Culinarby
Qbebe

Gogonele murate

Gogonele murate

Ileana Gheorghe

Gogonelele murate pot fi numite superlativul muraturilor romanesti fiind nelipsite de pe mesele de Craciun, alaturi de delicioasa friptura de porc.

Gogonele murate
Timp preparare Timp preparare:
peste 2 ore
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Muraturi, La foc, Iarna, Toamna, Legume, Rosii, Romanesti, Craciun, Revelion, Gogonele murate, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
gogonele, sare

Ingrediente pentru gogonele murate:

aprox. 3 kg de gogonele (pentru 10 borcane)
25 g de sare grunjoasa pentru fiecare litru de apa
5-6 morcovi, ardei iuti - optional
cimbru, marar, usturoi
hrean, boabe de mustar
borcane spalate si uscate

Cum prepari gogonele murate:

Spala bine gogonelele. Curata morcovii si taie-i rondele mai groase. Pune pe fundul fiecarui borcan ramuri de cimbru si marar. Cate o jumatate de lingurita de boabe de mustar. Pune gogonele, si nu uita ca printre ele sa adaugi cate 2 catei de usturoi in fiecare borcan, 2-3 bastonase de hrean, cateva rondele de morcovi. daca vrei ca gogonelele sa iasa mai iuti, adauga si cate un ardei iute mic in fiecare borcan. Fierbe separat apa cu sare - 1 lingura la litru de apa. Toarna apoi saramura in borcane. Lasa borcanele cu gogonele neacoperite pentru 24 de ore. Apoi inchide-le bine cu capace. Lasa-le intr-un loc mai cald timp de 10 zile, pana cand porneste fermentatia. Apoi depoziteaza-le in camara. Fermentatia va continua, iar zeama va fi tulbure pentru o vreme. In momentul in care zeama de limpezeste gogonelele murate sunt gata pentru consum. Pofta buna!

 

 

 

Articolul urmator
Sarmale de post: Cele mai simple și delicioase rețete din lume
Sarmale de post: Cele mai simple și delicioase rețete din lume

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    De ce este bine să mănânci murături la fiecare masă principală
    De ce este bine să mănânci murături la fiecare masă principală

    Murăturile fac parte dintre „secretele” gospodinelor din țara noastră și sunt deosebit de versatile, putând fi folosite atât în calitate de garnitură...

    Zeama de varză: beneficii pentru sănătate și siluetă
    Zeama de varză: beneficii pentru sănătate și siluetă

    Zeama de varză este foarte bine cunoscută pentru conținutul său ridicat de vitamine. Chiar dacă este foarte săracă în calorii, are un profil nutritiv impresionant. Conține...

    © 2023 Qbebe