3 rețete de ruladă de carne pentru Sărbători delicioase

Nota: 4.3 / 6 voturi  |  0 reviewuri  |  793 vizualizari | de Alina Nedelcu

Ruladele de carne pot fi preparate în cele mai diverse moduri și pot constitui adevărate delicii. Iată 3 variante pe care merită să le încerci pentru mesele festive de sărbători. Ele sunt preparate cu diferite tipuri de carne și pot satisface inclusiv gusturile cele mai rafinate.

Timp preparare: 1-2 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, Iarna, Carne, 1-2 ore, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Diferite tipuri de carne, produse lactate, ulei, mirodenii, diferite legume




Trimite articolul pe email

Ruladă de carne de pui, cu umplutură de ficăței

Dacă îți dorești să realizezi un preparat gustos și ușor totodată, prepară o ruladă precum aceea de mai jos. Aceasta se bazează pe piept de pui și pe ficăței de pui, având o aromă specială datorită mixului de „ierburi de Provence" și a pudrei de cuișoare. În cazul în care vrei, poți să înlocuiești carnea de pui cu cea de curcan.

Ingrediente pentru 6-8 felii de Ruladă de carne de pui, cu umplutură de ficăței

400 g piept de pui file/400 g piept de curcan
250 g ficăței de pui
150 g cașcaval
150 g ciuperci (proaspete)
50 ml vin alb
4 linguri ulei de măsline
1 cățel de usturoi
1/2 linguriță condiment „ierburi de Provence"
1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
1 cană de spanac fiert
piper verde proaspăt
sare
Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute

Cum se prepară Rulada de carne de pui, cu umplutură de ficăței

Pasul 1: Vei spăla fileul și îl vei bate cu ciocanul (la fel ca pentru șnițele)
Pasul 2: Vei spăla ficățeii și apoi îi vei scurge de apă
Pasul 3. Vei tăia mărunt ciupercile
Pasul 4: Vei rade cașcavalul
Pasul 5: Vei curăța usturoiul și îl vei zdrobi
Pasul 6: Vei pune 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și vei pune acolo ficățeii și ciupercile. Le vei lăsa la gătit pentru 2-3 minute
Pasul 7: Adaugă peste ele vinul, jumătate din cantitatea de „verdețuri de Provence",câteva boabe de piper, sare. Mai lasă pe foc pentru alte 5 minute, după ce ai acoperit tigaia cu un capac. Ar trebui ca acest amestec să mai stea pe foc până când a mai scăzut din cantitatea de vin (cam 2/3 din vin ar trebui să scadă). Ia de pe foc aceste ingrediente și lasă-le la răcit. După aceea, vei toca ficățeii și spanacul fiert
Pasul 8: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 9: Întinde fileul de pui/ de curcan pe o bucată de folie de plastic și începe să îl umpli cu ficățeii, ciupercile, spanacul, cașcavalul. Rulează pentru a obține o ruladă și securizează carnea cu scobitori
Pasul 10: Vei unge rulada cu usturoi, cu restul de ulei de măsline, cu sare, piper, cu restul de „ierburi de Provence"
Pasul 11: Vei pune rulada într-o folie de aluminiu și o vei da la cuptor, nu înainte de a fi pus în tava în care se află și puțină apă
Pasul 12: Rulada va sta la cuptor cam 40-45 de minute și o vei mai lăsa să se răcească înainte să o feliezi. O poți servi cu orice garnitură

Rulada de pui  sau de curcan umpluta cu ficatei

Ruladă de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon

Amatorii de rulade de carne vor ajunge cu siguranță să îndrăgească un preparat precum este cel de mai jos. Carnea fragedă de vițel va fi combinată de brânzeturi și cu legume, iar întreaga ruladă va fi învelită în bacon bine rumenit.

Ingrediente pentru 6-8 porții de Ruladă de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon

1 cârnat de porc (condimentat)
1/4 cană ceapă tocată
450 g carne tocată de vițel
1 ou
1 linguriță ulei de măsline
1/2 cană miez de pâine
1/2 cană brânză mozzarella (tăiată cubulețe)
1/4 linguriță piper
sare
200 g mix de brânză rasă (Parmeza, mozzarella, cheddar etc.)
1 morcov mare
1 cană spanac proaspăt
10 felii de bacon

