- Timp preparare:
- 30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Fripturi de pui, Carne de pui, Feluri de mancare, Garnituri, Piept de pui, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Orez, Legume, Rosii, Morcovi, Fripturi, Garnituri pentru pui, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- piept de pui, orez, legume
Ingrediente detaliate pentru piept de pui marinat cu garnitura de orez cu legume:
- 1 morcov mic;- 1 rosie mica;
- 200g orez;
- piept de pui feliat (4 felii) sau 1/2 din piept mare taiat fasii mai mari;
- 2 catei de usturoi;
- oregano si rozmarin.
|
Cum pregatesti piept de pui marinat cu garnitura de orez cu legume:
Prepararea consta in doua etape: marinarea puiului si prepararea propriu-zisa. Marinarea puiului inseamna sa pui intr-un bol putin ulei, sa asezi feliile de piept de pui si sa presari peste rozmarin, oregano si usturoiul tocat marunt, apoi sa acoperi bine bolul cu folie alimentara de prospetime si sa il pui la frigider pentru cel putin o ora.A doua etapa presupune sa pui fasiile de piept de pui marinat la prajit in tigaia cu foarte putin ulei, la foc mediu, in timp ce tigaia cealalta "primeste" la calit morcovul taiat cubulete. Pieptul este usor de pregatit, asadar este cazul sa ne indreptam atentia spre orez. Cand morcovul se rumeneste, adauga orezul amestecat in prealabil cu putina apa. Amesteca continuu si pune apa din cand in cand, pentru ca orezul sa fiarba bine si sa nu se lipeasca. Cand este aproape fiert, adauga rosiile tocate cubulete (fara seminte), sare dupa gust si, doar daca preferi, si putin piper. Este gata!
Te asigur, gustul iti va depasi asteptarile. Pofta buna! |
|
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!