Funnyby

Ce persoane toxice atragi în viața ta în funcție de zodie

Ce persoane toxice atragi în viața ta în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fiecare dintre noi își dorește să aibă în preajmă cât mai multe persoane cu care să simtă că poate să rezoneze, să împărtășească și cu care să ne simțim în largul nostru. De multe ori însă, pe neașteptate, în viața ta apar și acele persoane care mai degrabă îți răpesc din energie și te pun în situații neplăcute. Dacă te întrebi de ce se întâmplă așa, gândește-te că inclusiv zodia sub care te-ai născut are influențe și din acest punct de vedere. Descoperă din articolul de mai jos care sunt tipurile de oameni toxici pe care nu este exclus să-i întâlnești!

Berbecul

Berbecii nu au întotdeauna foarte mulți prieteni, dar cei pe care îi au le sunt într-adevăr prieteni buni și se simt foarte bine împreună. Obiceiul persoanelor născute în această zodie este să se asigure că ființele dragi, pe care le au în preajmă, se simt în largul lor. Unul dintre principalele motive pentru care un Berbec reușește să atragă este energia sa molipsitoare, dar și capacitatea de a-și deschide inima, de a fi un prieten loial. 

Având asemenea calități, persoana toxică pe care o poți atrage dacă faci parte din această zodie este una care va fi „crampon”. Practic, va căuta mereu atenția ta, îți va ocupa timpul, îți va invada spațiul și nu va face altceva decât să fie în atenția ta. Spre exemplu, acest tip de persoană va avea probleme pe neașteptate, te va trezi noaptea din somn pentru că simte nevoia să stea de vorbă cu cineva sau te va deranja oricând la serviciu. 

Întrucât ești generoasă, vei fi tentată să faci tot posibilul pentru a-i oferi un sprijin, în timp ce te va manipula, te va păcăli și va face tot posibilul să-ți acapareze existența. În ciuda eforturilor și a bunăvoinței tale, nu îți va oferi nimic în schimb, nu îți va da niciun ajutor dacă ai avea nevoie și, în momentul în care o să simtă că nu mai poate profita de bunătatea ta, îți va întoarce spatele.

reprezentare-a-zodiei-Berbec-sub-forma-de-ilustratie-in-culori-pastelate

Taurul

De cele mai multe ori, reprezentanții acestei zodii vor atrage persoane manipulatoare. Explicația pentru care există această posibilitate este următoare: pe de o parte, un Taur este foarte loial și, pe de altă parte, se străduiește să vadă mai întâi părțile bune ale celor pe care îi are în jur. Specialiștii în manipulare vor profita de toate acestea, făcând tot posibilul să exploateze loialitatea și bunătatea. Cu viclenie, vor face eforturi să se infiltreze în viața sa, să îi cucerească inima și după aceea îl vor manipula cât mai mult.

Nu este exclus ca anumite persoane să-ți atragă atenția că ești folosită de cineva care nu face altceva decât să te manipuleze, așa că este indicat să asculți acest sfat și să nu-ți deschizi prea mult inima. Dacă nu vei proceda astfel, vei risca să fii dezamăgită la fiecare pas. 

Dar dacă te vei concentra asupra lucrurilor ce ți-au fost aduse în atenție, determinarea și perseverența vor fi cele care te vor ghida spre a reuși să faci pașii necesari pentru a te îndepărta treptat de persoana care a încercat să te manipuleze și pentru a o exclude din viața ta. 

Gemenii

Una dintre trăsăturile remarcabile ale Gemenilor este că sunt firi foarte sociabile, se înțeleg bine cu toată lumea și le place să fie înconjurați de persoane cu care să aibă ce discuta și cu care să se distreze. Cu toate acestea, persoanele toxice pe care le poți atrage cu ușurință sunt cele care obișnuiesc să facă parte dintr-un grup care va fi mereu separat de ceilalți, considerându-i intruși. Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, gândește-te la acele grupuri din perioada liceului, în care nimeni nu era primit, care susțineau că nu se stă de vorbă cu „ratații”.

