Funnyby

Recomandări psihologice pentru copiii născuți în zodia Scorpion

Recomandări psihologice pentru copiii născuți în zodia Scorpion

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când un copil se va naște spre finalul lunii octombrie (ziua de 23) este foarte posibil să fie în zodia Scorpion. Aceasta se întinde până spre sfârșitul lunii noiembrie (până în ziua de 21)și îi va conferi acestuia trăsături de personalitate cu totul speciale. Din articolul de mai jos veți afla nu numai care sunt cele mai importante însușiri ale unui copil-Scorpion, încă de când acesta este bebeluș, dar și ce atitudini ar trebui să adoptați pentru a-i pune în valoare înșușirile cele mai valoroase (precum inteligența, intuiția, creativitatea, sensibilitatea) și pentru a nu lăsa ca existența voastră să fie copleșită de laturile mai puțin pozitive ale personalității sale.

Bebelușul născut în zodia Scorpion

Încă din primele zile de viață, bebelușul- Scorpion nu se va detașa ușor de starea cu care se trezesc dimineața. De exemplu, dacă este vesel sau indispus, așteaptă-te să fie la fel pe parcursul unei zile, chiar dacă îți dai silința să-i schimbi dispoziția.
De asemenea, micul- Scorpion va căuta prin toate mijloacele să-ți câștige atenția, așa că nu ar trebui să te miri dacă va începe să plângă fără un motiv anume. Ia-ți măsuri de prevedere în acest scop și schimbă-l cât mai des, ca să nu fie prea iritat când te aștepți mai puțin.
Bebelușului tău nu îi va plăcea să se calmeze singur, va căuta să fii tu cea care îl vei liniști și se va simți cel mai bine în brațele tale. Practic, va avea nevoie să fie asigurat permanent că este în siguranță, că este iubit și că i se vor satisface rapid nevoile. Din acest motiv adoră să doarmă alături de tine și va fi cel mai încântat când îl vei alinta și pe parcursul nopții.

Dacă ai un copil născut în zodia Scorpion trebuie să știi că va fi foarte energic și bebeluș, că va adora să fie mereu implicat în tot felul de activități. Totodată, când va fi atras de anumite jucării, nu le vei putea lua de lângă ele cu ușurință, fiind foarte posesiv.
Nu în ultimul rând, trebuie să știi că va încerca mereu să le arate celor din jur că are nevoie de atenția lor și nu te va menaja din a-ți arăta că este prost-dispus sau iritat. Plânsetele sale vor fi calmate doar datorită implicării și disponibilității tale de a-i fi oricând alături.

Trăsăturile de personalitate ale copilului-Scorpion

Este foarte sensibil
Deși ți se poate părea că trăiește într-o „lume" a lui, în realitate copilul-Scorpion este receptiv la tot ce se întâmplă în jur și poate să fie afectat ușor de universul exterior. În aceste condiții, astrologii spun că este și foarte empatic. De exemplu, dacă mai ai un copil și el este copilul mai mare, vor fi situații în care va ști cum să te menajeze pentru a nu-ți prea greu și din cauza lui. Iată de ce poți avea bucuria să-ți dea o „pauză" de la grija față de el pentru a-ți lăsa răgazul de a te ocupa de ceilalți frați.

Va avea emoții intense
Pentru un copil născut în zodia Scorpion nu va fi ceva neobișnuit să iubească mult sau să urască la fel de mult. Întrucât nu-i plac „jumătățile de măsură", va trăi toate sentimentele cu intensitate maximă și nu va avea capacitatea de a tolera anumite derapaje ale celor din jur. De pildă, dacă se va certa cu un prieten nu se va împăca ușor, iar dacă va fi necăjit de către cineva o să știe cum să-l ignore complet.
Copilul-Scorpion va fi cel mai probabil o personalitate dificilă și greu de satisfăcut. Poți să te implici, din acest punct de vedere, în felul următor: asigură-l că nu toți suntem la fel, că trebuie să accepte și greșelile celor din jur și că va trebui să ierte. În același timp, lămurește-l că avem nevoie și de ceilalți, că nu ne putem izola complet de ei.

