Funnyby

Cea mai bună trăsătură de caracter pe care o ai, în funcție de zodie

Cea mai bună trăsătură de caracter pe care o ai, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fiecare dintre noi avem ceva unic, special, care ne scoate oricând din anonimat și ne face să ne remarcăm cu ușurință în diverse situații. De fapt, este vorba despre cele mai bune trăsături de caracter, pe care trebuie să învățăm să le punem în valoare. Știai însă că acestea sunt strâns legate și de zodia în care te-ai născut? Parcurgând cu atenție articolul de mai jos poți descoperi care este însușirea ce te ajută cel mai mult să strălucești, să fii admirată și să faci față provocărilor din viața de zi cu zi. 

Berbecul

Dacă faci parte din această zodie, cea mai bună trăsătură de caracter pe care o ai este optimismul. Datorită acestuia, reușești să treci peste încercări și nu ai rezerve în a accepta diverse provocări. Energia și tonusul de care dispui te ajută și ele și, în plus, ai capacitatea de a vedea partea bună a lucrurilor. De asemenea, nu îți pierzi speranța, credința și ai încredere că eforturile pe care le depui nu sunt zadarnice. În general, nimeni și nimic nu te poate convinge să fii altfel, menținându-ți viziunea optimistă asupra viitorului.

Una dintre provocările peste care trebuie să treci este aceasta: ești optimistă când demarezi ceva, însă nu îți este întotdeauna la îndemână să-ți păstrezi optimismul până la final. Pentru a nu ajunge să te simți mult prea copleșită și să te confrunți cu stările de anxietatea ai putea, de exemplu, să ții un jurnal în care să notezi toate părțile bune ale activității/situației respective. Procedând așa, ai ocazia să ai mereu în minte ceea ce te încântă, ceea ce îți aduce satisfacție și îți este mai ușor să rămâi motivată. 

Taurul

Cea mai bună trăsătură de caracter a Taurilor este loialitatea. Aceasta se manifestă în special față de persoanele la care ține, fie că este vorba despre familie, fie că este vorba despre prieteni sau despre persoana iubită. 

Pe de o parte, Taurii sunt loiali întrucât știu cât este de greu să găsești oameni de valoare, în care să poți avea încredere și pe care să te bazezi. De altfel, ei sunt foarte pretențioși când vine vorba despre alegerea prietenilor și a partenerilor de cuplu. Abia după ce simt că persoana respectivă merită într-adevăr să fie în preajma lor își deschid sufletul.

Pe de altă parte, loialitatea lor reiese din faptul că sunt semn de pământ. În aceste condiții, știu să-și ia un angajament. În același timp, sunt rezistenți la schimbare. Le place să știe ce se va întâmpla atât în viitorul apropiat, cât și în cel îndepărtat, așa că nu au de ce să-și facă griji să întâlnească oameni noi, din moment ce îi au alături pe cei la care țin și pe care îi apreciază mult.

Nu în ultimul rând, Taurii sunt foarte loiali întrucât nu acceptă sub nicio formă ideea de trădare. Acest lucru este valabil atât în relațiile cu ceilalți, cât și în cea cu ei înșiși. Astfel, îi doare foarte tare ori de câte ori simt că și-au trădat propriile principii și nu vor să treacă prin așa ceva și cu persoanele dragi. 

reprezentare a zodiei Taur pe fond intunecat, cu albastru inchis

Gemenii

Pentru că fac parte dintre semnele de aer, chiar dacă adesea creează impresia că sunt „cu capul în nori”, de fapt Gemenii au numeroase idei, care de care mai originale. Dacă la prima vedere acestea nu par extraordinare, în realitate dovedesc, la un moment dat, că sunt inspirate, chiar geniale. Ca să se asigure că acestea pot prinde contur, Gemenii trebuie să aibă grijă să le noteze cât mai repede. Un mare avantaj pentru ei este și că sunt guvernați de Mercur, planeta comunicării, astfel că sunt capabili să-și exprime ideile și să le structureze într-o manieră ce este accesibilă și celorlalți.

Totodată, datorită creativității lor, Gemenii te ajută să vezi lucrurile din mai multe puncte de vedere, la care poate nu te-ai fi gândit vreodată. Ei sunt mereu în căutarea inspirației, a ideilor inedite, ceea ce este de folos inclusiv când ai de găsit soluții pentru a rezolva o problemă. Din acest motiv, nu greșești dacă te sfătuiești cu un reprezentant al acestei zodii.  

