Funnyby

Cele mai ordonate și mai dezordonate zodii. Cine are cea mai mare curățenie în casă

Cele mai ordonate și mai dezordonate zodii. Cine are cea mai mare curățenie în casă

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă pentru unii dintre noi contează enorm ca totul să fie la locul lui, să fie curățenie perfectă și să găsim cu ușurință orice lucru din casă sau de la birou, pentru alții nu este neapărat necesar să fie totul în ordine, ci dimpotrivă. Cu alte cuvinte, dorința de a fi parte dintr-un mediu perfect pus la punct, în care nimic nu este așezat la întâmplare, este departe de unii dintre noi, fără să fim deranjați când în jurul nostru este mai degrabă haos. Din articolul de mai jos vei vedea care sunt cele mai ordonate și care sunt cele mai dezordonate dintre zodii, astfel încât să-ți poți da seama cine are o adevărată obsesie pentru ca peste tot să fie ordine și cui nu îi pasă prea mult cum arată propria casă.

Fecioara

Este considerată una dintre cele mai ordonate zodii. În primul rând, fiind înclinată spre perfecționism, spre atenția la detalii, nu va accepta în jurul ei nici măcar un fir de praf. Toată ziua se poate ocupa de curățenia de acasă, nu va ezita să igienizeze obiectele din casă chiar și de două ori pe zi, dar fără să simtă aceste activități ca fiind o povară. Din contră, se va simți în largul ei și relaxată când va vedea că poate pune totul la punct.

În al doilea rând, Fecioarele vor ca toate lucrurile să fie puse la locul lor și pot dezvolta o adevărată obsesie din a împături lucrurile, unul dintre motivele lor de îngrijorare fiind ca nu cumva să vină cineva în casa lor și să nu fie ordine perfectă.

Nu în ultimul rând, pentru a se asigura că își poate menține permanent ordinea din casă, Fecioara va căuta și va reuși să identifice diverse spații de depozitare, în care fiecare lucru va avea un loc stabilit cu mare precizie.

horoscop-multicolor-reprezentare-semn-zodiacal-Fecioara

Taurul

Extrem de organizat și de metodic, nu este de mirare că Taurii fac și ei parte dintre cele mai ordonate zodii. Preocupați de aparențe, Taurii țin mult să aibă și o locuință care să arate impecabil, nu doar pentru ca apropiații lor să se simtă bine când vin la ei, ci și pentru ca ei înșiși să poată sta mai relaxați. De altfel, reprezentanții acestei zodii preferă să muncească mult pentru a păstra ordinea și curățenia în scopul de a se simți cât mai în largul lor când stau acasă.

În momentul în care vor sesiza că este ceva care nu e în ordine sau că este mizerie, nu își vor putea găsi locul și nu se vor lăsa până când fiecare colțișor al casei nu va arăta exact așa cum își doresc. 

Capricornul

Întrucât se pricepe foarte bine la organizare, se poate spune că se află și printre cele mai ordonate zodii. Capricornilor le-a plăcut încă din vremea copilăriei să fie solicitați la diverse treburi (inclusiv la cele casnice), să aibă de întocmit liste și planuri. În aceste condiții, nu se vor lăsa până când nu își vor organiza programul pentru a avea răgaz și pentru curățenia de acasă.

Un Capricorn nu ezită din a munci din greu nu doar la locul de muncă, așa că va avea ca obiectiv și să se implice în activitățile ce-i vor aduce ordinea și curățenia în casă. Nu vrea neapărat să fie înconjurat de un decor deosebit, dar se bucură cel mai mult când fiecare lucru își are locul lui. Cu alte cuvine, nu acceptă sub nicio formă haosul și nu suportă mizeria.

Scorpionul

În casa unui Scorpion nu este multă dezordine, dar cu toate acestea are zile în care nu se grăbește să-și strângă patul sau în care nu se apucă rapid să spele vasele în care a gătit. Dar în situația în care știe că va fi vizitat de cineva, va petrece o zi întreagă să facă ordine și curățenie peste tot.

În același timp, pentru Scorpion va conta să se bucure de ordine în colțurile sale preferate din casă întrucât, fiind foarte misterios și secretos, va alege adesea să se retragă în intimitatea căminului, pe care îl consideră un adevărat „sanctuar”. De aceea, acolo nu va fi prezent haosul, ci va domni ordinea.

Racul

De ce se încadrează și el printre zodiile cele mai ordonate? Pe de o parte, întrucât ține mult să se relaxeze, să fie înconjurat de confort, iar pentru a-și atinge acest obiectiv va face tot ce îi stă în putere ca să-și asigure o atmosferă calmă și agreabilă în casă.

