Funnyby

Tot ce trebuie să știm despre zodia Fecioară

Tot ce trebuie să știm despre zodia Fecioară

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă te-ai născut la finalul verii sau în primele săptămâni de toamnă, mai exact între 23 august și 22 septembrie, înseamnă că ești zodia Fecioară. Însușirile care le ajută pe Fecioare să se remarce sunt, de exemplu, perfecționismul, capacitatea de a organiza, de a planifica sau spiritul analitic. Pentru a afla mai multe detalii despre personalitatea Fecioarelor, dar și pentru a descoperi cum se raportează acestea la prieteni, la relația de cuplu și la viața profesională, parcurge cu atenție și articolul de mai jos. 

Trăsăturile de personalitate ale reprezentanților zodiei Fecioară

Fecioara este un semn de pământ, fiind asociată cu Demetra, zeița agriculturii, a fertilității pământului, ceea ce explică asocierea acestei zodii cu lumea materială. În același timp, întrucât locul său în zodiac este chiar în perioada din an care se suprapune cu sezonul strângerii recoltelor, poți înțelege mai bine de unde provine abilitatea unei Fecioare de a strânge materialele de care are nevoie pentru a aduce în prim-plan diverse fapte. 

Fiind guvernate de planeta Mercur, Fecioarele au un spirit de observație remarcabil, sunt meticuloase și analizează tot ceea ce le pică în mână. Când sunt puse în fața mai multor informații, au capacitatea de a le procesa precum un computer, reușind să facă ordine și să furnizeze apoi concepte clare, bine puse la punct. De altfel, Fecioarele caută mereu ordinea dar, cu toate acestea, nu renunță nici la exprimarea laturii lor creatoare, putând veni cu soluții inedite.

Pentru că sunt perfecționistele zodiacului, vor să fie înconjurate de perfecțiune în toate aspectele vieții. Ochiul lor ager observă detalii care pot trece neobservate pe lângă alte persoane. De asemenea, orientarea către detalii le determină să își facă griji pentru ceea ce fac, întrebându-se dacă reușesc să se descurce suficient de bine în munca lor. Mai ales când sunt implicate într-o activitate care le pasionează, Fecioarele dovedesc o capacitate de concentrare deosebită, dând impresia, chiar și când fac treburi grele, că le realizează cu ușurință. În aceste condiții, pot sesiza chiar și cele mai mici greșeli sau imperfecțiuni și nu se tem să le semnaleze pentru a se asigura că totul iese așa cum își doresc. 

Fecioarele nu tind spre perfecțiune doar pentru ele însele, ci așteaptă ca și cei din preajma lor să exceleze. Din acest motiv, chiar dacă au intenții bune, nu este exclus să nu fie privite cu ochii buni de ceilalți pentru că au obiceiul să critice, să „caute nod în papură”. Pentru a evita o astfel de situație, au nevoie să învețe, treptat, că imperfecțiunile și greșelile sunt firești în viață și că nu toată lumea are așteptări la fel de înalte ca ele. 

Din punct de vedere emoțional, reprezentanții acestei zodii sunt rezervați în a-și exprima emoțiile, sentimentele, încercând să găsească întotdeauna latura practică, rațională. Fecioarele nu se lasă duse de val, vor să apeleze mereu la logică însă, uneori, pot ajunge să aibă frustrări tocmai pentru că nu reușesc să pătrundă în profunzimea propriilor trăiri. Deoarece le este greu să vorbească despre ceea ce simt, aleg să-și exprime grija și dragostea implicându-se în activități menite să-i ajute pe cei din jur. 

