Funnyby

Cea mai mare greșeală făcută în iubire, în funcție de zodie

Cea mai mare greșeală făcută în iubire, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Chiar dacă îți dorești din tot sufletul ca relația pe care o ai să treacă proba timpului, să devină tot mai strânsă, poți comite anumite greșeli fără să îți dai seama. Fie că încerci întotdeauna să te impui în fața partenerului tău, fie că îl critici mereu sau că ești prea posesivă, acestea sunt doar câteva exemple de greșeli care pot dăuna semnificativ unei relații romantice. De asemenea, parcurgând articolul de mai jos, poți descoperi și alte greșeli ce pot deteriora legăturile dintre parteneri și care, dacă nu sunt corectate la timp, conduc în final la destrămarea relației. 

Berbecul

Având calități de lider și fiind competitiv prin natura sa, Berbecul are tendința să fie așa și în relațiile romantice. În aceste condiții, încearcă mereu să arate ce poate și, fără să-și dea seama, nu își tratează partenerul ca pe un egal. Dimpotrivă, îl consideră un competitor al său, ceea ce reprezintă cea mai mare greșeală pe care o poate face în iubire. Astfel, nu numai că o poate pune în „umbră” pe ființa iubită luând numai el decizii și dând impresia că doar el știe ce are de făcut, dar nici nu îi permite acesteia să vină cu propriile sale decizii și propuneri. Odată ce se întâmplă așa, are pretenții mari de la partenerul său și este prea insistent, dorind ca lucrurile să fie doar cum vrea el.

Asemenea atitudini ale unui Berbec sunt legate și de faptul că nu are răbdare cu cei din jurul său. În cadrul unei relații romantice, nu îi acordă suficient răgaz partenerului pentru a învăța anumite lucruri. Fără să vrea, poate face multe presiuni asupra lui, sperând ca totul să se petreacă așa cum vrea, adică repede. 

reprezentare a zodiei Berbec in mijlocul unor constelatii

Taurul

Pe de o parte, cea mai mare greșeală pe care o poate face un Taur în iubire este aceasta: din dorința ca totul să meargă bine, să nu se ajungă la disoluția relației, caută să evite conflictul cu orice preț. De cele mai multe ori se străduiește mult să nu se ajungă la discuții dure, dar care ar fi necesare la un moment dat. Procedează așa întrucât uită că și momentele de cumpănă sunt firești într-o relație și, dacă sunt gestionate echilibrat, prin cooperarea dintre parteneri, pot întări mai mult legătura dintre ei.

Pe de altă parte, o altă greșeală importantă pe care o comit Taurii în relații este că nu acceptă ideea de schimbare. Fie că este vorba, de exemplu, de mutarea într-o nouă locuință, de mutarea într-o altă localitate, fie că este vorba despre anumite schimbări în dinamica relației, reprezentanții acestei zodii fug de ceea ce este nou. Cu timpul, o asemenea atitudine poate crea probleme pe viitor.

Nu în ultimul rând, Taurii sunt foarte posesivi cu partenerii lor. În acest context, nu este exclus să devină foarte suspicioși, geloși, ajungându-se la conflicte care nu mai pot fi evitate și la despărțire. 

Gemenii

Când sunt într-o relație, tot ce își doresc este să se simtă bine, să se distreze. Gemenii sunt mulțumiți și liniștiți când văd că nu intervin probleme. Însă odată ce sesizează că lucrurile încep să se complice, sunt gata să plece. Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o fac în iubire. Practic, au impresia că neînțelegerile, eșecurile, reprezintă o cădere, refuzând să vadă că ar putea avea și ceva de învățat dintr-o experiență. Principalul motiv pentru care Gemenii au o asemenea atitudine este că au tendința de a nu vedea în ansamblu. Ei se concentrează întotdeauna asupra aspectelor din prezent, refuzând să vadă și o altă direcție sau să fie dispuși să comunice mai mult cu partenerul pentru a găsi o soluție pentru viitor.

