ai născut

  Fie că este vorba despre anumite obiceiuri pe care le ai, fie că este vorba despre comportamente sau despre gânduri pe care pur și simplu nu ți le poți scoate din minte,...

  Momentul adevărului - un părinte chiar își poate iubi mai puțin unul dintre copii?
  Momentul adevărului - un părinte chiar își poate iubi mai puțin unul dintre copii?

  Cred că întrebarea „îmi voi iubi toți copiii la fel?” apare în mintea oricărui părinte. Un tată de peste hotare a mărturisit că nu-și iubește ambii...

  Cum să descoperi stilul copilului de a învăța: ghid complet pentru părinți
  Cum să descoperi stilul copilului de a învăța: ghid complet pentru părinți

  Încă de când suntem foarte mici, ne formăm propriul stil de învățare. Unii dintre noi reținem informația cu ajutorul suportului vizual, alții ascultând sau...

  © 2024 Qbebe