Funnyby

Tot ce trebuie să știm despre Balanțe. Secrete, trăsături de personalitate, compatibilitate

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Balanța face parte dintre zodiile toamnei și, la fel ca Gemenii și Vărsătorul, este semn de aer. Modul în care este reprezentată în zodiac este dovada faptului că, în primul rând, tinde spre echilibru și armonie. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi cele mai importante trăsături ale unei Balanțe, astfel încât să înțelegi mai bine cum se comportă aceasta în relațiile romantice, în cele cu prietenii și la locul de muncă.

Trăsăturile de personalitate ale Balanței

Balanța este guvernată de planeta Venus, de aceea este mereu în căutarea frumuseții, a armoniei și îndrăgește arta, vrea să fie înconjurată de obiecte uimitoare, să trăiască într-un mediu care să-i reflecte gusturile rafinate. În aceste condiții, nu este de mirare că numeroase persoane ce aparțin acestei zodii sunt designeri, decoratori, stiliști sau critici de artă. 

Pentru Balanță, este esențial să-și găsească echilibrul în toate planurile vieții: justiție socială, parteneriate, prietenii etc. Așa se explică de ce adesea este considerată una dintre cele mai indecise zodii. De fapt, Balanțele se străduiesc să cântărească bine deciziile și sunt meticuloase. 

Balanța ține mult să mențină pacea și nu îi plac deloc confruntările, conflictele. De asemenea, spre deosebire de alte zodii, cum ar fi Berbecul de pildă, ce se concentrează în special asupra lui, Balanța se ghidează mai ales după ideea de „noi”. Pentru ea relațiile trebuie să se bazeze pe un parteneriat, căutând să-și găsească echilibrul în compania persoanelor la care ține.

femeie tânara in tinuta office da mâna cu un barbat la locul de munca 

Fiind un semn cardinal, Balanța se descurcă de minune când vine vorba de lansarea unor inițiative. Însă când intervin prea multe perspective, dificultatea de a lua decizii îi poate crea probleme. Cu toate acestea, se pricepe mult mai bine să se bazeze pe propria intuiție în loc să caute puncte de vedere din exterior. 

În același timp, se remarcă prin faptul că poate face față oricărui context social, că poate să rezolve conflicte pur și simplu bazându-se pe farmecul personal. 

Balanța în relațiile romantice

Întrucât este foarte sociabilă, îi place să se vadă cu viitorul partener în cele mai diverse locuri. Adoră să stea de vorbă, să cunoască oameni noi. De cele mai multe ori însă, întrucât preferă să fie mai degrabă pasivă, nu se grăbește să facă următorul pas într-o relație. Din acest motiv, dacă vrei să te asiguri că relația ta cu o Balanță ajunge la alt nivel, trebuie să ai inițiativă și să fii tu cea care vine cu diverse propuneri.

Balanțelor le place să fie răsfățate de partenerii lor, să meargă în restaurante rafinate și sunt foarte încântate când au șansa să participe la întâlniri organizate în teatre, în galerii de artă etc. Practic, în afară de compania persoanei iubite, apreciază când pot fi alături de persoane care să le vorbească despre artă, despre cultură. 

În ciuda faptului că la începutul unei relații o Balanță poate crea impresia că este „cu capul în nori”, pe măsură ce începe să gândească pe termen lung, devine ancorată în realitate. Simțindu-se confortabil, este deschisă, afectuoasă și romantică, așteptând aceleași lucruri și de la ființa iubită. 

cuplu aflat intr-un moment de tandrete

Când este parte dintr-un cuplu, trebuie să aibă grijă la acest aspect: în dorința ca toată lumea să fie fericită și angajată pe deplin în relația respectivă, poate fi tentată să depășească anumite limite ale angajamentelor cu partenerul său. Nu trebuie să uite că fericirea celor dragi și sănătatea unei relații sunt mult mai importante decât să se mențină în atenția admiratorilor de la distanță.

Balanța în relațiile cu prietenii

În general, Balanța are multe cunoștințe, dar numai câțiva prieteni apropiați. Odată ce ai un prieten în această zodie, trebuie să știi că puteți fi prieteni pe viață. Influența planetei Venus determină Balanța să facă tot ceea ce poate pentru a evita tensiunile, conflictele. De asemenea, deși nu îi displace să bârfească, este capabilă să țină un secret. Are însă pretenția ca și cei din jur să facă la fel. 

Având lângă tine o Balanță, aceasta te poate însoți în orice loc, având în vedere că se pricepe să converseze, să se facă plăcută și este foarte interesată să descopere moduri în care oamenii pot interacționa. 