În același timp, Gemenii comit și o altă greșeală care poate conduce la distrugerea unei relații: nu îi acordă suficient timp partenerului. Fără să-și dea seama, se concentrează asupra activităților de zi cu zi și nu își organizează programul astfel încât să poată petrece timp de calitate cu persoana iubită. 

Racul

Întrucât este foarte dornic să fie iubit, să-și facă un cămin, Racul face neîncetat eforturi să-și vadă partenerul fericit. Adesea, renunță la proprile sale nevoi pentru ca persoanei de lângă el să-i fie bine. De fapt, acest obicei al său este cea mai mare greșeală pe care o face în iubire. Repetând-o, treptat ajunge să renunțe la propria sa identitate pentru a-și vedea partenerul mulțumit, pentru a fi sigur că nu va fi părăsit. Se ajunge într-o asemenea situație și pentru că, în general, Racii obișnuiesc să se atașeze excesiv de partenerii lor, să devină dependenți de aceștia.

Pentru că este foarte empatic, un Rac așteaptă de la persoana de lângă el să fie la fel. Crede că aceasta îi poate ghici gândurile și nu mai face niciun efort pentru a-și exprima nevoile și dorințele. În situația în care nu renunță la o asemenea tendință, nu o să poată impune anumite limite, nu o să se facă auzit și poate acumula numeroase frustrări. 

Leul

Are pretenții mari în toate aspectele vieții, inclusiv în privința relațiilor romantice. Din acest motiv, nu este de mirare că ajunge să comită o mare greșeală în iubire: să-i creeze mereu impresia partenerului său că nu-i poate oferi suficient, că nu se poate ridica la înălțimea așteptărilor sale. Pentru a-și proteja relația, grija unui Leu ar trebui să accepte și lucruri noi, chiar dacă acestea nu sunt în topul preferințelor sale.

De asemenea, dorindu-și mereu să strălucească, să impresioneze, nu suportă sub nicio formă să fie criticat. Nu îi este deloc la îndemână să vadă și latura pozitivă a criticilor, să înțeleagă că așa poate învăța ceva nou. Când este parte dintr-o relație, chiar dacă nu îi este ușor, ar trebui să nu se mai supere și să se simtă jignit ori de câte ori este pus în fața criticilor constructive. Cu cât Leul o să reușească mai mult în acest demers, cu atât mai mult se reduc și șansele să facă din orice o adevărată dramă, rănind-o fără să vrea pe ființa iubită. 

reprezentare a zodiei Leu in mijlocul constelatiilor

Fecioara

Perfecționismul le determină adesea pe Fecioare să comită o mare greșeală în iubire: să ajungă să-și critice prea mult partenerul. Astfel, chiar dacă intențiile lor sunt bune, persoana de lângă ele se poate simți jignită și o să fie descurajată să mai vină cu inițiative, de teamă că oricum acestea nu vor fi suficient de bune.

Tot în contextul perfecționismului și a tendinței lor de a gândi profund, Fecioarele pot ajunge să comită și această greșeală în relațiile romantice: să analizeze prea mult lucrurile. Adesea, acest demers le poate îndepărta de la lucrurile cu adevărat importante și le poate face să devină excesiv de suspicioase.

Totodată, pentru ca lucrurile să mergă bine într-o relație, Fecioarele trebuie să renunțe să nu accepte ajutorul din partea partenerului. Așa cum ele sunt dornice să ofere ajutor, este necesar să învețe să se lase ajutate când simt că lucrurile le depășesc. 

Balanța

Această zodie se străduiește și reușește să rămână calmă, amabilă și cu zâmbetul pe buze inclusiv în situațiile în care lucrurile nu merg bine. De fapt, nu își dă seama că o asemenea atitudine duce la acumularea frustrărilor și că, la un moment dat, nu o să se mai poată abține și va „exploda” în fața partenerului său. Cu alte cuvinte, cea mai mare greșeală a Balanței în dragoste este să spună „da” în loc de „nu” din dorința de a evita un conflict. În schimb, dacă învață că și dezacordurile sunt parte firească a unei relații, își crește șansele de a se face auzită de partenerul de cuplu și, împreună, pot găsi cele mai bune soluții pentru remedierea unei situații.

