Funnyby

Cele mai potrivite perechi din zodiac pentru o relație de lungă durată

Cele mai potrivite perechi din zodiac pentru o relație de lungă durată

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă pentru anumite persoane o relație romantică de durată se bazează pe cât mai multe asemănări dintre parteneri, pentru altele contează mult modul în care aceștia ajung să se completeze unul pe celălalt. Cât de mult reușesc partenerii unui cuplu să treacă peste diferențele dintre ei și să aibă parte de o relație solidă și frumoasă depinde și de zodiile din care fac parte. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos poți descoperi cuplurile din zodiac care, în ciuda unor diferențe, au toate șansele să treacă proba timpului. 

Berbecul și Vărsătorul

Chiar dacă aceste zodii sunt diferite, de fapt pot forma o pereche potrivită pentru o relație de durată. Pe de o parte, Vărsătorul înțelege și îndrăgește personalitatea puternică a Berbecului, fără a se lăsa intimidat de aceasta. În același timp, Berbecul îl inspiră pe Vărsător să fie mai spontan și mai înțelegător. Pe de altă parte, Vărsătorul reprezintă un „combustibil” care alimentează „focul” Berbecului, iar energia acestuia din urmă îl stimulează pe partenerul Vărsător să intre în acțiune. 

Nu în ultimul rând, ambele zodii pun preț pe ambiție, pe onestitate, pe aventură, pe independență. Adesea, Vărsătorul îl ajută pe Berbec să abordeze și în alt mod o problemă, să dobândească o vedere de ansamblu asupra acesteia. La rândul său, Berbecul îl motivează pe Vărsător să aibă mai multă încredere în intuiția sa, fără să apeleze exclusiv la rațiune. 

ilustratii sub forma de chipuri de fata zodia Berbec si Varsator

Taurul și Săgetătorul

Taurul face parte dintre zodiile înclinate spre latura practică a vieții și are obiceiul să fie rezistent la schimbare, în condițiile în care este și foarte încăpățânat. Cu toate acestea, un partener Săgetător știe cum să-l facă pe Taur să se simtă sigur în relație, determinându-l să se deschidă și să fie mai flexibil. De asemenea, Săgetătorul învață de la Taur să se concentreze mai mult, să fie „cu picioarele pe pământ”. De altfel, datorită partenerului Taur, Săgetătorul învață să-și stabilească mai bine prioritățile și reușește să-și facă ordine în viața de zi cu zi.

Alt argument care arată că Taurul și Săgetătorul pot forma o pereche care să aibă o relație de lungă durată este și acesta: ambele zodii sunt guvernate de planetele benefice, Venus și Jupiter. De aceea, au capacitatea de a se conecta datorită unei stări de bine și apreciază bucuriile vieții oferite, de exemplu, de călătorii, de natură, de muzică bună, de artă în genere. 

Gemenii și Racul

Unul dintre motivele pentru care aceste zodii pot avea o relație de durată este: Racul este singurul care le poate arăta Gemenilor că este sigur să rămână într-un singur loc, că se pot simți împliniți având o relație stabilă, plină de afecțiune. Alături de un Rac, Gemenii se pot bucura de un cămin adevărat, în condițiile în care partenerul lor o să facă tot ce poate pentru a-i vedea că sunt mulțumiți. În același timp, partenerii Raci știu cum să-i facă pe Gemeni să nu se mai simtă pierduți în detalii, ajutându-i să apuce pe un drum și să găsească mai ușor soluții la probleme.

De cealaltă parte, Gemenii reușesc să-i inspire pe Raci și să-i încurajeze să fie mai îndrăzneți, să aibă mai multă încredere în forțele proprii, să-și asume riscuri și să guste viața mai mult. Practic, Racii se pot baza pe încurajarea și susținerea partenerilor Gemeni ori de câte ori se află într-un moment delicat. 

Racul și Fecioara

În primul rând, cele două zodii sunt printre perechile din zodiac care sunt compatibile întrucât nici una, nici alta, nu sunt adeptele relațiilor superficiale. În schimb, caută parteneri de încredere, care să le protejeze și în care să aibă încredere. Racul poate să intuiască faptul că Fecioarele au nevoie de susținerea cuiva în eforturile lor, în timp ce acestea din urmă știu că Racul poate fi pe deplin sincer cu ele. 

