Funnyby

Ce limite trebuie să-și stabilească fiecare zodie în ultima lună din an

Ce limite trebuie să-și stabilească fiecare zodie în ultima lună din an

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Stabilirea unor limite ține de modul în care știi să ai grijă de tine. Fie că este vorba despre relațiile cu persoana iubită, cu membrii familiei, fie că este vorba despre relațiile profesionale sau cele cu prietenii, în lipsa unor limite sănătoase te poți confrunta cu frustrări, cu furie, cu resentimente și cu stări de epuizare. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos poți descoperi ce ai de făcut, în funcție de zodia din care faci parte, pentru ca luna aceasta să îți fixezi acele limite care să te ajute să te simți în largul tău, să dobândești starea de bine la care aspiri. 

Berbecul

Luna aceasta, Berbecii au nevoie să înțeleagă faptul că este în regulă ca, din când în când, să mai accepte și ajutorul celor din jur. Chiar dacă nu le place să apeleze la altcineva și vor să demonstreze mereu că pot reuși prin forțele proprii, este momentul să se lase ajutați. Cu alte cuvinte, nu le prinde rău să-și dea seama că nu este cazul să fie întotdeauna cei care îi salvează pe ceilalți, ci au și ei dreptul să beneficieze de sprijin. 

Dacă înțelege toate acestea, un Berbec poate trece mai ușor peste stările de epuizare cu care se confruntă. În aceste condiții, poate să pună pe primul plan grija pentru sănătate, pentru starea sa de bine și să-și aloce mai mult timp pentru el. De pildă, în loc să meargă la o întâlnire cu persoane pe care nu le-a mai văzut demult, dacă simte nevoia poate să rămână acasă și să-și facă un program de relaxare.  

reprezentare a zodiei Berbec cu galben pe fond albastru

Taurul

Unul dintre cele mai importante demersuri pe care Taurii trebuie să îl realizeze în decembrie este să-și analizeze propriile sentimente. Într-adevăr, nu este tocmai la îndemână să facă asta când sunt implicați într-o relație serioasă ori când au de-a face și cu numeroși prieteni care se bazează pe ei în calitate de confidenți. Cu toate acestea, pentru liniștea lor, este indicat să fie mai atenți la ceea ce simt. 

De asemenea, pentru a intra „cu dreptul” în noul an, Taurii trebuie să-și găsească mai mult timp pentru ei. Pentru a lua o pauză de la stresul ce însoțește ultima lună din an, este preferabil să rămână acasă ori de câte ori pot și pur și simplu să se ghemuiască în pat și să facă orice le face plăcere. 

Gemenii

Planeta care îi guvernează, Mercur, este cea care îi ajută pe Gemeni ca în ultima lună din an să-și stabilească acele limite sănătoase, care le permit să stea departe de persoanele toxice din familia lor sau de angajamentele stresante. Luna plină îi încurajează să-și facă timp pentru a face o pauză. Ca să se asigure că o să-și îndeplinească acest obiectiv, trebuie să-și întocmească un plan cât mai bine pus la punct în ceea ce privește organizarea timpului.

Practic, Gemenii trebuie ca în luna decembrie a acestui an să recunoască faptul că au nevoie de mai mult spațiu. Nu înseamnă că sunt lipsiți de politețe, ci învață să-și pună în valoare și altfel timpul liber de care dispun. 

Racul

Pe de o parte, reprezentanții acestei zodii trebuie să fie pregătiți să nu se învinuiască pentru lucrurile pe care nu vor reuși să le facă pe parcursul lunii decembrie. Astfel, anumite persoane din viața lor pot interveni și le pot da planurile peste cap, însă esențial este ca Racii să nu le lase pe acestea să le dea senzația că ei sunt de vină, că ei sunt personajele negative.

Pe de altă parte, trebuie să profite de luna plină din 7 decembrie și, pentru a încerca să scape de stările de epuizare cu care se confruntă, să se concentreze asupra laturii spirituale a existenței. Ceea ce pot face este să încerce să se sustragă din tumultul vieții de zi cu zi și să se preocupe exclusiv de starea lor de bine de la nivel mental. 

Leul

Adoră să fie în centrul atenției, de aceea nu obișnuiește să refuze să participe la evenimentele la care este invitat. În ciuda acestui fapt, în luna decembrie oboseala îl poate ajunge din urmă, așa că nu greșește dacă începe să refuze o parte dintre invitațiile primite. Ca să îi fie la îndemână, trebuie să țină seama de următorul lucru: prietenii adevărați îl vor înțelege, își vor da seama că are nevoie de o pauză.

