Mucenici moldovenești

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  611 vizualizari | de Alina Nedelcu

Dacă preferăm preparatele din aluat ca de cozonac, putem pregăti o rețetă de mucenici moldovenești. Spre deosebire de cei din Muntenia sau Dobrogea, aceștia se vor pune la cuptor și au dimensiuni mult mai mari. Forma lor este însă tot antropomorfă, similară cifrei 8, cifră a echilibrului cosmic. O altă particularitate a acestor mucenici este că vor fi înmuiați într-un sirop cu miere și abia după aceea peste ei se va pune nucă.

Timp preparare: 2 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: dificil
Prezent in categoriile: Finger Food, La cuptor, Primavara, Cereale, peste 2 ore, Romanesti, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
Ingrediente principale: Faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, miere, nuca, coaja rasa de portocala, diverse mirodenii




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru 25-30 de Mucenici moldovenești

500 g făină
25 g drojdie proaspătă/7 g drojdie uscată
70 g ulei
5 linguri de zahăr
250 g lapte
1 vârf de sare
miere
coajă de portocală
nucă măcinată (cantitatea va fi decisă în funcție de preferințe)
opțional: scorțișoară
Timp de preparare: 2 ore

Cum se prepară Mucenicii moldovenești

Pasul 1: Într-un vas vei pune făina, vei face un fel de „gropiță" în centrul ei și vei adăuga acolo drojdia diluată în lapte sau apă călduță, uleiul, zahărul, coaja rasă de portocală.
Pasul 2: Ingredientele se vor amesteca până când vei obține un aluat. Acesta va fi frământat până când devine consistent, după care vei adăuga sarea. Vei frământa până când va rezulta o bilă elastică.
Pasul 3: Din aluat se vor forma „șnururi" lungi și nu prea subțiri, din care se vor modela apoi formele de 8.
Pasul 4: Mucenicii vor fi lăsați la crescut o oră, urmând să-i ungi cu apă călduță (cu ajutorul unei pensule).
Pasul 5: Mucenicii vor fi dați la cuptor (încins în prealabil la 180 de grade) pentru 15-20 de minute.
Pasul 6: Între timp, te vei ocupa de siropul pentru mucenici. Mierea va fi pusă pe foc pentru a deveni cât mai fluidă.
Pasul 7: Odată ce s-au rumenit, mucenicii vor fi unși cu miere, cu nucă și, dacă vrei, cu scorțișoară.

VEZI SI: Mucenici fierți

Mucenici moldovenesti cu nuca

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Filtre retete culinare

Ciorbe moldovenesti Moldovenesti Placinte moldovenesti
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Alina Nedelcu
Laptele matern este magic, spune științaMotive pentru care laptele matern este considerat deosebit Poate să stimuleze dezvoltarea creierului bebelușului Laptele conține niște oligozaharide complexe (Acestea sunt niște substanțe organice-S-a descoperit că în...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net