Ratatouille

Nota: 5.8 / 12 voturi  |  2 reviewuri  |  4826 vizualizari | de Verona Butoi

Ratatouille un preparat frantuzesc care daca lasam deoparte pretentiile se aseamana cu ghiveciul nostru de legume. Le-am spus nepoteilor mei ca pregatim un ghiveci de legume, nu s-au apropiat de farfuriile cu mancare asa ca data viitoare le-am povestit de Ratatouille un preparat traditional frantuzesc. Au mancat...aproape tot!

Timp preparare: 50 minute
Varsta: 1 - 2 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Aperitive, Feluri de mancare, Garnituri, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, 30-60 minute, Frantuzesti, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Vegetariene, Simple, Deosebite
Ingrediente principale: Ciuperci, rosii, dovlecel




Trimite articolul pe email

Ingrediente detaliate pentru Ratatouille

una, doua cepe

un ardei capia dulce

doi dovlecei

o vanata mai mica

doua, trei rosii coapte bine

50 gr ciuperci proaspete

200 ml suc de rosii

patrunjel

busuioc

sare piper

Cum preparam Ratatouille 

Ardeiul curatat se toaca in cuburi mici. Vanata si dovlecelul se curata de coaja. Taiati vanata tot in cuburi mici iar dovlecelul in felii mai groase. Ceapa se taie in rondele. Rosiile curatate de coaja se vor taia in sferturi. Ciupercile se taie felii. Intr-o cratita se pun toate legumele si sucul de rosii, se adauga sarea si piperul. Se lasa la foc potrivit pana cand incepe sa fiarba amestecandu-se din cand in cand, cand mancarea incepe sa fiarba se da focul mic si se acopera cu un capac cratita, se mai tine pe foc pana cand legumele se inmoaie, cam 20 de minute. Dupa ce legumele s-au inmuiat le scoatem cu o spatula, astfel incat sosul sa ramana in cratita. Asezam legumele pe un platou, iar sosul il punem din nou la foc pana mai da in clocot o data, trebuie sa se mai ingroase. Daca este cazul se mai condimenteaza sosul cu sare si piper. Sosul se va turna peste legumele de pe platou, se va orna cu busuioc sau patrunjel verde. Ratatouille se poate manca si rece si cald. 

http://www.thinkstockphotos.com/image/stock-photo-ratatouille/108594794/popup?al=200422480-001,146815383,71058942,105950073,86492030,200422425-001,71087015,104934949,93968193,121004366,118402744,105928716,101828653,155329521,101828648,123511880,200422918-001,123206646,122698448,121293135,121232128,101828631,121232127,120905025,120879560,120878316,101828624,120723320,115623037,101828617,115623035,115623025,115623022,101828597,108667160,108594794,101828584,154003143,101828578,153064715,146952423,159336704,159335423,101828566,159111298,159111294,159106143,157829378,101815618,157654470,157546542,155306728,155019978,155019977,153818785,101492944,153790909,153780618,153780611,153774004&sq=ratatouille/c=431,253,632,254,93,28,731,34,260,263,13,176,621,648,579,528,590,151,268,515,586,64,663,641,165,477,623,215,445,637,144,675,2,452,451,109,277,161,588,626,68,700,591,460,291,696,344,629,614,732,647/f=PIHVX/s=DynamicRank 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.8
(12 voturi)

Filtre retete culinare

2 Comentarii
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Delia  (miercuri 23.10.2013 ora 20:57)
Al meu mananca ratatouille de la 1 an si niciodata probleme si la 18 luni roade ceapa verde ca pe un mar :))
catrinel  (marti 12.03.2013 ora 23:41)
nu e greu la stomacelul copilului ardeiul si ceapa .........si nu cred ca e ok sa ii dai ciuperci la un copil sub 2 ani.
Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Factorii din copilărie care afectează dramatic dezvoltarea socială a copilului devenit adultAtunci când creștem un copil trebuie să fim conștienți că este asemeni lutului moale, pe care orice acțiune a noastră și a mediului îl modelează și-i dă forma de mai târziu. Dacă primește...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net