Culinarby
Qbebe

Humus libanez

Humusul este denumirea arabeasca a nautului. Este cunoscut sub diferite denumiri in Orientul Mijlociu de la "houmus", "hamos" la "hummus". Acelasi cuvant deseamneaza si un soi de aperitiv specifc arabesc care are ca ingredient principal nautul. De fapt denumirea intreaga a preparatului a carui reteta v-o recomand cu draga inima, este hummus cu tahini, tahini  fiind celalalt ingredient de baza si anume pasta de susan.  Una dintre cele mai rafinate versiuni ale humusului este cea libaneza, a carei reteta Qbebe v-o pune la dispozitie. Un fapt interesant in legatura cu aceasta reteta este ca in 2008 Asociatia Industriasilor Libanezi a solicitat inregistrarea humusului ca marca libaneza.

Humus libanez
Timp preparare Timp preparare:
1-2 ore
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive, Aperitive de post, La foc, Lamai, Fructe, Legume, Naut, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, De post, Vegetariene

De ce ingrediente am nevoie pentru humusul libanez?

Un preparat prin excelenta vegetarian, humusul libanez este foarte sanatos si satios potrivit pentru masa de pranz sau pentru una dintre gustarile celui mic. Iata de ce anume veti avea nevoie pentru pregatirea de humus libanez:

250 g de naut uscat (daca nautul il vei achizitiona direct fiert, vei avea nevoie de 400 de grame)

150 ml de pasta susan

O lamiae

2 catei de usturoi

3 linguri de ulei de masline

Sare

Piper alb

Cum se pregateste humusul libanez?

O data ingredientele adunate, humusul libanez este foarte usor de preparat. Necesita doar timp si rabdare. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati:

Fierbeti nautul uscat. Cel mai in regula ar fi sa lasi la inmuiat nautul peste noapte.  Nautul inmuiat se fierbe in jur de o ora si jumatate la foc mediu.

Scurge nautul, insa pastreaza o parte din zeama in care a fost fiert.

Nautul scurs, paseaza-l in blender sau toaca-l fin.

Amesteca bine pasta obtinuta din naut cu cea de susan.

Amesteca apoi preparatul obtinut cu zeama de lamaie si cu usturoiul facut pasta.

Amesteca continuu adaugand ulei si apa in care a fiert nautul, pana obtii o crema fina, dar consistenta.

Adauga sare si piper dupa gust.

Humusul libanez se consuma cel mai bine insotit de o lipie, fie cu lingurita, fie intins pe lipie. Preparatul poate fi consumat si alaturi de paine prajita in cazul in care nu avetii lipii la indemana. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (5)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Copiii mei urăsc preparatele tradiționale, așa că îi las să mănânce ce vor ei la masa de Crăciun
    Copiii mei urăsc preparatele tradiționale, așa că îi las să mănânce ce vor ei la masa de Crăciun

    Sarmale, salată de boeuf, cârnați, caltaboș, piftie - cam acestea sunt preparatele pe care abia așteptăm să le savurăm an de an, la masa de Crăciun. Ce facem, însă, cu...

    Dieta  militară: cum scapi de 5 kg în 3 zile
    Dieta militară: cum scapi de 5 kg în 3 zile

    Dieta militară a devenit tot mai populară în ultimii ani, în condițiile în care promite eliminarea kilogramelor în plus într-un interval scurt, fără a se...

    10 gustări rapide pentru când copilul are nevoie de energie
    10 gustări rapide pentru când copilul are nevoie de energie

    Încă din primele clipe în care observi că micuțul tău s-a adaptat unei alimentații diversificate, te gândești la ce ar trebui să-i pui la dispoziție pentru a avea...

    Restaurantul virtual Yellow.Menu lansează Lunch.Planner, pentru cei care vor să mănânce sănătos și proaspăt în fiecare zi. Ce preferințe culinare au avut românii în această vară
    Restaurantul virtual Yellow.Menu lansează Lunch.Planner, pentru cei care vor să mănânce sănătos și proaspăt în fiecare zi. Ce preferințe culinare au avut românii în această vară

    Pandemia a schimbat comportamentul de consum al românilor, aceștia dorindu-și să servească în continuare masa ca la restaurant, dar în intimitatea casei sau la birou....

    Îmi cresc copiii în paradis, pe o insulă. Fac școala acasă și ne cultivăm propria mâncare
    Îmi cresc copiii în paradis, pe o insulă. Fac școala acasă și ne cultivăm propria mâncare

    Pentru a evada din tumultul vieții agitate din marile orașe, numeroase familii decid să se retragă în locuri care să le apropie cât mai mult de natură. Cu atât mai...

    Top 4 rețete de slăbit pentru mămici ocupate
    Top 4 rețete de slăbit pentru mămici ocupate

    Mamele sunt mereu pe fugă și nu găsesc niciodată timp pentru a se îngriji. Pentru că ritmul de viață alert și alimentațiea nu tocmai sănătoasă nu reprezintă soluția...

    Ce faci când copilul decide să fie vegetarian?
    Ce faci când copilul decide să fie vegetarian?

    Copil vegetarian? Mai rar, dar se întâmplă. Chiar dacă în familia ta nimeni nu este adept al unei diete vegetariene, se poate întâmpla ca, pe măsură ce...

    Dieta pegan: o nouă tendință  în nutriția sănătoasă
    Dieta pegan: o nouă tendință în nutriția sănătoasă

    În ultimele decenii, se poate remarca o tendință de adoptare a unor diete care să nu se limiteze doar la durata a câteva zile, ci care să se constituie...

    © 2022 Qbebe