Timp de preparare: 1 oră și 15 minute

Cum se prepară Rulada de carne tocată, în „plăpumioară" de bacon

Pasul 1: Vei încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Învinge o tigaie timp de 1 minut. Pune în ea uleiul de măsline, cârnatul tăiat feliuțe subțire, ceapa și lasă-le să se rumenească pentru aproximativ 4 minute
Pasul 3: Într-un castron mare vei pune carnea tocată de vițel, oul, miezul de pâine, brânza Mozzarella, sarea și piperul. Vei amesteca bine
Pasul 4:Vei pune amestecul de carne pe o bucată de hârtie pergament și îl vei aplatiza. Vei pune pe el spanacul tocat mărunt, bucățelele de cârnat și mixul de brânzeturi. Vei începe să aduni carnea formând un fel de „buștean".
Pasul 5: Vei pune feliile de bacon pe o hârtie de copt, unele lângă altele. Vei lua rulada de carne și o vei aduce pe bucata de hârtie pe care se află baconul. Vei rula carnea, astfel încât să fie rulată în feliile de bacon.
Pasul 6: Vei așeza rulada într-o tavă, având grijă ca marginile feliilor de bacon să fie sub bucata de carne tocată
Pasul 7: Vei coace rulada pentru 45 minute
Pasul 8: După aceea vei da cuptorul mai tare (la 200 de grade) și o vei mai coace pentru alte 4-5 minute, până când baconul va fi perfect rumenit
Pasul 9: Vei felia rulada de carne de vițel abia după ce mai stă la răcit pentru cel puțin 10-15 minute

Rulada de carne tocata invelita in bacon

Ruladă de carne de rață, umplută cu mere

Carnea de rață are o savoare mai specială când este asociată cu aromele de portocală și de măr. Pregătește o ruladă fină din file de rață, care va da o notă și mai festivă meselor tale de sărbători!

Ingrediente pentru 6-8 felii de Ruladă de carne de rață, umplută cu mere

500 g file de rață
2 mere
50 g unt
10-12 stafide aurii
50 ml vin alb
1 lingură ulei de măsline
sare, piper
1 linguriță salvie uscată
1 borcan de dulceață de portocală
Timp de preparare: 1 oră și jumătate

Cum se prepară de Ruladă de carne de rață, umplută cu mere

Pasul 1: Carnea de spală, se bate bine, se sărează și se piperează.
Pasul 2: Vei spăla merele, le vei curăța și le vei tăia cubulețe
Pasul 3: Vei încinge o tigaie și vei pune în ea untul, pentru ca acesta să se topească. Vei pune peste unt merele, vinul și vei amesteca încet, astfel încât acestea să se călească.
Pasul 4: După ce merele s-au rumenit puțin, le vei lua de pe foc
Pasul 5: Vei pune fileul de rață pe o bucată de folie de plastic și îl vei umple cu merele călite în unt și cu stafidele
Pasul 6: Vei rula fileul și vei securiza carnea cu scobitori și, eventual, cu sfoară
Pasul 7: Vei pune rulada într-o tavă și o vei unge cu ulei de măsline, cu sare și cu salvie
Pasul 8: Vei da la cuptor rulada până când se va rumeni bine (cam 1 oră)
Pasul 9: Vei scoate rulada din cuptor și o vei mai lăsa să se răcorească. După 10-15 minute o vei putea unge cu gemul de portocale și poți să o decorezi cum vrei

Rulada de carne cu umplutura de mere

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 4.3
(6 voturi)

Retete culinare asemanatoare

10 idei de fripturi delicioase pentru Sarbatori 10 idei de fripturi delicioase pentru Sarbatori

Filtre retete culinare

Salate cu carne Sosuri pentru carne Carne de porc Carne de pui Carne de vita Carne de curcan Carne de capra Carne de iepure Carne de ied Carne de prepelita Carne de mistret Carne de caprioara Carne tocata Carne de gaina Supe cu carne Carne de rata Placinte cu carne Mancaruri cu carne Mancaruri fara carne Garnituri pentru fripturi Garnituri pentru pui Garnituri pentru peste Garnituri pentru gratar Sosuri pentru peste Sosuri pentru spaghete Sosuri pentru chiftele Sosuri pentru fripturi Sosuri pentru salate Sosuri pentru pui Sosuri pentru gratar Sosuri pentru cartofi Sosuri pentru somon Sosuri pentru pizza Sosuri pentru piure Sosuri pentru ciuperci Sosuri pentru vita Prajituri pentru copii
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Înscrie-te la Ora de Alimentație! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliResponsabilitățile părinților sunt nesfârșite. Însă cea mai importantă dintre toate, mai ales în primii ani de viață, este alimentația. De acolo pornește sănătatea copilului, din combustibilul...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net