Funnyby

Tot ce trebuie să știm despre zodia Săgetător

Tot ce trebuie să știm despre zodia Săgetător

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă îți sărbătorești ziua de naștere în ultimă lună de toamnă sau în prima lună a iernii, în intervalul cuprins între 22 noiembrie și 21 decembrie, înseamnă că zodia ta este Săgetător. Îndrăzneți, dornici de aventură, de călătorii și de cunoaștere, Săgetătorii se remarcă și prin optimismul lor. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi și alte trăsături ale reprezentanților acestei zodii, astfel încât să poți înțelege mai bine cum se comportă aceștia în relațiile de prietenie, în viața amoroasă, dar și la locul de muncă. 

Trăsăturile de personalitate ale reprezentanților zodiei Săgetător

schita cu negru, reprezentare a zodiei Sagetator sub forma unui arcasSăgetătorul este simbolizat de arcaș, ceea ce arată că reprezentanții acestei zodii nu se tem să-și ia „arcul” și „săgeata” pentru a explora, pentru a cuceri, pentru a găsi răspunsuri în locuri în care alții nu ar îndrăzni să ajungă. Fie că este vorba despre un canion ascuns, fie că este vorba despre un pelerinaj într-un lăcaș de cult îndepărtat, un Săgetător nu are deloc rețineri în a pleca să descopere pentru a-și satisface setea de cunoaștere. Aceste obiceiuri ale sale sunt legate și de faptul că, în zodiac, face parte dintre semnele mutabile, asociate flexibilității și puterii de adaptare. Astfel, Săgetătorul nu se teme de schimbare, îi place să aibă libertatea de a alege și consideră că orice provocare îi oferă oportunitatea de a cunoaște mai mult. 

De asemenea, această zodie este guvernată de Jupiter, planeta abundenței. Așa se explică de ce Săgetătorii vor să aibă totul, cuvântul „destul” lipsind din vocabularul lor. Când este ceva care le captează interesul, sunt gata să se informeze și să știe totul pe acel subiect, concentrându-se pe deplin. Se întâmplă așa până când altceva le intră în atenție și atunci își schimbă opțiunile. 

Întrucât este și semn de foc, Săgetătorul dă dovadă de multă energie și nu se teme să-și asume diverse riscuri. În același timp, este entuziast, deschis, gata în orice moment să plece la drum și să poarte o conversație cu toți cei pe care îi întâlnește. Deși îi place să-și dezvăluie simțul umorului în discuții, nu ezită nici să abordeze subiecte profunde, legate de viață, de filozofie, de spiritualitate. 

De cele mai multe ori, latura sensibilă a Săgetătorilor trece neobservată, întrucât natura lor mutabilă, adaptabilă, îi face să treacă prin emoții fără să le aloce prea mult timp. De altfel, nu le este la îndemână să-și exprime sentimentele, emoțiile, încercând să găsească un echilibru rezonabil între partea lor vulnerabilă și cea rațională. În general, preferă să-și facă planuri pentru o nouă aventură în loc să stea pe gânduri și să se lase copleșiți de emoții legate de amintiri din trecut. 

Una dintre cele mai mari provocări pentru persoanele ce fac parte din această zodie este să nu se plictisească prea ușor. Pentru că de multe ori li se întâmplă așa, Săgetătorii sunt cunoscuți pentru faptul că nu își iau angajamente serioase. În plus, nu transmit mesajul că te poți baza prea mult pe ei, că sunt dornici de stabilitate. Ca să evite asemenea situații, trebuie să se abțină să facă promisiuni importante, să-și asume lucruri pe care nu sunt siguri că le pot realiza. În schimb, le prinde bine să fie cât mai transparenți în legătură cu intențiile lor, astfel încât cei din jur să știe ce fel de așteptări să-și facă. 

Cum sunt Săgetătorii ca prieteni

Cine are un prieten Săgetător trebuie să știe că este norocos, în condițiile în care acesta îi transmite optimismul său molipsitor. Chiar și când ești cu moralul la pământ, Săgetătorul face tot ce poate ca să te revigoreze, să te amuze. De exemplu, nu ezită să glumească, să danseze, să cânte, astfel încât să te determine să te simți din nou în largul tău. 

doua prietene care râd in timp ce stau pe o banca alba

Când ai alături un prieten Săgetător, trebuie să știi că acesta te ajută să-ți lărgești perspectivele, să iei în calcul puncte de vedere la care nu te-ai fi gândit niciodată. În acest context, nu numai că poți dobândi noi cunoștințe și abilități, dar vei simți și bucuria cunoașterii, dorindu-ți mai mult să evoluezi. 

