Funnyby

Trăsăturile de caracter cu adevărat surprinzătoare ale zodiilor

Trăsăturile de caracter cu adevărat surprinzătoare ale zodiilor

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fiecare zodie este vestită pentru anumite caracteristici. Spre exemplu, Berbecul este considerat ambițios, Taurul extrem de încăpățânat, Fecioarele sunt renumite pentru perfecționism, Scorpionul pentru faptul că este răzbunător etc. Cu toate acestea, zodiile au și trăsături de caracter despre care cei din jur nu știu și, de aceea, nu sunt luate adesea în calcul. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos, poți descoperi trăsături deosebite ale zodiilor, care te vor surprinde și care te vor motiva să te străduiești să le cunoști mai bine.

Berbecul

Adesea este catalogat drept insensibil și agresiv dar, în realitate, Berbecul are o trăsătură cu adevărat surprinzătoare: este o fire romantică. Astfel, odată ce se îndrăgostește, face tot ce poate pentru a o surprinde plăcut pe ființa iubită și, în ciuda dorinței sale de a deține controlul, nu îl deranjează ca partenerul de cuplu să decidă cum vor petrece timpul împreună.

Credeai că doar Balanțele sunt experte în flirt? De fapt, spiritul de aventură și îndrăzneala Berbecilor îi determină și pe aceștia să nu stea deoparte când vine vorba să cucerească persoana de care sunt atrași. Marte, planeta care guvernează această zodie, îi stimulează pe Berbeci să nu ezite să facă primii pași pentru a intra în vorbă cu cineva. 

Taurul

De cele mai multe ori, cei care cunosc un Taur spun despre el că este rigid, încăpățânat și foarte rezistent la schimbare. Într-adevăr, are astfel de însușiri dar, alături de acestea, se poate remarca și printr-o trăsătură de caracter surprinzătoare: adoră să se bucure de ceea ce se întâmplă prezent. Practic, în special în momentele în care își asigură luxul și confortul după care tânjește, Taurul poate trăi fără grijă și încearcă să se relaxeze cât mai mult.

De asemenea, altă trăsătură care îi poate uimi pe ceilalți este și aceasta: adoră să dăruiască și să primească multă afecțiune. În aceste condiții, nu este de mirare că un Taur este cel mai fericit când persoanele dragi îl copleșesc cu mângâieri, cu sărutări sau cu îmbrățișări. 

ilustratie, reprezentare a zodiei Taur pe fundal albastru

Gemenii

Despre ei se spune adesea că sunt persoane „cu două fețe”, care adoră să bârfească. În ciuda acestor caracteristici, Gemenii se disting și printr-o trăsătură de caracter surprinzătoare: știu cum să fie cei mai buni prieteni. De fapt, se străduiesc să-și asculte și să-și susțină prietenii și nu dau înapoi când trebuie să dea o mână de ajutor.

În același timp, curiozitatea, dorința de aventură și setea de cunoaștere îi ajută să surprindă și din alt punct de vedere: devin rapid experți în a realiza anumite activități. Fie că este vorba despre fotografie, fie că este vorba despre gătit sau despre pictură, Gemenii învață rapid lucruri noi și în anumite, cazuri, creează impresia că au devenit „peste noapte” experți într-un anumit domeniu. 

Racul

Cunoscut în special pentru sensibilitate, pentru înclinația spre latura emoțională a lucrurilor și pentru dorința de a pune mai presus nevoile celorlalți, îți este greu să crezi că Racul este și el ambițios. De fapt, aceasta este trăsătura lui de caracter cu adevărat surprinzătoare. Unui Rac îi place să-și stabilească obiective și să caute diverse oportunități. Nu obișnuiește să vorbească despre ambițiile sale, dar nu înseamnă că nu își propune lucruri mărețe. Mai mult decât atât, este ambițios și prin raportare la persoanele dragi, dat fiind faptul că are ambiții mari pentru acestea, dorindu-le tot ce este mai bun.

În ciuda ambiției sale, inclusiv în viața profesională, Racul nu este lipsiti de generozitate, de empatie și îi place să le împărtășească și celorlalți din experiența sa.

Leul

Ceea ce îl definește pe Leu este dorința de a străluci, de a fi în centrul atenției și de a fi apreciat de cât mai multe persoane. Pe lângă aceste însușiri, are și o trăsătură de caracter cu adevărat surprinzătoare: este foarte generos. Fără să stea prea mult pe gânduri, un Leu se apucă să dăruiască diverse lucruri celor ce au nevoie de ajutor. Inima sa este mare și este încântat când vede că a putut să ajute pe cineva aflat într-o situație dificilă.

