Culinarby
Qbebe

Friptura de caprioara

Friptura de caprioara

Isabela Polnar

Carnea de vanat nu este foarte greu de preparat, insa are nevoie de condimentele potrivite si de atentie cand o pregatim. In acest mod te asiguri ca rezultatul va fi cu adevarat savuros. Carnea de caprioara este asemanatoare cu cea de capra sau de oaie, insa trebuie marinata bien pentru fragezime. Iti ofeirm o reteta simpla si delicioasa.

Friptura de caprioara
Timp preparare Timp preparare:
4-5 ore
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, Carne de caprioara, La cuptor, Iarna, Carne, Fripturi, Pranz, Cina, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
carne de caprioara, condimente

Ingrediente pentru friptura de caprioara:

3 kg carne de caprioara, de preferat pulpa   
sare, piper, ule, 3-4 catei de usturoi

100 g de slanina afumata pentru impanat

Marinata: 1 morcov, 2 felii de telina mare, 2 cepe, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, 4 catei de usturoi mari, cateva boabe de piper, cateva boabe de ienibahar, 2 linguri de ulei, 1 lingura de otet, 200-250 ml vin

Sosul vanatoresc: legumele din marinata, ulei, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, sosul de la friptura, 1 catel de usturoi zdrobit.

Cum prepari friptura de caprioara:

Se spala bine carnea, se curata de pielite. Se prepara marinata: morcovul telina, cepele taiate in bucati mici, usturoiul pisat, ulei, otet, vin si celelalte condimente. Carnea se inteapa ici si colo cu cutitul si se pune in marinata pentru cel putin 2 ore. Daca este carne de vanat proaspat, atunci este recomandat sa o lasi in apa o zi, sa se scurga de sange si apoi sa o pui in marinata pentru cel putin 6-8 ore. Dupa ce a stat in marinata, tamponeaza-o usor cu un servetel uscat. Fa-i crestaturi peste tot si impaneaza cu slanina si usturoi si condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tava adanca, cu o cana de apa si zeama si legumele din marinata, la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, pentru 2-3 ore la o temperatura de 200 de grade Celsius. Cand friptura este gata, scoate din tava legumele si sosul ramas. Pune totul in robot, alaturi de 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, 1 catel de usturoi zdrobit si amesteca bine, pana ce se omogenizeaza. Serveste friptura taiata felii, cu sosul ducle-acrisor alaturi si cu o granitura simpla, precum orez, piure de cartofi sau cuscus. Pofta buna!

 

 

Articolul urmator
Cele mai bune legume cu frunze verzi pe care să le incluzi în alimentație
Cele mai bune legume cu frunze verzi pe care să le incluzi în alimentație

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (24)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Am crezut că trăiesc într-o căsnicie abuzivă, dar acum simt că atât eu, cât și soțul meu scoatem ce e mai rău din noi
    Am crezut că trăiesc într-o căsnicie abuzivă, dar acum simt că atât eu, cât și soțul meu scoatem ce e mai rău din noi

    Timp de 10 ani am crezut că trăiesc cu o persoană abuzivă lângă mine. În ultima vreme, însă, m-am tot gândit la căsnicia mea și am ajuns la concluzia că...

    Au trecut 20 de ani de când am sărbătorit ultima dată Crăciunul. Am divorțat și am pierdut legătura cu singurul meu copil
    Au trecut 20 de ani de când am sărbătorit ultima dată Crăciunul. Am divorțat și am pierdut legătura cu singurul meu copil

    O femeie a încetat să mai sărbătorească Crăciunul după ce a divorțat și a pierdut legătura cu singura ei fiică. Toată povestea în articol.

    Irina Columbeanu se întoarce în România? Irinel Columbeanu are probleme de sănătate tot mai mari
    Irina Columbeanu se întoarce în România? Irinel Columbeanu are probleme de sănătate tot mai mari

    Starea de sănătate din ce în ce mai fragilă a lui Irinel Columbeanu si lipsa resurselor financiare pentru a-și plăti șederea la azilul din Ghermănești își pun din ce...

    Teo Trandafir trece prin clipe teribile. Fiica ei a decis să plece de acasă
    Teo Trandafir trece prin clipe teribile. Fiica ei a decis să plece de acasă

    În nenumărate rânduri, Teo Trandafir a menționat că unul din cele mai importante momente din viața ei a fost acela în care a devenit mamă. Vedeta trustului Kanal D a...

    Părintele Calistrat critică mamele care au copii supraponderali. „O fi având poftă de mâncare, dar tu du-te și controlează, bagă-l la un sport”
    Părintele Calistrat critică mamele care au copii supraponderali. „O fi având poftă de mâncare, dar tu du-te și controlează, bagă-l la un sport”

    Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni (Iași), face parte dintre cei mai apreciați duhovnici, obișnuind să vină cu numeroase sfaturi pentru credincioși. În...

    Cele mai bune fructe de toamnă pentru toată familia
    Cele mai bune fructe de toamnă pentru toată familia

    Pe măsură ce anotimpurile se schimbă la fel se întâmplă și cu produsele proaspete disponibile. Toamna ne oferă o gamă de produse proaspete și frumoase, iar acesta este un...

    Ce tradiții de Paște mai respectă românii anul acesta
    Ce tradiții de Paște mai respectă românii anul acesta

    Paștele este una dintre cele mai importante sărbători religioase și este marcată de numeroase tradiții și obiceiuri, pe care mulți români le respectă cu sfințenie, de ani de...

    Din primul an de viață până în ultimul an de adolescență. Învață să gestionezi mofturile la mâncare ale copiilor
    Din primul an de viață până în ultimul an de adolescență. Învață să gestionezi mofturile la mâncare ale copiilor

    Un copil mofturos la mâncare poate pune părinții în încurcătură. Mama nu știe ce să mai gătească să fie pe placul celui mic, cina în familie devine un motiv...

    © 2025 Qbebe