Culinarby
Qbebe

Bors de stevie

Bors de stevie

Isabela Polnar

Primavara este sezonul cand borsul de stevie este binevenit. Il poti servi atat simplu, fara carne, cat si cu acea carne care este preferata familiei tale. Borsul de stevie este usor de preparat, si la fel de usor de digerat.

Bors de stevie
Timp preparare Timp preparare:
60 de minute
Familie Varsta:
8 - 12 luni
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Carne de porc, Carne de pui, Ciorbe, Carne de curcan, Piept de pui, La foc, Primavara, Ciorbe de legume, Ciorbe de post, Ciorbe romanesti, Ciorbe usoare, Ciorbe acre, Carne, Piept de curcan, Legume, Ceapa, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
stevie, bors

Ingrediente pentru bors de stevie:

3-4 legaturi stevie, o legatura ceapa verde, 2 morcovi, 2 linguri pasta de tomate, 100 ml de bors, un ou, o legatura de leustean, ulei si sare (daca bebe are peste 1 an), 200 g de carne (optional - poti alege carne de porc, de pui, de curcan, de gaina, in fucntie de varsta copilului)

Cum prepari bors de stevie:

Daca vrei sa folosesti si carne, taie-o in bucati si pune-o la fiert separat. Pune o alta oala cu apa la fiert. Intre timp spala si curata frunzele de stevie. Pune stevia in apa fierta si las-o sa se opareasca pentru 3-4 minute. Dupa ce frunzele si-au schimbat culoare, scoate-le din apa si lasa-le la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs, toaca-le marunt. Inabuseste legumele (ceapa si morcovul tocate marunt) intr-o tigaie cu cateva linguri de apa, pentru 7-8 minute, adaugand apa. Adauga stevia. Dupa ce acestea s-au calit in apa, adauga 1 littru de apa si mai lasa la fiert 10-15 minute, adauga borsul, pasta de tomate, carnea si amesteca. Mai lasa la fiert 5 minute. Adauga oul batut si opreste focul. Pentru a-l subtia, bate oul cu putina zeama din ciorba si apoi toarna in oala, amestecand bine. Adauga si 1-2 linguri de ulei. O ciorba de stevie fara leustean parca nu are farmec, asa ca ultimul pas in prepararea retetei este sa punem si leusteanul tocat. Pofta buna!

Articolul urmator
Cum prepari ciorba de lobodă ca să o mănânce și copilul tău
Cum prepari ciorba de lobodă ca să o mănânce și copilul tău

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (3)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume
    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume

    Nimic nu se compară cu mâncarea tradițională românească! Nu o spunem doar noi, ci și turiștii străini care i-au adus României un loc de cinste în topul...

    Anul Tigrului de Apă: Ce aduce 2022 pentru zodii pe toate planurile
    Anul Tigrului de Apă: Ce aduce 2022 pentru zodii pe toate planurile

    Dacă 2021 a fost Anul Bivolului de Metal, conform zodiacului chinezesc, 2022 este Anul Tigrului de Apă, lucru care se întâmplă o dată la 60 de ani. Astrologii anunță, pe...

    Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești
    Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești

    Noi, românii, suntem un popor foarte creativ. Când vine vorba despre prenume, se poate spune că facem chiar exces de creativitate.

    © 2024 Qbebe