Tot pentru a se asigura că nu se ajunge la discuții contradictorii, la conflicte, Balanțele nu își iau responsabilitatea de a lua decizii. Din contră, îi lasă pe partenerii lor să realizeze acest demers însă, la final, o să realizeze că nu și-au exprimat nevoile, dorințele. 

Scorpionul

Un semn de apă cu tendința de a rămâne mereu înconjurat de o aură misterioasă și cu dorința de a nu le arăta celor de lângă el ceea ce simte, Scorpionul procedează așa și în relațiile romantice. Sensibilitatea sa și intuiția îl determină să analizeze prea mult lucrurile și să ajungă să o suspecteze adesea pe ființa iubită. Acest obicei este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face în iubire. Din pricina suspiciunilor sale, îi poate îndepărta pe cei pe care îi iubește și, mai mult decât atât, poate deveni foarte gelos. 

Pe fondul geloziei sale, Scorpionul este adesea și posesiv. Se teme să nu fie rănit, trădat și așteaptă ca persoana iubită să-i fie pe deplin loială. În cazul în care suspectează că este trădat, începe să-și facă un plan pentru a se răzbuna sau pentru a-și manipula partenerul, ceea ce împiedică menținerea unei relații sănătoase. 

reprezentare a zodiei Scorpion in mijlocul constelatiilor

Săgetătorul

Cei care fac parte din această zodie au următoarea tendință: de a se aștepta ca persoanele apropiate să le citească gândurile. Săgetătorii vor mereu ca acestea să știe precis ceea ce simt ei într-un anumit moment. Dificultatea lor de a-și exprima dorințele, de a spune ceea ce simt, reprezintă o mare greșeală pe care o comit și în iubire. 

Săgetătorii greșesc și își pun relația în pericol și din pricina acestui obicei: nu acceptă prezența unor probleme. Într-adevăr, natura lor optimistă îi determină să treacă ușor peste dificultăți, însă au tendința de a ignora semnalele de alarmă dintr-o relație. În acest context, nu sunt dispuși să discute cu partenerii lor pentru ca împreună să vină cu soluții. 

Altă greșeală pe care obișnuiesc să o comită Săgetătorii într-o relație este și aceasta: vor să demonstreze că ei știu totul, dominând astfel toate conversațiile. De aceea, nu au răbdare să o asculte pe ființa iubită și insistă ca aceasta să-i împărtășească punctul de vedere. 

Capricornul

Zodia aceasta este cunoscută și pentru latura ei pesimistă, care este de fapt un mecanism de apărare, apt să o protejeze ca să nu fie rănită. Din acest motiv, chiar dacă lucrurile merg bine, Capricornii încep să pună răul înainte și să intre în panică. Procedând așa, comit cea mai mare greșeală în relație, sabotând-o fără să-și dea seama. Practic, distrug ceva bun înainte să vadă cum vor evolua lucrurile.

Tot din pricina laturii lor pesimiste Capricornii ajung și la o altă greșeală în relații: nu le acordă suficientă încredere partenerilor. În schimb, le demonstrează mereu că se îndoiesc de ei, îi critică mult și nu reușesc să vadă și „partea plină a paharului”. 

Vărsătorul

Este conștient de calitățile sale și de faptul că poate fi un exemplu pentru cei din jur. În aceste condiții, are tendința de a-și asuma rolul dominant și într-o relație romantică. Fără să vrea, așa ajunge să comită o greșeală care îl poate costa: se încăpățânează să-și susțină opiniile, crezând că numai ceea ce crede el este corect. Ignoră și alte puncte de vedere, împiedicând astfel evoluția unei relații sănătoase. 

Vărsătorul este asociat cu cea de-a unsprezecea casă din zodiac: cea legată de comunitate, de prietenie, de stabilirea unor legături. Așa se explică de ce ține atât de mult ca partenerul din relația romantică să-i fie în primul rând prieten. Cu toate acestea, dacă nu este atent și nu își exprimă clar intențiile, poate transmite un mesaj greșit persoanei iubite, arătând că nu este pregătit să treacă de la statutul de prieten la cel de partener de cuplu. 

