Funnyby

Cum depășești cele mai grele momente din viața ta, în funcție de zodie

Cum depășești cele mai grele momente din viața ta, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Momentele dificile vin când ne așteptăm mai puțin și fiecare dintre noi avem propriile modalități de a trece peste ele. Spre exemplu, unii dintre noi își revin petrecând mai mult timp în liniște sau în compania celor dragi, în timp ce alții preferă să se refugiezi în hobby-urile lor sau să-i ajute pe ceilalți. Te-ai gândit până acum că modul în care gestionezi situațiile grele ține și de zodia din care faci parte? Parcurgând cu atenție articolul de mai jos, poți descoperi cum ar trebui să procedeze reprezentanții fiecărei zodii pentru a-și redobândi mai ușor echilibrul după un moment de cumpănă.

Berbecul

Fiind o zodie de foc, vremurile grele pun la încercare răbdarea Berbecului. Cu toate acestea, energia și dorința de a fi mereu în miezul acțiunii îl ajută să facă față și obstacolelor. Astfel, chiar dacă, în anumite momente, este copleșit de stres, de anxietate și se simte pierdut, dorința de a se implica pentru a schimba lucrurile îl motivează să meargă mai departe. De asemenea, este motivat de încrederea că în final va reuși și de spiritul său competitiv, care îl stimulează să nu se lase doborât.

În plus, Berbecul depășește cele mai grele momente din viață și datorită perseverenței sale. Deși nu excelează în a lua lucrurile pas cu pas, cu tact, nu lasă grijile să îi stea în cale și face tot ce poate pentru a-și depăși temerile. 

astrologie, simbolul zodiei Berbec, constelatia care o reprezinta, planeta care o guverneaza

Taurul

Pentru el, momentele cu adevărat dificile intervin când nu mai are parte de stabilitate, când în preajma sa domnește haosul. Ca să poată gestiona cât mai eficient o asemenea situație, primul lucru pe care îl are de făcut este să utilizeze o abordare metodică a lucrurilor. Fără să se grăbească, Taurul are posibilitatea să-și pună în joc abilitățile pentru a simți că poate dobândi, într-o anumită măsură, controlul.

În același timp, pentru a-i fi mai ușor, trebuie să gândească în felul următor: deși nu are cum să schimbe circumstanțele din afară, poate să gestioneze modul în care le percepe. Spre exemplu, pentru a-și îmbunătăți starea, pentru a se deconecta, Taurului îi prinde bine să-și creeze singur mici momente de răsfăț.

Gemenii

Ceea ce îi poate ajuta să depășească momentele cele mai grele din viață este una dintre trăsăturile pentru care sunt vestiți: abilitatea de a comunica, de a se face plăcuți. Întrucât Gemenii sunt prietenoși, adorând să socializeze, când nu se simt în largul lor ar trebui să caute să se conecteze cu persoanele care sunt dispuse să-i asculte, să-i înțeleagă.

Totodată, își pot reveni mai rapid dintr-o încercare a vieții dacă nu renunță la simțul umorului. Cu alte cuvinte, tot ce au de făcut este să se alăture unui grup de prieteni și să se destindă spunând și ascultând glume.

Racul

Întrucât reprezentanții acestei zodii caută întotdeauna să-i sprijine pe cei din jur, să se asigure că se simt în largul lor, una dintre cele mai la îndemână modalități de a depăși momentele grele din viață este să se concentreze asupra acestor demersuri.

Pentru a nu-și epuiza complet energia, Racul nu trebuie să uite să aibă mai multă grijă și de el însuși. Îi este util și dacă optează pentru următoarea abordare: nu este necesar să înfrunte o dificultate chiar la momentul în care aceasta intervine. Dacă simte nevoia, se poate retrage puțin pentru a-și da răgazul să se vindece treptat.

Leul

La fel cum se întâmplă în cazul Racului, nici Leul nu trebuie să se apuce imediat să se confrunte cu provocările pe care i le aduce viața. În ciuda orgoliului său și a dorinței de a se remarca, sunt și momente în care poate amâna o decizie și, motivat de încrederea în abilitățile sale, să-și facă un plan care îl va avantaja.

