Culinarby
Qbebe

Tort cu crema de merisoare

Isabela Polnar

Tortul cu crema de merisoare este in primul rand aspectuos, iar in al doilea rand este un desert perfect pentru intreaga familie. Se prepara usor, fiind o combinatie delicioasa intre gustul dulce-acrisor al cremei de merisoare si textura pufoasa si dulce a blatului de tort.

Tort cu crema de merisoare
Timp preparare Timp preparare:
45 de minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, La cuptor, Zmeura, Fructe, Prajituri, Torturi, Prajituri cu crema, Prajituri cu fructe, Prajituri de casa, Prajituri pufoase, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Torturi cu fructe, Zi de nastere, Torturi festive, Torturi de casa, Torturi simple, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, zahar, merisoare

Ingrediente pentru tort cu crema de merisoare:

Pentru blat:

4 oua, 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa sau de lapte, 2 linguri de ulei, 4 linguri de faina, 1 varf de cutit de sare, esenta de vanilie sau rom

Pentru crema: 

300 g de merisoare + 100 g de zmeura (proaspete sau congelate)

100 g de zahar, 1 esenta de vanilie, 1 plic de gelatina

Cum prepari tort cu crema de merisoare:

Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu sare si de lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana cand se dizvolva zaharul. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, aromele, apa si se toarna peste albusurile spuma. Se amesteca usor, de jos in sus, pana ce se omogenizeaza. Se toarna amestecul in forma detasabila, se niveleaza si se coace la cuptor, la foc mediu, o temperatura de 200 de grade Celsius, aproximativ 20 de minute. Se testeaza cu scobitoare introdusa in blat. Daca aceasta iese curata, blatul este gata. Se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema de merisoare. Pune intr-un castron adanc un pahar cu apa, zaharul, merisoarele si zmeura bine spalate. Si lasa-le sa se inmoaie in zahar aproximativ 20 de minute. Scurge-o separat apa intr-o cana. Apoi paseaza fructele bine cu un robot, asigurandu-te ca zaharul este topit si ca se omogenizeaza crema. Adauga gelatina conform instructiunilor de pe plic.

Taie blatul de tort in doua si inmoaie-l cu zeama ramasa de la fructele inmuiate. Pune crema pe blat, intinde-o bine, pune deasupra cealalat jumatate de blat si lasa tortul la racit pentru cel putin 4-5 ore. Serveste cu o glazura de ciocolata sau cu frisc si cu multa pofta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (9)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cel mai bun tort cu fructe! Rețeta de succes pentru vara asta și nu numai
    Cel mai bun tort cu fructe! Rețeta de succes pentru vara asta și nu numai

    În zilele călduroase ale verii, nimic nu este mai plăcut decât să te răcorești și să te răsfeți cu ajutorul unui desert ușor și gustos. Un tort cu fructe este o...

    Rețeta simplă și delicioasă de tort fără coacere cu mascarpone
    Rețeta simplă și delicioasă de tort fără coacere cu mascarpone

    Nu trebuie să existe zi de naștere fără tort, iar cel mai bun este acela făcut în casă. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un tort delicios, îți recomandăm tortul...

    Rețeta regală dezvăluită: cum prepari acasă tortul cu lămâie și soc pe care Meghan si prințul Harry l-au avut la nunta
    Rețeta regală dezvăluită: cum prepari acasă tortul cu lămâie și soc pe care Meghan si prințul Harry l-au avut la nunta

    Pe 19 mai 2018 întreaga planetă își concentra atenția asupra nunții dintre prințul Harry și Meghan Markle. Prezența actriței în viața familiei regale a dat peste...

    Cabanuta cu banane
    Cabanuta cu banane

    Mod de preparare Cabanuta cu banane

    6 moduri de a refolosi figurinele de ciocolată rămase de la Paști
    6 moduri de a refolosi figurinele de ciocolată rămase de la Paști

    Probabil că an de an vi se întâmplă ca, după Sărbătorile Pascale, să vă rămână o grămadă de ciocolată de la figurinele pe care copiii voștri le-au primit de la...

    6 rețete inimoase de Sfântul Valentin pe care le poți prepara cu ajutorul copilului
    6 rețete inimoase de Sfântul Valentin pe care le poți prepara cu ajutorul copilului

    Sărbătorirea Sfântului Valentin, o tradiție cu rădăcini romane și creștine străvechi, a devenit tot mai populară în ultimele decenii în lumea întreagă....

    Prăjitura din trei ingrediente: cheesecake-ul japonez care te va cuceri
    Prăjitura din trei ingrediente: cheesecake-ul japonez care te va cuceri

    Cheesacake-ul face parte dintre cele mai îndrăgite deserturi și poate fi preparat în numeroase moduri. Ori de câte ori îți dorești să îl pregătești rapid...

    © 2023 Qbebe