O poveste de dragoste ca în filme cu final...dureros. Anca Pandrea și Iurie Darie, un cuplu pentru care iubirea va dăinui veșnic

O poveste de dragoste ca în filme cu final...dureros. Anca Pandrea și Iurie Darie, un cuplu pentru care iubirea va dăinui veșnic

Mariana Voinea

Iubiții actori de teatru și film ai României, Anca Pandrea și Iurie Darie au trăit o poveste de dragoste foarte frumoasă, curmată brusc de o afecțiune necruțătoare, în urma căreia actorul s-a ridicat la Ceruri. Anca Pandrea i-a făcut o promisiune soției lui Iurie Darie pe patul de moarte, că va avea grijă de „Iura”, ceea ce a și făcut. Povestea de viață a artiștilor ne arată că dragostea nu ține cont de vârstă sau de acte.

Unele povești de iubire au un final sfâșietor, dureros, greu de înțeles. Cuplul Anca Pandrea și Iurie Darie, doi actori mari ai teatrului românesc s-au iubit vreme de 25 de ani, au trăit o iubire adolescentină, pasională, chiar dacă atunci când s-au cunoscut amândoi, erau trecuți de prima tinerețe.

Diferența mare de vârstă însă nu i-a împiedicat să-și trăiască dragostea și ei au arătat că fericirea și iubirea nu are nevoie de acte și că o căsătorie nu leagă doi oameni împreună. Cei doi nu și-au oficializat niciodată relația la Starea Civilă, însă publicul care îi îndrăgea și-a dat seama cât de puternică este legătura dintre cei doi și nu și i-ar fi imaginat niciodată unul fără altul.

Cum a început povestea de dragoste dintre Anca Pandrea și Iurie Darie?

Cu mult timp în urmă, după ce soția lui Iurie Darie, Consuela Rosu s-a stins din viață, cei doi au format legătura care avea să îi țină o viață. Anca Pandrea, bună prietenă cu prima soție a lui Iurie Darie, a fost rugată pe patul de moarte de către Consuela că va avea grijă de Iura și așa s-a și întâmplat.

Iura a luat o navetă de sticle goale din curte și a intrat în casă pe un gemuleț mic și n-a mai ieșit. Și a rămas iubirea vieții mele”, povestea Anca Pandrea cu câțiva ani în urmă pentru revista Tango despre o întâmplare care a înfiripat iubirea dintre cei doi. Anca și Iura fuseseră în oraș împreună iar el o condusese acasă, numai că întâmplarea a făcut ca femeia să nu își găsească cheile și să nu poată intra în locuință. Dar Iurie Darie a găsit o modalitate și a intrat nu numai în locuința, ci și în viața ei.

Anca Pandrea și-a arătat mereu dragostea în public, comportându-se adesea ca doi adolescenți. S-a afișat împreună cu Iurie Darie, mergând la brațul iubitului ei care o răsfăța, o ocrotea, o iubea.
Alături de actuala mea soție, Anca Pandrea sunt în stare să o iau de la început, simt că îmi pot croi destinul așa cum îmi doresc”, declara Iurie Darie în anii 2000.

„Iura este sufletul și viața mea, ne iubim mai mult ca în prima noapte când am făcut dragoste”, susținea Anca Pandrea, care a fost implicată și într-un scandal cu tentă sexuală după ce în presă au apărut fotografii cu cei doi dezbrăcați. Ulterior, fiul actorului s-a supărat extrem de tare atât pe tatăl lui, cât și pe femeia cu care își împărțea viața.

Dragoste la prima vedere între doi mari actori, ce dăinuie de 58 de ani. Victor Rebengiuc și Maria Mihuț trăiesc o iubire de poveste

De ce nu s-au căsătorit Anca Pandrea și Iurie Darie?

iurie darie

Anca Pandrea și Iurie Darie reprezintă un cuplu nonconformist, ei și-au dorit să arate întregii lumi că dragostea este mai presus de un act de o cununie, ci este un legământ sfânt între doi oameni. Înainte de a se îmbolnăvi, Iurie Darie a cerut-o de soție în direct la un post TV pe Anca Pandrea, dar din păcate nu și-au putut oficializa relația.

