Funnyby

Cuplurile din zodiac care pot avea legături toxice împreună

Cuplurile din zodiac care pot avea legături toxice împreună

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Într-o relație de cuplu toxică, partenerii nu se simt apreciați, au impresia că nu sunt înțeleși suficient și, în anumite cazuri, unul dintre ei îl vede pe celălalt ca pe o amenințare la adresa siguranței și a stării sale de bine. Când limitele nu sunt stabilite corespunzător și are loc și o „ciocnire” între personalități foarte diferite, lucrurile se pot agrava mai mult. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi ce cupluri din zodiac pot fi implicate în relații toxice, partenerii ajungând să-și scoată în evidență ce este mai rău în fiecare când sunt împreună. 

Gemenii și Scorpionul

Pe de o parte, acest cuplu poate avea o relație toxică încă de la început din cauza diferențelor importante în ceea ce privește personalitatea. Astfel, dacă Scorpionului îi ia mult timp să-și deschidă sufletul și să dezvăluie lucruri despre el, Gemenii simt nevoia să comunice mult și de aceea nu se simt confortabil din pricina atitudinii Scorpionului. Dacă Gemenii acceptă și ideea unei relații pasagere, fără prea multă implicare, Scorpionii își doresc o relație pe termen lung, în cadrul căreia partenerii să-și ia un angajament serios. 

Pe de altă parte, Gemenilor le place să flirteze, să se miște așa cum vor într-o relație, să se distreze și să se deschidă în fața lucrurilor noi. În ceea ce-i privește pe Scorpioni, aceștia sunt mai degrabă conservatori, intuitivi și reușesc să vadă și ceea ce partenerii Gemeni se străduiesc să ascundă. De multe ori, Scorpionii devin posesivi și geloși pe neașteptate, ceea ce îi va determina pe Gemeni să nu se simtă în largul lor, să aibă senzația că sunt urmăriți și să aibă impresia că partenerii lor „le frâng aripile”. Faptul că Gemenii nu obișnuiesc să se concentreze prea mult asupra unei activități, că nu pot ține mult un secret și că au tendința să bârfească reprezintă semnale de alarmă pentru Scorpion. 

Nu în ultimul rând, între Gemeni și Scorpioni se poate crea o relație de cuplu toxică și din acest motiv: cele două zodii văd viața cu totul diferit. Gemenilor le place să ia lucrurile mai ușor și se răzgândesc rapid. În schimb, Scorpionii sunt preocupați de latura serioasă a vieții și sunt dornici să se implice în discuții profunde, cu tentă filozofică. Așa se explică de ce, pe măsură ce timpul trece, Gemenii se simt copleșiți de seriozitatea și de profunzimea Scorpionilor. Și aceștia din urmă, la rândul lor, devin frustrați de faptul că Gemenii nu iau lucrurile în serios și că le ia mult timp până când iau o decizie. 

reprezentare a zodiilor Gemeni si Scorpioni sub forma de ilustratie pe fond albastru

Săgetătorul și Racul

Unul dintre principalele motive pentru care un cuplu format din aceste zodii are o relație toxică este următorul: partenerul Rac visează să aibă un cămin în care să se simtă bine alături de cei dragi, în timp ce Săgetătorul nu este interesat de așa ceva. Chiar dacă acesta din urmă îi propune Racului să-l însoțească într-o călătorie, într-o aventură, se va lovi de un refuz. Racul preferă să rămână în mediul sigur de acasă, să aștepte și se va întreba adesea dacă Săgetătorul se va mai întoarce la el. Practic, Racul este tot timpul îngrijorat când Săgetătorul nu este în preajma lui. În anumite situații, tocmai pentru a încerca să evite să mai treacă prin asemenea stări, Racul poate deveni pasiv-agresiv, foarte posesiv și va face tot ce poate pentru a-și manipula partenerul. Această atitudine nu va face altceva decât să-l supere pe Săgetător, care simte că libertatea sa este pusă în pericol. 

În același timp, relația dintre un Rac și un Săgetător este toxică și din pricina viziunii foarte diferite a celor două zodii asupra ideii de cuplu. Dacă Racul își dorește cel mai mult să-și găsească sufletul pereche, să-și întemeieze o familie, unui Săgetător nu îi place să-și ia un angajament foarte serios și nu respinge ideea de flirt, ci dimpotrivă. Totodată, Săgetătorul se simte bine când are parte de cât mai mult spațiu, fără să se simtă „sufocat” de persoana iubită. Această aspirația a sa nu se potrivește deloc cu obiceiurile partenerului Rac, care ține să-și copleșească partenerul cu multă atenție, să-l răsfețe și să-i asigure tot confortul. 

Alt argument care demonstrează că relația dintre cele două zodii poate fi toxică este și acesta: între ele intervin frecvent barierele de comunicare. Racul are tendința de a se închide în sine, de a nu spune la timp ceea ce îl frământă, ceea ce îl supără, așa că ajunge să acumuleze frustrări. De cealaltă parte, partenerul Săgetător nu se poate abține să nu spună lucrurilor pe lume și, în aceste condiții, îl poate face să sufere pe Rac din cauza sincerității sale brutale. La final, acesta din urmă se poate alege cu inima frântă. 