Alt detaliu pe care multă lume nu îl știe despre Leu este următorul: se confruntă de multe ori cu stări de anxietate. Își face griji serioase mai ales pentru persoanele la care ține, dorindu-și să ia toate măsurile necesare pentru a le proteja și pentru a le scuti de suferință.

Fecioara

Întrucât sunt foarte perfecționiste, toată lumea se așteaptă ca Fecioarele să exceleze și la „capitolul” răbdare. De fapt, în general, ele sunt răbdătoare și foarte meticuloase, însă au și momente în care pur și simplu răbufnesc și dezvăluie cât de nerăbdătoare și impulsive pot fi.

Totodată, altă trăsătură de caracter cu adevărat surprinzătoare este, în cazul Fecioarelor, generozitatea. Le place să ofere diverse lucruri persoanelor din preajma lor și nu așteaptă nimic în schimb. Sunt dornice să lupte pentru cauza în care cred și sunt bucuroase când văd cum ceilalți învață ceva de la ele și devin mai motivați să se perfecționeze. 

Balanța

Cei care cunosc un reprezentant al acestei zodii pot fi surprinși să afle că Balanța nu fuge întotdeauna de momentele mai tensionate, de conflicte. În anumite situații, își dezvăluie o trăsătură de caracter cu adevărat surprinzătoare: agresivitatea. Nu este vorba despre o agresivitate remarcabilă, ci mai degrabă de o tendință de a încerca să-și impună punctul de vedere, când știe când are dreptate, asigurându-se că-și face vocea auzită.

Ceea ce mai este surprinzător în cazul Balanțelor este și următoarea caracteristică: știu să fie prieteni de nădejde. Nu numai că se străduiesc să asculte cu atenție și să înțeleagă, dar nu se retrag nici în situațiile în care este cazul să vină cu un sfat.

ilustratie, reprezentare a zodiei Balanta pe fond albastru

Scorpionul

În general, Scorpionul este asociat cu latura sa mai degrabă întunecată, în contextul în care este considerat, adesea, răzbunător, ascuns și lipsit de generozitate. Cu toate acestea, are și trăsături de caracter cu adevărat surprinzătoare: este blând și calm. Mai ales când este vorba despre persoanele la care ține, Scorpionul știe să asculte, să consoleze și încearcă să se conecteze cât mai profund, la nivel emoțional, cu persoanele respective.

Mai mult, Scorpionii pot surprinde și prin simțul umorului. Nu se regăsesc printre zodiile vesele și aflate mereu în căutarea distracției, însă, în anumite cazuri, uimesc prin umorul lor cu nuanțe sarcastice. Fiind inteligenți și receptivi la ceea ce se întâmplă în jurul lor, Scorpionii știu cum să se folosească de această calitate exact în momentele potrivite.

Săgetătorul

Vestit pentru sinceritatea uneori brutală, Săgetătorul este asociat cu zodiile dure, care nu se atașează cu ușurință de nimeni și care sunt gata să facă orice pentru a le fi lor bine. Din acest motiv, este greu de crezut că are și o latură mai sensibilă. În realitate, Săgetătorii vor să-și dezvăluie, în special în fața persoanelor la care țin, sentimentele și aspirațiile. Nu se poate spune că nu sunt visători și, dacă au ocazia, vorbesc despre fanteziile lor, inclusiv despre cele ce țin de relațiile romantice. Dacă au dispoziția necesară, Săgetătorii încep să spună diverse povești despre ei înșiși, chiar dacă acestea nu sunt 100% adevărate.

Capricornul

Este apreciat pentru că este foarte muncitor, ambițios, responsabil și serios în tot ceea ce face. Persoanele care petrec mult timp în compania unui Capricorn pot spune ceva surprinzător despre el: că știe să le binedispună, că nu este lipsit de simțul umorului. De pildă, inclusiv în situații care impun seriozitate, cum ar fi ședințele de la locul de muncă, Capricornul nu se poate abține, în anumite momente, să nu facă diverse gesturi, discret, astfel încât să-i amuze pe cei din jur. Mai mult decât atât, inteligența îl ajută să dispună și de umor negru, cu nuanțe de sarcasm, pe care îl dezvăluie fără ezitare când consideră că este cazul. 

Vărsătorul

Pe de o parte, un Vărsător uimește prin următoarea trăsătură de caracter: este competitiv. Creativ și dornic să aducă o schimbare pozitivă pentru ceilalți, are momente în care nu ezită și intră în competiție chiar și cu persoanele cu care formează o echipă. Nu se gândește la ce cred acestea despre el, pentru el contând să-ți evidențieze creativitatea și originalitatea.

