Cristina Bălan vrea să nască natural: „Vreau să am ora magică cu bebelina la piept, iar cordonul ombilical să fie tăiat cu întârziere”

Cristina Bălan vrea să nască natural: „Vreau să am ora magică cu bebelina la piept, iar cordonul ombilical să fie tăiat cu întârziere”

Bianca Geica - Redactor Senior

Cristina Bălan a devenit mamă din nou! Pe 30 decembrie, chiar înainte de Revelion, artista a adus pe lume o fetiță, pe care a numit-o Nadeea Sofia.

„Nadeea Sofia, iubirea noastra, te-am așteptat cu mari emoții! Ai vrut să petrecem Revelionul împreună și nu există cuvinte să exprime fericirea și recunoștința pentru atâta perfecțiune. Bun venit la noi, în familie, iubita noastră surioară, Nadeea Sofia! Noi deja te iubeam încă din burtică, dar acum ne-am topit de dragul tău. Îți vom fi alături la fiecare pas și te vom ține de mână mereu, promitem!”, a scris artista în mediul online.

UPDATE 29 iunie 2023: Cristina Bălan trăiește cea mai frumoasă perioadă din viața ei. Se bucură din plin de cei trei copii ai ei și pare că nimic nu-i poate umbri fericirea. A devenit mămică de fetiță la finalul anului trecut și, deși poate mulți au crezut că riscă, dat fiind faptul că are doi copii cu sindromul Down, micuța ei perfect sănătoasă le-a întregit tabloul de familie. 

Vedeta postează frecvent frânturi din viața lor de familia, cu gemenii și bebelina Nadeea, cea mai recentă fiind despre viața de "bebelușie". 

"Am mai fost întrebată, înainte dar și după nașterea Sofiei Nadeea, dacă sunt pregătită s-o iau de la început. Cu scutece, alăptat, nopți nedormite șamd.

Pentru mine este o onoare și o bucurie nemăsurată să mai am ocazia de-a crește un suflețel. Să mai aud gângureli, să fiu privită de ochișori puri și plini de lumină, să am degețele grăsuțe care mă prind de nas și de păr, cercetându-mă… să adulmec mirosul dulce de bebeluș și să aud primele râsete, să pup burtică și piciorușe cu colăcei… da, da, da, sunt foarte pregătită. Nimic nu mi se pare mai frumos și mai important pe lume.

Dar dincolo de toate, Nadeea este un bebeluș calm și foarte relaxat. Atât de rar o auzim plângând, încât trebuie să fie ceva serios dacă se întâmplă.
Doarme toată noaptea, lângă mine. Despre scutece ce să mai spun, că am tot spus ce mult îmi plac cele textile, de la #Analuca, am spus de asemenea că ar trebui să le promovez zi de zi, atât sunt de faine. E o bucurie să o îmbrac cu ele și mă înveselesc de câte ori le văd pe ea.

Cu alăptatul ce să mai spun… ador aceste momente și aș vrea să dureze cât mai mult. Când o pun la piept și mă privește în ochi, cu satisfacție și câte un zâmbet șăgalnic… mă topesc. Faptul că-i ofer, timp de șase luni, exclusiv, hrana de care are nevoie, mă împlinește ca femeie dincolo de cuvinte.
Da, sunt pregătită și foarte fericită s-o iau de la capăt.
Bonus: să văd cum se leagă o relație frumoasă între gemeni și fetiță… cum să mă exprim eu… bubuie inima
#TandM #NadeeaSofia #comorilemele #iubire #familie #bucurie #momenteprețioase", a fost mesajul plin de căldură postat alături de o serie de imagini cu copiii ei. 

Cristina Bălan a nascut acasă, în cadă

Cristina Bălan a povestit, recent, în emisiunea lui Teo Trandafir, că încă de când a aflat că este însărcinată, a decis, împreună cu soțul ei, Gabriel, să nască acasă. Artista a înlocuit medicul obstetrician cu o doula (un cadru profesional mediu, pregătit pentru a oferi suport emoțional, fizic și informativ viitoarei mămici) și sala de nașteri cu propria baie, ea aducându-și fiica pe lume în cadă. Cristina spune că a fost monitorizată cât a fost necesar de un medic, fiindcă și-a dorit să fie sigură că bebelușul este întors în poziția corectă, apoi s-a lăsat pe mâna doulei.

„Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur. În afară de asta, nu am născut cu medicul care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă, care a fost brutal. Acum mi-am dorit foarte mult să am doula, care este o specialistă în nașteri și nu numai, adică și postpartum se ocupă de mămică și prenatal. Sunt câteva întâlniri, ne cunoaștem, vorbim, răspunde la orice nelămurire, este suport emoțional, psihic, dar bineînțeles că și fizic. Am fost monitorizată cât a fost necesar, tocmai pentru că mi-am dorit să fiu sigură că este întors copilul în poziția care trebuie”, a povestit Cristina Bălan, în emisiunea „Teo Show”.

cristina balan si fiica ei

Artista a născut natural, fără medicamentație și mărturisește că a fost o experiență unică, pe care a trăit-o exact așa cum și-a dorit.