Altă metodă binevenită pentru ca Leilor să le fie mai simplu să facă față dificultăților este și aceasta: să privească în urmă, cu mândrie, la realizările lor. Raportându-se la acestea, vor dobândi mai multă motivație pentru a-și îndeplini obiectivele.

Fecioara

Când vine vorba să depășească momentele grele din viață, Fecioarele au nevoie să-și pună la treabă spiritul  analitic, capacitatea de organizare și atenția la detalii. Ajutându-se de aceste calități, își pot întocmai planuri, liste cu puncte tari și cu puncte slabe etc. După ce reușesc, sesizează că au pe ce să se bazeze și devin mai motivate să-și schimbe situația în bine.

Un lucru pe care trebuie să îl învețe pentru a nu se lăsa doborâte în situațiile dificile este: că perfecțiunea este greu de atins, uneori imposibil, dar că inclusiv micile îmbunătățiri și eforturile constante pot face minuni.

Balanța

Suferă mult în momentele grele și din pricina spiritului ei justițiar. Practic, nu i se pare cinstit să se afle într-o situație nedorită și se tot întreabă unde a greșit. Ca să răzbească, Balanța are nevoie să-și lase emoțiile să iasă la iveală în timp ce se străduiește să intre în miezul acțiunii. Mai mult decât atât, îi este de folos să-și stabilească anumite limite.

Pentru Balanțele care au un partener, acestea trebuie să știe că își pot redobândi mai ușor echilibrul dacă stau de vorbă cu acesta. În cazul în care nu pot comunica față în față, le este de ajutor chiar și un telefon, o conversație în mediul online etc. 

reprezentare a zodiei Balanta, constelatia care o reprezinta, planeta care o guverneaza

Scorpionul

Este cunoscut pentru faptul că nu îi place să-și dezvăluie emoțiile, trăirile și că preferă să fie mai degrabă rezervat. Cu toate acestea, pentru a depăși momentele cele mai grele din viață, un Scorpion trebuie să-și îngăduie să și sufere. Primul pas în acest sens este să recunoască faptul că există și zile grele, dar că acestea vor trece dacă își deschide sufletul, dacă discută cu persoanele dragi, dacă își dă voie să plângă etc.

Tot pentru a-și reveni după un moment care îl pune la încercare, Scorpionul se poate folosi de un jurnal. Aflându-se în fața foilor de hârtie, îi poate fi mai la îndemână să spună tot ceea ce îi trece prin cap, fără nicio reținere.

Săgetătorul

Pe de o parte, ca să facă față clipelor grele, Săgetătorul ar trebui să încerce să le considere parte din aventurile vieții sale. Nu îi va fi ușor de la început, dar un asemenea demers îl poate motiva să-și valorifice abilități pe care le-a folosit și anterior pentru a se descurca.

Pe de altă parte, îi este binevenit și să dea dovadă în continuare de onestitatea care îi este caracteristică. Practic, Săgetătorul trebuie să spună lucrurilor pe nume în fața celorlalți, în condițiile în care, când nici nu se așteaptă, poate primi sprijinul mult așteptat.

Capricornul

În primul rând, pentru a depăși momentele grele din viață, Capricornul trebuie să rămână disciplinat, fidel rutinelor sale și la fel de perseverent. Aceste calități îi sunt mai utile decât își închipuie și îi permit să-și mențină motivația pentru a găsi cele mai bune soluții ca să-și atingă scopul.

În al doilea rând, nu greșește dacă încearcă să comunice mai mult. De altfel, nu se știe niciodată când, punând cap la cap mai multe păreri, mai multe idei, poate să ajungă la concluzii deosebit de utile.

Vărsătorul

Această zodie de apă poate să învingă greutățile vieții dacă apelează la cele mai cunoscute calități ale sale: creativitatea și spiritul inovator. Punându-le în valoare în contextul potrivit, Vărsătorul dobândește mai multe șanse pentru a întoarce o situație în favoarea sa.