Capricornul și Peștii

Înainte de orice, relația de cuplu dintre cele două zodii poate fi toxică întrucât ele văd viața din perspective diferite. Capricornul este înclinat către latura practică a lucrurilor și se luptă permanent să nu-și dezvăluie latura mai vulnerabilă. Prin urmare, alege adesea să fie mai degrabă rezervat, cel puțin până când se convinge că persoana de lângă el merită într-adevăr atenția și aprecierile lui. Peștii își exprimă întotdeauna sentimentele, emoțiile și se poate întâmpla de multe ori să experimenteze suficiente atât pentru ei înșiși, cât și pentru partenerul Capricorn. 

Întrucât sunt persoane sensibile, Peștii au nevoie permanent de atenția venită din partea partenerilor de cuplu. Treptat, Capricornul poate obosi tocmai din pricina acestei nevoi a partenerului Pește și îi va fi greu să-și găsească echilibrul emoțional în relație. Nu este exclus să facă eforturi pentru a-și impune controlul, iar Peștii se vor simți neînțeleși.  

Peștii pot avea cel mai mult de suferit de pe urma unei relații toxice alături de un partener Capricorn și pentru că acesta din urmă obișnuiește să nu-și exprime sentimentele în cuvinte, ci în fapte, în acțiuni. Nu numai că Peștii nu se vor simți împliniți și vor fi mereu vulnerabili din punct de vedere emoțional, dar și Capricornul își va da seama că nu poate veni în întâmpinarea nevoilor partenerului de cuplu și nu se va simți deloc în largul său. 

reprezentare a zodiei Capricorn si a zodiei Pesti, sub forma de ilustratie pe fond albastru

Ce persoane toxice atragi în viața ta în funcție de zodie

Surse foto: Image by gpointstudio on Freepik, pixabay.com

Surse articol: astromatcha.com, collective.world, mindbodygreen.com, pinkvilla.com, stylecraze.com

Articolul urmator
Cuplurile din zodiac care vor îmbătrâni împreună
Cuplurile din zodiac care vor îmbătrâni împreună

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce pot face cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală
  Ce pot face cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală

  Unul din patru cupluri nu pot avea copii. Acestea sunt statisticile sumbre ale Organizației Mondiale a Sănătății. Infertilitatea este o problemă medicală, care poate avea și cauze...

  Fraze toxice care pot strica relația copiilor cu mâncarea. Ce să nu-i mai spui copilului la masă și nu numai!
  Fraze toxice care pot strica relația copiilor cu mâncarea. Ce să nu-i mai spui copilului la masă și nu numai!

  Din ce în ce mai multe persoane au o relație nesănătoasă cu mâncarea, iar bazele acestei relații sunt puse în copilărie. Tocmai de aceea, specialiștii în...

  Femeile sau cuplurile care nu pot face copii vor primi ajutor de la stat în valoare de până la 15.000 de lei
  Femeile sau cuplurile care nu pot face copii vor primi ajutor de la stat în valoare de până la 15.000 de lei

  Începând din luna decembrie, Guvernul va acorda câte 15.000 de lei celor care au nevoie de fertilizare în vitro. Anunțul a fost făcut ieri, de ministrul Familiei,...

  Pierderea unui copil - pot soții să se vindece cu adevărat împreună?
  Pierderea unui copil - pot soții să se vindece cu adevărat împreună?

  Ce poate fi mai sfâșietor pe această lume decât pierderea ființei căreia i-ai dat viață? Îți vei pierde o parte din tine odată cu trecerea în neființă a...

  Suntem împreună de 11 ani, iar el nu poate avea copii. Vreau să-l părăsesc
  Suntem împreună de 11 ani, iar el nu poate avea copii. Vreau să-l părăsesc

  O femeie a creat valuri printre internauți atunci când a mărturisit că vrea să-și părăsească soțul de 11 ani, pentru că acesta nu poate avea copii.

  5 greșeli toxice pe care le fac părinții și care duc la un copil egoist și răsfățat
  5 greșeli toxice pe care le fac părinții și care duc la un copil egoist și răsfățat

  Asemenea altor deprinderi, empatia se învață în primul rând acasă, în familie. În aceste condiții, acțiunile părinților, modul în care reușesc să...

  O femeie descoperă că este verișoară cu soțul ei. Sunt împreună de 17 ani și plănuiesc să rămână împreună
  O femeie descoperă că este verișoară cu soțul ei. Sunt împreună de 17 ani și plănuiesc să rămână împreună

  Joseph și Celina Quinones sunt căsătoriți de 17 ani, iar împreună au trei copii. Recent, femeia a descoperit că ea și soțul sunt verișori și deși vestea i-a șocat, au decis...

  Bebelușii pot avea coșmaruri?
  Bebelușii pot avea coșmaruri?

  Copiii mici nu pot avea coșmaruri în adevăratul sens al cuvântului, iar trezirile dese din somn, plânsetul incontrolabil poate fi pus pe seama altor probleme, mai...

  © 2024 Qbebe