„Aveam contracții deja la 6 minute. Eram foarte informată, nu avea cum să iasă copilul în timp ce dormeam. N-am mai apucat să umplem bazinul și am născut în cadă. Cada era dezinfectată, să ne înțelegem. A fost exact cum mi-am propus, cum am vizualizat. În momentul în care nu este medicată nașterea, când nu primești medicamente, intri așa într-o altă sferă. Eu eram în lumea mea, deci nu aș putea să spun acum că mai țin minte mare lucru, decât că era doula lângă mine, mă mângâia, îmi făcea masaj, dar nu aș putea să spun ce a făcut exact, știu doar că mă bucuram de acel moment, chiar dacă era cu dureri”, a explicat Cristina.

Dacă nașterea a decurs fără probleme, alăptarea a fost ceva mai dificilă pentru artista. Ea a povestit cum a reușit să facă față acestei situații cu care se confruntă multe proaspete mămici:

„Marea mea surprindere a fost că am întâmpinat provocări în alăptare, eu, care am alăptat gemeni. Mai mult decât atât, pe gemeni am reușit să-i aduc la sân după biberon, ceea ce, pentru cunoscătoare, este și mai complicat. Da, am avut ceva de furcă de această dată, în sensul că n-am fost suficient de atentă și am ajuns la o angorjare masivă a sânilor, urmată de o mastită, cu înroșire a sânului, febră cu frisoane, stare generală de rău. Dar nu am întrerupt alăptarea, m-am informat, am căutat tratamente potrivite pentru mine, am consultat și doula cu care am născut și am reușit să trec peste. În afară de asta, am avut răni, ragade cum li se mai spune, mă durea îngrozitor când puneam copilul la sân, dar am strâns din dinți și am continuat, pentru că era mai important să alăptez decât orice disconfort. Și știam că voi trece peste, așa mi-am propus și așa a și fost. În prezent fac și stocuri de lapte”, marturiseste Cristina Bălan.

Cristina Bălan și-a dorit să nască natural încă de când a aflat că este însărcinată

Cristina Băal era hotărâtă să nască natural. Într-un interviu pentru VIVA! ea a mărturisit că ar vrea să nască in apă, cu moașa și soțul ei alături.

„Eu am stabilit că doresc să nasc natural, mai cu seamă că și prima naștere a fost tot naturală și vorbim despre doi copii. Acum 10 ani am născut, mi-am tras sufletul cinci minute și apoi am reluat procesul. Practic, am avut două nașteri. Planul meu de naștere include tot ce n-am avut prima oară: doresc să nasc în apă, cu moașă (doula), soțul să-mi fie alături cât, când și dacă dorește (în anumite momente, travaliul poate fi dificil pentru parteneri). Doresc o atmosferă relaxantă, blândă”, a marturisit artista, in interviul pentru VIVA!.

cristina balan
Foto: Facebook

„Data probabilă a nașterii este în 10 ianuarie. Însă nu e nimic bătut în cuie. Îmi doresc să stea în burtica mea cât poate ea de mult și să vină pe lume când e pregătită. Eu mă pregătesc temeinic, vreau să fie o simbioză între noi, să cooperăm, să vină pe lume lin și frumos.

Îi vorbesc deja despre aceste lucruri, îi spun că și ea are ceva treabă de făcut, împreună cu mine, și că ne vom descurca de minune amândouă. E ceva mistic în actul de naștere al unui copil; pe mine mă fascinează și îmi doresc ca procesul să fie complet natural și în ritmul potrivit nouă”, mai spune Cristina.

„Vreau să am ora magică cu bebelina la piept, cordonul ombilical să fie clampat cu întârziere de minimum jumătate de oră”

Cristina spune că după naștere, ar vrea să aibă acea ora magică cu bebelușul la piept, iar cordonul ombilical să fie clampat târziu, astfel încât copilul să beneficieze de sângele care încă mai pompează către ea.

„După expulzie, vreau să am ora magică cu bebelina la piept, cordonul ombilical să fie clampat cu întârziere de minimum jumătate de oră, pentru ca fetița mea să beneficieze de tot sângele care încă mai pompează către ea”, spune artista.

Potrivit American Pregnancy Association, clamparea intarziata a cordonului ombilical crește nivelul hemoglobinei la naștere și îmbunătățește rezervele de fier în primele câteva luni de viață, ceea ce poate avea un efect favorabil asupra rezultatelor dezvoltării.

De asemenea, clamparea întârziată a cordonului ombilical este asociată cu beneficii neonatale semnificative la nou-născuții prematuri, inclusiv cu o circulație tranzitorie îmbunătățită, o mai bună stabilire a volumului de globule roșii, o mai mică nevoie de transfuzii de sânge și o incidență mai mică a enterocolitei necrozante și a hemoragiei intraventriculare.

