Friptura de caprioara

Nota: 5.5 / 13 voturi  |  0 reviewuri  |  17816 vizualizari | de Isabela Polnar

Carnea de vanat nu este foarte greu de preparat, insa are nevoie de condimentele potrivite si de atentie cand o pregatim. In acest mod te asiguri ca rezultatul va fi cu adevarat savuros. Carnea de caprioara este asemanatoare cu cea de capra sau de oaie, insa trebuie marinata bien pentru fragezime. Iti ofeirm o reteta simpla si delicioasa.

Timp preparare: 4-5 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La cuptor, Iarna, Carne, peste 2 ore, Pranz, Cina, Deosebite
Ingrediente principale: carne de caprioara, condimente




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru friptura de caprioara:

3 kg carne de caprioara, de preferat pulpa   
sare, piper, ule, 3-4 catei de usturoi

100 g de slanina afumata pentru impanat

Marinata: 1 morcov, 2 felii de telina mare, 2 cepe, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, 4 catei de usturoi mari, cateva boabe de piper, cateva boabe de ienibahar, 2 linguri de ulei, 1 lingura de otet, 200-250 ml vin

Sosul vanatoresc: legumele din marinata, ulei, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, sosul de la friptura, 1 catel de usturoi zdrobit.

Cum prepari friptura de caprioara:

Se spala bine carnea, se curata de pielite. Se prepara marinata: morcovul telina, cepele taiate in bucati mici, usturoiul pisat, ulei, otet, vin si celelalte condimente. Carnea se inteapa ici si colo cu cutitul si se pune in marinata pentru cel putin 2 ore. Daca este carne de vanat proaspat, atunci este recomandat sa o lasi in apa o zi, sa se scurga de sange si apoi sa o pui in marinata pentru cel putin 6-8 ore. Dupa ce a stat in marinata, tamponeaza-o usor cu un servetel uscat. Fa-i crestaturi peste tot si impaneaza cu slanina si usturoi si condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tava adanca, cu o cana de apa si zeama si legumele din marinata, la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, pentru 2-3 ore la o temperatura de 200 de grade Celsius. Cand friptura este gata, scoate din tava legumele si sosul ramas. Pune totul in robot, alaturi de 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, 1 catel de usturoi zdrobit si amesteca bine, pana ce se omogenizeaza. Serveste friptura taiata felii, cu sosul ducle-acrisor alaturi si cu o granitura simpla, precum orez, piure de cartofi sau cuscus. Pofta buna!

 

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.5
(13 voturi)

Retete culinare asemanatoare

 Friptura de pui cu sos de vin Friptura de pui cu sos de vin
Friptura de pulpe de pui cu sos picant Friptura de pulpe de pui cu sos picant
Friptura de porc cu sos Friptura de porc cu sos
Friptura de porc cu usturoi, sos de rosii si vin Friptura de porc cu usturoi, sos de rosii si vin

Filtre retete culinare

Carne de caprioara
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Factorii din copilărie care afectează dramatic dezvoltarea socială a copilului devenit adultAtunci când creștem un copil trebuie să fim conștienți că este asemeni lutului moale, pe care orice acțiune a noastră și a mediului îl modelează și-i dă forma de mai târziu. Dacă primește...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net