Culinarby
Qbebe

Khinkali georgian

Khinkali georgian

Ileana Gheorghe

Khinkali este o galusca din aluat umpluta, care provine din Caucaz, mai precis din regiunile georgiene Pshavi, Mtiuleti and Khevsureti. Galusca din aluat se umplu cu carne tocata, deseori picanta, de porc sau de vita, condimentata mai ales cu coriandru. Cand se mananca, de obicei simple, se rupa varful mai intai, carei nu se mananca in traditia georgiana, pentru ca persoana care le savureaza sa poata numara la sfarsit cate a mancat. Apoi se bea sucul din ea, pentru ca galusca sa nu se sparga si abia apoi se savureaza pe de-a intregul. Reteta traditionala difera in functie de regiune. Noi ti-o oferim pe cea mai simpla.

Khinkali georgian
Timp preparare Timp preparare:
45 de minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive, Carne de porc, Aperitive calde, Carne de vita, Carne tocata, Aperitive deosebite, Finger Food, La foc, Carne, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, carne tocata

Ingrediente pentru Khinkali georgian:

Aluat: 1.4 kg de faina, 2 oua, 450 ml de apa

Umplutura: 700 g de amestec de carne tocata de vita si porc, sare, 1/2 de lingurita de piper, 1 lingurita de seminte de chimen, 2 cepe mici, 1/2 de lingurita de coriandru, 1/2 de lingurita de boia dulce, apa

Cum prepari Khinkali georgian:

Pune 1.1 kg de faina intr-un bol, adauga ouale in mijlocul fainii, adauga 450 ml de apa calda. Amesteca ingredientele pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Imparte aluatul in doua. Intinde prima parte cu un sucitor, si decupeaza cu gura unui pahar forme in el, pentru a modela galustele. Amesteca intr-un bol carnea cu condimentele si pune si multa apa, aproximativ 500 ml, astfel incat galustele sa aiba multa zeama. In mijlocul formelor decupate pune cate o lingura de amestec de carne, apoi impatureste galustele.


Pune cu atentie galustele intr-o oala adanca, la fiert, in apa cu sare, cate 10-15 in acelasi timp si fierbe-le timp de 15 minute. Galustele Khinkali se servesc fierbinti, fara nicio garnitura. Nu uita ca varful lor nu se mananca in traditia georgiana, se lasa pe farfurie pentru ca la sfarsit sa numaram cat de multe am mancat. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (10)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"
    Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"

    Dr. Georgian Ciubotaru este medic rezident neurochirurg în cadrul “Brain Institute” la Spitalul Monza din Bucureşti, unde activează mai ales în chirurgia epilepsiei...

    Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești
    Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești

    Noi, românii, suntem un popor foarte creativ. Când vine vorba despre prenume, se poate spune că facem chiar exces de creativitate.

    Un bărbat din Chiajna își ține ostatică fiica de 5 ani. Se poartă negocieri de aproape 24 de ore
    Un bărbat din Chiajna își ține ostatică fiica de 5 ani. Se poartă negocieri de aproape 24 de ore

    Un bărbat din Chiajna, județul Ilfov, își ține ostatică fetița de 5 ani de joi după-amiază, după ce s-a certat cu soția sa, a bătut-o și a alungat-o din casă, informează...

    © 2024 Qbebe