Funnyby

Ce înseamnă să ai o relație cu o persoană în aceeași zodie cu tine

Ce înseamnă să ai o relație cu o persoană în aceeași zodie cu tine

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe de o parte, când intri într-o relație cu o persoană în aceeași zodie cu tine, ești foarte entuziasmată, gândindu-te cât de mult contează să fii alături de cineva cu care împărtășești aceleași valori. Pe de altă parte, pe măsură ce timpul trece, ai impresia că vezi în partenerul tău toate „punctele” tale slabe sau ajungeți în situații în care orgoliile voastre se ciocnesc. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi nu numai cum arată o relație romantică între aceleași zodii, ci și cum ar trebui să acționeze partenerii de cuplu pentru a reuși să fie împreună pe termen lung. 

Berbecul

Berbecii au reputația de a fi încrezători și ambițioși însă, în anumite situații, aceste calități îi determină să fie orgolioși, impulsivi și foarte competitivi. Când un Berbec intră într-o relație cu un alt Berbec, deși reușesc adesea să se încurajeze reciproc și să se stimuleze unul pe altul pentru a-și atinge obiectivele, dacă lucrurile nu ies așa cum își doresc pot intra într-un conflict. Astfel, încep să dea vina una pe celălalt, să-și facă reproșuri. În plus, faptul că amândoi țin ca lucrurile să se petreacă rapid, când vor ei, îi determină să-și piardă răbdarea, să răbufnească și să se certe chiar și în public.

Pentru ca o relație dintre doi Berbeci să reziste, aceștia trebuie să învețe să facă și compromisuri, să-și pună relația mai presus de orgolii. Deși ambii parteneri detestă ideea de a pierde sau de a da înapoi, le prinde bine amândurora să ia câte o „pauză”, să acorde mai multă prioritate comunicării. Important este ca, în perioadele în care reușesc să discute, să se asculte cu atenție unul pe celălalt și să fie răbdători.  

Taurul

Principalul argument pentru care o relație dintre doi Tauri poate trece proba timpului este acesta: amândoi tânjesc după stabilitate, după confort și siguranță. De aceea, nu se grăbesc să intre într-o relație, ci așteaptă să se convingă de faptul că persoana de lângă ei îi face să se simtă protejați, în largul lor. Cu cât se simt mai bine împreună, partenerii-Taur încep să-și spună unul celuilalt vorbe frumoase, pline de afecțiune.  

Ceea ce poate crea tensiune între ei este, pe de o parte, încăpățânarea și, pe de altă parte, rezistența la schimbare și tendința de a rămâne blocați în anumite „tipare”. Dacă la începutul relației aceste tendințe nu le provoacă probleme serioase, odată ce timpul trece îi pot îndepărta unul de celălalt și interferează cu posibilitatea ca fiecare dintre ei să evolueze, să devină cea mai bună versiune a lor.

Ținând cont de asemenea aspecte, „secretul” rezistenței unei relații dintre doi Tauri este să se deschidă fiecare mai mult în fața provocărilor, oportunităților și schimbărilor. De asemenea, compatibilitatea dintre ei poate crește dacă devin mai dornici să experimenteze lucruri noi și să facă și compromisuri.

reprezentare a simbolului zodiei Taur cu rosu si cu negru

Gemenii

O pereche formată din parteneri ce fac amândoi parte din zodia Gemeni nu va suferi niciodată din pricina plictiselii. Nu este de mirare, având în vedere că le place să socializeze, să se distreze și să aibă parte de diverse aventuri. Cu toate acestea, faptul că sunt imprevizibili poate alimenta tensiunile dintre ei. În aceste condiții, unul dintre partenerii cuplului trebuie să facă un compromis și să-și asume rolul de „lider” în relație, să fie mai matur și să creeze un mediu cât mai stabil. Întrucât nu își dorește să procedeze astfel, se poate lăsa copleșit de frustrări.

