Funnyby

Tot ce trebuie să știm despre Vărsător

Tot ce trebuie să știm despre Vărsător

Alina Nedelcu - Redactor Senior

În cazul în care îți sărbătorești aniversarea iarna, mai exact în intervalul cuprins între 20 ianuarie și 18 februarie, înseamnă că te-ai născut în zodia Vărsător. Trăsăturile care scot în evidență această zodie sunt, de exemplu, creativitatea, dorința de a inova, spiritul neconvențional și dorința de a schimba lumea. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos poți descoperi și alte caracteristici ale Vărsătorilor, astfel încât să te poți înțelege mai bine pe tine însăți și pe alte persoane din preajma ta, care sunt născute în această zodie. 

Trăsăturile de personalitate ale reprezentanților zodiei Vărsător

Vărsătorii sunt guvernați atât de planeta Uranus, cât și de Saturn. Uranus este planeta eliberării și a libertății, iar Saturn este vestit pentru că reprezintă puterea. Îmbinarea influențelor celor două planete este responsabilă de faptul că Vărsătorii au o latură excentrică și, de asemenea, că aceștia sunt înclinați spre latura intelectuală, fiind cufundați în universul ideilor, al gândurilor, al filozofiilor. Așa se explică de ce persoanele născute în această zodie sunt capabile să dea o structură ideilor unice sau revoluționare, astfel încât acestea să poată fi utilizate atât de ele, cât și de cei din jur.  

În același timp, Vărsătorul face parte dintre semnele fixe, de aceea nu îi este greu să-și ia un angajament, o responsabilitate, cu atât mai mult cu cât știe că așa poate avea un impact pozitiv asupra celorlalți. Totodată, tot pentru că este semn fix, nu este lipsit de încăpățânare. De pildă, odată ce își construiește o anumită abordare asupra unei probleme, îi este foarte greu să încerce să privească situația și din altă perspectivă.

ilustratie, simbol al zodiei Varsator pe fond albastru

Fiind și semn de aer, Vărsătorul excelează în privința gândirii profunde și a ideilor originale. Dispune de multă energie pentru a îmbrățișa unicitatea lucrurilor și este dornic să-și deschidă mintea spre noutăți. De altfel, este considerat adesea un vizionar, concentrat asupra viitorului, care nu ține să recurgă la o modalitate tradițională de rezolvare a unei probleme doar de dragul de a o soluționa. Pentru un Vărsător contează foarte mult să meargă pe o cale descoperită chiar de el, având tendința de a schimba sistemele, de a fi rebel și de a sta departe de tot ceea ce i-ar îngrădi libertatea de exprimare. Vărsătorii sunt de multe ori împotriva normelor și îi încurajează și pe ceilalți să procedeze la fel. 

Tocmai pentru că sunt foarte dornici să schimbe ceva și să rămână în universul ideilor, Vărsătorii pot ajunge de multe ori să nu petreacă suficient timp cu prietenii și cu familia, având reputația că sunt distanți în relații și că nu le este la îndemână să-și dezvăluie și latura vulnerabilă. Ei se gândesc mereu la faptul că progresul începe de la un nivel micro și, pentru a se asigura că pot contribui la acesta, nu se feresc să dea dovadă și de empatie, de compasiune. Pentru a-și îndeplini un asemenea scop, au nevoie de cât mai mult spațiu și de timp pentru ei înșiși. Practic, libertatea este esențială pentru Vărsători, care văd obstacolele ce stau în calea independenței lor ca pe o încercare de a-i controla. Din acest motiv, pentru a le câștiga încrederea, trebuie să le demonstrezi că nu ai nicio intenție în acest sens. 

Vărsătorii în relațiile de prietenie

Pentru reprezentanții acestei zodii contează mult să aibă parte de prietenii solide. Vărsătorii nu au mulți prieteni apropiați, dar știu cum să-i susțină pe aceștia, cum să le arate că îi sprijină pentru a-și împlini visurile, obiectivele. De îndată ce simt că unul dintre prietenii lor ar vrea să realizeze ceva, fac tot ce pot pentru a-i motiva, pentru a-i încuraja. În plus, când sesizează că un prieten nu a avut o zi tocmai bună, nu ezită să stea de vorbă cu el, să îl înveselească. 