În al doilea rând, Racii le pot oferi Fecioarelor stabilitatea și afecțiunea de care au nevoie pentru a-și deschide mai mult sufletul și pentru a avansa în relație. În acest context, nu este de mirare că Fecioarele își dau seama, grație partenerilor Raci, de faptul că merită să se implice și mai mult în acea relație, fără să le fie teamă că pot fi dezamăgite sau trădate.

Nu în ultimul rând, întrucât Racii sunt plini de imaginație și creativi, pot găsi oricând modalitatea de a le motiva pe Fecioare să nu mai analizeze atât de mult lucrurile și să se gândească la viitor, ci să se bucure de clipa prezentă și să fie mai relaxate. 

Leul și Gemenii

Aceste două zodii se pot ajuta mult unele pe altele dacă formează o pereche. Spre exemplu, Leul îi ajută pe Gemeni să-și ducă la capăt o sarcină, fără să se mai „piardă” în diverse detalii, canalizându-și mai bine energia. În același timp, Gemenii îl încurajează pe Leu să fie mai adaptabil, să accepte și lucruri care nu sunt întotdeauna pe măsura așteptărilor sale.

Leul are nevoie mai mult decât crede de cineva spontan în viața lui, iar Gemenii sunt alegerea ideală din acest punct de vedere. Împreună, pot forma un cuplu care să se bucure de surprize plăcute, de aventură. Chiar dacă nu reușesc întotdeauna să se „îmblânzească” unii pe alții, Leii și Gemenii reușesc să fie plini de bucurie, de entuziasm, iar relația lor o să funcționeze pe termen lung. 

Fecioara și Balanța

Balanțele sunt prin natura lor calme, au nevoie de stabilitate, însă acest fapt nu înseamnă că nu vor să încerce lucruri noi și să aibă parte de ieșiri alături de prieteni. Fecioarele sunt în căutarea unor asemenea persoane, care să nu pună presiune, care să fie independente și active. De aceea, legătura dintre o Balanță și o Fecioară poate fi stabilă, întrucât ambele zodii reușesc să se tempereze și știu cum să-și exprime sentimentele, fără să lase loc neînțelegerilor, confuziilor. 

Balanța și Fecioarele sunt zodii cărora le face plăcere să stea de vorbă una cu alta, care se bucură să fie împreună și care apreciază inteligența partenerului. Știu că se pot baza una pe cealaltă și își demonstrează întotdeauna devotamentul. 

Balanța și Peștii

Se regăsesc și ele printre zodiile care sunt potrivite pentru o relație de lungă durată. Balanțele adoră să fie îndrăgostite, sunt în căutarea unui partener care să le fie alături toată viața, iar Peștii sunt foarte romantici. În plus, sunt și foarte intuitivi, așa că vor reuși să identifice chiar și cele mai ascunse dorințe ale partenerilor-Balanță și să-i facă fericiți. La rândul lor, aceștia din urmă au capacitatea de a le acorda Peștilor spațiul necesar. Peștii sesizează și apreciază natura creativă și jucăușă a Balanțelor.

Datorită Balanțelor, Peștii învață să-și construiască strategii, să cunoască mai bine oamenii. De pildă, pot sesiza mai ușor când cineva își dorește să profite de ei. Altă dovadă a faptului că aceste zodii se sprijină reciproc pentru a evolua este și aceasta: Peștii le ajută pe Balanțe să nu mai vadă lucrurile doar în „alb” și „negru” sau „bune/rele”, ci să observe și nuanțele. 

Scorpionul și Berbecul

Scorpionul este una dintre zodiile cel mai puțin înțelese, de aceea este considerat adesea ca fiind foarte dificil. Însă Berbecul face parte dintre cei care sunt mereu în căutarea unei provocări, care vor neapărat să câștige. Prin urmare, este capabil de orice efort pentru a-l cunoaște mai bine pe Scorpion și, odată ce reușește, cele două zodii pot forma un cuplu ce va rezista în timp. Astfel, Scorpionul o să fie foarte încântat că are alături pe cineva ambițios, care poate concura cu inteligența și cu pasiunea sa. 