Relația dintre Gemeni poate deveni mai puternică dacă partenerii învață să se bucure mai mult de timpul petrecut în doi, într-un mediu cât mai calm, cum ar fi în propria casă de exemplu. Ca să reușească, au nevoie să discute și să cadă de acord asupra modului în care își planifică timpul, căror evenimente din „calendarul” social le acordă prioritate. 

Racul

Compatibilitatea într-o pereche formată din doi Raci este foarte ridicată. Pe de o parte, amândoi sunt empatici, atenți la nevoile fiecăruia și nu ezită să-și exprime emoțiile. Pe de altă parte, adoră să aibă grijă unul de altul, să petreacă mult timp în mediul cald și sigur de acasă. În plus, Racii sunt romantici și se străduiesc să facă tot ceea ce pot ca să se asigure că persoanele iubite sunt fericite și în siguranță alături de ei.

Lucrurile pot merge din ce în ce mai bine în relația lor dacă se obișnuiesc să iasă mai des din casă, să încerce lucruri noi și să petreacă timp împreună și în alte medii. În același timp, între Raci nu intervin tensiuni dacă reușesc să-și tolereze unul altuia fluctuațiile de dispoziție. 

Leul

Chiar dacă doi Lei ajung într-o relație romantică, sunt în continuare dornici de multă atenție și au nevoie să li se spună că sunt cei mai buni, cei mai frumoși, cei mai pricepuți etc. Dacă amândoi partenerii își împlinesc aceste așteptări, totul va merge bine. Însă când nu se întâmplă așa, orgoliile lor se ciocnesc și pot ajunge să fie în conflict. Pentru că sunt firi pasionale, între ei ies adesea scântei, iar singura șansă să ajungă iar la pace este să se respecte reciproc.

Practic, marea provocare în cuplurile formate din doi Lei este ca fiecare dintre parteneri să dobândească un echilibru, să nu cumva să ajungă să se simtă mai puțin adorat decât celălalt. Totodată, relația dintre ei se întărește odată ce fiecare se convinge că are parte de susținerea celuilalt, care îi este pe deplin loial. 

Fecioara

Când două Fecioare se întâlnesc și formează un cuplu, relația dintre ele are toate șansele să reziste. În primul rând, ambele își doresc tot ce este mai bun, atât în viața personală, cât și în cea profesională. În al doilea rând, au spirit analitic, sunt responsabile și simt nevoia de cât mai multă stabilitate.

În schimb, ceea ce poate dăuna relației lor este atenția exagerată la detalii, perfecționismul. În aceste condiții, partenerii născuți în zodia Fecioară sunt tentanți să se critice prea mult unul pe altul. Pentru ca armonia să fie prezentă în relația lor, este nevoie să învețe să se abțină, în anumite situații, când vor să critice.  

Balanța

Două Balanțe își pot construi o relație frumoasă, în condițiile în care le place să se bucure de viață și să aducă bucurie celor din jur. Ceea ce mai unește doi parteneri născuți în această zodie este romantismul, faptul că adoră ideea de a fi îndrăgostiți și de a-și găsi sufletul-pereche. Mai mult decât atât, pentru că sunt în căutarea armoniei, a frumuseții, sunt preocupați și să-și asigure tot confortul acasă și să se bucure apoi împreună de el.

Tensiunile pot izbucni totuși într-un cuplu format din două Balanțe pentru că ambii parteneri țin neapărat să evite conflictele. Astfel, se abțin adesea din a spune lucrurilor pe nume, ceea ce, în timp, favorizează acumularea frustrărilor. Pentru a trece prin așa ceva, trebuie să se străduiască, treptat, să vorbească mai deschis unul cu celălalt, să-și exprime mai clar nevoile și să nu se prefacă mereu că totul merge bine. 

