Funnyby

Recomandări psihologice pentru copiii născuți în zodia Balanței

Alina Nedelcu - Redactor Senior

În cazul în care copilul tău este născut în perioada 23 septembrie-22 octombrie, înseamnă că este în zodia Balanței. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, printre cele mai semnificative obstacole pe care le vei avea de întâmpinat când îți vei educa micuțul se vor afla indecizia, spiritul justițiar uneori exagerat, o generozitate prea mare în raport cu ceilalți. Scopul tău va fi să le temperezi pe acestea, astfel încât să aveți o relație cât mai bună, iar copilul să se poată dezvolta optim din toate punctele de vedere.

Cum este Bebelușul Balanță

Astrologii ne promit, dacă avem un copil născut în această zodie, că acesta va fi vesel încă din primele zile de viață. El va fi zâmbitor, va gânguri mult și va deveni repede îndrăgit de toată lumea. Ceea ce va căuta de la început va fi să se facă auzit în casă, cu atât mai mult cu cât sunteți o familie mai gălăgioasă. Întrucât este dornic de atenția celor din jur, bebelușul Balanță se va simți bine de fiecare dată când va fi înconjurat de lume.
În privința îngrijirii sale, bebelușul Balanță va fi pe deplin în largul său dacă va fi hrănit suficient, cum îi place, dacă va avea un program ordonat, din care să nu lipsească somnul regulat. Esențial va fi ca tu să înveți să-l cunoști cât mai bine, astfel încât să vii în întâmpinarea nevoilor sale încă de dinainte să fii avertizată prin plânsete.

De asemenea, bebelușul tău va iubi muzica, ceea ce ar trebui să te determine să încerci să-l liniștești apelând la aceasta. Fie că este vorba despre un cântecel pe care i-l cânți, fie că îi vei pune muzică liniștitoare acasă sau că vei avea la îndemână jucării muzicale, vei vedea că se va calma mai bine în preajma sunetelor.
O abilitate remarcabilă pentru bebelușii născuți în zodia Balanței este că vor deprinde fără dificultate limbajul. Vei putea să sesizezi un progres rapid de la primele gângureli până la primele cuvinte și enunțuri scurte, pe care bebelușul nu se va sfii să le rostească inclusiv în preajma persoanelor străine. Va fi fericit să poată comunica, având în vedere că adoră să fie în centrul atenției.

Citește și: 9 lucruri fascinante despre copiii născuți în octombrie

Personalitatea copilului născut în zodia Balanței

Unui copil Balanță nu îi va fi la îndemână să ia decizii
Printre punctele mai slabe ale acestei zodii se numără dificultatea de a lua hotărâri. Un copil născut în această zodie va detesta cel mai mult să existe presiune asupra lui când este vorba despre așa ceva. De aceea, misiunea noastră va fi să discutăm cu el, să-l ajutăm să analizeze cum este mai bine să procedeze, astfel încât să nu aibă impresia că decizia pe care a luat-o nu este potrivită pentru că s-a grăbit. Practic, imboldul venit de la noi va fi de mare ajutor pentru a-l determina pe copil să ia o decizie.
În același timp, tot noi trebuie să  aducem în discuție faptul că nu este posibil mereu să luăm cele mai bune hotărâri, că va trebui să învățăm și din cele mai puțin bune și că se poate întâmpla, când avem senzația că am luat-o pe cea mai nefavorabilă, aceasta să se dovedească a fi foarte bună.

Va fi deosebit de generos
Pe măsură ce crește, vei observa că micuțul tău va fi oricând gata să împartă cu ceilalți, că ar fi în stare să dea totul pentru a-i ajuta pe cei din jur.
Desigur, vei fi încântată că ai un copil care știe ce este generozitatea și empatia, dar va trebui să intervii uneori, când vezi că acesta exagerează din acest punct de vedere. Fii atentă la gesturile sale și, ori de câte ori poți, creează ocazii în care să-i vorbești despre cât este de bine să fim generoși, dar fără să ne așteptăm ca și ceilalți să fie la fel cu noi. Procedând așa, copilul va fi mai puțin dezamăgit când va vedea că aceștia nu se comportă la fel ca și el.

Fetite ce se imbratiseaza

Copilul-Balanță este sociabil
Specialiștii în astrologie au constatat că această calitate va fi observată cel mai bine odată ce acesta merge la grădiniță. Aici micuțul tău va fi dornic să stea cât mai mult de vorbă cu ceilalți, să împartă totul cu ei, să fie mereu în compania cuiva. Nu numai că își va face rapid 1-2 prieteni apropiați, dar nu va trece mult până când se va integra într-un grup mult mai mare.