Nu în ultimul rând, Fecioarele sunt și foarte responsabile. Te poți baza pe ele pentru orice ai nevoie, când ai o problemă ele știu cum să te sprijine pentru a găsi soluții și nu ezită să vină cu sfaturi care îți pot fi utile pe viitor. 

femeie care se uita pe tableta la horoscopul pentru zodia Fecioara

Fecioarele în relațiile de prietenie

Iau întotdeauna prieteniile în serios, de aceea nu insistă să le întrețină pe cele despre care nu sunt sigure că le pot susține. Însă odată ce o Fecioară acceptă o prietenie, poți fi convinsă că știe să fie o prietenă adevărată. Nu ezită să atragă atenția când sesizează că lucrurile nu sunt în regulă, nu se ferește să critice și se bucură când oamenii dragi reușesc în ceea ce își propun. 

Pentru că este expertă în rezolvarea de probleme, nu stă pe gânduri și ajută în cele mai diverse situații, de la repararea unei piese de mobilier până la aranjatul hainelor într-o valiză sau oferirea unui sfat pentru o problemă personală. Așteaptă însă o atitudine similară și din partea prietenilor săi, vrea să știe că are pe cine să se bazeze. De exemplu, unei Fecioare nu îi place deloc să o suni cu câteva minute de o întâlnire ca să-i spui că nu vă mai vedeți în ziua respectivă. 

doua femei tinere care s-au asezat pe jos si pregatesc un bagaj 

Ca să aibă parte de prietenii solide și durabile, Fecioarele ar trebui să se împrietenească fie cu un Rac, fie cu un Scorpion. Cu aceștia din urmă pot discuta despre orice și își pot împărtăși cele mai profunde gânduri. Prietenia cu un Rac este benefică deoarece ambele zodii găsesc împreună încrederea și forța de care au nevoie pentru a-și dezvălui una celeilalte și laturile mai ascunse ale personalității. 

Cum se comportă Fecioarele în relațiile romantice

La începutul relației, Fecioara preferă să se miște încet. Are nevoie de timp pentru a avea încredere deplină în cineva și alege adesea să fie mai degrabă reținută. Nu se grăbește să spună ceea ce simte, ci așteaptă ca potențialul partener să fie primul care o sună sau o invită la o întâlnire. 

Când ajunge să se îndrăgostească, ia lucrurile în serios. Nu își ia angajamente față de oricine, vrea să se convingă mai întâi că poate construi o relație pe termen lung. De cele mai multe ori, își arată aprecierea și dragostea față de partenerul său sprijinindu-l în toate. Spre exemplu, dacă persoana respectivă trece printr-o perioadă mai dificilă, Fecioara vrea neapărat să știe cum o poate ajuta ca să-i fie mai bine. Nu ezită nici să-i dăruiască ființei iubite mici daruri neașteptate ca să o binedispună. 

femeie tanara care isi saruta pe obraz partenerul entuziasmat care se joaca un joc pe consola

Zodiile care pot fi sufletul pereche al unei Fecioare sunt: 

 • Peștii: aceștia au însușiri care le lipsesc Fecioarelor. Dacă acestea din urmă au capacitatea de a observa orice detalii, de a planifica și de a analiza totul, Peștii le ajută și să-și dezvăluie latura vulnerabilă. Datorită unui partener-Pește, Fecioara are șansa de a învăța cum să-și exprime mai mult compasiunea față de cei din jur, fără să mai fie insistentă și să critice tot timpul. În plus, atât Fecioara, cât și Peștii, sunt capabili să dăruiască;
 • Gemenii: Fecioara și Gemenii sunt zodii guvernate de Mercur, așa că au mereu ce să discute. Se pot stimula unele pe altele cu diverse idei, fiind conștiente de importanța comunicării într-o relație;
 • Capricornul: este și el ambițios, așa că se înțelege de minune cu Fecioara, ambele zodii străduindu-se să-și stabilească obiective pe care să le atingă. Capricornul înțelege dorința Fecioarei de a urma o rutină, așa că nu le va fi greu să-și facă planuri din timp pentru o vacanță sau să se gândească la ce vor avea de făcut peste câțiva ani.