În ciuda beneficiilor menționate, o prietenie cu un Săgetător te poate pune și la încercare. De pildă, nu te vei simți întotdeauna bine când îți va spune anumite lucruri în față, sinceritatea sa fiind adesea brutală. Ca să te calmezi, gândește-te că nu are intenții rele și că nu te judecă. Totodată, Săgetătorul îți poate testa răbdarea. De exemplu, când nici nu te aștepți te anunță în ultimul moment că nu se întâlnește cu tine sau că întârzie foarte mult. 

Pentru ca Săgetătorul să fie parte dintr-o relație de prietenie solidă și frumoasă, are nevoie să aibă în preajmă următoarele zodii:

 • Berbecul: se împrietenește rapid cu Săgetătorul întrucât amândoi sunt energici, activi și le place să încerce lucruri noi. De aceea, nu se vor plictisi niciodată când sunt împreună. Berbecul este prima persoană care îl va suna pe un Săgetător ori de câte ori este gata să pornească într-o aventură;
 • Leul: apreciază simțul umorului caracteristic Săgetătorului, iar acesta din urmă este încântat de creativitatea Leului. În același timp, cele două zodii au încredere una în cealaltă și găsesc mereu ceva de făcut, nu ajung să se plictisească;
 • Balanța și Vărsătorul: la fel ca Berbecul și Leul, aceste două zodii apreciază disponibilitatea Săgetătorului de a-și depăși limitele și de „a îmbrățișa” lucrurile noi. 

Săgetătorii în relațiile romantice

Pe de o parte, Săgetătorii au nevoie de parteneri care să-i stimuleze din punct de vedere intelectual, cu care să aibă conversații oneste și directe. Pentru că detestă să se simtă captivi și constrânși, nu acceptă să fie alături de persoane care să-i îngrădească în vreun fel. 

Pe de altă parte, își doresc să fie aproape de persoane care să fie la fel de optimiste ca ei, energice, pline de simțul umorului. Cu alte cuvinte, trebuie să se asigure că acestea pot ține pasul cu ei, că se pot distra împreună și că nu vor ajunge să se plictisească.

Nu în ultimul rând, un Săgetător se poate simți împlinit și liniștit odată ce găsește un partener de cuplu care să-i dăruiască spațiu, care să nu-l sufoce. Nu vrea să i se impună să-și ia de la început un angajament serios, însă odată ce simte că are suficient timp și spațiu pentru el însuși, își dovedește din plin loialitatea. Practic, relația ideală pentru un Săgetător este cea în care nu se simte deloc controlat, în care i se permite să-și dezvăluie oricând spiritul liber.

Săgetătorii au șansa să-și găsească sufletul pereche dacă au alături oricare dintre aceste zodii:

 • Berbecul: îl stimulează pe partenerul Săgetător să-și pună în evidență abilitățile intelectuale. La rândul său, Săgetătorul îi deschide Berbecului mai mult gust pentru aventură, iar împreună îndrăznesc să exploreze multe locuri inedite;
 • Leul: ambele zodii își propun să guste viața din plin și profită de fiecare oportunitate în acest sens;
 • Fecioara: amândouă zodiile împărtășesc pasiunea pentru cunoaștere și pentru a câștiga noi experiențe.

Totodată, Săgetătorul poate avea parte de relația mult visată dacă întâlnește un partener în aceeași zodie. Doi Săgetători se vor distra permanent, viața lor derulându-se între a-și planifica aventurile în care vor porni și discuțiile în care își împărtășesc amintirile din călătoriile preferate. 

cuplu stand pe marginea unui lac la munte 

Săgetătorul în viața profesională

La fel ca în viața personală, Săgetătorii sunt foarte energici și la locul de muncă, își fac planuri ambițioase și își asumă riscuri importante sperând că pot avea parte de câștigurile așteptate. De altfel, odată ce investesc suficient timp, când se organizează bine și când se concentrează, au toate șansele să obțină venituri consistente. 

