Culinarby
Qbebe

Muraturi: gogosari in otet

Ileana Gheorghe

Gogosarii in otet sunt una dintre retetele favorite romanesti de muraturi. Usor de preparat, ei nu lipsesc de pe mesele festive ale sarbatorilor, fie Pasti sau Craciun.

Muraturi: gogosari in otet
Timp preparare Timp preparare:
peste 2 ore
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Muraturi, La foc, Iarna, Toamna, Legume, Ardei, Romanesti, Craciun, Revelion, Muraturi gogosari, Pasti, Pranz, Cina, Gustari
Ingrediente Ingrediente principale:
gogosari

Ingrediente pentru gogosari in otet:

2 kg  de gogosari rosii (pentru aproximativ 5 borcane de 800 ml)

500 ml de otet

aprox. 1.8 l de apa

5 linguri de sare fara iod

12 linguri de zahar

5 lingurite de mustar boabe - cate una la borcan

alte condimente, dupa gustul fiecaruia: piper negru, usturoi, frunze de telina, ceapa, radacina de hrean

Cum prepari gogosari in otet:

Spala si curata gogosarii si taie-i in felii. Este indicat sa folositi manusi de protectie, pentru ca gogosarii pateaza pielea. Sterilizeaza borcanele si lasa-le la uscat. Adaugatii in fiecare borcan 1 lingurita de boabe de mustar. Umpleti borcanele cu felii de gogosari, completand cu condimentele. Intr-o oala mare amestecati 2.5 l de apa cu otet, zahar si sare. Lasati amestecul sa dea in fiert. Apoi toarna marinata fierbinte in borcane peste gogosari si puneti imediat capacele. Intoarce borcanele cu fundul in sus pe o tava, pentru 24 de ore, pentru a verifica daca sunt sigilate bine. Gogosarii in otet vor fi gata dupa aproximativ 3-4 zile. Tineti-i intr-un loc rece si intunecat. Pofta buna!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Rețetă simplă și delicioasă de zacuscă de fasole! Perfectă pentru toată familia
    Rețetă simplă și delicioasă de zacuscă de fasole! Perfectă pentru toată familia

    Zacusca de fasole este una dintre opțiunile alimentare atunci când ne referim la postit sau la proviziile pentru iarnă. Există numeroase sortimente de zacuscă, dar la baza rețetei...

    Cum prepari cozonacul de carne sau Leberkase: cea mai bună rețetă
    Cum prepari cozonacul de carne sau Leberkase: cea mai bună rețetă

    Cozonacul de carne este un preparat inedit, dar extrem de delicios, care se consumă în Germania de sute de ani, iar acum îți este accesibil și ție, în orice perioadă a...

    De sezon: Top 10 salate de castraveți pe care sigur nu le-ai încercat
    De sezon: Top 10 salate de castraveți pe care sigur nu le-ai încercat

    Castraveții sunt un aliment excelent în zilele caniculare de vară întrucât conțin multă apă și electroliți, ajutându-te să nu te deshidratezi. În plus,...

    15 idei de omleta
    15 idei de omleta

    Cauti cea mai buna reteta de omleta? Omleta pufoasa devenit una dintre cele mai iubite mancaruri din lume, pentru ca poate fi preparata in cele mai diverse combinatii, satisfacand cele mai...

    5 rețete de ciorbă de pește pe care nici copilul nu le va refuza
    5 rețete de ciorbă de pește pe care nici copilul nu le va refuza

    Recomandările pentru momentul introducerii peștelui (și a alimentelor solide în general) în dieta unui bebeluș s-au schimbat destul de mult de-a lungul timpului, iar...

    Nebunie! 7 rețete de burgeri de te lingi pe degete
    Nebunie! 7 rețete de burgeri de te lingi pe degete

    Nebunie sau nu, preferințele românilor pentru fast-food par să fie îndreptate mai degrabă spre rețete de burgeri, nu spre shaorma, așa cum s-ar crede. O spun nu numai...

    Rețete cu ouă fierte: ce să faci cu ouăle vopsite rămase de la Paști
    Rețete cu ouă fierte: ce să faci cu ouăle vopsite rămase de la Paști

    Eu una am o problemă mare ... am rămas cu multe ouă fierte de la Paști. Așa că, din dorința de a le consuma repede, să nu se strice și să facem risipă, am început să caut...

    © 2023 Qbebe