Funnyby

Cum reușești să te vindeci după o relație toxică, în funcție de zodie

Cum reușești să te vindeci după o relație toxică, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

După ce ieși dintr-o relație toxică, încrederea și stima de sine au de suferit. În aceste condiții, poți fi tentată să ai o viziune negativă asupra lumii, să nu mai ai încredere deloc în cei din preajma ta, te confrunți cu stări de anxietate sau cu depresie. Odată ce te afli într-o asemenea situație, este esențial să  să te implici în demersuri care să-ți readucă speranța și bucuria de a trăi. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi ce ți-ar prinde cel mai bine după o relație toxică, în funcție de zodia în care te-ai născut. 

Berbecul

Ca să reușești să te vindeci după o relație toxică, contează mult să te concentrezi asupra ta. Încearcă să vezi ce îți dorești de fapt de la o relație, dar și de la cei din jur. Ai nevoie de timp ca să te poți vindeca. Nu înceta să te gândești la ceea ce te face fericită, la ceea ce te determină să ai încredere că o să urmeze și perioade mai bune pentru tine.

De asemenea, întrucât nu îți lipsește spiritul de aventură și ești energică, pentru a-ți fi mai ușor să te vindeci într-o relație toxică încearcă să faci lucruri noi. Indiferent de ceea ce alegi, bucură-te de tot ceea ce îți oferă clipa prezentă. 

reprezentare a zodiei Berbec sub forma unei ilustratii in care apare si perioada din an ce îi apartine acestei zodii

Taurul

Pentru tine despărțirile sunt foarte dureroase și o să dureze ceva timp până când o să devii iar disponibilă din punct de vedere emoțional. Cea mai potrivită modalitate de a te vindeca după ce ieși dintr-o relație toxică este să explorezi frumusețea naturii. Găsește-ți un loc liniștit în care să petreci timpul și reflectează la ceea ce ți-ar plăcea să faci în viitor.

În același timp, străduiește-te să accepți ceea ce s-a întâmplat. Acceptă că nu poți face pe oricine să te trateze și să te iubească așa cum faci tu. Totodată, acceptă că ai procedat cum ai știut mai bine într-un anumit moment și fii mândră că ai reușit să ieși din relația cu o persoană toxică. 

Gemenii

După ce te desprinzi dintr-o relație toxică, îți poate fi greu să redevii tu însăți. Ca să reușești, încearcă să te implici în activitățile preferate. De exemplu, întrucât ești o fire sociabilă, întâlnește-te cât mai des cu prietenii dragi, stați de vorbă și distrați-vă cât mai mult.

Altă soluție pentru a te vindeca este și aceasta: iubește-te cât mai mult pe tine însăți. Amintește-ți întotdeauna că poți fi fericită și fără persoana care te-a făcut să suferi. Insistă asupra ideii că meriți să ai parte de o relație sănătoasă, de o dragoste adevărată, care să nu îți răpească libertatea. 

Racul

Pentru că ești foarte sensibilă și afectuoasă, nu îți este deloc la îndemână să te vindeci după o despărțire. Încrederea în sine se poate diminua, de aceea este important să faci eforturi să o redobândești. În aceste condiții, gândește-te la calitățile pe care le ai și la faptul că ești o persoană valoroasă, care merită să fie iubită.

O activitate ce te poate ajuta să te eliberezi de emoțiile negative este și aceasta: să te apuci să-ți așterni gândurile pe hârtie. Dacă te simți inspirată, poți compune versuri din care să reiasă ce simți după ce ai ieșit dintr-o relație care nu a mers. 

Leul

Chiar dacă ești o persoană care cucerește prin strălucirea ei, după ce ai avut o relație toxică nu îți este ușor să-ți redobândești fericirea. Profită însă de calitățile tale de lider, de faptul că ești carismatică și vezi cum poți cunoaște oameni noi. Spre exemplu, înscrie-te la un curs care să îți facă plăcere. Fie că este vorba despre pictură, despre design, fie că este vorba despre un curs de gătit sau de zumba, o activitate nouă, care te bucură, te ajută să nu te lași copleșită de gândurile negative.

