Culinarby
Qbebe
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Cum prepari cel mai bun piure de sfeclă roșie

Sfecla roșie este una dintre cele mai hrănitoare legume, fiind bogată în nutrienți valoroși (cum sunt vitaminele A, C, E,K, fier, calciu, potasiu, magneziu) și în fibre. Poți începe să-i dai bebelușului sfeclă treptat, pe măsură ce îi vei diversifica alimentația. Ideal este să-i oferi sfeclă în jurul vârstei de 8 luni. În funcție de vârsta sa, când îi vei prepara piureul poți să lași bucățelele de sfeclă mai mari sau poți să le pasezi complet. Iată o sugestie legată de cum poți prepara cel mai bun piure de sfeclă roșie pentru micuțul tău!

Cum prepari cel mai bun piure de sfeclă roșie
Timp preparare Timp preparare:
30 de minute
Familie Varsta:
8 - 12 luni
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Feluri de mancare, Garnituri, Mancaruri cu legume, La foc, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Piure bebelusi, Legume, Sfecla, Usturoi, Mancaruri, Piure, Garnituri pentru fripturi, Garnituri pentru pui, Garnituri pentru peste, Garnituri pentru gratar, Garnituri de legume, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
Ingrediente Ingrediente principale:
sfecla, unt

Ingrediente pentru 1-2 porții de Piure de sfeclă roșie

1 sfeclă de mărime medie, 1/2 cățel de usturoi (să fie unul mic)
1 linguriță de unt
30 ml de lapte (poți să utilizezi și o formulă de lapte)

opțional:1 vârf de sare (dacă bebe are peste 1 an)

Timp de preparare: 20-30 de minute

Cum se prepară Piureul de sfeclă roșie

Pasul 1: Vei spăla sfecla și o vei fierbe în apă cu puțină sare (doar dacă bebelușul are peste 1 an). Dacă bebelușul e mai mic, nu mai adăuga sare în apă
Pasul 2: Vei curăța usturoiul și vei tăia pe jumătate un cățel din el
Pasul 3: Vei pune sfecla, usturoiul, untul și laptele în blender, obținând un piure de consistența pe care o dorești

În funcție de vârsta copilului, poți să-ți îmbunătățești rețeta cu ingrediente precum carne de pasăre, smântână, oțet (organic) sau puțină zeamă de lămâie.


Piure de sfeclă roșie  

 

Cum prepari cozonacul de carne sau Leberkase: cea mai bună rețetă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (17)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cand dam pentru prima data ciuperci copiilor? Afla cum sa le prepari!
    Cand dam pentru prima data ciuperci copiilor? Afla cum sa le prepari!

    Ciupercile sunt numite, de foarte multe ori, un "aliment greu" pentru copii. Cand vorbim despre ciuperci, unii pediatri le recomanda in alimentatia copiilor destul de repede dupa varsta de...

    Cosmetice naturale. 10 retete pe care sa le prepari in casa
    Cosmetice naturale. 10 retete pe care sa le prepari in casa

    Dam in fiecare an o groaza de bani pe produse de ingrijire a pielii, a parului, a unghiilor si citim cu atentie etichetele ca fiecare sa aiba cat mai multe ingrediente naturale. Dar uitam...

    De ce mamele nu ar trebui să poarte niciodată ojă roșie
    De ce mamele nu ar trebui să poarte niciodată ojă roșie

    Majoritatea femeilor își fac manichiura, însă oja roșie este destinată doar anumitor doamne și domnișoare. Dacă ești curioasă de ce mamele nu ar trebui să poarte...

    Mucilagiul de orez: cum îl prepari corect și pentru ce este bun
    Mucilagiul de orez: cum îl prepari corect și pentru ce este bun

    Mucilagiul de orez reprezintă un aliment care, chiar dacă nu este gustos, conferă beneficii pentru probleme de tip gastrointestinal, fiind folosit de foarte multă vreme în acest...

    Ața roșie pentru bebeluși: semnificație și superstiții
    Ața roșie pentru bebeluși: semnificație și superstiții

    Ața roșie pentru bebeluși este considerată, în tradiția populară, un talisman care ferește de deochi, blesteme, farmece și de alte energii negative. Foarte multe persoane cred...

    De ce mamele nu ar trebui să poarte niciodată ojă roșie
    De ce mamele nu ar trebui să poarte niciodată ojă roșie

    Oja roșie a devenit faimoasă și acceptată de societate în anii 1930 prin Revlon, care a scos-o în piață ca ceva distractiv, senzual și desprins din filme. Revlon nu vindea...

    Ministru al Sănătății: Lăsați oamenii să bea, să fumeze și să mănânce carne roșie
    Ministru al Sănătății: Lăsați oamenii să bea, să fumeze și să mănânce carne roșie

    Ministrul Sănătății din Norvegia a afirmat că oamenii ar trebui lăsați să fumeze, să bea și să consume carne roșie „atât cât vor".

    © 2019 Qbebe