Culinarby
Qbebe
Burtici fericite

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine este o reteta traditionala frantuzeasca de tarta sarata. Se face foarte usor si este numai buna de savurat la micul dejun sau la masa de pranz! Quiche Lorraine, este, de fapt, o placinta cu cascaval, oua si sunca care era preparata originar in regiunea Lorraine din Franta, acum fiind intalnita in diverse forme, cu ingrediente diferite in zone distincte ale Frantei. Descopera cea mai simpla reteta de Quiche Lorraine!

Quiche Lorraine
Timp preparare Timp preparare:
2 ore
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive, Carne de curcan, Deserturi, Aperitive cu branza, Feluri de mancare, Aperitive speciale, Aperitive foietaj, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu smantana, Mancaruri gustoase, Cascaval, Carne, Lactate, Legume, Placinte, Oua, Ceapa, Mancaruri, Musaca, Frantuzesti, Craciun, Oua de gaina, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, oua, sunca

Ingrediente pentru Quiche Lorraine

quiche lorraine pe o farfurie alba

Pentru aluat Quiche

  • 200 g de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 70 g de unt moale
  • 3 linguri de apa rece

Pentru umplutura

  • 8 felii de sunca de curcan
  • 200 g de branza Cheddar
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 oua
  • 400 g de smantana batuta
  • ¼ de lingurita de sare
  • 1/8 de lingurita de piper

Cum prepari Quiche Lorraine

  • Incalzeste cuptorul la 200 grade (respectiv treapta inalta la cele cu gaz).
  • Intr-un castron amesteca faina cu sarea, adauga untul si apa si framanta bine aluatul pana ce se desprinde de maini.
  • Modeleaza aluatul intr-o minge, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider pentru 45 de minute, pana ce aluatul devine usor de modelat.
  • Intinde aluatul pe marginile unai tavi rotunde mai adanca.
  • Baga tava la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius, pana ce aluatul devine auriu.
  • Intre timp bate bine ouale, adauga sunca taiata marunt, cascavalul si ceapa, adauga si smantana batuta si amesteca usor.
  • Pune compozitia in aluat si lasa tava la cuptor pentur 45-50 de minute.
  • Verifica daca este gata introducand un cutit in tarta, iar daca acesta iese curat este gata. Lasa tarta sa se raceasca putin inainte de a o servi. 

Tu mai cunosti si alta reteta pentru Quiche Lorraine? 

Fulgi de drojdie inactivă: 11 rețete delicioase pentru pitici

Surse foto: istockphoto.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (12)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Singurul meu obiectiv anul acesta este să supraviețuiesc
    Singurul meu obiectiv anul acesta este să supraviețuiesc

    Încă din primele clipe în care îți vei vedea micuțul, te vei lăsa cuprinsă de o fericire fără margini, dar vei conștientiza și că viața ta nu va mai fi...

    © 2021 Qbebe