Culinarby
Qbebe

Deserturi cu ciocolată: 3 idei de sărbători

Deserturile cu ciocolată intră în topul preferințele celor mari și celor mici. Profită de mesele festive de sărbători și prepară asemenea deserturi, care să cucerească prin gustul și aspectul lor. Te poți inspira și din articolul de mai jos!

Deserturi cu ciocolată: 3 idei de sărbători
Timp preparare Timp preparare:
40-90 de minute
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
ciocolata, faina, oua, zahar, produse lactate, mirodenii

Brăduți cu ciocolată

Mai ales copiii vor fi încântați să aibă parte de un desert care să fie în forma unuia dintre cele mai îndrăgite simboluri ale Crăciunului: bradul împodobit.Brăduții obținuți prin rețeta de mai jos vor fi speciali nu numai datorită aromei intense de ciocolată, ci și a prezenței steluțelor roșii și verzi.

Ingrediente pentru 16 Brăduți cu ciocolată

230 g făină
150 g ciocolată de menaj (cu conținut ridicat de cacao)
3 ouă
200 g unt
200 g zahăr brun
1 linguriță de praf de copt
1 plic glazură de ciocolată neagră (care se pune direct în apă fierbinte)
acadele de Crăciun, steluțe de zahăr (pentru decor)
Timp de preparare (fără timpul în care se întărește glazura): 1 oră și jumătate

Cum se prepară Brăduții cu ciocolată

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 140 de grade
Pasul 2: Vei tăia untul cubulețe, vei rupe bucățile de ciocolată și le vei pune într-o cratiță, alături de zahăr. O vei pune pe foc și vei amesteca ușor, până când ingredientele se topesc. Vei lua vasul de pe foc și vei lăsa amestecul la răcit (pentru aproximativ 10 minute)
Pasul 3: Vei pune într-un vas făina, praful de copt și ouăle. Le vei amesteca bine, obținând un aluat. Peste el vei turna și amestecul de ciocolată. Vei continua să amesteci, până când se va omogeniza bine
Pasul 4: Vei pune aluatul într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt și îl vei da la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute
Pasul 5: După ce îl vei scoate de la cuptor, îl vei lăsa să se mai răcorească
Pasul 6: Cât este cald, vei încerca să-l tai în triunghiuri.
Pasul 7:Vei lua plicul de glazură, îl vei pune în apă fiebinte și apoi o vei turna peste triunghiuri
Pasul 8: Vei pune peste glazura caldă (nu fierbinte) steluțele pentru decor
Pasul 9: După ce glazura se întărește, poți să încerci să fixezi, la baza triunghiurilor de ciocolată, niște bucăți de acadele, pe post de „trunchiuri"

Braduti cu ciocolata

Tartă cu ciocolată și cu nuci

Dacă vrei să-i impresionezi pe oaspeții de la masa de sărbătoare cu un desert cu ciocolată simplu și rafinat totodată, prepară tarta de mai jos. Ciocolata și nucile îi vor da o consistență plăcută, armonizată perfect cu aluatul ușor crocant.

Ingrediente pentru 10 bucăți de Tartă cu ciocolată și cu nuci

Ingrediente pentru aluat
140 g unt
230 g făină
100 g zahăr din trestie nerafinat (cunoscut și sub numele de „caster")
50 g migdale măcinate
1 ou
Ingrediente pentru cremă
100 g unt
200 g ciocolată cu conținut ridicat de cacao
50 g zahăr din trestie nerafinat
3 gălbenușuri de ou
1 ou
85 g nuci
Timp de preparare: 40-50 de minute

Cum se prepară Tarta cu ciocolată și cu nuci

Pasul 1: Amestecă untul, zahărul, făina și migdalele măcinate pentru a obține aluatul de tartă. Adaugă peste ele și oul. Amestecă-le și, dacă ți se pare că aluatul e prea moale, pune-l la frigider pentru 20 de minute.
Pasul 2: Dacă nu este prea moale, pune-l într-o tavă termorezistentă, ca de chec (cu lungimea de aproximativ 23 cm). Uniformizează-l bine și dă-l la rece pentru aproximativ 20 de minute
Pasul 3: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 4: Pune aluatul la cuptor pentru aproximativ 10 minute
Pasul 5: Vei lua miejii de nucă și îi pune la rumenit într-o tigaie. Alături de ei, vei pune 4 linguri de zahăr și le vei lăsa la caramelizat
Pasul 6: Vei turna amestecul de zahăr și de nuci pe o hârtie pergament și, după ce se mai răcește, îl vei tăia bucăți
Pasul 7: Vei topi untul și ciocolata la Bain-Marie și apoi vei lăsa amestecul la răcit
Pasul 8: Vei amesteca gălbenușurile de ou, oul întreg și restul de zahăr la foc mic, până când zahărul se topește complet
Pasul 9: Amestecul din ouă și zahăr va fi luat de pe foc și pus peste cel cu unt și ciocolată
Pasul 10: Vei împrăștia o parte din nuca și zahărul caramelizate pe aluatul tartei și apoi vei turna peste el amestecul de ciocolată. Vei da la cuptor tarta pentru aproximativ 15-20 de minute
Pasul 11: Vei scoate tarta din cuptor și o vei lăsa la răcit. Poți să o decorezi cu nuca rămasă.

Tarta cu ciocolata si nuci

Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane

Este un desert care-i va cuceri de îndată pe cei dragi prin consistența cremoasă și gustul bogat. În plus, dacă vrei, poți să-i conferi un aspect mai autentic de sărbătoare dacă vei face pe crema de deasupra ruladei niște urme, astfel încât aceasta să aibă un aspect similar unei prăjituri de Crăciun vestite: „Bûche de Noël".