Pe de altă parte, la fel ca alte zodii de apă, are și o latură sensibilă. Nu numai că se străduiește să-și acorde adesea răgazul de a pătrunde mai bine în universul său interior pentru a deveni o persoană mai bună, dar vrea să se conecteze și cu persoanele iubite pentru a le putea cunoaște cât mai bine.

Peștii

Trăsătura de caracter cu adevărat surprinzătoare a Peștilor este aceasta: au și spirit analitic. Chiar dacă sunt vestiți în special pentru sensibilitate și pentru tendința de a visa, au și capacitatea de a analiza oamenii și situațiile la un nivel profund, înainte să decidă ce strategie trebuie să adopte.

În plus, Peștii surprind în mod plăcut pentru că știu să fie cei mai buni prieteni. La prima vedere, se concentrează exclusiv asupra universului lor și au tendința de a fi retrași. Însă în situațiile în care își dau seama că o persoană apropiată are nevoie de ei, își rup din timpul lor și aleg să discute pentru a da sfaturi și pentru a-și exprima disponibilitatea de a ajuta.

Cel mai bizar lucru pe care îl ascunde zodia ta

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: businessinsider.com, cosmopolitan.com, popsugar.co.uk, purewow.com

Articolul urmator
Zodiile care nu pot oferi spațiu în relație
Zodiile care nu pot oferi spațiu în relație

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tehnologia viitorului: Trăsăturile copiilor vor putea fi alese cu ajutorul unui uter artificial
  Tehnologia viitorului: Trăsăturile copiilor vor putea fi alese cu ajutorul unui uter artificial

  EctoLife reprezintă o tehnologie modernă, mai exact primul uter virtual din lume. Acesta poate produce până la 30.000 de copii pe an. Fiecare dintre acești copii, pot avea...

  Un adevărat miracol! Un adolescent a făcut infarct și a murit, dar a revenit la viață la rugămințile fierbinți ale mamei
  Un adevărat miracol! Un adolescent a făcut infarct și a murit, dar a revenit la viață la rugămințile fierbinți ale mamei

  Doar printr-un miracol a fost readus la viață tânărul de 16 ani care a făcut infarct odată ajuns în vârful peretelui de alpinism pe care se cățăra, alături de...

  „Războiul” dintre preșcolari și ora de culcare - Explicația surprinzătoare a unui specialist
  „Războiul” dintre preșcolari și ora de culcare - Explicația surprinzătoare a unui specialist

  Printre cele mai importante provocări cu care te poți confrunta când ești părinte se numără și aceasta: să-ți convingi copilul să meargă seara la culcare. Astfel, pe...

  8 semne că sunteți cu un bărbat cu adevărat bun
  8 semne că sunteți cu un bărbat cu adevărat bun

  Barbatii buni sunt prosperi in mai multe zone decat isi dau seama majoritatea. Exista si oameni mai putin buni, dar daca stiti ce vreti si aveti stabilite limite adecvate, nu este imposibil...

  Singura abilitate de care copilul tău are nevoie pentru a avea cu adevărat succes în viață
  Singura abilitate de care copilul tău are nevoie pentru a avea cu adevărat succes în viață

  Evenimentele tulburătoare din ultimii ani (pandemia, războiul etc.) își pun, încet, dar sigur, amprenta asupra copiilor noștri. Fără instrumentele potrivite pentru a face...

  Copilul meu crede că tot ce vede pe TikTok este adevărat
  Copilul meu crede că tot ce vede pe TikTok este adevărat

  TikTok este o reţea de socializare care a devenit tot mai populară în ultimul timp în rândul copiilor şi adolescenţilor. Parcurge cu atenţie articolul de mai jos...

  Ce familie frumoasă are Dana Nălbaru cu Dragoș Bucur! Sunt cu adevărat niște părinți împliniți
  Ce familie frumoasă are Dana Nălbaru cu Dragoș Bucur! Sunt cu adevărat niște părinți împliniți

  Dana Nălbaru formează un cuplu cu Dragoș Bucur de aproape 20 de ani și sunt părinții a trei copii: Sofia, Kadri și Roxana India. Dacă Sofia și Kadri sunt copiii biologici ai...

  Mi-am implorat mama să-mi spună cine este tatăl meu adevărat, dar a luat secretul cu ea în mormânt
  Mi-am implorat mama să-mi spună cine este tatăl meu adevărat, dar a luat secretul cu ea în mormânt

  Printre cele mai importante lucruri de care avem nevoie pentru a ne simți împăcați cu noi înșine este să ne știm adevăratele rădăcini. De aceea, în situația...

  © 2023 Qbebe