Culinarby
Qbebe

Panettone

Panettone

Ileana Gheorghe

Panettone este un simbol al orasului Milano, un cozonac italienesc foarte pufos care a reusit sa cucereasca lumea intreaga, regasindu-se pe mesele de sarbatori ale tuturor popoarelor latine, dar si ale celor germanice.

Panettone
Timp preparare Timp preparare:
peste 2 ore
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
dificil
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Finger Food, La cuptor, Mancaruri italiene, Lamai, Portocale, Struguri, Migdale, Fructe, Prajituri, Italiene, Prajituri de casa, Craciun, Revelion, Pasti, Gustari, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, zahar, oua, drojdie

Ingrediente pentru panettone:

700 g de faina
250 g de zahar
225 g de unt
200 g de stafide
70 g de coaja de portocala confiata
20 g de drojdie de bere
6 oua
2 lamai
migdale
sare

Cum prepari panettone:

Drojdia se desface in putina apa calduta, apoi se framanata cu 100 g de faina si apa, cat este necesar pentru a obtine un aluat consistent. Se face o blia din aluat, deasupra careia se taie in forma de cruce. Se lasa sa creasca intr-un lco caldut 30-40 de minute. Intr-un castron se pune jumatate din faina ramasa si se framanta cu aluatul lasat la crescut, adaugand apa, astfel incat sa se obtina aceeasi consistent. Se lasa aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul. Cand coca a crescut, se adauga faina ramasa, untul topit, galbenusurile batute cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie rasa. Se framanta totul. Daca este necesar se toarna putina apa calduta. Se adauga stafidele date prin faina si coaja de portocala confiata. Se unge cu unt o forma cilindrica inalta din hartie pentru copt, se pune aluatul inauntru, se face deasupra o taietura in forma de cruce si se aseaza migdale, presand putin sa intre in aluat. Se pune la cuptor 10 minute la foc iute, apoi se reduce focul si se mai lasa 40 de minute. Cuptorul nu se deschide pe timpul coacerii. Pofta buna!

Articolul urmator
Cozonac fără gluten, desertul de sărbătoare pentru copiii alergici
Cozonac fără gluten, desertul de sărbătoare pentru copiii alergici

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (3)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Când pică Paștele Ortodox și Paștele Catolic în 2024
    Când pică Paștele Ortodox și Paștele Catolic în 2024

    Paștele face parte dintre sărbătorile creștine care nu au dată fixă. Astfel, pentru a se afla data exactă a Paștelui, trebuie să se ia în calcul atât echinocțiul de...

    © 2024 Qbebe