Chiar dacă ține mult la o relație de prietenie, un Vărsător nu ține neapărat să fie implicat profund în acea relație pentru a se asigura că nu își pierde din independență. Își poate atrage însă prietenii datorită laturii sale nonconformiste, a faptului că știe cum să poarte conversații interesante și pentru că are idei inedite. Dacă ai un prieten născut în această zodie, nu o să te plictisești alături de el, în condițiile în care caută mereu ceva nou de făcut, este creativ și detestă plictiseala. 

doua femei mergand prin padure cu un steag in culorile curcubeului

Unul dintre obiceiurile pe care le are un Vărsător și care îl poate face, în anumite cazuri, să fie ocolit de prietenii săi, este că vrea să rezolve el totul. Astfel, după ce te ascultă, nu este exclus să se apuce să vină cu diverse soluții și să-și ia responsabilitatea asupra problemelor tale. Pentru a-și menține o relație cât mai bună cu prietenii apropiați, Vărsătorul nu trebuie să uite că această abordare nu este pe placul oricui.

Vărsătorii se pot bucura de prietenii frumoase alături de Gemeni, de alți Vărsători și de Balanțe. Cea mai solidă prietenie poate fi cu acestea din urmă, întrucât ambele zodii sunt încântate să meargă la concerte, la o lansare de carte și la orice alt eveniment cultural care să le permită apoi să stea de vorbă ore întregi despre el. De asemenea, o Balanță știe să-l înțeleagă pe Vărsător, prin urmare, dacă acesta preferă să aibă parte de liniște pentru o perioadă pentru a se ocupa de proiectele sale, nu este insistentă și îi respectă dorința de distanțare. Mai mult decât atât, deși aceste zodii nu sunt vestite pentru simțul-umorului, când sunt împreună găsesc mereu ocazii de a se distra, de a râde mult și de a se binedispune una pe cealaltă. 

Cum se comportă Vărsătorii în relațiile romantice

Pentru a se convinge că merită într-adevăr să fie parte dintr-o relație romantică, un Vărsător are nevoie să simtă că persoana iubită este prietena sa. Îi testează mai întâi loialitatea, vrea să vadă cât de mult poate împărtăși cu ea și abia după aceea este pregătit să-și ia un angajament serios. De fapt, Vărsătorul caută să găsească la persoana respectivă calități care să fie complementare cu ale sale și să se convingă că împreună pot avea un stil de viață care să-i împlinească pe amândoi. În momentul în care se hotărăște dacă o vrea sau nu alături de el, nu ține cont de rolul acelei persoane în viața lui, ci de trăsăturile de personalitate ale acesteia. 

femeie si barbat stand fiecare cu cate o carte in mana pe canapea

Pentru Vărsători, partenerii de cuplu ideali sunt cei care se potrivesc cu ei din punct de vedere intelectual, care nu fug de aventură, care îi susțin în proiectele lor și care le acordă suficient spațiu pentru a putea petrece timp și în universul lor creator. O relație cu un Vărsător poate deveni strânsă dacă acesta sesizează că ființa iubită nu are nicio rezervă când vine vorba să nu se supună regulilor și când este la fel de interesată ca el să facă lumea un loc mai bun.

Printre zodiile cu care Vărsătorii pot forma un cuplu de invidiat se regăsesc:

 • Berbecul: ceea ce unește un Vărsător și un Berbec este capacitatea lor de a găsi oricând un subiect interesant de conversație, de a se implica în cele mai diverse activități, fără să se ajungă să se plictisească vreodată;
 • Gemenii: natura duală a acestora îl „ține în priză” pe un Vărsător. În același timp, Vărsătorul și Gemenii știu cum să se motiveze unii pe alții ca să evolueze și să exploreze mereu noi idei;
 • Leul: Vărsătorul îl lasă pe Leu să fie în centrul atenției, iar acesta din urmă îi lasă spațiul de care are nevoie pentru a crea, pentru a inova;
 • Balanța: aceasta se bazează pe Vărsător pentru a o îndruma în viața practică, pentru a-i da sfaturi. La rândul său, Vărsătorul se simte apreciat și răsfățat de atenția și prețuirea pe care le are din partea Balanței;
 • Săgetătorul: încăpățânarea de care dau dovadă ambele zodii permite permite relației dintre ele să evolueze. De asemenea, atât Vărsătorii, cât și Săgetătorul, se pot înțelege unul pe altul în privința dorinței de a se bucura de cât mai multă libertate. 