Popularitatea ta, energia pozitivă pe care o emani, te vor aduce în apropierea unor asemenea persoane, care de fapt sunt geloase pe tine și nu vor face altceva decât să profite pentru a-și atinge anumite scopuri. De pildă, vor încerca să te îndepărteze de prieteni pentru a te ține doar în preajma lor și vor încerca să dirijeze lucrurile pentru ca, la un moment dat, să devină ele mai populare și mai îndrăgite decât ești tu.

Racul

În cazul în care aparții acestei zodii, înseamnă că ai o inimă de aur, că ești iubitoare, blândă, atentă cu toată lumea și obișnuiești să le porți de grijă celorlalți. Interesele tale se leagă mereu și de binele altora și faci tot ce se poate pentru a ajuta. Pentru că ești așa, persoanele toxice pe care le-ai putea atrage sunt snobii. În realitate, aceștia nu sunt siguri pe ei, având nevoie să li se confirme de cei din jur că sunt superiori. Întrucât un Rac este empatic și generos, nu va reuși să rămână la distanță de o persoană snoabă, pe care se va strădui să o încurajeze și să o ajute să se simtă în largul său.

Practic, un snob va fi gelos pe încrederea pe care Racii o au în ei înșiși, pe faptul că sunt îndrăgiți. Pornind de la această gelozie și de la insuficienta încredere în sine pe care o are, va căuta acele mijloace prin care să determine un Rac să nu mai dețină aceeași stimă de sine, să nu mai reușească să emane în jur atât de multă bunătate și strălucire.

Leul

Chiar dacă din exterior Leii par sofisticați, foarte pretențioși, firea lor este generoasă și țin să-și ofere sprijinul. În același timp, știu cum să răspundă unor glume sau aluzii mai degrabă răutăcioase, merg mai departe și se străduiesc să rămână amabili. Pornind de la aceste calități ale sale, tipul de persoane toxice pe care le poate atrage sunt ticăloșii aroganți. Prin generozitatea sa, un Leu va încerca să îi ajute pe aceștia, să fie binevoitor și să le spună că prin comportamentul lor vor fi mereu antipatici și îi vor ține pe ceilalți la distanță. În realitate însă, străduința sa este zadarnică, persoanele arogante rămânând indiferente la ceea ce au auzit și mergând în continuare pe drumul lor.

Pentru a nu fi rănit, ar fi preferabil ca Leul să se îndepărteze cât mai mult posibil de asemenea oameni întrucât, în caz contrar, riscă să primească lovituri dure și să i se întoarcă spatele când nici nu s-ar mai fi așteptat.

Fecioara 

O trăsătură remarcabilă a ta, dacă ești Fecioară, este că ții mult ca toți cei din jurul tău să se simtă confortabil, să se bucure de atenția ta și să știe că se pot baza pe tine. Când aceștia se simt dezamăgiți sau descurajați, tu ești cea care îi va încuraja și va găsi mereu în ei părțile bune.

În viața de zi cu zi, ți se poate întâmpla să atragi următorul tip de persoană toxică: un dictator care este și căutător de atenție. Pentru că va simți că încerci să o determini să se simtă bine, că îi spui ceea ce ar vrea să audă, va crede că poate să-și exercite controlul asupra ta, să te manipuleze. În același timp, va face tot posibilul să-ți acapareze viața, profitând de intențiile tale bune. 

Dacă faci parte din acest semn zodiacal, grija ta ar trebui să fie să analizezi bine lucrurile, până la cel mai mic detaliu și să nu lași un dictator să te conducă. Forța ta ar trebui să intervină pentru a te convinge singură că o persoană care este așa nu te va aprecia niciodată, că nu îți va dărui nimic, având intenția să stea pe lângă tine doar pentru a-i alimenta orgoliul și nevoia excesivă de atenție.

Balanța

Având mintea și inima deschise, Balanța face parte dintre semnele din zodiac care fac tot posibilul să-i ajute pe ceilalți, să vină cu o vorbă bună, fără să ezite să pună nevoile acestora deasupra propriilor nevoi. Tocmai aceste însușiri ale tale te pot pune însă în situația de a atrage următorul tip de persoană toxică: victima. Astfel, persoanele care vor mereu să pară că sunt victime vor înțelege că ar putea profita de bunătatea și de atenția ta, punând stăpânire pe viața ta, atât din punct de vedere emoțional, cât și material. Ele vor încerca să-ți stârnească mereu compasiunea, să se alimenteze cu generozitatea ta.