Dacă un Scorpion este atras și de căldura, de afecțiunea pe care le oferă Berbecul, acesta din urmă este cucerit în special de forța Scorpionului. Chiar dacă Berbecul își poate pierde rapid cumpătul și devine defensiv când nu îi convine ceva, Scorpionul, ce reușește adesea să se conecteze profund cu ceilalți, este capabil să-l tempereze. Cu cât aceste zodii își exprimă așteptările și comunică permanent, cu atât mai mult au șansa de a se bucura de armonie în viața de cuplu. 

Săgetătorul și Capricornul

Înainte de orice, aceste zodii formează o pereche pe cinste când vine vorba de rezolvarea problemelor. Capricornul este guvernat de Saturn, așa că este foarte practic și ambițios. Săgetătorul este dominat de Jupiter, ceea ce îi oferă creativitate și idei vizionare, care pot fi transpuse în realitate prin forța de muncă și rigoarea partenerului Capricorn.

Săgetătorul adoră libertatea, aventura, dar în adâncul său tânjește după cineva care să-i ofere și stabilitate. Capricornul este partenerul ideal pentru el și din acest punct de vedere, ajutându-l să se „trezească” la realitate în momentele în care exagerează. În același timp, unui Săgetător nu îi este greu să se atașeze de Capricorn întrucât acesta știe cum să-i pună pe cei dragi pe primul plan și să le arate cât de importanți sunt pentru el. 

reprezentare zodiile Sagetator si Capricorn sub forma de ilustratii chipuri de fete

Capricornul și Taurul

Nu este surprinzător că aceste zodii se numără și ele printre perechile care sunt făcute pentru relații de lungă durată. Astfel, atât Taurul, cât și Capricornul, au moduri similare de a gândi și de a vedea lucrurile. Nu trebuie să-și dea prea multe explicații unul altuia, știu cum să se calmeze reciproc și cum să facă relația să meargă bine. Taurul este practic, responsabil și dovedește că oricine se poate baza pe el, ceea ce îl bucură enorm pe Capricorn, aflat mereu în căutarea siguranței, a stabilității. 

Cele două zodii ajung să se respecte mult una pe cealaltă, să se bucure că sunt împreună și să fie sincere. Practic, le unește o admirație enormă, care conferă forță și unicitate relației dintre ele. 

Vărsătorul și Leul

Natura dominantă a Leului îl atrage precum un magnet pe Vărsător, care adesea se pierde în fanteziile sale și are nevoie să fie ghidat. Leul are calități de lider, prin urmare știe cum să-l orienteze spre direcția dorită. La rândul său, Leul este atras de latura excentrică din comportamentul Vărsătorului, de dorința sa de a veni cu inovații, motivându-l să-și pună în practică ideile pentru a-și îndeplini obiectivele. 

Deși pentru Vărsător granița dintre prietenie și o relație romantică nu este întotdeauna clară, Leul reușește să-l înțeleagă și este încântat să-i fie prieten și partener de nădejde până când Vărsătorul se simte pregătit să ducă relația la un alt nivel. 

Peștii și Scorpionul

Principalul argument care arată că aceste două zodii de apă sunt potrivite pentru o relație de lungă durată este: atât Peștii, cât și Scorpionul, știu cum să pătrundă în mintea celuilalt și să își dea seama ce gândește fiecare. Se întâmplă așa nu numai datorită dorinței amândurora de a se conecta profund cu partenerul lor, ci și de găsi unul la celălalt ceea ce îi face speciali, unici. Nu este de mirare că fiecare dintre ei vrea să-și cunoască bine partenerul și de aceea ajung să se respecte foarte mult.

Mai mult decât atât, chiar dacă Peștii sunt timizi și mai degrabă rezervați, sunt dornici să aibă parte de romantism, iar Scorpionul este una dintre cele mai pasionale zodii. De altfel, pasiunea este un alt element ce leagă aceste două zodii într-un parteneriat care poate trece proba timpului. 