În același timp, întrucât planeta Venus tranzitează sectorul din viața Leilor ce ține de wellness, din 9 decembrie până pe 2 ianuarie o să le alimenteze dorința de a fi mai grijulii cu sănătatea lor. Spre exemplu, în loc să meargă la o petrecere, preferă să convingă un bun prieten să îi însoțească la o sală de fitness sau să alerge împreună dimineața. 

reprezentare a zodiei Leu cu galben si portocaliu pe fond albastru

Fecioara

Pentru starea lor de bine, Fecioarele trebuie să-și stabilească în luna decembrie următoarele limite: să refuze să se implice în discuții aprinse când nici ele, dar nici interlocutorii lor, nu sunt în toane bune. Procedând așa, pot evita tensiuni inutile și deteriorarea unei relații la care țin.

În plus, ca să ia o pauză, Fecioarele au nevoie să acorde prioritate plăcerilor și să fie cât mai spontane. Realizând asemenea demersuri, au toate șansele să se simtă împlinite. De pildă, în săptămânile următoarele își pot acorda un răgaz pentru a se implica iar într-un proiect artistic abandonat sau să-și creeze amintiri memorabile alături de cei dragi de sărbători. 

Balanța

Una dintre deciziile majore pe care trebuie să le ia Balanțele în ultima lună din an este aceasta: să spună și „nu”. Practic, așa își pot stabili limitele pe care cei din jur să nu le încalce, astfel încât să profite de ele și să le epuizeze. 

De altfel, faptul că planeta Venus ajunge în zona care ține de cămin în jurul datei de 9 decembrie le determină pe Balanțe să înțeleagă mai mult cât de bine le este când se retrag în liniștea casei. Este o perioadă în care se pot bucura cu adevărat de prezența celor dragi și de confortul unic de care au parte acasă. 

Scorpionul

Vestiți pentru latura lor misterioasă și pentru disponibilitatea de a se conecta cât mai profund, la nivel emoțional, cu cei la care țin cu adevărat, Scorpionii trebuie să-și stabilească această limită: să aibă parte de cât mai multă intimitate. Este în regulă să nu le spună mereu celorlalți ceea ce simt, chiar dacă este vorba despre persoane apropiate. Acestea din urmă trebuie să învețe treptat că nimeni nu este obligat să-și împărtășească toate secretele. 

În luna decembrie, Scorpionii trebuie să se odihnească, să se relaxeze cât mai mult și să aibă grijă de ei înșiși. Mai mult decât atât, ca să se răsfețe își pot face singuri un cadou, chiar dacă acesta este costisitor. 

Săgetătorul

Limita pe care trebuie să o impună Săgetătorii luna aceasta nu este o noutate. Practic, așa cum sunt deja obișnuiți, au tot dreptul să nu lase pe nimeni să le impună un program. Nu trebuie să uite nicio clipă că stă în mâna lor să se organizeze așa cum simt nevoia.

Cu cât reușesc să-și mențină o asemenea poziție, cu atât au mai multe șanse să devină „sufletul petrecerii” și să fie persoanele pe care toată lumea le ține minte la cina festivă. În plus, gestionându-și singuri timpul, păstrându-și programul flexibil, pot avea mai mult răgaz pentru a se răsfăța cu cadourile pe care le adoră.  

Capricornul

Faptul că soarele le tranzitează zona de spiritualitate încă de luna trecută, iar Marte a fost retrograd în ceea ce privește sectorul sănătății, trebuie să-i determine pe Capricorni să facă o pauză și să se străduiască să se îngrijească mai mult. Pentru a reuși, este necesar să țină minte că, în ciuda faptului că nu și-au îndeplinit toate obiectivele, se află pe drumul cel bun.

Totodată, Capricornii nu greșesc dacă își stabilesc și următoarea limită: că nu sunt obligați să ajute pe toată lumea și să nu se mai judece în funcție de acest criteriu. Nu le prinde rău dacă își rezervă mai mult timp pentru ei și se gândesc la faptul că persoanele apropiate trebuie să se descurce până la urmă și fără ajutorul lor permanent.   

Vărsătorul

Pe 9 decembrie, Venus, planeta care guvernează și relațiile, se deplasează către zona spiritualității, iar soarele va face la fel pe 21 decembrie. În acest context, Vărsătorii prind o perioadă numai bună pentru autoreflecție, pentru liniște. Ceea ce au de făcut este, de exemplu, să spună „nu” unor angajamente solicitante, care îi obligă să socializeze mult și să petreacă timp doar cu ei înșiși. Cu ajutorul meditației sau ținând un jurnal au posibilitatea de a-și limpezi gândurile și de a-și face planuri de viitor. În plus, orice alte activități relaxante, chiar și simplul fapt de a sta acasă și de a savura în liniște un ceai, îi ajută să mai scape de stres. 

