Funnyby

Zodiile care emană energii negative

Zodiile care emană energii negative

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Viața te pune mereu în situații diverse, așa că nu este de mirare că întâlnești atât persoane pe care le simpatizezi încă de la început, care te fac să te simți în largul tău, cât și persoane pe care preferi să le eviți pe viitor. Acestea din urmă pot fi sursa unor energii negative, de aceea, în preajma lor sau după ce nu mai ești lângă ele, te poți confrunta cu stări de neliniște, cu anxietate, poți fi mai tristă sau mai pesimistă. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi cine sunt „campionii” zodiacului în privința energiilor negative, atât față de ei înșiși, cât și față de cei din jur. 

Racul

Pe de o parte, energiile negative ale unui Rac se îndreaptă către el însuși. Astfel, acesta are tendința să considere că nu este suficient de valoros, că nu merită tot ceea ce i se întâmplă bun. De asemenea, se întreabă adesea dacă va putea găsi fericirea sau dacă va avea succes. În aceste condiții, are mereu îndoieli asupra sa și crede că lumea din jur nu îl înțelege, că toți sunt răi și nedrepți. Așa se explică de ce un Rac ajunge adesea să nu aibă încredere în nimeni, să fie răutăcios și suspicios cu cei care încearcă să se apropie de el.

Pe de altă parte, fără să-și dea seama, Racul emană energie negativă din pricina pesimismului său. Cu atât mai mult cu cât a trecut prin numeroase momente dificile, nu mai reușește să întrezărească speranța și privește viitorul cu multă neîncredere. Persistând într-o asemenea atitudine, un Rac îi poate îndepărta pe cei din preajma sa și nu este exclus ca aceștia să-l ocolească întrucât nu îi face să se simtă apreciați. 

Pentru a încerca să se elibereze treptat de atitudinile negative, trebuie să-și dea seama că acestea nu îl ajută nici pe el, dar nici pe cei din jurul său. În același timp, Racul are nevoie să deschidă iar ochii către frumusețea vieții și să gândească astfel: anumite lucruri negative din trecut s-au întâmplat pentru a învăța ceva din ele, pentru a evolua, pentru a nu mai repeta anumite greșeli. 

ilustratie reprezentare a simbolului zodiei Rac pe fond violet

Fecioara

În primul rând, Fecioarele se regăsesc printre zodiile care emană energii negative din cauza perfecționismului lor și a tendinței de a critica. Deși de multe sunt autocritice și își aduc reproșuri lor însele, fără să realizeze pot deveni foarte critice și cu lumea din jur. Așa ajung să se plângă permanent, să aibă senzația că nimeni nu poate face nimic bine și că doar ele știu cum să găsească soluțiile bune. Procedând astfel, refuză orice ajutor de la ceilalți și îi îndepărtează treptat.

În al doilea rând, energia negativă a Fecioarelor provine și din nivelul ridicat de anxietate. Tocmai pentru că vor ca totul să le iasă bine, să nu aibă niciun eșec, la cea mai mică îndoială sau greșeală își fac griji excesive. Pun multă presiune pe ele însele și ulterior și pe cei din jur.

Ca să reușească să-și găsească liniștea și optimismul, Fecioarele au nevoie să învețe să se relaxeze și să înțeleagă că, în anumite situații, le prinde mai bine dacă se vor lăsa „duse de val”. 

Scorpionul

Această zodie de apă face parte și ea dintre cele care emană energii negative întrucât are trăiri și emoții foarte intense. În general, Scorpionii se străduiesc să nu le dezvăluie în fața celorlalți, dar la un moment dat răbufnesc și atunci nu sunt cea mai agreabilă prezență pentru cei din jur. Dimpotrivă, îi pot îndepărta, în condițiile în care, de exemplu, au fluctuații de dispoziție majore, nu mai pot rămâne calmi când văd că lucrurile nu merg bine sau sunt excesiv de suspicioși.

Totodată, Scorpionul emană energii negative pentru că ține cu orice preț să fie mereu în centrul atenției. De multe ori creează diverse „scenarii” pentru a ieși în evidență, chiar cu prețul de a-i răni pe cei care se află în preajma sa. Spre exemplu, începe să contrazică pe cineva deși știe că nu are dreptate, pur și simplu pentru a atrage atenția.

O modalitate pentru ca reprezentanții acestei zodii să iasă de sub incidența propriilor energie negative este să conștientizeze că să fii în centrul atenției nu este esențial și să se concentreze pe lucrurile care contează cu adevărat în viața lor. 

ilustratie reprezentare a simbolului zodiei Scorpion intr-o nuanta intensa de roz

Capricornul

Unul dintre motivele pentru care Capricornii sunt printre zodiile ce emană energii negative este acesta: vor să țină mereu seama de reguli, sunt rigizi și foarte stricți. De aceea, se comportă așa și cu cei din jur, venind adesea cu comentarii și sfaturi care îi pot determina pe aceștia să nu se mai simtă în largul lor, care pot umili sau jigni. 

Altă sursă a energiei negative a unui Capricorn este și egoismul său. Îi plac dramele, consideră că sunt puține persoane la nivelul său și preferă să nu interacționeze cu nimeni. În plus, se străduiește să creeze mereu impresia că are multe probleme dar, pe de altă parte, nu acceptă sfaturi și crede că doar ceea ce face el este bine.

Nu în ultimul rând, Capricornii își răspândesc energia negativă din pricina pesimismului lor. Obișnuiesc să pună mereu răul în față, având impresia că așa dovedesc faptul că sunt realiști, că așa trebuie privite lucrurile. 