Are o inteligență sclipitoare
Dacă ai un copil-Scorpion, așteaptă-te să fie cel mai bun din clasă și să-i poată intui pe cei din jur. În plus, va avea o perspicacitate deosebită și va ști să dezlege tot felul de mistere. De aceea, nu vei putea ține față de el prea multe secrete și nu va fi simplu să-l păcălești. De altfel, este indicat să nu încerci să-l induci în eroare, întrucât va afla repede că l-ai mințit și își va pierde încrederea în tine. Poată să dureze apoi mult timp până când te va aprecia din nou și până când se va redeschide în fața ta.

Mama isi consoleaza fetitaAre permanent nevoie să se conecteze cu cei dragi
Chiar dacă poate avea adesea dorința de a petrece timp singur, copilul-Scorpion se va dezvolta optim când i se arată din plin dragostea. Cel mai mult va avea nevoie de dovezi fizice de afecțiune, iar tu nu va trebui să te rezumi la pupicul de noapte-bună și câte o mângâiere. Bucuria copilului tău va fi când îl vei strânge în brațe și îi vei arată că ești acolo, numai pentru el.

Un alt mod prin care-l vei ajuta să se conecteze cu tine este să stai cât mai mult de vorbă de el. Lasă-l să-ți pună întrebări, împărtășește-i gândurile și dă-i și lui ocazia să și le exprime. În niciun caz nu te limita la discuții superficiale, pe care să le porți din când în când. Pe măsură ce crește, încurajează-l să-ți mărturisească dorințele și aspirațiile sale și asigură-l de suportul tău.
Cu alte cuvinte, copilul-Scorpion are nevoie mai mult ca orice de o dragoste profundă, iar tu trebuie să te străduiești să găsești mereu prilejul potrivit pentru a-i arăta că se simte iubit și apreciat.

Este misterios și foarte secretos
Unui mic Scorpion îi place mult să aibă intimitate și să petreacă timp singur. Adesea, el nu va dori ca nimeni să nu-i știe gândurile și sentimentele, tinzând să se închidă în sine. Pe de altă parte, așteaptă-te să fie dornic să știe tot ce se întâmplă cu cei din jur și va fi foarte receptiv la aceștia. Nu-ți va fi la îndemână, pe măsură ce crește, să ascunzi de el anumite lucruri.

Ca să-ți fie mai ușor cu un copil- Scorpion, se recomandă să-l înveți cât de important este să stai de vorbă cu cei dragi, să-i asculți și să le permiți să te asculte. Dă-i exemple concrete de situații de comunicare în familie și nu uita să-i amintești că poate avea încredere în voi, că nu se va întâmpla nimic rău dacă vă va împărtăși ceea ce simte sau ce gândește.

Citește și: 3 detalii despre cum gândește copilul tău în funcție de zodia lui

Nu îi place să împartă
Aceasta este una dintre trăsăturile negative ale zodiei Scorpion și va fi prezentă încă din primii ani de viață ai copilului. Cu atât mai mult cu cât îi va plăcea să aibă mereu „favoriți" (jucării, prieteni etc.), nu va fi la îndemână să-l motivezi că este bine să împartă și cu ceilalți.
Profită de orice ocazie pentru a-l învăța să fie mai generos și nu ezita să-l lauzi și să-l recompensezi când va reuși să facă acest demers. Va fi o metodă excelentă pentru a-l obișnui să se deschidă față de ceilalți și să nu dezvolte obsesii pentru anumite lucruri/ființe, în condițiile în care Scorpionilor nu le trebuie mult să ajungă la așa ceva.

Fetite ce se cearta pe o inghetata

Este nevoie să-l disciplinezi permanent
Datorită personalității sale puternice și nevoii de a fi în centrul atenției, copilul-Scorpion poate avea tendința să manipuleze și să-ți testeze limitele. Poți reuși să realizezi un echilibru numai în măsura în care vei ști să fii și fermă și, alături de înțelegere și dragoste, să-i arăți că sunt reguli care trebuie neapărat respectate. De tine va depinde să nu-l lași să te domine, ci, fără a fi exagerat de autoritară, să-i explici faptul că este necesar să înțeleagă situațiile în care ceilalți nu se pot ridica la înălțimea așteptărilor sale.

Nu fii însă prea dură sau prea critică față de el, întrucât este foarte sensibil și își va aminti în detaliu fiecare cuvânt pe care i l-ai adresat în momentele de criză. Fie ți le va reproșa mai târziu, fie se va închide prea mult în sine.