Un Săgetător nu stă pe gânduri când un coleg de la locul de muncă are nevoie de sprijinul său, de aceea poate deveni popular într-o echipă. Toată lumea îl admiră pentru vigoare, pentru încredere, pentru optimism și pentru entuziasm, pe care adesea le transmite celor din jur. Cu toate acestea, nu i se potrivesc rolurile de lider întrucât le consideră prea restrictive, mai ales în situațiile în care trebuie să renunțe la libertatea de a-și alege metoda preferată de a lucra. În aceste condiții, nu este surprinzător că îi place munca de la distanță, că preferă locurile de muncă bazate pe un program flexibil și orice îi permite să fie propriul său șef. 

Printre provocările pe care Săgetătorii trebuie să le depășească în viața profesională se numără, de exemplu, să dea dovadă de mult tact în discuțiile cu colegii și cu șefii sau să realizeze sarcini care nu sunt pe placul lor. Pentru a nu răbufni și a crea situații tensionate, pot să-și ia voluntar răspunderi suplimentare asupra unor proiecte despre care cred că îi stimulează și că le aduc satisfacția dorită. 

Meseriile pe care un Săgetător le poate îndrăgi cel mai mult sunt cele care îi permit să interacționeze cu cât mai multe persoane, care îi dau ocazia să și călătorească și care îl pun mereu în fața unor noi provocări. Iată câteva exemple de asemenea meserii: instructor, antrenor personal, detectiv, arhitect, ghid turistic, translator, reprezentant vânzări, ambasador al unui brand. 

femeie tanara antrenor de fitness care îi da instructiuni referitoare la exercitiu unei femei mature

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: allure.com, bustle.com, purewow.com, today.com, wikijob.co.uk, yourtango.com, ziprecruiter.com

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știm despre zodia Gemeni
Tot ce trebuie să știm despre zodia Gemeni

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pentru toate mămicile ale căror copii se pregătesc de grădiniță: Știm că vă este greu să-i lăsați să plece, dar tot ACASĂ se întorc
  Pentru toate mămicile ale căror copii se pregătesc de grădiniță: Știm că vă este greu să-i lăsați să plece, dar tot ACASĂ se întorc

  Ce grea și plină de emoții este prima zi de grădiniță a copiilor. Nu numai micuții plâng, ci și... mamele. Prima zi de intrare în colectivitate vine cu multe amintiri,...

  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm
  Concediul de maternitate la nivel mondial - ce trebuie să știm

  Concediul de maternitate este un drept pe care orice femeie însărcinată îl are, indiferent unde s-ar afla în această lume. Pentru că echilibrul dintre job și viața de...

  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți
  Pubertatea întârziată- ce trebuie să știm noi, ca părinți

  Perioada de pubertate începe când corpul copilului tău se dezvoltă și se schimbă, semănând tot mai mult cu cel al unei persoane adulte. De asemenea, odată cu...

  O mamă a fost diagnosticată cu furie postpartum. Ce trebuie să știm despre această etapă
  O mamă a fost diagnosticată cu furie postpartum. Ce trebuie să știm despre această etapă

  O mamă postează pe Tiktok după ce a fost diagnosticată cu furie postpartum pentru a atrage atenția asupra implicațiilor acestei afecțiuni. Alături de depresia postpartum, furia...

  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an
  Horoscop complet pentru zodia Taur în 2024. Ce te așteaptă în noul an

  Taurii sunt vestiți pentru ambiția de care dau dovadă în orice situație, pentru loialitate, dar și pentru încăpățânarea care le poate da serioase bătăi de cap....

  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi
  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi

  Chiar dacă ești tentată să crezi că anxietatea de separare se întâlnește doar la copii, de fapt ea poate fi prezentă și la persoanele adulte. De alfel, în anumite...

  Tot ce trebuie să știi despre colici
  Tot ce trebuie să știi despre colici

  Viața de părinte vine la pachet cu o multitudine de provocări, colicile bebelușului fiind una dintre ele. Colicile abdominale se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale...

  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament
  Tot ce trebuie să știi tu, ca părinte, despre atașament

  Atașamentul apare încă din primele zile de viață și reprezintă conexiunea emoțională puternică între bebeluș și persoana care îl îngrijește. Acest concept...

  © 2024 Qbebe