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: collective.world, mindbodygreeb.com, pinkvilla.com, self.com, timesofindia.indiatimes.com, wikihow.com

Articolul urmator
Cele 3 cupluri din zodiac legate prin iubire eternă! Nimic, nici măcar moartea, nu le poate rupe legătura
Cele 3 cupluri din zodiac legate prin iubire eternă! Nimic, nici măcar moartea, nu le poate rupe legătura

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Localitatea cu cei mai longevivi oameni din țară! Să aflăm secretele bătrânilor pentru o viață lungă și liniștită
  Localitatea cu cei mai longevivi oameni din țară! Să aflăm secretele bătrânilor pentru o viață lungă și liniștită

  O comună din județul Buzău, denumită zonă albastră, a devenit cunoscută grație longevității locuitorilor ei. Peste 40 de locuitori au depășit vârsta de 90 de ani și...

  Sfaturile celui mai cunoscut preot din România, părintele Calistrat, pentru a avea o relație bună cu soacra
  Sfaturile celui mai cunoscut preot din România, părintele Calistrat, pentru a avea o relație bună cu soacra

  Provocările din relația noră-soacră sunt aduse adesea în prim-plan. De altfel, această relație este considerată delicată și, în general, soacrele sunt învinuite...

  „Mai mult de jumătate din viața mea am petrecut-o alături de el”. Dana Rogoz, despre cei peste 18 ani de relație cu soțul ei
  „Mai mult de jumătate din viața mea am petrecut-o alături de el”. Dana Rogoz, despre cei peste 18 ani de relație cu soțul ei

  Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, formează unul dintre cele mai longevive cupluri din showbiz. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu 18 ani, pe platourile de filmare ale serialului...

  Cele 5 limbaje ale iubirii - De ce este important să le indentifici pentru a avea o relație de cuplu sănătoasă
  Cele 5 limbaje ale iubirii - De ce este important să le indentifici pentru a avea o relație de cuplu sănătoasă

  Există cinci limbaje ale iubirii principale pe care fiecare dintre noi le folosim, în mod inconștient, în relația de cuplu. A conștientiza aceste limbaje și a afla în...

  Am rămas însărcinată din greșeală după patru luni de relație, dar am rămas uniți. Suntem împreună de mai bine de 10 ani
  Am rămas însărcinată din greșeală după patru luni de relație, dar am rămas uniți. Suntem împreună de mai bine de 10 ani

  Cine spune că într-o relație, totul trebuie plănuit ca să meargă bine? Această femeie a rămas însărcinată din greșeală, după doar 4 luni de relație. Cu toate...

  Cât de mult a crescut fiica lui Teo Trandafir! Cum reușesc cele două să aibă o relație așa apropiată
  Cât de mult a crescut fiica lui Teo Trandafir! Cum reușesc cele două să aibă o relație așa apropiată

  A lucrat o perioadă la un post de radio, iar de-a lungul timpului Teo Trandafir a reușit să devină una dintre cele mai apreciate vedete de televiziune de la noi. De asemenea, este o...

  Soția mea mi-a spus că nu-și mai dorește să fie într-o relație monogamă. Ce fac?
  Soția mea mi-a spus că nu-și mai dorește să fie într-o relație monogamă. Ce fac?

  Dorința unor persoane de a-și condimenta viața intimă și de a avea relații cu mai mulți parteneri este greu de înțeles de către cei care sunt adepții unei familii...

  Povestea specială dintre Theo Rose și Anghel Damian. Au aflat că vor deveni părinți la doar câteva luni de relație, dar asta i-a unit și mai mult
  Povestea specială dintre Theo Rose și Anghel Damian. Au aflat că vor deveni părinți la doar câteva luni de relație, dar asta i-a unit și mai mult

  Theo Rose și Anghel Damian formează un cuplu frumos, efervescent, tânăr și expresiv. Relația celor doi a început surprnzător de rapid, cei doi aflând că vor deveni...

  © 2024 Qbebe