Racul

Dacă aparții acestei zodii de apă, nu este de mirare că trăsătura ta de caracter cea mai bună este compasiunea. Fiind guvernați de lună, Racii rămân conectați atât cu propriile emoții, cât și cu cele ale celor din preajma lor.  Sunt foarte sensibili la nevoile celorlalți și au tendința de a le acorda lor prioritate, neglijându-și propriile nevoi. Un Rac este dispus oricând să meargă până în pânzele albe pentru a vedea că persoanele la care ține sunt fericite. Este foarte încântat să ajute, dar nu așteaptă niciodată nimic în schimb. Preferă să facă o faptă bună nu pentru că așa trebuie, ci pentru că simte într-adevăr că așa se cuvine. 

Pentru că sunt dornici să-și exprime compasiunea, nu realizează acest demers doar pentru cei apropiați, ci și pentru persoanele străine aflate într-o situație dificilă. Racilor le place să aibă grijă de cei mai puțin norocoși, investindu-și timpul și resursele pentru a se asigura că pot aduce o schimbare în bine în viața acestora. Sunt gata să facă oricând un bine, fără să critice, fără să judece. 

Leul

Întrucât este guvernat chiar de Soare, care i-a dăruit din pline strălucire, Leul dispune de suficientă forță și de încredere în sine, prin urmare nu are nevoie să-i manipuleze sau să-i înșele pe cei din jur pentru a-și crea o anumită imagine. Este autentic, original, are încredere în calitățile sale, dar și în ale celorlalți, așa că știe și să fie un lider excelent. Ținând cont de aceste aspecte, se poate spune că trăsătura sa de caracter cea mai bună este onestitatea. Leii nu se tem să spună ceea ce cred, ceea ce simt și să își susțină punctul de vedere. Mai mult decât atât, onestitatea lor provine și din dorința de a face lucrurile corect, având pretenția ca și cei din preajmă să procedeze la fel.

De multe ori, onestitatea Leilor poate fi brutală. Nu se feresc să spună ce au pe suflet, chiar dacă știu că ar putea răni pe cineva. Sunt direcți, nu au obiceiul să „îndulcească” adevărul și de aceea uneori sunt considerați nepoliticoși sau insensibili. 

Fecioara

Persoanele născute sub această zodie se remarcă mai ales prin capacitatea de a organiza, de a planifica. În primul rând, Fecioarelor le place să fie organizate întrucât caută mereu perfecțiunea. În acest context, fac numeroase încercări pentru a vedea ce funcționează și ce nu pentru a putea în final să vadă că lucrurile merg strună. În al doilea rând, nu suportă dezordinea și țin să fie „cu capul pe umeri”. Vor să rămână ancorate în realitate și știu că, pentru a-și atinge acest scop, trebuie să fie cât mai minuțioase și în privința organizării. Totodată, fiind influențate de Mercur, simbolul cosmic al învățării, al schimbului de idei și al gândirii, Fecioarele caută cea mai bună soluție. Sunt gata să petreacă ore și zile în șir, făcând planuri și scheme, până când văd că ajung la rezultatul așteptat.

Nu în ultimul rând, nevoia lor de organizare ține și de dorința de a veni în ajutorul celor din jur. Fecioarelor le place să-și ia un angajament, cu precădere față de persoanele la care țin și să acționeze cum știu mai bine pentru a oferi un sprijin, pentru a-i ajuta pe ceilalți să aibă parte de o schimbare binevenită. 

Balanța

În cazul în care faci parte din această zodie, tânjești după corectitudine, după dreptate și ții mult să se respecte legea. Cea mai bună trăsătură de caracter a ta este spiritul justițiar. Adesea cauți să analizezi cu multă grijă orice situație, să o deconstruiești chiar, sperând că așa poți ajunge la adevăr. Nu renunți până când nu vezi că persoanele din jurul tău au parte de corectitudine și nu te ferești să-i susții pe cei pe care îi vezi că nu au fost tratați corect. Pentru că ești și onestă, în momentul în care faci o greșeală, nu te grăbești să dai vina pe altcineva, ci îți asumi întreaga responsabilitate.