Ceea ce îl mai poate ajuta când se află în dificultate este să-și schimbe starea de spirit aducând o schimbare în bine în viața altcuiva. Pe acest traseu nu trebuie să uite să aibă grijă și de el pentru a nu ajunge la epuizare. 

Peștii

Empatici și foarte sensibili, Peștii devin mai puternici în fața provocărilor dacă se străduiesc să fie mai optimiști. Întrucât nu le este întotdeauna la îndemână să fie astfel, este cel mai bine să se adreseze unui prieten apropiat pentru încurajare sau unui psihoterapeut pentru îndrumare.

Mai mult decât atât, pot dobândi mai multă forță dacă se implică într-o activitate care îi bucură întotdeauna: să-i ajute și să-i încurajeze pe ceilalți. De pildă, când stau de vorbă cu persoane aflate în dificultate, Peștii pot deveni mai calmi și mai încrezători că pot avea parte de o schimbare în bine, ținând cont că alții sunt în situații mai grele decât ei.

Puterea manifestării: Cum să ai parte de tot ce îți dorești, în funcție de zodie

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Surse articol: collective.world, hellogiggles.com

Articolul urmator
Cel mai mare regret în viață, în funcție de zodie
Cel mai mare regret în viață, în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Vedeta a născut, dar bebe este la terapie intensivă: ”A fost unul dintre cele mai grele momente din viața mea”
  Vedeta a născut, dar bebe este la terapie intensivă: ”A fost unul dintre cele mai grele momente din viața mea”

  Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la Hollywood a adus pe lume, de curând, un băiețel. Din păcate, însă, micuțul are probleme de sănătate și este internat...

  Gina Pistol trece prin momente grele! ”A făcut o criză de epilepsie! Am sărit din pat, nici nu știu cum am ajuns la el”
  Gina Pistol trece prin momente grele! ”A făcut o criză de epilepsie! Am sărit din pat, nici nu știu cum am ajuns la el”

  Problemele nu o ocolesc pe Gina Pistol! Viitoarea mămică a trecut prin momente grele, de curând, când cel mai drag membru al familiei sale a avut parte de o experiență...

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Cele mai mari 5 frici ale proaspeților părinți. Ce poți face să le depășești
  Cele mai mari 5 frici ale proaspeților părinți. Ce poți face să le depășești

  Atunci când urmează să devii părinte, treci prin tot felul de stări și emoții. Printre extaz, uimire și bucurie, apare și teama de a nu fi un părinte suficient de bun....

  „Tatăl meu biologic era bipolar și mama mea suferea de schizofrenie”. O femeie rememorează cele mai dificile momente din copilăria ei
  „Tatăl meu biologic era bipolar și mama mea suferea de schizofrenie”. O femeie rememorează cele mai dificile momente din copilăria ei

  „Am fost diagnosticată cu tulburare bipolară și mi s-a spus că nu există tratament. S-a dovedit că, de fapt, aveam tulburare de stres post-traumatic”, povestește Nadia, o...

  Cele mai grele 9 „lucruri” la care trebuie să renunți după ce bebelușul crește
  Cele mai grele 9 „lucruri” la care trebuie să renunți după ce bebelușul crește

  Primul an de viață al unui copil este plin de provocări pentru mame dar, totodată, îți oferă momente cu totul speciale, pe care nu le vei uita niciodată. Acestea sunt legate, pe...

  „Crezi că credința în Dumnezeu te ajută să depășești necazurile?” - întrebarea de la simularea Evaluării Naționale din Bacău care a scandalizat internetul
  „Crezi că credința în Dumnezeu te ajută să depășești necazurile?” - întrebarea de la simularea Evaluării Naționale din Bacău care a scandalizat internetul

  Elevii din județul Bacău au susținut săptămâna trecută simularea probelor la Limba Română și Matematică pentru Evaluarea Națională. La prima probă, elevii au primit o...

  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu
  Mami, nu fi tristă! Cele mai frumoase lucruri din viață sunt gratis. Eu sunt cel mai bun exemplu

  Îți dai seama că ești o mamă bună când propriul tău copil începe să îți dea lecții de viață care au sens și care te pun pe gânduri. În lumina...

  © 2023 Qbebe