Tot pentru a te vindeca după o relație toxică este bine să te ierți pe tine însăți. Nu trebuie să-ți mai reproșezi că nu ai știut să alegi persoana potrivită sau că ai stat prea mult alături de ea. Gândește-te că este firesc să greșești și că ne putem înșela în privința celorlalți. 

Fecioara

După o relație toxică poți avea senzația că nu ți-ai pierdut doar partenerul, ci și că te-ai pierdut pe tine însăți. În acest context, începe cât mai repede să te gândești care sunt de fapt prioritățile tale, fără să neglijezi lucrurile care îți plac. Nu uita că poți face tot ceea ce crezi că este mai bine pentru tine, că nu trebuie să te justifici în fața nimănui pentru alegerile tale.

Te poate ajuta să mergi mai departe și găsirea unui nou hobby. Nu mai sta pe gânduri și întocmește o listă cu activitățile în care vrei dintotdeauna să te implici. Optează pentru cea care îți place mai mult și străduiește-te să te bucuri de fiecare moment. 

reprezentare a zodiei Fecioara sub forma unei ilustratii in care apare si perioada din an ce îi apartine acestei zodii

Balanța

Pentru a-ți asigura răgazul necesar ca să te vindeci după o relație toxică, nu te grăbi să-ți găsești un nou partener. Ai răbdare cu tine și orientează-te către activitățile care îți plac și pe care le-ai neglijat în perioada în care ai fost în relația care nu a funcționat. 

Înconjoară-te de persoanele care îți sunt dragi, petrece timp cu acestea și, dacă se poate, nu ezita să călătorești. Indiferent dacă este vorba despre o călătorie mai lungă sau mai scurtă, esențial este să fii într-o companie agreabilă și să îți poți limpezi gândurile. 

Scorpionul

Când ții la cineva, te conectezi profund cu persoana respectivă și la nivel emoțional. De aceea, nu îți deloc simplu să îți revii după o despărțire. Din acest motiv, trebuie să te regăsești în activități care să te determine să aloci mult timp și energie. Spre exemplu, ocupă-te de grădinărit sau ia-ți un animal de companie.

Concentrează-te cât mai mult pe distracție, nu te izola ci, dimpotrivă, stai cât mai mult cu prietenii tăi. Ori de câte ori poți, implică-te în activități pe care le-ai neglijat în perioada în care ai fost parte dintr-o relație toxică.  

Săgetătorul

Odată ce ieși dintr-o relație toxică, pentru a te vindeca nu trebuie să neglizezi următorul aspect: să faci tot posibilul pentru a te pune pe tine pe primul plan. Nu îți face griji pentru ce pot spune ceilalți despre tine și implică-te numai în activități care-ți aduc plăcere. De asemenea, bucură-te de activități noi. Spre exemplu, dacă îți place, mergi la un spectacol de stand-up comedy sau la un spectacol cu muzică live.

Întrucât călătoriile fac parte dintre pasiunile tale, nu ezita și pornește într-o aventură alături de persoane cu care împărtășești acest hobby. Optează pentru o destinație nouă, pe care nu ai avut răgazul să o descoperi cât ai fost în relația toxică.   

Capricornul

Un pas pe care trebuie neapărat să îl faci pentru a te vindeca după o relație toxică este să te concentrezi asupra ta. Gândește-te la punctele tale „tari”, dar și la cele mai „slabe”, vezi ce ai putea să îndrepți pentru a evolua și pentru a evita anumite greșeli pe viitor.

În plus, îți este de mare ajutor să te concentrezi și asupra muncii. De altfel, ești foarte muncitoare, ambițioasă și tenace și te simți în largul tău ori de câte ori reușești să-ți atingi obiectivele. De pildă, găsește o oportunitate pentru a-ți dezvălui abilitățile de lider sau implică-te într-un proiect prin care poți veni cu o schimbare pozitivă pentru comunitatea din care faci parte. 

Vărsătorul

Eliberându-te de o relație toxică, pentru a te vindeca ai mare nevoie să te relaxezi. Este esențial să faci pentru tine ceva care să îți aducă bucurie. Spre exemplu, schimbă-ți look-ul, cumpără ceva ce ți-ai dorit demult sau pur și simplu ia-ți câteva zile libere.