Pentru a fi cât mai mult timp în compania prietenilor, copilul tău va fi dornic să organizeze petreceri și el însuși va fi „sufletul" acestora. De la o vârstă fragedă, acesta va avea calitățile unei gazde excelente, te va ajuta să stabiliți meniuri, activități pentru petrecere și, nu în ultimul rând, va adora să converseze și să asculte muzică. Îți va fi mai simplu să-i satisfaci aceste nevoi dacă vei pune în practică aceste sfaturi:
• Te vei strădui să pui la cale cele mai reușite petreceri, mai ales când vine vorba despre ziua de naștere- Un copil-balanță nu te va ierta cu ușurință dacă-i vei neglija aniversarea, cu atât mai mult cu cât adoră să fie în centrul atenției

Copii la o aniversare, la un loc de joaca

• Te vei asigura că va avea ocazia să cunoască noi prieteni
• În situația în care se întâmplă să nu-i aibă în preajmă, încearcă să-i ții tu companie- Din acest ultim punct de vedere, psihologii ne îndeamnă să nu ne certăm copilul în cazul în care sesizăm că, din dorința de a nu fi singur, și-a făcut un prieten imaginar. Mai bine va fi să validăm acest fapt și să considerăm că este ceva care-i poate crește nivelul de creativitate, cu condiția să nu-l facă să se rupă de realitate.

O mică Balanță va avea un spirit al dreptății foarte dezvoltat
Datorită spiritului său justițiar, copilul va fi tentat mereu să facă diferența între cei ce greșesc și cei care nu, va încerca să fie de partea celor ce au dreptate și care, din diverse motive, sunt dezavantajați. Această atitudine a copilului poate fi prezentă oriunde, inclusiv la locul de joacă. Rolul nostru, ca părinți, este să cultivăm această însușire a copilului, dar să avem grijă ca ea să nu ajungă să fie dusă la extrem. Astfel, va trebui să-i amintim că este indicat să acționeze conform convingerilor sale, dar că nu este obligatoriu ca restul oamenilor să fie de acord cu ele. Când se întâmplă să fie așa, avertizează-l că nu se va simți confortabil, dar că va trebui să depășească această dificultate și să-și mențină intențiile pure.
Una dintre cele mai dificile sarcini ale unui părinte de copil- Balanță va fi să-l învețe pe acesta cum să găsească un echilibru între dragostea pentru oameni, nevoia de a fi generos cu aceștia și dorința de a face mereu dreptate.

Copilul va tânji după armonie și liniște în preajma sa: Încearcă să i le asiguri!
Unul dintre lucrurile la care Balanțele țin foarte mult este să aibă în jurul lor un mediu liniștit, în care domină înțelegerea și calmul.
Pe măsură ce crește, copilul tău se va strădui să negocieze, va interveni chiar în disputele din familie, va încerca să facă totul pentru a se reinstaura echilibrul. În oricare dintre aceste situații, nu va trebui să îl cerți sau să îi reproșezi că se implică în probleme ce nu-l privesc, întrucât îi poți face un rău. Mai bine te vei calma și îi vei spune că este firesc să existe și neînțelegeri, că mai comitem și greșeli, dar că vom face tot posibilul pentru a le îndrepta. De asemenea, alături de ceilalți membri ai familiei, ar fi bine să vă uniți forțele pentru a vă asigura că mediul în care trăiți este unul cât mai lipsit de tensiuni, cât mai apropiat de preferința copilului pentru echilibru.

Copilul tău va fi încântat să-și împărtășească opiniile și gândurile cu ceilalți
Și aceasta este una dintre principalele calități ale zodiei Balanței, cu condiția ca micuțul tău să învețe și că nu este indicat să avem încredere în toată lumea și să ne destuim prea mult. În acest context, ar trebui să-ți înveți copilul cum să se ferească de „așa-zișii" prieteni și să nu aibă de la început încredere în persoanele străine.
Întrucât un copil balanță are un simț al justiției foarte dezvoltat, nu ar trebui să fii surprinsă când îl vei vedea cât de mult ține la opinia sinceră a celor din jur. Pentru a nu fi rănit, îl vei învăța că fiecare avem propria părere, că nu este posibil ca ale noastre să se potrivească mereu cu ale celorlalți și că nu le putem impune să spună exact ce gândesc.

La copiii-Balanță se poate observa o încercare de a se detașa de realitățile înconjurătoare ce nu sunt pe placul lor
Ca mamă a unui copil născut în această zodie, există posibilitatea ca, în anumite momente, să-și vezi copilul marcat de o detașare stranie. Spre exemplu, dacă a avut parte de un eveniment neplăcut la locul de joacă acesta nu va veni să-ți spună ce s-a întâmplat, ci va prefera mai degrabă să se retragă undeva și să aștepte să vadă ce urmează. În acest caz, este indicat să-i spui că nu trebuie să se ferească de tine, întrucât îl poți ajuta și că în jurul nostru se pot întâmpla și lucruri mai puțin plăcute, dar pe care trebuie să ne străduim să le combatem. Cu alte cuvinte, îi vei transmite următorul mesaj: lumea nu se potrivește mereu cu imaginile noastre despre ea, dar putem să depășim oricând momentele neplăcute.