În cazul în care ar interveni vreo neîntelegere între Balanță și prietenii săi, ea reușește să examineze toate argumentele, nu se grăbește să formuleze un punct de vedere și nu reacționează impulsiv dacă este furioasă. Știe că fiecare are dreptate în felul său, așa că alege să asculte, să analizeze.

În plus, este apreciată pentru flexibilitate în cercul ei de prieteni, în condițiile în care acceptă să-i lase pe aceștia să decidă unde și cum o să-și petreacă timpul. 

Balanța în carieră

Pentru că tânjește atât de mult după echilibru, nu este întâmplător faptul că poți întâlni adesea Balanțe ce au cariere în domeniul medierii, în justiție, resurse umane sau design. De fapt, orice profesie aleg, caută să-și asume rolul de mediator. Dacă se întâmplă ca la locul lor de muncă să intervină vreun conflict, Balanțele nu stau pe gânduri și încearcă să găsească soluții pentru depășirea situației dificile. 

Din cauza dificultății de a lua decizii, unei Balanțe îi poate fi uneori greu să avanseze în anumite probleme ce intervin în viața profesională. Odată ce trebuie să realizeze acest demers, poate fi copleșită de anxietate, ia o hotărâre, dar după aceea își dă seama că ar fi fost mai bine să rămână la cea inițială. 

Plăcerea de a socializa o poate ajuta în mod deosebit la locul de muncă dacă trebuie, de exemplu, să invite în oraș clienții, să realizeze achiziții sau pur și simplu să îi facă pe oaspeți să se simtă bine când vin în vizită la compania la care lucrează. 

Cu cine este compatibilă Balanța

Fie că este vorba despre dragoste, fie că este vorba despre prietenie, Balanța este compatibilă în mod special cu alte Balanțe, dar și cu Gemenii și cu Vărsătorii. Spre exemplu, Balanța și Gemenii pot forma cuplul ideal. Balanța înțelege pe dată nevoia Gemenilor de a fi în centrul atenției, încurajându-i să converseze, să se conecteze cu ceilalți și să împărtășească idei. Gemenii sunt oricând încântați să însoțească Balanța în diverse locuri, un cuplu ce include aceste zodii fiind încântat ori de câte ori are șansa să călătorească și să aibă parte de noi experiențe. 

În unele situații, când întâlnește obstacole, Balanța acceptă să aibă în preajmă și o zodie de foc așa cum este Berbecul de pildă. Cele două zodii au șansa să învețe multe lucruri una de la cealaltă. 

Altă zodie cu care Balanța poate fi compatibilă, în relațiile romantice, este și Leul. Amândurora le place să atragă atenția, să socializeze și vor să aibă parte de romantism. Totodată, conversațiile dintre aceste zodii nu au cum să fie plictisitoare, inspirându-se permanent una pe cealaltă să spună glume, dar și să-și exprime gândurile profunde. 

În schimb, Balanța nu este compatibilă cu zodii de apă (Pești, Scorpion, Rac), considerând că acestea pun prea mult accent pe latura emoțională. Nu în ultimul rând, nu se poate vorbi despre compatibilitate între Balanță și zodii precum Taurul, Capricornul sau Fecioara, care sunt în căutarea stabilității și care nu văd în Balanță un partener de nădejde din niciun punct de vedere. 

Ce secrete au Balanțele

În afară de trăsăturile enumerate anterior, Balanțele se remarcă și pentru că:

Sunt idealiste

O Balanță se străduiește să găsească partea bună a lucrurilor. Caută să vadă în totul o experiență utilă și crede că își poate găsi drumul în viață. Îi place să vină cu sfaturi despre care speră că sunt luate în seamă și vrea să intervină pentru a aduce pacea peste tot.

Sunt diplomați talentați

Pentru Balanță nu este greu să asculte toate părțile implicate și să ajungă la concluzii. Vrea să găsească soluții care să fie avantajoase pentru toți. Folosindu-și tactul și diplomația, reușește de multe ori să asigure o comunicare lipsită de stres și astfel să se ajungă la rezultatele așteptate.   

