Funnyby

Ce parte a corpului este guvernată de zodia ta

Ce parte a corpului este guvernată de zodia ta

Bianca Geica - Redactor Senior

Dacă ești pasionată de astrologie, cu siguranță nu îți este deloc străin conceptul de „astrologie medicală”, care are la bază corespondența dintre semnele zodiacale și diferitele părți ale corpului uman. Cei care au dezvoltat, pentru prima dată, conceptul de astrologie medicală, au fost vechii astrologi greci, iar mai apoi, medicii din Evul Mediu de-a lungul Renașterii s-au bazat pe aceste teorii in diagnosticarea și tratarea pacienților, conform conde.ro.

Ce parte a corpului este guvernată de zodia ta

Zodiile, în succesiunea lor, guvernează anumite părți ale corpului, în ordine, dinspre cap (Berbec) spre membrele inferioare (Pești). Aceste conexiuni astrologice-anatomice au fost concepute în scopuri extrem de practice, atunci când astrologia medicală era la apogeu. De exemplu, dacă un medic din antichitate ajuta un pacient cu simptome de colită, el conecta această afecțiune la Fecioară, deoarece acest semn guvernează sistemul digestiv și intestinele. Apoi, ar fi căutat să afle ce planetă guvernează zodia respectivă, deoarece asta i-ar fi dat o idee mai bună despre rădăcina problemei (Marte, de exemplu, ar indica inflamație sau agravare la nivelul intestinelor). Odată ce stabilea semnul și planetă, medicul „prescria” pacientului un tratament cu anumite plante medicinale, care ar fi funcționat strict pentru situația respectivă, potrivit astrologului Judith Hill citat de refinery29.com. Sunt interesant, nu-i așa?

Pe de altă parte, astrologul se grăbește să precizeze că, doar pentru că o anumită persoană este născută sub semnul Leului, de exemplu, (zodie despre care se crede că guvernează inima și coloana vertebrală), nu înseamnă automat că ieste condamnată să sufere de dureri de spate toată viața. În aceste asocieri, dintre zodii și anumite părți ale corpului, putem găsi și un soi de simbolism. De exemplu, Balanța guvernează rinichii, organele care mențin echilibrul fluidelor și electroliților din corpul nostru. Sau să ne gândim la legătura dintre mâini și guvernatorul lor, Gemenii - ați întâlnit vreodată un Geamăn care să nu comunice cu mâinile atunci când este emoționat sau când vrea să își exprime cât mai clar ideile? Află și tu ce parte a corpului este guvernată de zodia ta!

silueta unei femei cu o semiluna in zona capului

Berbec - cap, creier, maxilar superior

De obicei, Berbecii sunt foarte raționali și nu iau niciodată decizii fără să analizeze bine o anumită situație, din toate punctele de vedere. Atunci când lucrurile merg conform planului, sunt pozitivi, ambițioși, rezistă la stres și la efort, însă când lucrurile nu se desfășoară conform planului, apare un blocaj pe care acești nativi se străduiesc din răsputeri să îl depășească. Toate acestea ar putea fi datorate faptului că zodia Berbec guvernează partea superioară a corpului - capul, creierul, maxilarul superior. 

Taur- maxilar inferior, gât, ceafă

Știm faptul că nimeni nu iubește mâncarea, de exemplu, mai mult decât cei născuți în zodia Taur, gurmanzii zodiacului. Asta pentru că părțile corpului guvernate de acest semn zodiacal sunt zona de maxilar inferior, gât, gură, tiroidă. Acest lucru mai poate însemna și că Taurii sunt adesea mai sensibili la infecții sau au dureri de gât mai mult decât orice altă zodie.

Gemeni - umeri, brațe, mâini, plamâni

Zodia Gemeni guvernează partea de umeri, brațe, plămâni, sistem nervos. Acesta este și motivul pentru care, în anumite situații, Gemenii pot resimți anxietate mai acut decât alte semne zodiacale, tind să se îngrijoreze mai mult, să fie mai nervoși sau mai preocupați. De asemenea, acești nativi își folosesc din plin brațele și mâinile pentru a-și exprima cât mai mult ideile și trăirile, pentru face mai bine înțeleși și sunt, de obicei, talentați în arta scrisului, a picturii sau orice îndeletnicire artistică implică folosirea mâinilor. 

Rac - piept, stomac, duoden

Nu este de mirare că Racul guvernează partea de piept, stomac, duoden. Natura blândă și intuitivă a Racului se adresează unui simț matern puternic, cu un piept deschis, o postură grozavă și o înclinație spre feminitate. Pentru că sunt extraordinar de empatici, reacționează emoțional la tot ceea ce experimentează în viață și își interiorizează deseori sentimentele și trăirile negative, din dorința de a evita confruntările și, implicit, suferința, Racii sunt predispuși la probleme de stomac, ulcere.

Leu - inimă, coloana vertebrală

Zodia Leu conduce cordul, pieptul, coloana vertebrală, asocierea dintre acest semn zodiacal și inima fiind cel mai des întâlnită. Fiind semnul regelui junglei, care are o inimă curajoasă, neînfricată, Leul pune suflet în tot ce face. De asemenea, pentru Leu, a fi drept și demn este foarte important în viață, iar o dezamăgire emoțională, spre exemplu, se duce direct în inima lui.

Fecioară - abdomen, sistem digestiv

Zodia Fecioară guvernează partea de abdomen și sistem digestiv, acesta fiind și motivul pentru care cei născuți sub acest semn au o intuiție iesita din comun, pe care se bazează pentru a elimina, din viața lor, tot ce nu este necesar. În general, corpul unei Fecioare se luptă în permanență să elimine ceea ce este în exces și să facă curățenie în interior (trup și minte), nu doar în spațiul exterior.