O soluție pentru ca un Capricorn să nu mai fie atât de dominat de energii negative este să înceapă să nu mai urmeze toate regulile cu strictețe, să mai ia câte „o pauză” și să se răsfețe cu ceva care îl bucură. 

Vărsătorul

Odată ce Vărsătorul se lasă cuprins de energiile negative, începe să vadă lucrurile într-o manieră mult prea realistă. Nu își dă seama că așa uită să se bucure de partea frumoasă a vieții, devine mai degrabă cinic și toxic pentru cei din jur. 

În același timp, energia negativă a Vărsătorului se poate întoarce asupra propriei sale persoane. Astfel, pe fondul unor probleme nerezolvate, a unor conflicte interne, are tendința să nu se mai preocupe de el însuși. Nu se mai iubește pe sine și nu știe pe ce drum să apuce. Dacă persistă prea mult într-o asemenea atitudine, ajunge să uite că, de fapt, are numeroase motive să fie fericit.

Pentru a putea să scape de această energie nocivă, Vărsătorul trebuie să-și acorde un răgaz și să-și examineze prioritățile. Ulterior, este necesar să-și regăsească inspirația, motivația și forța pentru a veni cu schimbări pozitive în viața lui. 

Peștii

Deși sunt empatici și dornici să ajute, Peștii se află și ei printre zodiile care emană energii negative. Odată ce devin geloși sau îi deranjează ceva, preferă să se închidă în sine și să se îndepărteze de ceilalți, inclusiv de cei dragi. Ajung să comunice tot mai puțin, determinându-i pe cei din preajmă să nu se mai simtă confortabil, să se întrebe cu ce au greșit. În plus, tind să ascundă lucruri și sunt foarte deranjați dacă se insistă pe lângă ei să fie mai comunicativi.

Chiar dacă nu se poate spune că este greșit că vor să fie singuri și să se distanțeze de ceilalți când nu se simt în largul lor, cu cât insistă să se izoleze, cu atât Peștii își pot face mai mult rău decât bine. În schimb, au nevoie să înțeleagă faptul că este firesc să existe și momente în care să fie respinși, dar că timpul îi poate ajuta să se vindece și o asemenea suferință. 

Surse foto:

Surse articol: classlifestyle.com, elitedaily.com, thetalko.com, yourtango.com

Articolul urmator
Zodiile care se supără mereu din orice, chiar și fără motiv
Zodiile care se supără mereu din orice, chiar și fără motiv

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Studiu: tonul vocii profesorilor poate avea efecte negative asupra dezvoltării copilului
  Studiu: tonul vocii profesorilor poate avea efecte negative asupra dezvoltării copilului

  Fiecare dintre noi își aduce aminte atât de vocea blândă a cadrelor didactice pe care le-am avut pe parcursul anilor de școală, cât și de tonalitatea mai dură...

  La 38 de ani şi mamă a 3 copii, Mirela Vaida s-a pozat astfel şi a stârnit valuri de reacţii negative: "Eşti urâtă!"
  La 38 de ani şi mamă a 3 copii, Mirela Vaida s-a pozat astfel şi a stârnit valuri de reacţii negative: "Eşti urâtă!"

  Una dintre cele mai cunoscute personalităţi de televiziune de la noi a postat recent o fotografie cu ea pe o reţea de socializare. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi ce...

  Mancatul in fata televizorului: Efecte negative asupra copilului
  Mancatul in fata televizorului: Efecte negative asupra copilului

  Copilul meu ia masa in fara ecranului, pentru ca doar asa reusesc sa il pacalesc sa manance. In plus, folosim acel timp in scop educativ, iar el se simte bine! Este ceva atat de rau in...

  Momentul în care Dalai Lama sărută un băiețel pe buze. Acesta nu a fost singurul gest nepotrivit pentru care și-a cerut scuze
  Momentul în care Dalai Lama sărută un băiețel pe buze. Acesta nu a fost singurul gest nepotrivit pentru care și-a cerut scuze

  Liderul spiritual Dalai Lama și-a cerut scuze public după ce a sărutat un băiețel pe gură și apoi l-a rugat să-i „sugă limba”. Momentul a avut loc la un eveniment public...

  4 băuturi care scad tensiunea. Care funcționează cel mai eficient
  4 băuturi care scad tensiunea. Care funcționează cel mai eficient

  Băuturile care scad tensiunea sunt consumate frecvent de către toată lumea, fără a ști măcar că acestea sunt benefice pentru organism. La unele dintre ele nici nu te-ai aștepta să...

  Poza care a uimit internetul și care demonstrează cum laptele matern protejează bebelușul de boli
  Poza care a uimit internetul și care demonstrează cum laptele matern protejează bebelușul de boli

  Alături de nutrienții atât de valoroși pe care îi furnizează, laptele matern poate să îi ofere protecție bebelușului împotriva diferitelor boli. Atât...

  Studiu: copiii cu părinți care lucrează de acasă au un somn mai bun
  Studiu: copiii cu părinți care lucrează de acasă au un somn mai bun

  Experții în somnologie pediatrică au ajuns la concluzia că micuții ai căror părinți lucrează de acasă au parte de un somn mai bun și sunt mai puțin obosiți sau somnoroși...

  Cele 7 abilități care separă copiii de succes de cei care rămân mediocri
  Cele 7 abilități care separă copiii de succes de cei care rămân mediocri

  Printre cele mai mari bucurii ale unui părinte se regăsește și aceasta: să vadă cum copilul său devine tot mai independent, mai încrezător în forțele proprii, cum...

  © 2023 Qbebe