Adoră să se răsfețe

Chiar dacă îi place să ajute, să ofere celorlalți ce au nevoie, la momentul potrivit, Balanța face tot ce poate ca să își satisfacă plăcerile. De altfel, în anumite cazuri, ajunge să lase la urmă disponibilitatea de a veni în ajutor ca să-și achiziționeze cea mai scumpă mobilă, cele mai deosebite tablouri sau să își completeze garderoba ca să fie în trend.  

femeie tanara frumoasa cu ochelari de soare tinand in ambele mâini pungi de cumparaturi

Sunt maestre în a-i observa pe ceilalți

Nu numai că unei Balanțe îi place să se observe pe ea însăși, dar alege să procedeze la fel și cu ceilalți. Îi privește cu atenție și „își ia notițe” în gând. Observă adesea lucruri pe care ceilalți nu le văd și așa ajunge să „ghicească” intențiile celorlalți până când aceștia apucă să le exprime. 

Nu sunt cele mai ordonate persoane

Deși caută să-și decoreze casa conform celor mai noi tendințe și să se înconjoare de obiecte unice, de valoare, Balanța nu excelează în a păstra întotdeauna ordinea și curățenia. Așa se explică de ce nu este exclus ca, în anumite situații, cele mai prețioase lucruri din locuința ei să fie acoperite cu un strat consistent de praf. 

Le preocupă excesiv ideea de frumusețe

Balanța se bucură de tot ceea ce este frumos și este prima persoană fericită când vede, spre exemplu, un câmp plin de lavandă sau o pictură reușită. Cu toate acestea, devine rapid obsedată de ideea de a fi frumos/frumoasă. Așa ajunge să critice și tinde să respingă lucrurile pe care nu le consideră frumoase. Din păcate, această tendință poate fi vizibilă și în ceea ce privește persoanele din jurul său. 

Știai până acum că Balanțele ajung, în unele cazuri, să își impună standarde foarte înalte, încercând să obțină ceva ce nu se poate dobândi în viața reală? 

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: allure.com, cosmopolitan.com, compatible-astrology.com, instyle.com, liveabout.com, mindbodygreen.com, pinkvilla.com, purewow.com, womenshealthmag.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tot ce trebuie să știm despre dermatita atopică direct de la specialist
  Tot ce trebuie să știm despre dermatita atopică direct de la specialist

  Dermatita atopică (eczema atopică) reprezintă o afecțiune cutanată inflamatorie, care creează o senzație intensă de prurit (mâncărime), cu evoluție cronică, ce survine la...

  Tot ce trebuie să știm despre infecțiile respiratorii recurente la copii
  Tot ce trebuie să știm despre infecțiile respiratorii recurente la copii

  Cât de des e normal să răcească un copil? Iată o întrebare care zace pe buzele tuturor părinților ai căror prichindei prezintă episoade frecvente de infecții...

  Tot ce trebuie să știm despre rinita nonalergică la copii
  Tot ce trebuie să știm despre rinita nonalergică la copii

  Când este vorba despre rinite, cei mai mulți dintre noi ne raportăm la cea alergică, ce este legată de venirea în contact cu un alergen. Există însă și un alt tip de...

  Tot ce trebuie să știm despre infecțiile digestive și diareea la copil
  Tot ce trebuie să știm despre infecțiile digestive și diareea la copil

  Vara este anotimpul în care cei mici au tot felul de probleme digestive, în special infecții gastrointestinale. Mâinile murdare, fructele și legumele nespălate, apa...

  Tot ce trebuie să știm despre răul de mișcare la cei mici
  Tot ce trebuie să știm despre răul de mișcare la cei mici

  Una dintre experiențele prin care poți trece, odată ce devii părinte, este să vezi cum copilul tău începe să se simtă rău ori de câte ori mergeți cu mașina, cu trenul,...

  Tot ce trebuie să știm despre intoleranțele alimentare la copii și cum le ameliorăm
  Tot ce trebuie să știm despre intoleranțele alimentare la copii și cum le ameliorăm

  Intoleranțele alimentare sunt din ce în ce mai des întâlnite printre copii. Cele mai recene statistici arată că până la 20% din populația lumii se confruntă cu...

  VSR (virusul sinciţial respirator) pus sub lupă. Tot ce trebuie să știm direct de la specialist
  VSR (virusul sinciţial respirator) pus sub lupă. Tot ce trebuie să știm direct de la specialist

  În sezonul rece sănătatea organismului nostru este pusă la încercare. Temperaturile scăzute, ploile, vântul răcoros și aerul foarte uscat ne pot destabiliza sistemul...

  Trăsătura de personalitate care îți spune că vei fi mereu înșelată în relațiile de cuplu
  Trăsătura de personalitate care îți spune că vei fi mereu înșelată în relațiile de cuplu

  Ți s-a întâmplat să fii înșelată? Auzi peste tot de persoane care sunt înșelate tot timpul? Ei bine, nu este numai vina celor ce înșală! Iată ce...

  © 2022 Qbebe