Pe de altă parte, întrucât este foarte legat de ideea de cămin, de familie, vrea ca și cei dragi să se bucure de un asemenea mediu, toți musafirii să se simtă în largul lor când vin în vizită și în baza acestor obiective este dispus să aibă numeroase weekend-uri pe care să le petreacă implicându-se în treburile casnice. Va insista asupra acestui demers întrucât crede că lipsa unei rutine în privința curățeniei poate duce la prezența haosului și în relațiile de familie, destabilizându-le.

Berbecul

Unui Berbec nu îi place să trăiască într-o casă dezordonată, dar adesea îi este lene să se apuce el însuși de treabă. Acest lucru nu înseamnă că nu va recurge la altcineva pentru a face acest demers sau că nu se va apuca chiar el de lucru în momentul în care se va plictisi, când va simți că nu-și mai găsește locul. 

Adesea, Berbecii nu se vor abține, de exemplu, să-și lase hainele împrăștiate peste tot, dat fiind faptul că în general urăsc să fie foarte organizați. Chiar și așa, când vor simți într-adevăr nevoia, se vor mobiliza cumva pentru a repune lucrurile în ordine.

Printre argumentele pe care persoanele ce s-au născut în zodia Berbec le aduc pentru a explica de ce ordinea și curățenia din casă nu reprezintă principala lor preocupare se numără și acesta: viața este prea scurtă pentru a-ți petrece timpul în acest mod, renunțând să te vezi cu prietenii sau să faci alte activități care-ți fac mai multă plăcere.

horoscop-multicolor-reprezentare-semn-zodiacal-Berbec

Leul

Se poate spune despre el că nu face parte nici dintre cele mai ordonate dintre zodii, dar nici dintre cele mai dezordonate. Fiind foarte preocupat de imaginea sa, de a fi în centrul atenției, de a fi admirat, nu consideră că este esențial să-și dedice mare parte din timp pentru a face ordine și curățenie. Nu înseamnă însă că va alege să fie înconjurat de multă dezordine, ci se va limita în a se implica în acele activități care să-i permită să aibă totuși o locuință prezentabilă. Se străduiește să se ocupe în special de acele treburi casnice rapide și care sunt utile pentru a-l asigura că va putea menține ușor curățenia făcută.

Când vine însă vorba să aibă invitați, tot din dorința de a se face remarcat, un Leu va face mari eforturi pentru a impresiona cu aspectul casei sale, cu organizarea de acolo.

Vărsătorul

Printre obiceiurile unui Vărsător se află și acela de a-și crea o locuință interesantă, vibrantă, de aceea alege să înlocuiască adesea mobila sau să schimbe tablourile. Nu este exclus nici să țină neapărat să aibă o casă similară celei din visele sale și din acest motiv o să muncească pentru a-și realiza acest scop.

În general însă, Vărsătorii preferă să se concentreze mai mult pe explorarea lucrurilor noi din lume în loc să-și petreacă o bună parte din timp pentru a face ordine sau curățenie. În ciuda acestei tendințe, când se vor simți plini  de energie, nu vor ezita din a munci mult ca să-și pună casa la punct, dar se vor orienta în această direcție și pentru că vor simți nevoia să-și facă ordine în gânduri, să aibă mintea mai clară.

Gemenii

Nici această zodie nu este foarte ordonată, dar nici nu poate fi considerată dintre cele mai dezordonate. Firi spontane, sociabile, care adoră să se distreze, să-și petreacă timpul cu prietenii, Gemenii nu vor fi mereu gata să renunțe la aceste plăceri pentru a rămâne acasă și pentru a face treburi casnice. Dar când știu că vor avea invitați, își vor sacrifica fără probleme timpul ca să-și decoreze casa, să o transforme într-o adevărată „operă de artă”, impresionându-și oaspeții.

Practic, similar Leului, Gemenii vor avea și ei nevoie de o motivație pentru a se mobiliza și pentru a-și pune casa la punct, în restul timpului preferând să se lase distrași de alte activități, pe care le consideră mai agreabile.

Balanța

Chiar dacă îi place să fie înconjurată de frumusețe, Balanța se numără printre cele mai dezordonate zodii. Îi place să se răsfețe, să se simtă bine, de aceea nu se va strădui să-și dedice timpul implicându-se în realizarea de treburi casnice. În casa unei Balanțe nu este exclus să fie văzute grămezi de haine sau vase ce așteaptă să fie spălate, iar astrologii explică faptul că este foarte posibil ca un asemenea obicei să aibă „rădăcini” în copilăria sa, când părinții nu-i spuneau că era necesar să se implice și în treburile din casă.

Similar Gemenilor sau Leilor, cei ce s-au născut sub semnul Balanței vor face tot posibilul să-și decoreze frumos casa, să facă ordine și curățenie când știu că vor fi gazda unui eveniment, că vor avea musafiri. Atunci vor face eforturi în scopul de a impresiona!