Prima sa nastere a fost traumatizantă: „Am fost tratată brutal și fără omenie”

Cristina Bălan a vorbit și despre prima naștere. În anul 2013 artista devenea pentru prima dată mama de gemeni, care ulterior au fost diagnosticați cu sindromul Down. Ea povestește că a rămas cu un gust amar când și-a adus pe lume gemenii, întrucât medicii erau brutali și le vorbeau foarte urat femeilor.

cristina balan si gemenii sai
Cristina Bălan și gemenii săi | Foto: Facebook

„Prima naștere a fost extrem de traumatizantă, foarte mulți medici sunt brutali, le vorbesc urât femeilor în travaliu, am auzit personal, nu din povești. Chiar și eu am fost tratată așa, brutal și fără omenie. Lucru care sper să se schimbe în spitalele de stat.

Nicio femeie nu merge să nască pentru a încurca viața vreunui doctor. Mai mult, să se accepte moașele, în cazul nașterilor fără riscuri și probleme, lucru care nu se întâmplă în multe spitale și care ar ajuta mult cadrele medicale. E mult de discutat pe subiect”, spune Cristina.

Citește și:

Surse foto: Facebook

Surse articol: viva.ro, libertatea.ro, reginamaria.ro

Articolul urmator
Cristina Bălan și-a retras gemenii de la școală. „A început să devină un mediu nociv pentru ei.”
Cristina Bălan și-a retras gemenii de la școală. „A început să devină un mediu nociv pentru ei.”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mamă și-a abandonat bebelușul proaspăt născut fără cordonul ombilical tăiat
  O mamă și-a abandonat bebelușul proaspăt născut fără cordonul ombilical tăiat

  O mamă în vârstă de 19 ani și-a abandonat bebelușul nou-născut într-un tufiș, fără să îi taie cordonul ombilical. Cea mică a fost găsită de un trecător...

  O mamă a născut pe marginea șoselei, s-a urcat în mașină și a condus acasă cu bebelușul încă atașat de cordonul ombilical
  O mamă a născut pe marginea șoselei, s-a urcat în mașină și a condus acasă cu bebelușul încă atașat de cordonul ombilical

  Cine se mai îndoiește că mamele au superputeri, nu o va mai face după ce va citi povestea unei mame care a născut în mașină și apoi, cu nou-născutul ei încă...

  Povestea bebelușului care a supraviețuit în ruinele din timpul cutremurelor din Siria, atașat de cordonul ombilical al mamei
  Povestea bebelușului care a supraviețuit în ruinele din timpul cutremurelor din Siria, atașat de cordonul ombilical al mamei

  Ea este Afraa, bebelușul care s-a născut sub ruinele cutremurului din Siria, scoasă de sub dărâmături cât încă era atașată de cordonul ombilical al mamei sale....

  Drama trăită de Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor! Fiul ei s-a născut la 5 luni și jumătate, iar medicii nu-i dădeau nicio șansă de supraviețuire
  Drama trăită de Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor! Fiul ei s-a născut la 5 luni și jumătate, iar medicii nu-i dădeau nicio șansă de supraviețuire

  Cristina Bâtlan este definiția femeii de succes. A intrat în lumea afacerilor la doar 19 ani, când a renunțat la cursurile Facultății de Drept și alături de soțul ei...

  Am băut câteva pahare de vin în timpul sarcinii, iar acum copilul meu are întârziere în dezvoltare. Nu a meritat
  Am băut câteva pahare de vin în timpul sarcinii, iar acum copilul meu are întârziere în dezvoltare. Nu a meritat

  O femeie care a născut un copil cu întârziere în dezvoltare, mărturisește că a băut câteva pahare de vin în timpul sarcinii. Deși nu se știe cauza pentru...

  Andreea Bălan vrea custodia exclusivă a celor două fete și continuă procesele. „Toate deciziile sunt la mine, eu am grijă de copii”
  Andreea Bălan vrea custodia exclusivă a celor două fete și continuă procesele. „Toate deciziile sunt la mine, eu am grijă de copii”

  Andreea Bălan se luptă pentru custodia fetițelor ei, Ella și Clara, dar și pentru pensia alimentară retroactivă. Într-un interviu recent pentru VIVA!, artista a dezvăluit că...

  Fetița miracol, cu un nume predestinat, în vârstă de 10 ani, care și-a ajutat mămica să nască, acasă
  Fetița miracol, cu un nume predestinat, în vârstă de 10 ani, care și-a ajutat mămica să nască, acasă

  O femeie de peste Ocean a fost nevoită să nască mai devreme decât se aștepta. Norocul ei a fost că se află împreună cu fiica ei cea mare, de 10 ani, care a ajutat-o pe...

  Soția mea vrea să mai facem un copil, dar locuim cu părinții mei și nu vreau să profităm de bunătatea lor
  Soția mea vrea să mai facem un copil, dar locuim cu părinții mei și nu vreau să profităm de bunătatea lor

  Justin locuiește în Londra, în casa părinților săi, alături de soția sa, Grace și de copilul lor. Cei trei împart o cameră, iar de curând, Grace i-a...

  © 2023 Qbebe