Balanță - rinichi, zona lombară

Balanța răspunde de rinichi, zona lombară. "Rinichii muncesc din greu și sunt adesea neapreciați, ceea ce înseamnă că Balanța trebuie să acorde mai multă atenție la cum se simt în interior, mai degrabă decât la cum arată în exterior", spune astrologul Carolyne Faulkner, astrolog și autorul cărțîi „Your Signs: An Empowering Guide for 2020”.

Scorpion - organele de reproducere, șolduri

Scorpionul guvernează partea de șolduri și sistem reproducător, motiv pentru care are nevoi sexuale și un apetit sexual ceva mai ridicat decât restul nativilor. Mai poate însemna, totodată, că pot suferi de anumite afecțiuni în partea inferioară a corpului, probleme de șold, probleme hepatice și așa mai departe.

Săgetător - coapse, picioare

Săgetătorul guvernează coapsele și picioarele, ceea ce înseamnă că exercițiile fizice sunt importante, la fel că și petrecerea timpului în aer liber. Pentru acești nativi este foarte important să fie într-o continuă mișcare, acesta fiind și motivul pentru care sunt pasionați de tot ce înseamnă aventură și adrenalină. Ai văzut vreun Săgetător care să stea vreodată locului, 8 ore pe un scaun, la birou? Acest nativ preferă întotdeauna mișcarea pentru a evita letargia fizică și mentală.

Capricorn - sistem osos, articulații

Capricornul este conducătorul sistemului osos, al articulațiilor, de care trebuie să aibă în permanentă grijă. În general, cei născuți în această zodie sunt autosuficienti, foarte rar cer și acceptă ajutor de la cei din jur, preferând să facă totul pe cont propriu, singuri. Tenacitatea și perseveranța îi fac pe Capricorni să depășească anumite dezechilibre fizice, cauzate de un somn deficitar sau de prea multă muncă, însă ar trebui să învețe să delege pentru a evita suprasolicitarea.

Vărsător - glezne, circulație, sistem nervos simpatic

Vărsătorul guvernează partea de glezne, sistem circulator și sistem nervos simpatic. Sistemul nervos simpatic este responsabil de așa numită reacție „fight or flight”, adică reacția de luptă sau zbor în cazul unui pericol mare. Vărsătorii se simt, în general, sănătoși și împliniți în condiții de stabilitate, ei fiind sensibili la fluxurile energetice, iar anumite riscuri, din punct de vedere al sănătății, sunt legate de membrele inferioare.

Pești - picioare, sistem limfatic

Zodia Pești guvernează picioarele, sistemul limfatic a cărui funcție principală este aceea de apărare a sistemului imunitar. Acești nativi sunt cei mai predispuși la răceli sau gripe, de exemplu, iar pentru ei mișcarea, activitatea fizică, este extrem de importantă pentru o sănătate fizică și psihică de fier.

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Care este orașul în care ar trebui să locuiești în funcție de zodia ta

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Momentul adevărului: părinții mărturisesc cu sinceritate care este cea mai rea parte a parentingului
  Momentul adevărului: părinții mărturisesc cu sinceritate care este cea mai rea parte a parentingului

  Să fim serioși, toată lumea știe că nu e ușor să fii părinte. Însă știi care este cea mai rea parte a parentingului? Uite ce spun acești părinți.

  Copiii mei au stat cu câinele familiei până a murit. Este parte din procesul vieții
  Copiii mei au stat cu câinele familiei până a murit. Este parte din procesul vieții

  În ultimele două săptămâni am văzut-o pe cățelușa noastră, Stitich, în vârstă de 16 ani, cum rămânea încet-încet fără viață... Era ca...

  A crezut că este însărcinată cu gemeni, dar a avut parte de o surpriză de proporții. A adus pe lume șase copii
  A crezut că este însărcinată cu gemeni, dar a avut parte de o surpriză de proporții. A adus pe lume șase copii

  După ani de zile de încercări de a avea un copil, un cuplu din Houston era pe punctul de a renunța la visul lor de a deveni părinți. Se gândeau inclusiv la varianta...

  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an
  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an

  Taurii sunt vestiți pentru ambiția de care dau dovadă în orice situație, pentru loialitate, dar și pentru încăpățânarea care le poate da serioase bătăi de cap....

  Ştiinţa a descoperit 4 tipologii de cuplu. Voi din care faceţi parte?
  Ştiinţa a descoperit 4 tipologii de cuplu. Voi din care faceţi parte?

  Un nou studiu a descoperit ca exista 4 categorii de cupluri. Care dintre acestea este predispus sa faca pasul cel mare?

  I-am spus fiicei mele că nu poate locui cu mine și a fost nevoită să se mute în cealaltă parte a țării. Am greșit?
  I-am spus fiicei mele că nu poate locui cu mine și a fost nevoită să se mute în cealaltă parte a țării. Am greșit?

  Un tată de peste hotare a creat valuri pe Reddit atunci când a povestit situația în care se află împreună cu fiica sa cea mică. Se pare că aceasta l-a întrebat...

  Din ce culte religioase fac parte româncele care au adus pe lume cei mai mulți copii
  Din ce culte religioase fac parte româncele care au adus pe lume cei mai mulți copii

  Nu este o noutate faptul că natalitatea a scăzut tot mai mult în ultimii ani în țara noastră. Sociologii au încercat să-și explice acest fenomen și au ajuns la...

  Scrisoare deschisă către toate mamele care au avut parte de o naștere traumatizantă
  Scrisoare deschisă către toate mamele care au avut parte de o naștere traumatizantă

  Potrivit oamenilor de știință, conceptul de „naștere traumatizantă” este unul foarte complex, ce se folosește pentru a descrie o serie de experiențe și de răspunsuri...

  © 2024 Qbebe