Pentru că te remarci prin spiritul justițiar, știi să fii și un bun negociator. Ai tactul și diplomația necesare pentru a face față unor situații tensionate, îți alegi cuvintele cu grijă pentru a contribui la instaurarea calmului. În același timp, ești convingătoare și nu renunți până când nu sesizezi că, în urma argumentelor tale, toată lumea este în final mulțumită.  

reprezentare a zodiei Balanta pe fond albastru inchis, cu umbre

Scorpionul

Se distinge mai ales prin faptul că este pasional, că pune suflet în tot ceea ce face. Inițial un Scorpion se poate lupta pentru a distruge ceea ce nu i se pare bun sau potrivit, astfel încât să pornească de la zero și să ajungă la ceva mai bun, la care să țină într-adevăr. Îl încântă lucrurile noi, se entuziasmează și, când este vorba despre ceva ce îi place, își pune în joc talentele și ambiția pentru a excela, pentru a-și îndeplini obiectivele. 

Tocmai pentru că sunt atât de pasionali, Scorpionilor nu le este teamă să-și trăiască viața. Chiar dacă se tem, merg înainte și încearcă să evolueze în urma confruntărilor cu diverse obstacole. Rămân puternici, le place să fie independenți, nu caută să se bazeze pe nimeni, ci doar pe forțele lor.

Faptul că sunt pasionali se poate sesiza și în relațiile romantice. Deși nu le este la îndemână să-și deschidă sufletul cu ușurință, odată ce se îndrăgostesc și au încredere deplină în ființa iubită, iubesc profund, atât la nivel fizic, cât și emoțional. 

Săgetătorul

Fiind dominat de Jupiter, planeta expansiunii, a creșterii, nu este surprinzător că trăsătura de caracter cea mai bună a Săgetătorilor este curiozitatea. Aceștia sunt căutători, vor să descopere, să cerceteze și să încerce orice. Ținând seama de această calitate, înțelegi mai bine de ce Săgetătorii sunt mari amatori de călătorii, de aventuri, de a descoperi tot ceea le poate oferi viața. Îi ajută mult și energia de care dispun și, mai mult decât atât, faptul că au interese variate. De exemplu, un Săgetător te poate învăța cele mai diverse lucruri, de la cântatul la pian până la colecționarea celor mai inedite benzi desenate.

Curiozitatea imensă este cea care îi stimulează pe Săgetători să aibă mintea foarte deschisă. Ei respectă întotdeauna părerile celorlalți și ascultă fără să judece, fără să critice. Indiferent de opinia pe care o au, sunt toleranți și respectă opiniile celor din jur. 

reprezentare a zodiei Sagetator sub forma unei femei-arcas

Capricornul

Semn de pământ dominat de Saturn, planeta ce guvernează timpul, Capricornul se distinge prin faptul că este răbdător. Își stabilește obiective bine ancorate în realitate, se organizează cu multă grijă și preferă să abordeze situațiile prin tehnica „pașilor mărunți”, considerând că așa poate ajunge la rezultatele așteptate. În loc să se grăbească să ia anumite decizii, preferă să-și lase răgazul pentru a analiza lucrurile în profunzime și are răbdare să-și dedice tot timpul muncii. 

Întrucât îi place să acționeze astfel, intră în panică și devine furios în momentul în care cineva îl grăbește. Deși este răbdător, nu este exclus ca la un moment dat, când vede că lucrurile nu i-au ieșit așa cum a sperat, Capricornul să-și mai piardă din răbdare. 

Astrologii atrag atenția și asupra următorului fapt: Capricornii sunt răbdători și pentru că sunt o zodie de iarnă, asociată cu asprimea acestui anotimp. Prin urmare, persoanele născute în această zodie sunt rezistente și au răbdare să îndure pentru a ieși la lumină. Sunt conștiente că realizările mari necesită sacrificii și, deși pot fi nerăbdătoare uneori cu lucrurile mărunte, sunt foarte răbdătoare cu cele importante. 

Vărsătorul

Pentru că este dominat de Uranus, planeta inovației și a surprizei, cea mai bună trăsătură de caracter a unui Vărsător este mintea deschisă. Nu obișnuiește să adere la reguli, nu ține la respectarea tradiției, nu respinge ideile celorlalți doar pentru că nu le cunoaște. Dimpotrivă, îi place să vină în contact cu noutățile și, în cadrul activităților pe care le întreprinde, mizează pe ideea de inovație. 