Fecioarele în viața profesională

Persoanele născute în zodia Fecioară sunt foarte muncitoare. Indiferent de cât de dificilă este o sarcină, nu renunță și, prin ambiție și perseverență, reușesc să o ducă la bun sfârșit. Uneori însă, întrucât sunt extrem de atente la cele mai mici detalii, acordă prea mult timp unei anumite sarcini, prin urmare pot depăși termenul stabilit pentru finalizarea acesteia. În general, Fecioarele sunt punctuale când vine vorba de respectarea unui termen și muncesc până la epuizare pentru a-și termina treaba. În anumite cazuri, pentru că preferă să lucreze mai degrabă singure și să nu ceară ajutor, ajung să fie stresate. 

Ca să se simtă în largul lor la locul de muncă, au nevoie să lucreze într-un mediu ordonat, bine organizat. Așa reușesc să-și păstreze concentrarea chiar și în situațiile cele mai dificile. Printre mediile de lucru care li se potrivesc foarte bine se regăsesc, spre exemplu, birourile din clădirile special amenajate pentru companii, instituțiile educaționale sau unitățile sanitare. 

Pentru că sunt perfecționiste, Fecioarele sunt sensibile la ceea ce cred ceilalți despre ele și caută să aibă relații profesionale bazate pe loialitate și înțelegere. Prin urmare, se descurcă perfect atât ca angajați fideli și responsabili, cât și ca lideri care veghează la bunul mers al treburilor. 

Întrucât știe să-și respecte angajamentele, este riguroasă, dornică să ajute și are o mare putere de muncă, o Fecioară s-ar putea descurca de minune alegând profesii precum: analist programator, cercetător, profesor, terapeut, auditor, expert în statistică, muzician etc. 

femeie cercetator sau inginer lucrand pe computer

Surse foto:

Surse articol: allure.com, bustle.com,  eu.usatoday.com, horoscope.com, vogue.co.uk, ziprecruiter.com

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știm despre zodia Pești
Tot ce trebuie să știm despre zodia Pești

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pentru toate mămicile ale căror copii se pregătesc de grădiniță: Știm că vă este greu să-i lăsați să plece, dar tot ACASĂ se întorc
  Pentru toate mămicile ale căror copii se pregătesc de grădiniță: Știm că vă este greu să-i lăsați să plece, dar tot ACASĂ se întorc

  Ce grea și plină de emoții este prima zi de grădiniță a copiilor. Nu numai micuții plâng, ci și... mamele. Prima zi de intrare în colectivitate vine cu multe amintiri,...

  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm
  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm

  Concediul de maternitate este un drept pe care orice femeie însărcinată îl are, indiferent unde s-ar afla în această lume. Pentru că echilibrul dintre job și viața de...

  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți
  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți

  Perioada de pubertate începe când corpul copilului tău se dezvoltă și se schimbă, semănând tot mai mult cu cel al unei persoane adulte. De asemenea, odată cu...

  O mamă a fost diagnosticată cu furie postpartum. Ce trebuie să știm despre această etapă
  O mamă a fost diagnosticată cu furie postpartum. Ce trebuie să știm despre această etapă

  O mamă postează pe Tiktok după ce a fost diagnosticată cu furie postpartum pentru a atrage atenția asupra implicațiilor acestei afecțiuni. Alături de depresia postpartum, furia...

  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an
  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an

  Taurii sunt vestiți pentru ambiția de care dau dovadă în orice situație, pentru loialitate, dar și pentru încăpățânarea care le poate da serioase bătăi de cap....

  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi
  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi

  Chiar dacă ești tentată să crezi că anxietatea de separare se întâlnește doar la copii, de fapt ea poate fi prezentă și la persoanele adulte. De alfel, în anumite...

  Tot ce trebuie să știi despre colici
  Tot ce trebuie să știi despre colici

  Viața de părinte vine la pachet cu o multitudine de provocări, colicile bebelușului fiind una dintre ele. Colicile abdominale se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale...

  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament
  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament

  Atașamentul apare încă din primele zile de viață și reprezintă conexiunea emoțională puternică între bebeluș și persoana care îl îngrijește. Acest concept...

  © 2024 Qbebe