Actorul nu și-a găsit certificatul de naștere și nu a putut obține un duplicat fiind născut în Basarabia și procedura extrem de complicată. Apoi a intervenit boala galopantă care s-a instalat foarte rapid, iar cei doi nu au mai reușit să se căsătorească. Pe patul de spital, Anca Pandrea plănuia împreună cu Iurie Darie ca după ce actorul își revine după accidentul vascular de care suferise, să se căsătorească.

Din păcate actorul, din bărbatul elegant și puternic, a ajuns neputincios în fața bolii, dar Anca nu l-a părăsit nicio clipă și a făcut tot ce este omenește posibil să îl țină în viață și a trăit cu speranța că se va face bine. Relația lor nu s-a terminat însă atunci când Iurie Darie a murit, pentru că Anca Pandrea continuă și astăzi să vorbească despre marea ei iubire la timpul prezent și viitor.

Iurie Darie și Anca Pandrea, mari actori ai teatrului și filmului românesc

actori poza alb negru

Iurie Darie s-a născut în Republica Moldova în vadul Rascov din județul Soroca pe 14 martie 1929 și a murit pe 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani. Iurie Darie a jucat roluri memorabile în producții cinematografice, dar a fost și un actor celebru al teatrului de comedie din București. Iurie Darie a jucat rolul importante în filme precum „Frații Jderi”, „Zâmbet de soare”, „Oglinda”, „Punctul zero”, „Triunghiul morții”, „Dragoste la zero grade”, „Ringul” sau „Brigada diverse”.

Și Anca Pandrea este o celebră actriță a teatrului și filmului românesc, născută pe 16 februarie 1946 la Făgăraș, care a ales actoria ca și pasiune și mod de viață. Anca Pandrea a jucat la Teatrul de comedie din București alături de Iurie Darie, Stela Popescu și Dem Rădulescu apoi la Teatrul Incomod, a apărut în filmul „Cântecele mării” alături de Dan Spătaru dar și în un „Om în Loden”, „Doctor fără voie”, „Steaua fără nume” sau în serialul TV „Numai iubirea”.

O iubire demnă de un scenariu de film! Magda Catone și Șerban Ionescu, o poveste de dragoste greu încercată, sub lumina reflectoarelor

Legătura de iubire dintre Anca Pandrea și Iurie Darie dăinuie dincolo de mormânt

vaduva

Povestea de dragoste trăită de Iurie Darie și Anca Pandrea este mai fascinantă decât orice scenariu de film. Deși au trecut foarte mulți ani de când actrița a rămas singură, susține că regretatul artist îi tot trimite semne din Lumea de dincolo și că nici moartea nu a reușit să îi despartă.

Într-un interviu acordat revistei Ego, Anca Pandrea mărturisea că, fiindcă au avut o legătură puternică, cei doi pot comunica dincolo de granițele acestei lumi. „Suntem un cuplu în continuare, e treaba lor dacă nu cred. Cel care comentează un cuplu așa cum suntem eu și Iura înseamnă că nu a iubit niciodată și nu știe ce înseamnă să iubești, nu pot să explic.

Mi-a spus așa un domn care mi-a făcut horoscopul: „doamna Pandrea, părticele din sufletul lui Iurie sunt la dumneavoastră, iar părticele din sufletul dumneavoastră sunt la el, de aceea nici moartea nu vă va putea despărți”. Mi-a mai spus că așa ceva nu s-a mai întâlnit, de aceea putem comunica”, declara văduva îndoliată în cadrul interviului.

El îmi răspunde mental. Așa îl percep. Câteodată scriu ceva sau mă uit la televizor și deodată întorc brusc capul, am impresia că el este aici, în casă, trece pe lângă mine ca o adiere de vânt… Mă bucură că mi se întâmplă aceste lucruri și nu mă sperie. Pe 14 martie de ziua lui Iura de naștere consider că puiul meu s-a născut, nu îl condam la moarte. Așa că nu fac parastas, ci fac două torturi cum îi plăceau lui, îi duc și la cimitir, apoi ne strângem noi, prietenii, deschidem o sticlă de șampanie, e ca o sărbătoare, nu este cu preoți sau colivă, este o mică întâlnire cu cei dragi în amintirea lui”, a completat actrița.

vaduva mormant

La 12 ani de când actorul Iurie Darie nu mai este printre noi, Anca Pandrea a rămas cu un gol imens în suflet și își exprimă durerea nemărginită în public, dar și în viața privată. Anca Pandrea mărturisește că este ajutată de prieteni, mai ales că se confruntă cu probleme de sănătate și chiar a suferit o intervenție chirurgicală la ochiul stâng, iar prietenii îi aduc mâncare, medicamente sau cele necesare aparatului de oxigen de care depindea în urmă cu un an de zile.