Scorpionul

Pasiunea și dorința de a se conecta cât mai profund unul cu altul sunt „ingredientele” unei relații reușite între doi Scorpioni. Cu toate acestea, fericirea partenerilor este amenințată când intervin suspiciunile, neîncrederea și gelozia. Cel care crede că este trădat își poate face planuri legate de cum să se răzbune pe celălalt și îl „atacă” în momentele când s-ar aștepta mai puțin. 

Scorpionii se pot bucura de o relație durabilă dacă ajung să comunice mult unul cu celălalt. Trebuie să acorde prioritate comunicării și, în plus, fiecare dintre parteneri trebuie să dea dovadă de cât mai multă onestitate. Procedând așa, relația dintre ei nu va deveni toxică, periculoasă. 

reprezentare a simbolului zodiei Scorpion cu albastru si cu negru

Săgetătorul

Într-un cuplu de Săgetători, ceea ce îi unește pe parteneri este mai ales pasiunea lor pentru călătorii, pentru a cunoaște oameni noi, pentru a căuta mereu alte aventuri. Amândoi sunt optimiști, vor să se bucure de viață și au mereu ce să discute, împărtășindu-și din experiențele de care au avut parte atât separat, cât și împreună. 

Lucrurile nu mai merg la fel de bine odată ce încep să se contrazică, fiecare dintre ei fiind încăpățânat. Unul dintre principalele motive responsabile de izbucnirea unui conflict între doi Săgetători este acesta: când este vorba să-și ia un angajament pe termen lung, să prindă „rădăcini”. Unul dintre ei își poate dori așa ceva, iar celălalt nu. Important este să nu se facă promisiuni ce nu pot fi respectate și, mai mult decât atât, fiecare dintre parteneri trebuie să învețe să facă și compromisuri. 

Capricornul

Odată ce doi Capricorni se hotărăsc să formeze un cuplu, au șanse mari să se bucure de o relație de durată. Pe de o parte, ambii parteneri vor stabilitate, seriozitate și sunt înclinați către latura practică a vieții. Pe de altă parte, sunt ambițioși, organizați și vor ca persoanele din preajma lor să fie mulțumite și în siguranță. De aceea, partenerii- Capricorni se apreciază mult unul pe altul, se susțin și nu se tem că vor fi judecați, criticați. 

Cu toate acestea, preocuparea excesivă pentru a-și atinge obiectivele, prea mult timp petrecut la muncă, îi pot îndepărta unul de celălalt, de lucrurile care contează. Ca să se conecteze cât mai mult, au nevoie să aibă parte de cât mai multe clipe de relaxare, în care să împărtășească un hobby comun. 

Vărsătorul

Când sunt parte a unui cuplu, doi Vărsători se înțeleg bine în primul rând pentru că amândoi au mintea deschisă și acceptă să audă de la celălalt cele mai neobișnuite lucruri. De asemenea, sunt dornici să vină cu idei menite să schimbe lumea și pot colabora în acest scop. Sunt gata să formeze o echipă, știu că se pot baza unul pe altul din acest punct de vedere și așa ajung să simtă că sunt și cei mai buni prieteni.

Ceea ce este nociv într-o relație dintre doi Vărsători este că ambilor parteneri le este greu să vorbească deschis despre sentimentele lor. Așa se explică de ce, în anumite cazuri, fiecare acumulează frustrări, furie și pot deveni pasiv-agresivi. Pot diminua riscul de a ajunge într-o asemenea situație dacă lasă laoparte mândria, dacă nu insistă asupra ideii „eu sunt cel mai bun” și încearcă să se orienteze mai ales spre ceea ce îi unește.   

Peștii

Partenerii de cuplu născuți în zodia Pești sunt romantici, visători și empatici. Din acest motiv, fiecare  se străduiește să vină în întâmpinarea nevoilor celuilalt și ține mult să-l vadă fericit. Legătura dintre ei se întărește pe măsură ce timpul trece și reușesc să se conecteze mai mult unul cu celălalt. 