Având mintea deschisă, Vărsătorii nu acceptă doar punctele diferite ale celorlalți, ci sunt conștienți că ei înșiși sunt foarte diferiți, că nu se încadrează în anumite „tipare”. Le place să iasă în evidență și preferă să rămână așa, în loc să adopte atitudini și comportamente care i-ar face să se „amestece” în mulțime. Nu vor să li se pună „etichete”, așa că nu vor să procedeze așa nici față de cei din preajmă. 

Inteligența și dorința de a experimenta le sprijină mintea deschisă. Așa se explică de ce Vărsătorii nu se tem să călătorească în cele mai inedite locuri, să guste preparate neobișnuite sau să încerce să găsească o soluție originală pentru o problemă. De fapt, asemenea lucruri îi fac fericiți. 

Peștii

Dacă alte zodii se impun prin înclinația către latura practică a vieții, prin dorința de a utiliza mereu logica, Peștii strălucesc grație intuiției deosebite. Nu este ceva neobișnuit, având în vedere că se află sub dominația planetei Neptun, legată de creativitate și de visare. Peștii sunt capabili să pătrundă în esența lucrurilor, a stărilor și își pot da seama rapid când cineva nu se simte bine. Această calitate a lor are însă legătură și cu empatia, cu preocuparea permanentă ca persoanele din jurul lor să se simtă confortabil, să fie mulțumite. 

Pentru că dispun de o intuiție puternică, Peștii ar trebui să-și asculte mereu instinctele. Fie că este vorba despre o greșeală comisă la locul de muncă, fie că este vorba despre starea unei persoane dragi, știu ce urmează să se întâmple chiar cu mult timp înainte. Au această capacitate și pentru că sunt dominați de cea de-a douăsprezecea casă, cea a subconștientului, care îi conectează cu aura, cu magia, cu lumea viselor. Adesea, Peștii reușesc să intuiască intențiile unei persoane și să înțeleagă semnificația mesajelor trimise de Univers. 

Iată ce cred oamenii despre tine, în funcție de zodia ta. Ai curaj să afli?

Surse foto: Image by drobotdean on Freepik, pixabay.com

Surse articol: astrotalk.com, bestlifeonline.com, bustle.com, collective.world, powerofpositivity.com, purewow.com,womenshealthmag.com, yourtango.com, zodiacguides.com

Articolul urmator
Cea mai sexy calitate a ta, în funcție de zodie! Așa îți cucerești sufletul-pereche
Cea mai sexy calitate a ta, în funcție de zodie! Așa îți cucerești sufletul-pereche

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun
  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun

  Te-ai născut înainte de ’89? Perioada comunismului și-a pus amprenta asupra vieților oamenilor, nu doar la nivel mental, ci și fizic. Un studiu recent arată că persoanele...

  Cea mai bună persoană pe care fiul meu o știe este mama lui pe care nu a cunoscut-o niciodată
  Cea mai bună persoană pe care fiul meu o știe este mama lui pe care nu a cunoscut-o niciodată

  Copiii ne surprind adesea cu vorbele pe care le spun, mai ales când dau dovadă de maturitate. Într-o asemenea ipostază s-a aflat o familie care a auzit cum unul dintre copii,...

  Cercetătorii japonezi au demonstrat care este cea mai bună metodă de a liniști un bebeluș agitat
  Cercetătorii japonezi au demonstrat care este cea mai bună metodă de a liniști un bebeluș agitat

  Printre provocările importante cu care te confrunți în primul an de viață al copilului tău se regăsește și aceasta: să vii cu soluții pentru a-l calma cât mai rapid...

  Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume
  Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume

  Rețetele cu cartofi sunt printre cele mai căutate și mai îndrăgite. Versatili și sățioși, cartofii pot fi puși în valoare în numeroase moduri, inclusiv în...

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Am plecat în vacanță numai cu un copil din cei doi. Iată de ce a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o
  Am plecat în vacanță numai cu un copil din cei doi. Iată de ce a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o

  O mamă a explicat de ce și-a luat doar unul dintre copii în vacanță, lăsându-l pe celălalt acasă - și a constatat că a fost cel mai bun lucru pe care l-a făcut...

  Cea mai bună rețetă de plăcintă cu gutui
  Cea mai bună rețetă de plăcintă cu gutui

  Gutuile crude nu sunt pe placul oricui, întrucât sunt tari și pot fi considerate prea acre. Însă odată ce le gătești și se înmoaie, te răsfață cu o aromă...

  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

  După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

  © 2024 Qbebe