Poți evita să te confrunți cu această situație dacă vei găsi acele mijloace prin care să stabilești limite, înțelegând când este într-adevăr cazul să dăruiești și când nu este.

reprezentare-a-zodiei-Balanta-sub-forma-de-ilustrata-in-culori-pastelate

Scorpionul

Ceea ce îi atrage pe cei din jur către tine este magnetismul tău, pasiunea de care dai mereu dovadă. Ești o fire puternică, iar în momentul în care ajungi undeva este imposibil să nu te remarci. Aceste virtuți ale tale stârnesc însă invidia unui tip de persoană toxică pe care o poți atrage în viața ta: un narcisist. Narcisiștii nu se bucură de fapt de o stimă de sine ridicată, încercând mai degrabă să se hrănească din nesiguranțele altora, acestea determinându-i să se simtă cumva superiori. Din acest motiv, când întâlnesc un Scorpion, se vor simți amenințați și vor încerca să se infiltreze în viața acestuia. La un moment dat, își vor arăta adevărata față, vor demonstra că sunt superficiali, că nu au limite.

Capacitatea unui Scorpion de a vedea și în profunzimea lucrurilor îl va ajuta, odată ce va sesiza aspectele negative menționate, să alunge persoana narcisistă din viața sa.

Săgetătorul

Printre cele mai apreciate trăsături ale unui Săgetător se numără capacitatea sa de a fi independent, de a face doar ceea ce crede el că este mai bine, de a se bucura de viață, de a rămâne optimist și de a visa mereu către noi experiențe. Persoana toxică pe care o poate atrage este cea care îl va critica și îl va invidia pentru aceste calități: o persoană care ține mereu să-i judece pe cei din jur. Aceasta va dori să demonstreze că ea este cea care știe ce înseamnă o viață ordonată, care știe să distingă mereu ceea ce este corect de ceea ce este greșit. În aceste condiții, va porni în căutarea greșelilor pe care le va vedea la un Săgetător, mergând pe ideea că va găsi acele modalități prin care să-i dovedească faptul că nu ia cele mai bune decizii și că ar fi cazul să-și reorganizeze viața.

Preocuparea ta, dacă te-ai născut în acestă zodie, este să rămâi ancorată în realitate și să nu te lași prinsă în capcana de a nu mai avea suficientă încredere în tine.

Capricornul

Persoanele născute sub această zodie știu să aprecieze lucrurile autentice, valoroase, caută stabilitate, siguranță și vor să aibă parte de relații autentice, bazate pe sentimente reale. Capricornii evită relațiile pasagere, având sentimente puternice pentru cei la care țin și sunt foarte loiali.

Pentru că știu și să ghideze, să vină cu sfaturi când este mai mare nevoie, pot fi puși în situația de a atrage următorul tip de persoane toxice: acelea care sunt în căutarea unor relații superficiale, care să le satisfacă nevoia imediată de atenție. Acestea vor simți că un Capricorn are inima deschisă și că pot discuta cu el, simulând că acesta face parte dintre persoanele cele mai importante din viața lor. În realitate, nu au intenția decât să rămână în preajma lui până când își vor îndeplini scopurile, fugind de o relație pe termen lung. Adesea însă Capricornul își va da seama în final cu cine are de-a face și va avea forța de a îndepărta total persoana respectivă din viața sa.

Vărsătorul

Loialitatea, sensibilitatea, dorința de a face lumea un loc mai bun sunt calități care, din păcate, vor fi exploatate de persoanele toxice apărute în viața unui Vărsător. Mai exact, este vorba despre persoanele care obișnuiesc să practice bullying-ul. Acestea vor dori să-și verse frustrările pe cineva și, uneori, nu este exclus ca persoana respectivă să fie chiar Vărsătorul, o fire sensibilă și atentă la nevoile celor din jur. 

