Funnyby

De ce îți este atât de greu să îți iubești propria persoană, în funcție de zodie

De ce îți este atât de greu să îți iubești propria persoană, în funcție de zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Iubirea de sine te ajută să îți accepți calitățile și defectele, să impui anumite limite, să îți împlinești aspirațiile și să ai grijă de tine. De asemenea, odată ce te iubești pe tine însăți, îți poți construi relații mai sănătoase cu cei din jur. Totodată, este firesc să ai și momente în care să te îndoiești de tine, în care stima de sine să fie scăzută. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos poți descoperi ce ai de făcut, în funcție de zodia din care faci parte, astfel încât să înveți să îți iubești mai mult propria persoană. 

Berbecul

Deși cei din jur cred despre un Berbec că are încredere în sine, că nu se îndoiește de el însuși, în realitate lucrurile stau cu totul diferit. Astfel, din pricina firii sale competitive, a ambiției, reprezentanții acestei zodii au adesea o stimă de sine scăzută. De exemplu, primul lor demers când merg undeva sau când află lucruri despre cineva este să se compare cu acea persoană. În aceste condiții, ajung să petreacă mult timp întrebându-se dacă nu cumva este ceva în neregulă cu ei, ce le lipsește, unde greșesc etc. Insistând mereu asupra unor asemenea întrebări, Berbecul nu își conștientizează pe deplin aptitudinile, talentele, chiar dacă este bun în ceea ce face.

Pentru a nu-i mai fi atât de greu să-și iubească propria persoană, are nevoie să-și acorde un răgaz ca să se concentreze asupra aspectelor pozitive din viața sa, asupra realizărilor, asupra contextelor în care a obținut rezultate bune. În urma unui asemenea demers, un Berbec poate fi surprins de cât de multe calități are și o să-i fie mai la îndemână să-și accepte și „punctele” mai slabe. 

ilustratie reprezentare a zodiei Berbec, inconjurata de stele

Taurul

Unui Taur îi este greu să-și iubească propria persoană întrucât crede că merită așa ceva doar când lucrurile merg perfect, când se simte în deplină siguranță și se bucură de stabilitate. În momentul în care sesizează că este ceva care nu este la locul lui sau că lucrurile încep „să scârțâie”, își pierde încrederea în sine. Pentru a nu ajunge într-o astfel de situație, Taurii au nevoie să învețe că rămân aceiași chiar și când nu merge totul strună. Trebuie să-și pună în valoare forța interioară și să se accepte exact așa cum sunt.

De exemplu, una dintre cele mai importante calități ale unui Taur este loialitatea. De aceea, pentru a dobândi mai multă stimă de sine, trebuie să-și aprecieze o asemenea calitate, faptul că este dornic și reușește să fie alături de ceilalți în cele mai dificile momente. 

Gemenii

Sunt mereu în căutarea unor răspunsuri, vor să știe și să înțeleagă totul. Abia după ce consideră că s-au lămurit în toate privințele, că dețin toate răspunsurile, încep să se iubească într-adevăr pe ei înșiși. De fapt, Gemenii nu țin cont de faptul că nimeni nu știe totul, că este firesc să nu te descurci întotdeauna și să faci și greșeli.

Odată ce reușesc să-și conștientizeze calitățile unice, le va fi mai ușor să se iubească mai mult pe ei înșiși. Spre exemplu, trebuie să-și aprecieze spontaneitatea, abilitățile de comunicare și mintea ageră. Au nevoie să-și accepte aceste calități, dar și defectele, „să facă pace” cu ei și astfel își cresc șansele de a profita din plin de oportunitățile pe care le oferă viața.

Racul

Fiecare dintre noi își dorește să fie iubit de cei din jur și, de ce nu, să aibă parte de dragoste necondiționată. Racul este zodia care își dorește din tot sufletul să știe că nu este singur, că are aproape pe cineva care îi oferă permanent dragoste. Abia după aceea începe să se iubească și pe el însuși.

Ca să nu-i mai fie atât de dificil să își iubească propria persoană, Racul trebuie să înțeleagă că nu are neapărat nevoie de cineva care să-i spună în mod constant că ține la el. Îi este binevenit să se raporteze la calitățile sale, de pildă la faptul că știe să fie receptiv la nevoile celor din jur, că poate să dăruiască oricând dragoste. Acestea sunt calități unice, pe care trebuie să le aprecieze mereu. 

În același timp, pentru a nu mai avea o stimă de sine scăzută, un Rac are nevoie să prindă curaj și să-și facă vocea auzită, în condițiile în care, de cele mai multe ori, preferă să păstreze tăcerea și să-și vadă de treburile sale, izolându-se cumva de ceilalți.  

ilustratie, reprezentare a zodiei Rac, inconjurata de stele

Leul

Adoră să fie în centrul atenției, să știe că este admirat și apreciat. De aceea, se străduiește neîncetat să-și evidențieze calitățile, inclusiv pe cele de lider. Cu toate acestea, preocuparea sa excesivă de a fi pe placul celor din jur îl îndepărtează de iubirea față de propria persoană. În realitate, Leul se iubește pe sine abia după ce este convins că toată lumea îl iubește. 