Ingrediente pentru 12 felii de Ruladă festivă, cu ciocolată și cu piure de castane

Ingrediente pentru blatul ruladei
90 g unt
6 ouă
1praf de sare
175 g zahăr
150 g făină

Ingrediente pentru crema ruladei
4 foi de gelatină
300 g piure de castane
200 g mascarpone
100 g ciocolată neagră
1 lingură cacao
80 g zahăr
70 ml lapte
150 ml frișcă
1 plic zahăr vanilat
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute

Cum se prepară Rulada festivă, cu ciocolată și cu piure de castane

Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Topește untul și lasă-l să se răcească.
Pasul 3: Vei separa ouăle și vei bate albușurile cu sare. Gălbenușurile vor fi bătute cu zahăr
Pasul 4: În amestecul de gălbenușuri vei adăuga făina și untul topit
Pasul 5: Vei turna peste acestea și albușurile bătute
Pasul 6: Vei amesteca toate aceste ingrediente pentru a obține un aluat, care va fi pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aluatul va fi lăsat la cuptor pentru aproximativ 10 minute
Pasul 7: Îl vei scoate din cuptor și îl vei răsturna pe un prosop umed, pudrat cu zahăr
Pasul 8: Vei desprinde hârtia de pe fund, iar blatul se va rula în prosop. Îl vei lăsa la răcit
Pasul 9: Vei începe să prepari crema: prima dată vei înmuia gelatina în apă rece.
Pasul 10: Vei amesteca piureul de castane cu mascarpone, zahăr, cacao, zahăr vanilat și 20 ml din lapte
Pasul 11: Vei încălzi restul de lapte și vei dizolva în el gelatina. Vei adăuga acolo și 3 linguri din crema cu piure de castane și apoi vei amesteca totul și cu restul de cremă.
Pasul 12: Vei da crema la frigider
Pasul 13: Între timp, vei bate frișca
Pasul 14. Când crema începe să se întărescă, vei adăuga peste ea și frișca
Pasul 15: Vei întinde blatul și îl vei unge cu jumătate din cremă, lăsând de jur-împrejur o margine liberă
Pasul 16: Vei rula blatul cu ajutorul unui prosop și îl vei pune pe un platou
Pasul 17: Vei unge rulada cu restul de cremă
Pasul 18: Dacă vrei, poți lua o furculiță și poți să faci pe cremă niște urme, astfel încât rulada să dobândească un ușor aspect de „trunchi de copac". Poți să o ornezi cum dorești!
Pasul 19: Vei da rulada la frigider pentru aproximativ 2 ore

Rulada cu ciocolata si cu piure de castane

 

Idei de deserturi cu merișoare

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (1)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    7 idei de aperitive spectaculoase pentru o masă festivă de sărbători
    7 idei de aperitive spectaculoase pentru o masă festivă de sărbători

    Pentru mesele de sărbători îți dorești mai mult ca oricând să-i impresionezi pe oaspeții tăi, indiferent de vârsta acestora. De aceea, încearcă să te inspiri...

    Cel mai bun remediu pentru tuse ar putea fi ciocolata, conform unui nou studiu
    Cel mai bun remediu pentru tuse ar putea fi ciocolata, conform unui nou studiu

    A venit timpul să uităm de siropul de tuse, ceaiul cu lămâie și alte remedii naturiste pentru tuse. Conform unui studiu realizat de cercetătorii europeni, ciocolata este cel mai...

    5 deserturi sănătoase pentru petrecerile copiilor
    5 deserturi sănătoase pentru petrecerile copiilor

    Atunci când nu ai copii, eşti mai mult sau mai puţin conştientă de importanţa unei alimentaţii sănătoase, iar ideea unui desert sănătos îţi este destul de străină....

    Cozonacul pricomigdală - un răsfăț de Sărbători de la Boromir
    Cozonacul pricomigdală - un răsfăț de Sărbători de la Boromir

    Anul acesta, Sărbătorile de Iarnă vin cu noutăți dulci de la Boromir. Un nou sortiment de cozonac cu arome inedite te așteaptă pe rafturile magazinelor: cozonacul pricomigdală cu...

    Studiile dovedesc că ciocolata este mai bună ca siropul în a trata tusea
    Studiile dovedesc că ciocolata este mai bună ca siropul în a trata tusea

    Dacă te numeri printre iubitorii de ciocolată, iată că cercetătorii vin cu vești fabuloase pentru tine. Se pare că aceasta este la fel de eficientă în calmarea acceselor de...

    Decoratiuni de Craciun: Cum sa impodobesti cu bun gust sufrageria si masa de Sarbatori
    Decoratiuni de Craciun: Cum sa impodobesti cu bun gust sufrageria si masa de Sarbatori

    Craciunul e aproape si cu totii am intrat pe ultima suta de metri a pregatirilor. Timpul trece repede, si vine vremea si pentru decoratiuni de Craciun. Cum trebuie sa aranjati casa si masa...

    Cum scapi de goana după cadouri de Sărbători: Ghid pentru părinți
    Cum scapi de goana după cadouri de Sărbători: Ghid pentru părinți

    Să recunoaștem, vrând nevrând, te găsești prins în valul de pregătiri pentru sărbători, deși în fiecare an îți spui că iei lucrurile cu calm. Așa cum...

    © 2019 Qbebe