De îndată ce va găsi un prilej, o persoană ce obișnuiește să hărțuiască va începe să facă glume proaste, să manipuleze, să rănească, profitând de bunătatea unui Vărsător. Pentru a putea să facă față unui asemenea context, reprezentanții acestei zodii trebuie să învețe să impună limite și să își dea seama când nu ar mai trebui să fie atât de onești și de generoși.

Peștii

Dacă faci parte din această zodie, ești apreciată în special pentru empatia de care știi să dai dovadă, pentru sensibilitate, pentru dorința ta de a-i ajuta pe ceilalți să se simtă importanți. Din păcate, există un anumit tip de persoană toxică pe care o vei atrage: cea care este dependentă de drame. Pentru că știi să asculți, să consolezi, o asemenea persoană va veni pe lângă tine ca să îi spui că o înțelegi, că nu este ea vinovată, validându-i acțiunile. 

Foarte dificil pentru tine va fi, dacă ești Pește, să ai alături un partener care știe să facă o dramă și din lucrurile mărunte, în condițiile în care te va secătui pur și simplu de energie. Acesta va fi atât de captiv în nesiguranțele sale, încât fie nu va observa că îți face și ție un rău, fie nu îi va păsa de tine.

reprezentare-a-zodiei-Pesti-sub-forma-unei-ilustrate-in-nuante-pastelate

Surse: puckermob.com, sweetyhigh.com, themindsjournal.com, womennow.in

Sursă poză principală: istockphoto.com 

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Cel mai mare regret în viață, în funcție de zodie
Cel mai mare regret în viață, în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tipul de persoană pe care îl atragi în viața ta, în funcție de ordinea în care te-ai născut
  Tipul de persoană pe care îl atragi în viața ta, în funcție de ordinea în care te-ai născut

  În anumite situații, ai senzația că îți cunoști dintotdeauna partenerul și nu reușești să-ți explici de ce a fost atât de atras de tine. Te-ai gândit...

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Ce trebuie să faci pentru a găsi echilibrul în viață, în funcție de ordinea în care te-ai născut
  Ce trebuie să faci pentru a găsi echilibrul în viață, în funcție de ordinea în care te-ai născut

  Teoria ordinii nașterii a fost promovată la începutul secolului 20 de către medicul și psihoterapeutul austriac Alfred Adler. Potrivit acestei teorii, ordinea în care se...

  Fraze toxice care pot strica relația copiilor cu mâncarea. Ce să nu-i mai spui copilului la masă și nu numai!
  Fraze toxice care pot strica relația copiilor cu mâncarea. Ce să nu-i mai spui copilului la masă și nu numai!

  Din ce în ce mai multe persoane au o relație nesănătoasă cu mâncarea, iar bazele acestei relații sunt puse în copilărie. Tocmai de aceea, specialiștii în...

  16 greșeli toxice de parenting dezvăluite chiar de copiii ajunși adulți
  16 greșeli toxice de parenting dezvăluite chiar de copiii ajunși adulți

  Pe măsură ce te maturizezi și te gândești la copilărie, îți dai seama că anumite traume și obiceiuri care persistă își au originea în acea perioadă a...

  Ceaiuri toxice pentru ficat: cele mai periculoase plante pentru acest organ
  Ceaiuri toxice pentru ficat: cele mai periculoase plante pentru acest organ

  Atunci când vine vorba despre plante sau remedii naturiste pentru sănătate, suntem mereu în căutare de noi informații. Însă unele plante ne pot face mai mult rău...

  5 greșeli toxice pe care le fac părinții și care duc la un copil egoist și răsfățat
  5 greșeli toxice pe care le fac părinții și care duc la un copil egoist și răsfățat

  Asemenea altor deprinderi, empatia se învață în primul rând acasă, în familie. În aceste condiții, acțiunile părinților, modul în care reușesc să...

  O femeie mărturisește că care o căsnicie fericită datorită faptului că se întâlnește și cu alte persoane
  O femeie mărturisește că care o căsnicie fericită datorită faptului că se întâlnește și cu alte persoane

  O femeie de peste hotare ne dezvăluie secretul prin care reușește să aibă o căsnicie fericită: se întâlnește și cu alte persoane. Se pare că funcționează, pentru că...

  © 2023 Qbebe