Dacă ai un copil-Balanță, așteaptă-te să te țină mult de vorbă
Încă de la o vârstă fragedă, nativii acestei zodii adoră să stea vorbească, să-și împărtășească sentimentele și gândurile la nivel verbal. De aceea, una dintre provocările tale de mamă a unui copil- Balanță va fi preocuparea de a răspunde mereu întrebărilor acestuia, de a vorbi cu el chiar și când nu ai avea dispoziție pentru așa ceva.

Mama si fiica stau de vorbă pe-afara, intr-o zi de toamna

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți comite cu un asemenea copil este să-i spui să tacă și să te lase în pace. Nu numai că se va simți neglijat, dar va avea senzația că nu se mai poate conecta cu tine, cu lumea, întrucât el este doritor să cunoască mult.

Copilul din zodia Balanței adoră să aibă activități extracurriculare
Așteaptă-te să fii solicitată de către acesta să-l duci la tot felul de activități (cum ar fi pictură, dans, actorie etc.), întrucât va simți nevoia să știe câte ceva despre fiecare. Motivul pentru care îi este greu să se hotărască se leagă de dificultatea de a lua decizii, de aceea încearcă să-i dai ocazia să le experimenteze pe toate pentru a lua o decizie fermă.
Cel mai probabil însă va înclina spre muzică, întrucât Balanțele au o atracție deosebită pentru acest domeniu și vor fi fericite inclusiv dacă vor studia un instrument muzical. Dacă va alege această direcție, ai încredere că își va găsi până la urmă instrumentul care i se potrivește și va progresa.

Va avea adesea probleme cu gestionarea timpului
Astrologii ne avertizează asupra următorului fapt: copilul-Balanță are tendința să nu aprecieze bine timpul și de aceea poate avea dificultăți în a se organiza așa cum trebuie.
Tu va trebui să-l înveți cum să acționeze pentru a nu întârzia, cu precădere când are de făcut lucruri importante și vorbește-i cât mai des despre punctualitate. În același timp, nu te feri să-i atragi atenția asupra consecințelor ce reies din întârzieri, dar nu-l sancționa și nu-l critica în situațiile în care nu se va descurca din acest punct de vedere.

Voi v-ați gândit până acum în ce mod să acționați pentru a pune în valoare calitățile și pentru a trece peste punctele slabe în cazul în care aveți un copil născut în zodia Balanței?

Citește și: Cum să te comporți cu cei mici în funcție de zodie

Surse:
www.horoscopurania.ro, www.babycentre.co.uk, www.futurescopes.com, www.mom365.com, www.numerologist.com, www.new.theastrologer.com

Surse poze:
www.pexels.com, www.pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai
  Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai

  Bărbații născuți în luna mai, conform astrelor, sunt înțelegători, hotărâți și entuziaști și sunt irezistibili din punct de vedere fizic și emoțional. Deci,...

  Vedete născute în zodia ta
  Vedete născute în zodia ta

  Vrei să afli de ce David Beckham este o persoană puternică și energică? Sau din ce cauză este Angelina Jolie plină de afecțiune? Zodiacul explică în detaliu toate aceste...

  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!
  Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!

  Oamenii de știință avertizează, din nou, asupra riscurilor pe care schimbările climatice le au asupra sănătății și precizează faptul că generațiile mai tinere vor crește...

  Top 15 filme psihologice pe care trebuie să le vezi! Te vor impresiona!
  Top 15 filme psihologice pe care trebuie să le vezi! Te vor impresiona!

  Când vine vorba de filme psihologice, trebuie să recunoști: sunt fascinante! Scopul lor nu este să te impresioneze prin suspans, ci să te poarte în mintea protagoniștilor....

  Tăticii pot să participe din nou la naștere. Ce recomandări sanitare are Ministerul Sănătății
  Tăticii pot să participe din nou la naștere. Ce recomandări sanitare are Ministerul Sănătății

  Vesti bune pentru viitoarele mămici! Tații pot fi prezenți la nașterea copilului, însă trebuie să îndeplinească câteva condiții importante. Ministerul Sănătății...

  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun
  Trăsătura aparte pe care toți cei născuți înainte de 1989 o au în comun

  Te-ai născut înainte de ’89? Perioada comunismului și-a pus amprenta asupra vieților oamenilor, nu doar la nivel mental, ci și fizic. Un studiu recent arată că persoanele...

  Recomandări pentru a-i cultiva copilului tău încrederea în forțele proprii
  Recomandări pentru a-i cultiva copilului tău încrederea în forțele proprii

  Încrederea este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care un părinte i le poate oferi micuțului său, iar generațiile noi de părinți încearcă să nu repete greșelile...

  10 nou-născuți depistați cu coronavirus la Timișoara. O anchetă este în desfășurare
  10 nou-născuți depistați cu coronavirus la Timișoara. O anchetă este în desfășurare

  Cu toate că până în prezent categoria vârstnicilor s-a dovedit cea mai afectată de epidemia de coronavirus, nu poate fi neglijat impactul pe care îl poate avea...

  © 2022 Qbebe