Culinarby
Qbebe

Friptura de caprioara

Carnea de vanat nu este foarte greu de preparat, insa are nevoie de condimentele potrivite si de atentie cand o pregatim. In acest mod te asiguri ca rezultatul va fi cu adevarat savuros. Carnea de caprioara este asemanatoare cu cea de capra sau de oaie, insa trebuie marinata bien pentru fragezime. Iti ofeirm o reteta simpla si delicioasa.

Friptura de caprioara
Timp preparare Timp preparare:
4-5 ore
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, Carne de caprioara, La cuptor, Iarna, Carne, Fripturi, Pranz, Cina, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
carne de caprioara, condimente

Ingrediente pentru friptura de caprioara:

3 kg carne de caprioara, de preferat pulpa   
sare, piper, ule, 3-4 catei de usturoi

100 g de slanina afumata pentru impanat

Marinata: 1 morcov, 2 felii de telina mare, 2 cepe, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, 4 catei de usturoi mari, cateva boabe de piper, cateva boabe de ienibahar, 2 linguri de ulei, 1 lingura de otet, 200-250 ml vin

Sosul vanatoresc: legumele din marinata, ulei, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, sosul de la friptura, 1 catel de usturoi zdrobit.

Cum prepari friptura de caprioara:

Se spala bine carnea, se curata de pielite. Se prepara marinata: morcovul telina, cepele taiate in bucati mici, usturoiul pisat, ulei, otet, vin si celelalte condimente. Carnea se inteapa ici si colo cu cutitul si se pune in marinata pentru cel putin 2 ore. Daca este carne de vanat proaspat, atunci este recomandat sa o lasi in apa o zi, sa se scurga de sange si apoi sa o pui in marinata pentru cel putin 6-8 ore. Dupa ce a stat in marinata, tamponeaza-o usor cu un servetel uscat. Fa-i crestaturi peste tot si impaneaza cu slanina si usturoi si condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tava adanca, cu o cana de apa si zeama si legumele din marinata, la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, pentru 2-3 ore la o temperatura de 200 de grade Celsius. Cand friptura este gata, scoate din tava legumele si sosul ramas. Pune totul in robot, alaturi de 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, 1 catel de usturoi zdrobit si amesteca bine, pana ce se omogenizeaza. Serveste friptura taiata felii, cu sosul ducle-acrisor alaturi si cu o granitura simpla, precum orez, piure de cartofi sau cuscus. Pofta buna!

 

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (21)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ca în poveșți: un băiețel a plecat în pădure și s-a întors cu un pui de căprioară, iar internetul este fascinat
    Ca în poveșți: un băiețel a plecat în pădure și s-a întors cu un pui de căprioară, iar internetul este fascinat

    Dacă nu ți-ai luat încă porția de drăgălășenie pe ziua de azi, te ajutăm noi! Un băiețel de 4 ani din SUA, care se afla în vacanță cu familia lui într-o...

    Fetița cu ochii de căprioară! Frumusețea ei neobișnuită ascunde, de fapt, o poveste tristă
    Fetița cu ochii de căprioară! Frumusețea ei neobișnuită ascunde, de fapt, o poveste tristă

    O fetiță din SUA este admirată pentru ochii ei mari și expresivi. Puțini știu, însă, că în spatele acestor ochi superbi de căprioară se ascunde o poveste foarte...

    OptiGrill Elite - descoperă cel mai nou grătar intuitiv de la Tefal
    OptiGrill Elite - descoperă cel mai nou grătar intuitiv de la Tefal

    Barbeque block party? Good news! Tefal lansează OptiGrill Elite, grătarul electric de ultimă generație, care te ajută să prepari friptura ca un profesionist și să obții gustul...

    Ghidul complet de preparare corectă a tipurilor de carne roșie
    Ghidul complet de preparare corectă a tipurilor de carne roșie

    În categoria de carne roșie sunt incluse carnea de vită, de porc, de miel, dar și vânat. Pentru că fiecare tip de carne necesită un anumit tip de preparare, iată un ghid cu...

    Versatilitate și ergonomie cu Tefal Ingenio
    Versatilitate și ergonomie cu Tefal Ingenio

    Cooking can be fun & easy! Până și cel mai experimentat Chef are alături parteneri de încredere pentru rețete ingenioase! Adrian Hădean îți împărtășește...

    Carnea de oaie, capră sau berbec: cum o gătești corect
    Carnea de oaie, capră sau berbec: cum o gătești corect

    Fie că vorbim despre carnea de oaie, fie că este vorba despre cea de capră sau de berbec, trebuie să știm în primul rând că toate sunt tipuri de carne roșie. Aceasta se...

    Top 10 rețete neconvenționale pentru o masă de sărbători sănătoasă și gustoasă
    Top 10 rețete neconvenționale pentru o masă de sărbători sănătoasă și gustoasă

    Preparatele servite la masa de sărbătoare nu trebuie să fie doar consistente, ci și gustoase și sănătoase. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi câteva...

    APC: Românii au mâncat de 1 Mai mititei ce conțin carmin, muștar cu gumă xantan și pâine cu zahăr și aditivi
    APC: Românii au mâncat de 1 Mai mititei ce conțin carmin, muștar cu gumă xantan și pâine cu zahăr și aditivi

    Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 25 tipuri de mititei, 34 tipuri de muştar şi 52 tipuri de pâine,...

    © 2021 Qbebe