Vărsătorul în viața profesională

Un Vărsător se poate simți ca acasă la locul de muncă dacă are parte de un mediu care să-i permită să-și pună în valoare gândirea profundă, capacitatea de concentrare. Spre exemplu, i se potrivește să-și facă o carieră într-un laborator de cercetare sau într-un muzeu. Când este într-un astfel de mediu, este încântat să vină în sprijinul celor ce au nevoie de el, să-i ajute dându-le idei.

Vărsătorii pot avea însă tendința de a se autoizola. Uneori, când nu comunică pentru o anumită perioadă, își pot deteriora relațiile cu colegii. Pentru a reduce riscul de a fi într-o asemenea situație, trebuie să se obișnuiască să-și anunțe șefii că au nevoie și de proiecte care să le permită să lucreze individual, explicându-le care sunt avantajele, pentru ambele părți.

Altă provocare pe care o pot avea Vărsătorii la locul de muncă este să respecte un anumit program. Nu este surprinzător să se enerveze când nu pot face lucrurile în ritmul lor, cu atât mai mult cu cât activitatea pe care o desfășoară nu este pe gustul lor. Ca să nu aibă probleme din acest punct de vedere, trebuie să-și stabilească foarte clar ce vor de la locul de muncă. De pildă, se pot simți împliniți dacă petrec ore mai puține la un serviciu care nu le aduce foarte multe satisfacții, dar pot compensa acest lucru având mai mult timp pentru a se implica în activitățile îndrăgite acasă. 

Când le place mult ceea ce fac la locul de muncă, Vărsătorii pot deveni adevărate modele pentru cei din jur, îi pot inspira și încuraja. De altfel, ei au capacitatea de a lucra cu grupuri, cu organizații, asumându-și roluri importante pentru a realiza proiecte de anvergură.

Ținând seama de aspectele prezentate, poți înțelege de ce Vărsătorilor li se potrivesc cel mai bine meserii precum: activist, inginer de mediu, cercetător, manager de proiect, mediator, cadru didactic. 

femeie care utilizeaza un megafon pentru a se face auzita la o manifestatie

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: allure.com, bustle.com, horoscope.com, pinkvilla.com, nypost.com, today.com, ziprecruiter.com

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știm despre zodia Rac
Tot ce trebuie să știm despre zodia Rac

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm
  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm

  Concediul de maternitate este un drept pe care orice femeie însărcinată îl are, indiferent unde s-ar afla în această lume. Pentru că echilibrul dintre job și viața de...

  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți
  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți

  Perioada de pubertate începe când corpul copilului tău se dezvoltă și se schimbă, semănând tot mai mult cu cel al unei persoane adulte. De asemenea, odată cu...

  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi
  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi

  Chiar dacă ești tentată să crezi că anxietatea de separare se întâlnește doar la copii, de fapt ea poate fi prezentă și la persoanele adulte. De alfel, în anumite...

  Tot ce trebuie să știi despre colici
  Tot ce trebuie să știi despre colici

  Viața de părinte vine la pachet cu o multitudine de provocări, colicile bebelușului fiind una dintre ele. Colicile abdominale se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale...

  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament
  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament

  Atașamentul apare încă din primele zile de viață și reprezintă conexiunea emoțională puternică între bebeluș și persoana care îl îngrijește. Acest concept...

  Tot ce trebuie să știi despre vaccinul hexavalent
  Tot ce trebuie să știi despre vaccinul hexavalent

  Tehnologia avansează în mod constant în ceea ce privește știința medicală, așa încât asistăm, an de an, la introducerea pe piață a unor noi vaccinuri, cu...

  Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi
  Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi

  Colonul iritabil este o tulburare digestivă inflamatorie, ale cărei simptome sunt crampele și durerea în zona abdominală, schimbările de tranzit intestinal, balonarea,...

  Tot ce trebuie să știi despre testarea IQ la copii
  Tot ce trebuie să știi despre testarea IQ la copii

  Testarea IQ este realizată pentru a măsura inteligența umană. Părinții care bănuiesc că au un copil înzestrat cu un coeficient de inteligență peste medie, pot apela la...

  © 2024 Qbebe