Peștii

Deși le face plăcere să stea într-un mediu curat și confortabil pentru a putea visa în voie, pentru a-și găsi liniștea interioară, Peștii nu se grăbesc mereu să se angajeze în activități susținute care țin de asigurarea ordinii și a curățeniei de acasă. Mai degrabă vor opta să se relaxeze citind, uitându-se la un film sau pur și simplu lăsându-și gândurille să zboare. Nu îi va deranja, în asemenea momente, să fie înconjurați și de puțin haos, tinzând să se cufunde în el.

În ciuda acestei preferințe, după ce își vor satisface dorința de a se implica în activități care le fac într-adevăr plăcere, se pot mobiliza fără dificultate în a se antrena și în diferite treburi casnice.

horoscop-multicolor-reprezentare-semn-zodiacal-Pesti

Săgetătorul

Printre marile pasiuni ale unui Săgetător se regăsesc intrarea în noi aventuri, călătoriile, să cunoască oameni noi, de aceea nu este interesat să-și creeze acasă un mediu prea primitor. Din acest motiv este văzut drept una dintre cele mai dezordonate zodii, care nu pun preț pe ordine, pe curățenie și nici pe decorurile deosebite dintr-o casă.

Pentru Săgetători va conta mult mai mult să rămână independenți, să fie mereu cu rucsacul în spate pentru a descoperi lumea, considerând că nu merită să-și sacrifice timpul pentru a se implica în treburi casnice. Nu va fi străin de un Săgetător să își pună următoarea întrebare: „De ce să mă apuc de curățenie într-un loc în care în curând va fi iar mizerie?” Ținând cont de așa ceva, pot trece perioade lungi de timp în care să nu se mobilizeze în acțiuni consistente de păstrare a ordinii și a curățeniei din casă.

Surse: pinkvilla.com, thespruce.com, timesofindia.indiatimes.com, yourtango.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Cele două zodii care sunt cele mai încăpățânate. Nu te înțelegi cu ele
Cele două zodii care sunt cele mai încăpățânate. Nu te înțelegi cu ele

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu
  Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu

  O mamă care acum are copii mari, ne povestește prin câte etape a trecut în rolul de mamă a copiilor săi. Cum s-a schimbat pe parcurs și ce sacrificii a trebuit să facă....

  Cea mai mare bucurie a mea după ce am divorțat este că nu mai am o soacră
  Cea mai mare bucurie a mea după ce am divorțat este că nu mai am o soacră

  Sunt doi ani și jumătate de când am divorțat. Doi ani și jumătate de când sunt fericită, eu și fiica mea, în apartamentul nostru micuț. Tatăl ei este prezent...

  Ajutor! Fiica mea de 11 ani are cea mai dezordonată cameră din lume. Cum să o determin să țină curățenie?
  Ajutor! Fiica mea de 11 ani are cea mai dezordonată cameră din lume. Cum să o determin să țină curățenie?

  Printre provocările unei mame se regăsește și aceasta: să-și familiarizeze copilul cu ceea ce înseamnă ordinea, curățenia. În acest scop, te străduiești adesea să-i...

  Amintiri din casa în care am avut cea mai frumoasă copilărie - cea a bunicii mele
  Amintiri din casa în care am avut cea mai frumoasă copilărie - cea a bunicii mele

  Una dintre cele mai iubite locuri de pe acest Pământ pentru mine? Casa bunicii mele. Cândva era un loc al familiei, al râsului, al dragostei, al jocului de cărți, al...

  Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă
  Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă

  Cum alegem cele mai bune uleiuri esențiale? Uleiurile esențiale aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, având un spectru larg de utilizare. Sunt eficiente atât...

  Mama anului: are 15 copii, dintre care 6 adolescenți! Iată cum reușește să aibă cea mai curată casă
  Mama anului: are 15 copii, dintre care 6 adolescenți! Iată cum reușește să aibă cea mai curată casă

  Atunci când ai un copil, să păstrezi casa curată reprezintă o adevărată provocare, mai ales dacă ești ordonată din fire și vrei ca totul să arate mereu impecabil. Jucării...

  Mai mulți copii, mai multe certuri. Ce trebuie să faci pentru a păstra liniștea în casă?
  Mai mulți copii, mai multe certuri. Ce trebuie să faci pentru a păstra liniștea în casă?

  O mamă de peste hotare povestește despre una dintre părțile dificile ale parentingului. Ce poate face un părinte pentru a păstra armonia într-o casă cu 3 băieți? Ne spune un...

  Vești bune de la BAC: cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani
  Vești bune de la BAC: cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani

  Rata de promovare la examenul de bacalaureat 2022 a fost cea mai bună din ultimii 12 ani, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Au promovat cu 2.928 de candidați mai...

  © 2023 Qbebe