Anca Pandrea și Iurie Darie au trăit cu adevărat o frumoasă poveste de dragoste, deși nu au întemeiat o familie. Actrița trăiește acum într-o suferință continuă și îi este greu să accepte ideea că a rămas singură.

Singurul meu regret în viață pe care îl am este faptul că nu am copii. Mi-am dorit și eu și Iura să avem o fetiță, dar nu a fost să fie. Am fost și am făcut tratament pentru a deveni mamă dar nu am reușit să rămân însărcinată”, declara artista. În prezent se confruntă cu probleme de sănătate, printre care insuficiență pulmonară și cardiacă, dar nu l-a uitat nicio clipă pe Iurie Darie care va dăinui veșnic în sufletul ei.

Surse foto: facebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.com

Surse articol: kfetele.roele.rofanatik.rolife.roplaytech.ro

Articolul urmator
„Nu cred că am văzut o dragoste mai pură”. Un cuplu cu sindrom Down devine simbolul iubirii
„Nu cred că am văzut o dragoste mai pură”. Un cuplu cu sindrom Down devine simbolul iubirii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    3 zodii care vor RESPECT mai mult decât vor DRAGOSTE în relația de cuplu
    3 zodii care vor RESPECT mai mult decât vor DRAGOSTE în relația de cuplu

    E adevărat că dragostea este extrem de importantă în relația de cuplu și că fără acest sentiment nu poate să existe împlinire. Pe lângă iubire, însă,...

    Anca Serea are bonă și menajeră, dar gătește zilnic pentru cei 6 copii ai săi. Cum se descurcă
    Anca Serea are bonă și menajeră, dar gătește zilnic pentru cei 6 copii ai săi. Cum se descurcă

    Anca Serea este întrebată mai mereu cum se descurcă cu creșterea celor șase copii ai săi, iar recent ea a mărturisit că deși se bucură de ajutorul unei bone și al unei...

    Sfatul terapeutului: 7 reguli pe care orice cuplu trebuie să le urmeze
    Sfatul terapeutului: 7 reguli pe care orice cuplu trebuie să le urmeze

    Terapeuții în probleme de cuplu își oferă sfaturile prețioase cuplurilor care visează la o viață lungă împreună, la o relație frumoasă, bazată pe respect și...

    Zodiile care au șanse mari să-și găsească iubirea pe internet
    Zodiile care au șanse mari să-și găsească iubirea pe internet

    În ultimii ani, tot mai multe persoane apelează la mediul online încercând să-și găsească un partener de cuplu. Fie din lipsă de timp, fie din dorința de a-și...

    Dragostea este oarbă! Care sunt cele mai naive zodii când iubirea le ia mințile
    Dragostea este oarbă! Care sunt cele mai naive zodii când iubirea le ia mințile

    Odată ce ne îndrăgostim, fiecare dintre noi reacționează într-un anumit fel. Dacă în cazul unor persoane dragostea generează o stare permanentă de bine,...

    Nu mai cred în dragoste la prima vedere de când am devenit părinte
    Nu mai cred în dragoste la prima vedere de când am devenit părinte

    „Acum 10 ani, credeam în dragoste la prima vedere, pentru că am trăit asta. Acum, că sunt părinte, nu mai cred”, mărturisește Alexis, o mamă de peste hotare, pentru...

    Locurile total neașteptate unde își vor găsi zodiile iubirea anul acesta
    Locurile total neașteptate unde își vor găsi zodiile iubirea anul acesta

    Dragostea îți poate apărea în cale când nici nu te aștepți, de aceea trebuie să fii mereu receptivă la ceea ce se întâmplă în jurul tău și să ai...

    Zodiile care obișnuiesc să iubească în secret. Nu au curajul să-și strige iubirea în gura mare
    Zodiile care obișnuiesc să iubească în secret. Nu au curajul să-și strige iubirea în gura mare

    Nu îți place să strigi pasiunea pentru o persoană în gura mare? Ești o persoană mai rezervată și preferă să ții viața personală departe de ochii curioși ai lumii? Cu...

    © 2024 Qbebe