Ca să nu ajungă să fie preocupat doar de atragerea atenției celorlalți, trebuie să conștientizeze faptul că nu poți fi pe placul tuturor. Este normal să fie și persoane care nu te simpatizează, dar nu înseamnă că ești o persoană mai puțin valoroasă. Uneori este greu să primești atenția și afecțiunea celor din preajma ta, așa că ai nevoie să înveți să te iubești pe tine însăți. 

Fecioara

Întrucât sunt foarte perfecționiste, Fecioarele vor să le reușească totul, în toate aspectele vieții. De aceea, își impun standarde înalte. Când nu ajung să le atingă, încep să se întrebe neîncetat ce s-a întâmplat cu ele și dacă nu cumva le lipsesc anumite calități necesare pentru a-și îndeplini scopul propus.

Cu cât Fecioarele persistă într-o asemenea atitudine, cu atât se îndepărtează mai mult de iubirea de propria persoană. Ceea ce ar trebui să facă este să nu mai fie atât de dure cu ele însele, să nu mai caute peste tot perfecțiunea. În același timp, trebuie să-și accepte și greșelile pentru a-și crea o relație mai bună cu propria persoană. 

Balanța

Reprezentanții acestei zodii își doresc, mai mult decât orice, să mențină pacea. În acest context, se regăsesc de multe ori în situația de a ceda, de a nu spune nimic sau de a se retrage pentru a se evita o dispută. Pe măsură ce timpul trece și se familiarizează cu o astfel de atitudine, Balanțele ajung să creadă că așa trebuie să stea lucrurile. De fapt, pentru a se face auzite și pentru a se iubi mai mult, este indicat să-și exprime punctele de vedere, să se apere pe ele însele. Nu trebuie să mai fie rezervate în a le arăta celorlalți de ce sunt capabile și nu trebuie să renunțe la nimic din ceea ce cred că merită. 

Scorpionul

Este conștient de calitățile și defectele sale, de ceea ce este. Știe să fie sincer cu el însuși, dar nu vrea ca persoanele din jurul său să îi vadă latura vulnerabilă. Așa se explică de ce Scorpionul obișnuiește să se înconjoare adesea de persoane toxice, din cauza cărora poate fi tras în jos. De asemenea, când găsește situații care îi permit să rămână în alertă și cât mai precaut, preferă să se orienteze către ele. Practic, procedează așa pentru a se asigura că își poate menține „zidurile” pe care și le-a construit singur. Nu își dă seama că, odată cu trecerea timpului, o să uite să se iubească pe sine, o să fie umilit și nu va fi apreciat la adevărata sa valoare.

Ca să facă progrese în ceea ce privește dragostea față de propria persoană, Scorpionul are nevoie să se deschidă către persoanele care merită, care îl vor îndrăgi și care îl pot iubi necondiționat. 

Săgetătorul

Se bucură cel mai mult când are ocazia să călătorească, să pornească în noi aventuri. Este mereu atât de preocupat să-și îndeplinească un asemenea obiectiv, încât uită să-și lase și un răgaz pentru a se uita la ceea a realizat până la acel moment. Dacă nu va proceda așa, un Săgetător riscă să nu se mai iubească suficient pe el însuși, întrucât nu conștientizează cât de multe lucruri a făcut, cât de mult a progresat. Fiind mereu în viteză pentru a găsi ceva nou, nu ajunge să mai aprecieze ceea ce are deja.

Printre calitățile asupra cărora Săgetătorul trebuie să se oprească pentru a-și iubi mai mult propria persoană se regăsesc, de exemplu, îndrăzneala, deschiderea către nou, optimismul și curajul de a spune adevărul în față. 

Capricornul

Una dintre principalele preocupări ale unui Capricorn este și aceasta: să-și stabilească mereu următorul pas, să învețe ceea ce nu știe, astfel încât să-și atingă obiective care să-l ajute să evolueze cât mai mult. În acest scop, muncește neîncetat, își pune în joc toate resursele pentru a-și îndeplini așteptările. Cu toate acestea, Capricornul își fixează de cele mai multe ori așteptări mult prea înalte, care pot interfera cu iubirea față de propria persoană. În aceste condiții, la cea mai mică abatere sau la cel mai subtil semn că lucrurile nu merg așa cum speră, Capricornul începe să se îndoiască de el însuși, să nu se mai considere valoros.

Pentru a-i fi mai la îndemână să se iubească pe sine, un Capricorn trebuie să conștientizeze faptul că nimeni nu poate avea mereu succes. În același timp, îi este util și să se concentreze mai mult asupra prezentului și să nu-și mai facă permanent planuri de viitor.  