În ciuda asemănărilor dintre ei, partenerii-Pești pot avea de suferit în viața de cuplu pentru că firea lor visătoare îi face să nu ia decizii adaptate realității. În același timp, pentru că se lasă dominați de fantezie, pot ajung ușor să ignore semnalele de alarmă ce arată că lucrurile nu merg tocmai bine în relație. De aceea, au nevoie să se implice mai des în discuții care să-i facă să fie „cu picioarele pe pământ”, să se orienteze mai mult spre latura practică a vieții. Spre exemplu, nu le prinde rău să se străduiască să-și planifice un buget pe o anumită perioadă. 

Surse foto:

Surse articol: astrotalk.com, collective.world, purewow.com, thoughtcatalog.com, wikihow.com

Articolul urmator
Cum îți convingi fosta iubire să se întoarcă la tine, în funcție de zodie
Cum îți convingi fosta iubire să se întoarcă la tine, în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Laurențiu Duță, solistul trupei 3 Sud Est, își ține povestea de dragoste departe de ochii curioșilor. Artistul a împlinit 30 de ani de relație cu soția sa, Ianula
  Laurențiu Duță, solistul trupei 3 Sud Est, își ține povestea de dragoste departe de ochii curioșilor. Artistul a împlinit 30 de ani de relație cu soția sa, Ianula

  Marea lui pasiune a fost dintotdeauna muzica, a debutat în adolescență cu piesa „Cifre”, iar începând cu anul 1997 a făcut parte din trupa „3 Sud...

  Da, parentingul poate scoate ce-i mai rău din tine, dar asta nu înseamnă că nu-ți mai iubești copilul
  Da, parentingul poate scoate ce-i mai rău din tine, dar asta nu înseamnă că nu-ți mai iubești copilul

  Parenting-ul presupune cel mai greu „job” din lume. Rolul de părinte te poate copleși adesea, iar reacția ta e pe măsură. Uneori îți mai pierzi cumpătul, alteori...

  Nu mi-am dorit să fiu mamă până în momentul în care am avut o relație cu o femeie
  Nu mi-am dorit să fiu mamă până în momentul în care am avut o relație cu o femeie

  „Când mă aflam în relații cu bărbați, nu îmi doream să fiu mamă. Acum, că sunt într-o relație cu o femeie, îmi doresc să am copii, pentru că...

  O relație nonconformistă! Soțul este de acord ca soția să aibă întâlniri cu alți bărbați
  O relație nonconformistă! Soțul este de acord ca soția să aibă întâlniri cu alți bărbați

  Știm deja că mai devreme sau mai târziu, intervine rutina în cuplu. Pentru unii, aceasta nu este o mare problemă, însă pentru alții, poate însemna moartea...

  Tipul de persoană pe care îl atragi în viața ta, în funcție de ordinea în care te-ai născut
  Tipul de persoană pe care îl atragi în viața ta, în funcție de ordinea în care te-ai născut

  În anumite situații, ai senzația că îți cunoști dintotdeauna partenerul și nu reușești să-ți explici de ce a fost atât de atras de tine. Te-ai gândit...

  Asta înseamnă, de fapt, să ai „daddy issues” ca fată, în 2022
  Asta înseamnă, de fapt, să ai „daddy issues” ca fată, în 2022

  Relația pe care ai avut-o, în copilărie, cu tatăl tău își lasă amprenta asupra personalității tale și îți poate influența alergerile pe care le faci în...

  Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi
  Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi

  O mămică de peste granițe se confruntă cu o adevărată provocare în fiecare an, pe 11 ianuarie, de ziua celor trei copii ai săi care nu, nu sunt tripleți, ci doar născuți...

  6 semne că ești captiv într-o relație de cuplu nefericită
  6 semne că ești captiv într-o relație de cuplu nefericită

  Construirea unei relații solide, în care ambii parteneri să se simtă confortabil, nu se poate realiza fără eforturi din partea amândurora. Uneori însă, unul dintre...

  © 2024 Qbebe