Peștii

Guvernați de planeta Neptun, Peștii sunt adevărați visători, având o imaginație foarte bogată. Însă dorința lor de a trăi în fantezie îi poate îndepărta de la realitatea de zi cu zi, inclusiv în planul relațiilor romantice. Așa pot ajunge să comită o mare greșeală în iubire: să aibă așteptări nerealiste, să-și idealizeze partenerul și să ignore semnalele de alarmă care le arată că lucrurile nu merg de fapt bine. Dacă nu vor reuși să gândească mai realist, Peștii se pot alege ușor cu inima rănită. 

O greșeală majoră pe care obișnuiesc să o facă în relații este și următoarea: întrucât Peștii sunt foarte intuitivi și empatici, au pretenția ca și cei de lângă ei să fie la fel. De aceea, ignoră să-și exprime dorințele, sentimentele, considerând că persoanele iubite o să le ghicească mereu gândurile. Pentru a evita mesajele greșite, conflictele și frustrările, este necesar ca Peștii să facă eforturi mai mari ca să exprime verbal ceea ce simt la un moment dat.  

Surse foto:

 

Surse articol: bestlifeonline.com, bustle.com, collective.world

Articolul urmator
Care este cea mai puternică trăsătură de parenting a ta în funcție de zodie
Care este cea mai puternică trăsătură de parenting a ta în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Papa Francis despre bunici: "Nu sunt rămășițe ale vieții. Acum au cea mai mare foame de iubire și atenție"
  Papa Francis despre bunici: "Nu sunt rămășițe ale vieții. Acum au cea mai mare foame de iubire și atenție"

  Pe 25 iulie 2021 s-a sărbătorit pentru prima oară Ziua Internațională a Bunicilor și a Persoanelor în Vârstă. Cu această ocazie Papa Francis a susținut un discurs despre...

  Bebe nu doarme? Cea mai comună greșeală pe care o face majoritatea părinților
  Bebe nu doarme? Cea mai comună greșeală pe care o face majoritatea părinților

  Atunci când bebelușul nu doarme, părinții sunt dispuși să încerce orice metodă pentru a schimba asta. Însă, uneori, nu e nevoie de vreo metodă specială, ci doar de...

  Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu
  Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu

  O mamă care acum are copii mari, ne povestește prin câte etape a trecut în rolul de mamă a copiilor săi. Cum s-a schimbat pe parcurs și ce sacrificii a trebuit să facă....

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Cea mai mare bucurie a mea după ce am divorțat este că nu mai am o soacră
  Cea mai mare bucurie a mea după ce am divorțat este că nu mai am o soacră

  Sunt doi ani și jumătate de când am divorțat. Doi ani și jumătate de când sunt fericită, eu și fiica mea, în apartamentul nostru micuț. Tatăl ei este prezent...

  Am folosit un autobronzant, apoi am adormit în pat cu copiii mei. Mare greșeală!
  Am folosit un autobronzant, apoi am adormit în pat cu copiii mei. Mare greșeală!

  Aplicarea autobronzantului nu a fost niciodată un proces ușor. Există câteva reguli de aur pe care trebuie să le urmezi înainte, în timpul aplicării, dar și după,...

  O neatenție în cafenea și fiul meu a ajuns în spital cu arsuri grave. Părinți, mare atenție să nu faceți greșeala mea!
  O neatenție în cafenea și fiul meu a ajuns în spital cu arsuri grave. Părinți, mare atenție să nu faceți greșeala mea!

  O mămică de peste granițe a jurat că nu va mai bea niciodată o ceașcă de ceai fierbinte în preajma fiului ei, după ce acesta a suferit arsuri îngrozitoare într-o...

  Vești bune de la BAC: cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani
  Vești bune de la BAC: cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani

  Rata de promovare la examenul de bacalaureat 2022 a fost cea mai bună din ultimii 12 ani, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Au promovat cu 2.928 de candidați mai...

  © 2024 Qbebe