Peștii

Sensibili și mereu preocupați să nu-i supere, să nu-i rănească pe cei din jur, Peștilor le vine greu să spună și „nu” și încearcă să fie pe placul celorlalți. Cu toate acestea, luna decembrie este perioada potrivită pentru a-și găsi curajul de a îndepărta persoanele toxice din viața lor. Chiar dacă acestea fac parte, de exemplu, dintr-un grup de prieteni, dacă își dau seama că persoanele respective le fac rău și îi determină să nu se simtă în largul lor, Peștii nu trebuie să ezite să se distanțeze de ele. 

De asemenea, luna plină în Gemeni îi îndeamnă să se detașeze de agitația de la final de an și să se retragă în liniștea căminului. Pentru starea lor de bine, Peștii trebuie să se străduiască să se odihnească mai mult și să se relaxeze prin activități care îi bucură.  

reprezentare a zodiei Pesti cu nuante de galben si portocaliu pe fond albastru

Surse foto: pixabay.com

Surse articol: allure.com, collective.world, instyle.com

Articolul urmator
Ce trebuie să facă fiecare zodie pentru a fi mai bună în relațiile amoroase
Ce trebuie să facă fiecare zodie pentru a fi mai bună în relațiile amoroase

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Este ultima lună în care voi încerca să mai rămân însărcinată...
  Este ultima lună în care voi încerca să mai rămân însărcinată...

  O femeie încearcă de mult timp să rămână însărcinată cu al treilea copil, însă nu reușește. Aceasta este ultima lună în care va încerca din...

  Aceasta este ultima lună în care voi încerca să rămân însărcinată. Am obosit!
  Aceasta este ultima lună în care voi încerca să rămân însărcinată. Am obosit!

  Gata! Aceasta este ultima lună în care încerc să rămân însărcinată. Și apoi am terminat. Voi bea câte pahare de vin voi vrea. Voi pierde, în...

  Ultima ORĂ! Este oficial: vacanța de o lună pentru elevi. Declarația Ministrului Educației
  Ultima ORĂ! Este oficial: vacanța de o lună pentru elevi. Declarația Ministrului Educației

  Astăzi la ora 11:20, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că în urma întâlnirii din cadrul Comitetului pentru Dialog Social, în care se consultă...

  Prima țară din Europa care oferă femeilor trei zile de „concediu menstrual” în fiecare lună
  Prima țară din Europa care oferă femeilor trei zile de „concediu menstrual” în fiecare lună

  Spania ar putea deveni prima țară din Europa care oferă femeilor între trei și până la cinci zile de „concediu menstrual”, în fiecare lună! Proiectul de...

  Copiii invizibili! Peste 2500 de minori fără CNP găsiți în România numai în ultima lună. Fără identitate, fără acces la educație
  Copiii invizibili! Peste 2500 de minori fără CNP găsiți în România numai în ultima lună. Fără identitate, fără acces la educație

  Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a decis să restructureze sistemul social, mai ales cel dedicat copiilor. Așa că primul pas al acestei restructurări a fost o diagnoză completă și...

  20 de sandvișuri deosebite pentru fiecare zi de școală dintr-o lună
  20 de sandvișuri deosebite pentru fiecare zi de școală dintr-o lună

  Pentru ca micuțul tău să fie în cea mai bună formă în noul an școlar, știi cât este de important ca la toate mesele zilei să primească alimente cu nutrienți...

  Ce familie frumoasă are Cătălina Grama! Ce limite obișnuiește să le impună copiilor ei
  Ce familie frumoasă are Cătălina Grama! Ce limite obișnuiește să le impună copiilor ei

  Cunoscută publicului ca „Jojo”, Cătălina Grama este actriță de comedie și cântăreață, fiind apreciată atât pentru aparițiile ei în diverse seriale,...

  O mamă întreabă pe Facebook cum se poate descurca din ultima sută de lei pe care o mai are
  O mamă întreabă pe Facebook cum se poate descurca din ultima sută de lei pe care o mai are

  Din cauza scumpirilor din ultima vreme, multe familii din România nu mai reușesc să țină pasul cu cheltuielile de zi cu zi. O mamă a postat, recent, pe un grup de pe Facebook, un...

  © 2024 Qbebe