Vărsătorul

În anumite situații, un Vărsător este conștient de calitățile sale unice și nu îi lipsește încrederea în sine. Nu este exclus însă ca, la un moment dat, tocmai conștientizarea unor asemenea calități să-l facă să se simtă prea diferit față de ceilalți și să se întrebe dacă nu cumva este ceva în neregulă cu el. O asemenea atitudine este dăunătoare și în ceea ce privește iubirea față de propria persoană. În schimb, pentru a nu se lăsa copleșit de aceste gânduri, Vărsătorul trebuie să-și aprecieze mai mult unicitatea. De fapt, trebuie să se convingă singur că însușirile care îl fac atât de diferit sunt cele pe care cei din jur le apreciază în mod deosebit. 

Peștii

Compasiunea și empatia de care dau dovadă reprezentanții acestei zodii pot fi incredibile. De cele mai multe ori, Peștii pun nevoile altora deasupra celor ale lor și nu se lasă până când nu fac o faptă bună pentru cei din jur. Cu toate acestea, pentru că nu concep să nu rezolve problemele altora și să-i vadă mai fericiți, când lucrurile nu ies așa cum speră Peștii ajung să nu-și mai iubească propria persoană. Ca să nu li se întâmple asta, trebuie să învețe că nu îi pot salva întotdeauna pe ceilalți și că nici nu este cazul să-și asume responsabilitatea problemelor altora. 

Ca să se împace și cu ei înșiși, Peștii au nevoie să conștientizeze faptul că au o imaginație și o creativitate unice. Odată ce ajung să le pună în valoare la momentul cel mai potrivit, au toate șansele să-și atingă obiectivele. 

ilustratie, reprezentare a zodiei Pesti, inconjurata de stele

Surse foto:

Surse articol: collective.world, eastrohelp.com, pinkvilla.com, yourtango.com

Articolul urmator
Astrele îți spun care este următorul loc pe care trebuie să îl vizitezi în funcție de zodia ta

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  7 moduri prin care propria ta copilărie îți afectează stilul de parenting
  7 moduri prin care propria ta copilărie îți afectează stilul de parenting

  Cel mai mare efect pe care îl are copilăria asupra vieții tale de adult reiese atunci când devii la rândul tău părinte. Unul dintre factorii predictivi ai modului...

  De ce este atât de greu pentru oameni să se reproducă? Ai auzit de cromozomii egoiști?
  De ce este atât de greu pentru oameni să se reproducă? Ai auzit de cromozomii egoiști?

  Oamenii de știință se preocupă neîncetat pentru a găsi diverse răspunsuri la cele mai importante probleme care țin de organismul uman. Printre acestea se numără și modul...

  Cum să îţi iei concediile în 2021 în funcţie de zilele libere legale şi de vacanţele copiilor
  Cum să îţi iei concediile în 2021 în funcţie de zilele libere legale şi de vacanţele copiilor

  Spre deosebire de anul 2020, 2021 va fi marcat de mai puţine zile libere legale care vor fi în timpul săptămânii, cea mai mare parte dintre ele fiind în timpul...

  Descifrăm limbajul iubirii la copii! Moduri prin care cel mic îți arată că te iubește, în funcție de etapa lui de dezvoltare
  Descifrăm limbajul iubirii la copii! Moduri prin care cel mic îți arată că te iubește, în funcție de etapa lui de dezvoltare

  Ce sentiment e mai frumos decât să primești semne de iubire din partea copilului tău? Uite care sunt modurile prin care copiii își exprimă iubirea, în funcție de...

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Nu este greu să am grijă de copilul meu, este greu să mă ocup de toate celelalte treburi
  Nu este greu să am grijă de copilul meu, este greu să mă ocup de toate celelalte treburi

  Una dintre cele mai importante provocări din viața unei mame este să găsească echilibrul între timpul petrecut ocupându-se de copii, cel dedicat treburilor casnice și cel...

  Azi este Sfânta Teodora: ce rugăciune să spui să îți meargă bine
  Azi este Sfânta Teodora: ce rugăciune să spui să îți meargă bine

  Cunoscută pentru faptul că este prima româncă trecută în rândul sfinților, Sfânta Cuvioasă Teodora este celebrată azi în Biserica Ortodoxă de la noi din...

  Eu nu sunt o persoană sau un lucru, nu mă poți vedea sau atinge, mă găsești în orice loc și trăiesc în Alex, Maria, Mihaela. Să îți spun poveștile lor
  Eu nu sunt o persoană sau un lucru, nu mă poți vedea sau atinge, mă găsești în orice loc și trăiesc în Alex, Maria, Mihaela. Să îți spun poveștile lor

  Te invit să jucăm un joc, ești de acord? Știu că nu ai mai jucat jocul acesta….și va fi interesant pentru tine. Va trebui să ghicești CINE SUNT! Și pentru ați fi mai ușor,...

  © 2023 Qbebe