Care sunt activitățile preferate ale copilului- Scorpion

Pentru că are o intuiție deosebită, copilului tău îi plac jocurile în care să aibă misiunea de a descifra o enigmă, de a afla un secret. În special băieții vor adora jocurile în care se vor preface detectivi, iar tu va trebui să știi ce fel de „caz" să-i dai să rezolve.
Alte tipuri de activități ludice atractive pentru copilul- Scorpion sunt cele în care se poate ascunde. Cu precădere ascunsul în întuneric va fi pe placul micuțului tău, care se va distra cel mai mult când îți va crea dificultăți în a-l găsi.

Nu în ultimul rând, ca să-l implici în activități ce-i vor face o mare plăcere, alege grădinăritul, fotografia, muzica, pictura, arta în general. Majoritatea copiilor născuți în această zodie au talente artistice native, pe care le vor dezvălui în mod spontan. Spre exemplu, copilul tău se poate așeza brusc la pian și va încerca să cânte ceva și vei sesiza că există o oarecare armonizare între note, deși el nu a luat nici măcar o oră de lecții de pian.
Și jocurile ce presupun magie, mister sau preluarea unei alte identități pot fi pe gustul micilor Scorpion. De pildă, un joc de rol ce presupune să fie magician sau o paradă a măștilor îi vor capta repede atenția.

Voi știați cum ar trebui să vă purtați cu un copil născut sub semnul Scorpionului?

Citește și: Zodia lunii-Scorpion: Mama, tata si copilul Scorpion

Surse:
www.babymed.com, www.futurescopes.com, www.kidspot.com.au, www.mom365.com, www.momstrology.com, www.skywriter.wordpress.com

Surse poze:
www.pixabay.com

Articolul urmator
Cum sa cuceresti un barbat nascut in zodia SCORPION
Cum sa cuceresti un barbat nascut in zodia SCORPION

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!
  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!

  Oamenii de știință avertizează, din nou, asupra riscurilor pe care schimbările climatice le au asupra sănătății și precizează faptul că generațiile mai tinere vor crește...

  Copiii născuți în pandemie vor fi afectați, pe viitor, din punct de vedere social? Ce spun specialiștii
  Copiii născuți în pandemie vor fi afectați, pe viitor, din punct de vedere social? Ce spun specialiștii

  Au trecut trei ani de când a izbucnit pandemia și totodată, de când ni s-au schimbat viețile. Deși am revenit la „normal”, nu putem nega că evenimentele din...

  Copiii adoptați și cei născuți prin inseminare artificială trebuie să știe adevărul. Nu toți își află însă povestea
  Copiii adoptați și cei născuți prin inseminare artificială trebuie să știe adevărul. Nu toți își află însă povestea

  Indiferent de modul în care a fost conceput, fiecare copil (și mai târziu, adult) merită să știe care sunt originile sale. Însă, din păcate, acest lucru nu se...

  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun
  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun

  Te-ai născut înainte de ’89? Perioada comunismului și-a pus amprenta asupra vieților oamenilor, nu doar la nivel mental, ci și fizic. Un studiu recent arată că persoanele...

  Au apărut primii pacienți mușcați de căpușe! Lista completă de recomandări din partea medicilor
  Au apărut primii pacienți mușcați de căpușe! Lista completă de recomandări din partea medicilor

  Căpușele sunt active începând cu luna aprilie, până în luna noiembrie. Aceasta este perioada în care trebuie să avem mare grijă și să ne ferim de aceste...

  O femeie și un bărbat născuți în aceeași zi au devenit părinți de gemeni chiar de ziua lor
  O femeie și un bărbat născuți în aceeași zi au devenit părinți de gemeni chiar de ziua lor

  O femeie și partenerul ei din Ohio, SUA împart aceeași zi de naștere, nu doar unul cu celălalt, ci și cu cei doi gemeni ai lor, care au venit pe lume chiar de ziua lor....

  Scleroterapie: beneficii și recomandări
  Scleroterapie: beneficii și recomandări

  Întrucât orice modificare a aspectului unei părți a corpului trebuie să te îngrijoreze, nu poți neglija nici prezența venelor foarte vizibile pe suprafața pielii...

  6 motive pentru care bebelușii născuți în luna septembrie sunt speciali
  6 motive pentru care bebelușii născuți în luna septembrie sunt speciali

  Există momentul perfect pentru a aduce copilul pe lume? Se pare că da! Luna septembrie este răcoroasă și plină de bunătăți, iar bebelușii născuți în această lună vor fi...

  © 2024 Qbebe