Întrucât ești creativă, profită de această calitate a ta și implică-te într-un demers care să-ți permită să te eliberezi de emoțiile negative. Astfel, exprimă-ți sentimentele, trăirile punându-ți pe hârtie gândurile, scriind o scurtă povestire sau pictând. 

Peștii

Deși îți poate fi foarte greu la început, după ce ieși dintr-o relație toxică ai mare nevoie să te concentrezi asupra viitorului. Într-adevăr, poți avea momente în care să plângi și să îți spui că nu o să mai ai parte de bucuriile din trecut, dar important este să treci peste ele. Nu îți mai face atâtea griji, nu te învinovăți și gândește-te că ești pe calea cea bună.

Mai mult decât atât, ca să îți vindeci sufletul retrage-te într-un loc în care să te simți în siguranță și care îți placă foarte mult. De exemplu, poate fi vorba despre un parc, despre o poiană, despre o plajă sau despre orice alt loc care să te facă să te simți ca acasă.  

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Surse articol: collective.world, supportiv.com, zodiacheist.com

Articolul urmator
De ce renunți atât de greu la oamenii toxici, în funcție de zodie
De ce renunți atât de greu la oamenii toxici, în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică
  Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică

  Într-o relație sănătoasă, atât mama, cât și fiica, se simt întotdeauna în largul lor, sunt dispuse să-și deschidă inima, se înțeleg una pe alta...

  Cum să-ți vindeci rănile după ce ai iertat infidelitatea
  Cum să-ți vindeci rănile după ce ai iertat infidelitatea

  Să descoperi că ființa iubită te-a înșelat reprezintă una dintre cele mai dure experiențe. În acele momente, simți că totul se prăbușește în jurul tău,...

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  „Am scăpat de naiba și am dat de frate-su": Mi-am distrus viața. Am fugit dintr-o relație toxică și am intrat în alta
  „Am scăpat de naiba și am dat de frate-su": Mi-am distrus viața. Am fugit dintr-o relație toxică și am intrat în alta

  Mi-am distrus viața. Da, draga mea tu cea care citești acum și te afli la rândul tău într-o relație care nu este perfectă sau așa cum ți-ai dori-o, ai înțeles...

  Două fetițe din Iași au ajuns în stare critică la spital după ce mama lor le-a spălat cu o substanță extrem de toxică
  Două fetițe din Iași au ajuns în stare critică la spital după ce mama lor le-a spălat cu o substanță extrem de toxică

  Doi copii din Iași sunt internați în stare gravă la spital, după ce mama lor a i-a spălat cu un insecticid pentru a scăpa de păduchi. Din păcate, este unul din numeroasele...

  Copiii sunt mici oameni ai peșterii! Cum reușești să-i înveți, pe limba lor, bunele maniere la masă
  Copiii sunt mici oameni ai peșterii! Cum reușești să-i înveți, pe limba lor, bunele maniere la masă

  E greu să-l faci pe cel mic să stea la masă, sau să nu se mai joace cu mâncarea? Nu e nimic, încă nu e târziu să învețe bunele maniere. Harvey Karp, medic...

  Ghid complet pentru disciplinarea copiilor: Cum să reușești, ca părinte, să-ți educi copilul fără pedepse fizice
  Ghid complet pentru disciplinarea copiilor: Cum să reușești, ca părinte, să-ți educi copilul fără pedepse fizice

  În ultimii ani, părinții încep să realizeze că pedepsa fizică nu este o tehnică eficientă pentru a-și educa copiii, ci mai degrabă o formă prin care să impună teamă....

  Profesoara care a renunțat la catedră pentru a lucra la supermarket: „Era ca și cum eram blocată într-o relație abuzivă”
  Profesoara care a renunțat la catedră pentru a lucra la supermarket: „Era ca și cum eram blocată într-o relație abuzivă”

  Meseria de profesor este una dintre cele mai nobile cu putință. Însă este o meserie grea, care te poate extenua, mai ales când o practici de mulți ani. Așa s-a simțit și...

  © 2024 Qbebe